Last news in Fakti

27 Декември, 2021 07:20 2 069 6

Борис Джонсън проучва данните от болниците

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • коронавирус

Според последните данни вероятността да се стигне до болница след заразяване с Омикрон е от 50 до 70 процента по-малка в сравнение с другите варианти

Борис Джонсън проучва данните от болниците - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Очаква се днес британският премиер Борис Джонсън да проучи важни данни от болниците, преди да направи каквото и да било изявление във връзка с мерките за COVID-19, предаде БНР.

На този етап обаче Джонсън няма планове да свиква кабинета си и по принцип министрите са скептично настроени към налагане на нови ограничения.

Вестник "Гардиън" съобщи, че Борис Джонсън ще се запознае с обстановката на редовен брифинг през днешния ден, който е почивен във Великобритания, с главния му медицински съветник професор Крис Уити и главния му научен съветник сър Патрик Валанс. Някои членове на правителството са загрижени от информациите, че има много нерегистрирани случаи на заразявания, но като цяло министрите не са склонни да се въвеждат нови по-строги мерки, седмица след напрегнато тричасово заседание на кабинета, на което повечето от тях бяха против такива мерки.

"Гардиън" цитира министър, който е заявил, че последните данни, според които вероятността да се стигне до болница след заразяване с Омикрон е от 50 до 70 процента по-малка в сравнение с другите варианти, доказват, че министрите са били прави да не бързат с крайни решения. Профсъюзът на лекарите обаче призова властите да вземат незабавни допълнителни мерки, като ограничаване на контактите на закрито и въвеждане на социална дистанция, защото медиците смятат, че националното здравеопазване няма да понесе поредна тежка пандемична вълна.

Междувременно проучване на агенция Ipsos Mori показва, че един на всеки четири британци не вярва, че националното здравеопазване може да се погрижи подобаващо за него. Здравни експерти смятат, че все по-голямото забавяне на рутинни операции и прегледи при лични лекари, нарушаване на нормалните дейности на националното здравеопазване в резултат на Ковид-19 и дългогодишният недостиг на персонал, са в основата на проявата на недоверие към здравните служби.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    8 0 Отговор
    Да проучва. Много учен ще стане. Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 2 гадно

    12 0 Отговор
    Е то рошавия вече ги взе за мезе като каза, че ваксинирането си е коледен подарък, най-много да изръси и някой бисер по случай новата година.
  • 3 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    6 0 Отговор
    За България статистиката по възрастови групи е елементарна.

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях и за кого?

    Коментиран от #5

  • 4 На снимката

    3 0 Отговор
    Щастлив пациент на 4-ти километър.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉":

    Интересно ми е, дали тоталната психо-атака "КОВИД-19", освен вербална има и друга, материална компонента, освен т.н. "ВАКСИНИ"???
  • 6 Петел

    0 0 Отговор
    Аз само едно разбирам, че ако не се събудят хората и то много бързо, мача свършва. Ще ни дупчат на поразия.
Новини по държави: