Last news in Fakti

27 Декември, 2021 16:47 1 792 2

Продължават преговорите за управление на ключово летище

  • кабул-
  • афганистан-
  • летище-
  • турция-
  • катар-
  • управление-
  • преговори

Досега няма постигнато споразумение с никоя компания за управлението на летището в Кабул

Продължават преговорите за управление на ключово летище - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турция и Катар продължават да работят заедно, за да поемат управлението на летището в Кабул. "Продължаваме да си сътрудничим с Катар по този въпрос. Турция и Катар са посочили частни компании, които са представили своите предложения на талибаните. Последните също изразиха своите предложения, които се анализират", каза турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

"Ако тези предложения съвпадат с позицията на Турция и Катар, тогава Анкара и Доха са готови да поемат съответната роля. В противен случай талибаните ще обсъдят този въпрос с други страни“, добави той.

По-рано Министерството на транспорта и гражданската авиация на временното талибанско правителство заяви, че досега „не е постигнало споразумение с никоя компания за управление на летището в Кабул“. Според официалния представител на ведомството Имамудин Ахмади техническите консултации с турската и катарската делегации ще продължат, докато „постигне споразумение, като се вземат предвид националните интереси на Афганистан“.

ОАЕ и временното талибанско правителство водят преговори за получаване на правото на Емирствата да управляват летището в афганистанската столица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    1 1 Отговор
    На Ердо му трябват и пари,и влияние!А Катар има пари,но няма влияние.Пазарлъкът между хора,обожаващи алъш-вериша ще е умопомрачителен,но за чия сметка?!
  • 2 Мехмед

    0 1 Отговор
    Незнам кой какво но Турция има влиянито върху световната политика за разлика от дребна, незначителна и никого не чувана българийка.
Новини по държави: