Last news in Fakti

26 Декември, 2021 20:30 6 904 21

Вълна от нови ограничения

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия

Сред тях са Северна Ирландия, Уелс и Шотландия

Вълна от нови ограничения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нови ограничения вследствие на пандемията от коронавирус влязоха в сила от 26 декември в Северна Ирландия, Уелс и Шотландия. В същото време в Англия, където живее 84% от населението на Обединеното кралство, ще продължат да действат по-малко строгите мерки, въведени още на 8 декември.

Властите на трите административно-политически части на Обединеното кралство забраняват работата на нощните заведения и значително затягат правилата за провеждане на публични събития. В Уелс броят им е ограничен до 30 на закрито и 50 на открито. В Шотландия - съответно 200 и 500. Размерът на компаниите, които могат да се събират на една маса в кръчми или ресторанти в Уелс и Северна Ирландия, е ограничен до 6 души. Отново в сила е правилото за поддържане на социална дистанция от 1 или 2 м в зависимост от региона.

Кабинетът на премиера Борис Джонсън възнамерява на 27 декември да обсъди необходимостта от затягане на мерките в Англия. Обсъжда се възможността за затваряне на барове, кръчми и заведения за обществено хранене. В същото време източници на The Times в Министерството на образованието на страната твърдят, че не се обмисля преминаване на ученици на дистанционно обучение след края на коледните празници.

През последните няколко дни във Великобритания са открити над 100 000 нови случая на заразени с коронавирус. През последните 7 дни тази цифра се е увеличила с почти 50% спрямо предходната седмица. На 23 декември Агенцията по здравна безопасност заяви, че заразените със щама Омикрон са с 50%-70% по-малко вероятно да попаднат в болници, отколкото тези, заразени с делта щама. Ръководителят на Министерството на здравеопазването на страната Саджид Джавид, коментирайки резултатите от проучването, нарече окуражаващо, че Омикронният щам е по-малко вероятно да доведе до хоспитализация на заразените. В същото време експерти предупреждават, че поради много високото ниво на заболеваемост и спазването на карантина от болни хора, ключовите индустрии, включително в сферата на здравеопазването, могат да се сблъскат с остър недостиг на работници.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис Джонито

    43 4 Отговор
    Ще ви затворя всичките

    Коментиран от #5

  • 2 КОКО

    90 2 Отговор
    Как може да повтаряш едно и също нещо, което НЕ ДАВА ЕФЕКТ, и да очакаш различен РЕЗУЛТАТ?

    Коментиран от #4

  • 3 Нямат си

    59 4 Отговор
    имунитет вече ваксаните,повалят ги разни банални вируси и писиарчето както не подбира...чудо.
    Изобщо няма да се учудя ако стигнат и милиони случаи.
  • 4 Ами ...

    70 4 Отговор

    До коментар #2 от "КОКО":

    Как да не дава ефект? Дава страхотен финансов ефект за бялата мафия.
  • 5 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    43 4 Отговор

    До коментар #1 от "Борис Джонито":

    За България статистиката по възрастови групи е елементарна.

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях и за кого?
  • 6 Майна

    67 3 Отговор
    Те следват ПЛАНА си и понеже има и съпротива, СЕГА ЯРОСТНО ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД ЧОВЕЦИТЕ, то и целта им е да унищожат нашия, ЧОВЕШКИ СВЯТ, да ни редуцират и превърнат в обслужващ персонал...ГЛЕДАЙ КАКВО ПРЕДИЗВИКВАТ-2400 полета са отменени след Бъдни вечер поради недостиг на екипаж...ТОВА В ИМЕТО НА ГРИЖА ЗА ЗДРАВЕТО??? АКДЕ СТИГА, ...
  • 7 Онзи

    63 4 Отговор
    Иска се всички да излезнат по площадите по едно и също време и да изритат фашистките правителства.
  • 8 Hoho Boho

    46 2 Отговор
    "поддържане на социална дистанция от 1 или 2 м в зависимост от региона" ...За стотен път стигам до извода, че нашите "спасители" от вируса са невменяеми. (каква връзка правят между региона и разстоянието на физическата дистанция?) ...И не пишете простотии - СОЦИАЛНАТА ДИСТАНЦИЯ не се измерва в метри!
  • 9 Гост

    4 48 Отговор
    Информирай се! Ваксинирай се! Прегърни живота!

    Коментиран от #10, #12, #20

  • 10 Словослагателъ

    28 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Може би ти се информира, ваксинира и прегърна живота. Метафорите не са много здравословни, особено тези с прегръдките...
  • 11 Дилдо

    48 3 Отговор
    Е нали уж при 80% набоцкани щеше всичко да приключи, а сега виждаме какво става

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Covidlover

    43 2 Отговор
    Разбиха им имунната система с непрекъснато стимулиране
  • 14 Оня

    33 1 Отговор
    Милено,пр@ста мисирке пиши по добре рецепти за пържени филии,ще ти отива
  • 15 Ха ха ха

    8 0 Отговор
    Мале, кадето има ваксинация е страшно,
  • 16 Роко Скиавоне

    6 0 Отговор
    Е за какво слагайте по 3 инжекции и всички сте болни сега,време е някоя голяма държава да се надигне и оттам да започне световна революция срещу фарма мафията,дикига ще ни лъжат с некви маски,1 метър дистанции и миене на ръцете пон30 пъти на ден
  • 17 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дилдо":

    А, първо щеше да е при 60%. Сега и при 100% вече не е. Сега поне пазело от умирачка само, иначе трябва да си стоиш затворен.
  • 18 Toto Rino

    0 4 Отговор
    Наш Ганьо трябва да го стимулират не като му дават,а като му взимат.Който не ще - половин пенсия или заплата ! Като за начало...
    Той разбира само коги играе тояга и като му се бръкне в джоба
  • 19 Анонимен

    5 0 Отговор
    Виц на деня : Много скоро, преди да седнем на тоалетната чиния, ще се налага да изгледаме реклама, за да се отвори капака! Помнете ми думата!
  • 20 Копипасте

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Дотук 3 схванали /с мен - 4/ и 44 несхванали черния ти хумор! Прав е оня професор за 80%! За неразбралите - това е цитат! Коцето ботокса ги дръндолеше тия като искаше ама не смееше да се прегръща с баща си!
  • 21 Ахъ

    2 0 Отговор
    Докато съпротивата е само с писане на коментари няма да стане.
Новини по държави: