Last news in Fakti

29 Декември, 2021 18:35 3 010 24

Учени съветват: Намалете самоизолацията за COVID-19 до 5 дни!

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • омикрон

По последни данни 4 на всеки 10 здравни работници в Лондон отсъстват поради болест или 7-дневна карантина

Учени съветват: Намалете самоизолацията за COVID-19 до 5 дни! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британски учени смятат, че Великобритания трябва да последва примера на Съединените щати и да намали самоизолацията за Covid-19 на 5 дни, за да спаси националното здравеопазване. Правителството обаче смята, че британската система за самоизолиране е напълно адекватна.

Във Великобритания по принцип периодът за самоизолация е 10 дни, но има възможност и за по-рано прекъсване на седмия ден, ако два дни поред самоизолиращият се даде отрицателни тестове.

Учените смята, че ако самоизолацията се намали на 5 дни, това ще помогне на здравеопазването, защото негови служители ще могат да се завръщат по-рано на работа и по този начин ще се реши проблема с работната ръка.

Тази сутрин Хлое Смит, която е заместник-министърът на здравеопазването, заяви, че сегашната система за самоизолация е правилната и няма планове тя да бъде променена.

Матю Тейлър от Конфедерацията на националното здравеопазване пък заяви, че още не се знае достатъчно за варианта Омикрон, за да се намали периодът на 5 дни.

По последни данни 4 на всеки 10 здравни работници в Лондон отсъстват поради болест или 7-дневна карантина.

Тейлър посочи, че за да се намали самоизолацията на 5 дни трябва да има много ясни доказателства, че това няма да увеличи нивото на заразявания.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българка

    28 9 Отговор
    Извасковата статия е неточна. Учените са стигнали до заключение, че дните за разпространяване зараза от заразен са 7. Във Великобритания са решили да са 5 не според данни от учените, а според пълнене на джоба/ икономиката. Никой учен с името си не е застанал зад такъв срок изолация.

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Хахаха..

    30 1 Отговор
    Самопобъркването е братче на Самоубийството,но с повече мъчителни екстри.Тия от Запад се заплеснаха по садо-мазото,сега наблягат повече на второто..
  • 4 Раданч Татлъту

    28 7 Отговор
    По-добре изолацията да се увеличи на 5 години!☠🤡🥳👍
  • 5 Hoho Boho

    49 0 Отговор
    След като лъсна пълният им провал, сега от СЗО ще почнат да ни убеждават, че такъв вирус няма...
    Но Ваксинираните Няма Да Им Го Простят!
  • 6 сила

    43 0 Отговор
    за една година от 40 на 5....много странно,защо тогава тероризираха хората
  • 7 Въпрос

    55 0 Отговор
    Какво стана с "чумата" на 21 век? То не бяха скафандри, ръкавици, маски, каски, по 20 дни седял вир0са по метал пластмаса и тн. Сега 5 дни карантина.. после ВЯРВАЙ в нАуката... Сега и пср теста тихомълком ще заменят..

    Коментиран от #19

  • 8 Майна

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Много си далеч от ИСТИНСКАТА МЕДИЦИНА ,а е вредно да пропагандираш неистини...
  • 9 Майна

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Тест за откриване на ВИРУСА няма...Здрави хора , без симптоми да спазват ,,карантина,,..
  • 10 Беги беги

    36 0 Отговор
    Начи така, Банско е пълно с туристи, а аз трябва да се бода??? Аре, беги, беги!
  • 11 Саркастик

    16 0 Отговор
    Когато си толкова тъп, че си патиш от това, че хората спазват собствените ти мерки. Живеем в Идиокрация...
  • 12 gosten4e

    21 1 Отговор
    Време е да признаете, па макар и с половин уста, че сега вирусът не е това, което беше миналата година. Време е да отмените дискриминационния зелен сертификат. Пишете се демократи, но сте по-зле от болшевиките. При социализма нямаше такава сегрегация като сега. Въведохте зеления сертификат, за да ограничите ццииганите, защото знаете, че не са ваксинирани и с изискването за сертификат фактически им забранихте да влизат в магазините. Ако не целяхте дискриминация, то щеше да проверявате кой носи маска и кой не носи. Но никой нищо не проверява никъде. Единствено се изисква сертификат, защото дискриминацията се налага с него. Е, дами и господа, колкото и мъчно да ми е да го кажа, но скоро ще пеете и на демократите песента " 45 години стигат", защото нещата пак се докараха до под кривата круша.
  • 13 АЗ ТЕРОРИСТО КАТО МЕ КАРАНТИНИРАТ

    2 0 Отговор
    И ПОЧВАМ ДА ПИША ПРОГРАМА ЗА НОВ ВИРУС С ЛАПТОП И 4 ШИШЕТА С ДРОГА

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 POKO MOKO FEJSA

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "АЗ ТЕРОРИСТО КАТО МЕ КАРАНТИНИРАТ":

    ТЕ УЧЕНИТЕ ХОРА ИМ ДАВАТ 4 ШИШЕТА И КАТО ШАРЛАТАНИТЕ ПОЧВАТ ДА МОДИФИЦИРАТ ГЕНИТЕ С МАЙКРОСОФТ - POKO MOKO FACEEEBBBOOOKA
  • 17 Уса

    16 0 Отговор
    Байдън го предложи и всички продажници булю булю.Мангъров го говори от 2 години,че няма нужда от затваряне.Съсипаха икономики и здравето на хората.Хората умирака заради мерките а не толкова заради ковид
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тези 5 дни карантина са абсолютно

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос":

    неадекватно решение. В момента племенницата ми е с ковид и в болница от седмица. Баща ѝ е контактувал с нея за последно миналата сряда, а от днес е със симптоми температура 39 и положителен тест за ковид. Каква карантина 5 дни за лекари? Ще лекуват ли или ще заразяват по болниците? Племенницата ми е приета в болница 3-4 дни след появата на симптоми с пневмония.В съседната стая жена, придружителка на болната си дъщеря, която се е лекувала в къщи 8 дни и от 9 дни е в болница е проявила симптоми едва днес. Майката е с 3 дози ваксина, но те не могат да те спасят явно ако си в близък контакт с болен дни наред. Ясно е, че има хора с леки или почти без симптоми, но те също заразяват. Племенницата се е заразила най-вероятно от момче в класа, което е отсъствало само 3 дни от училище . И не само тя. Още поне 8 души от съучениците ѝ са болни, включително и класната им. Може вече и да са повече, понеже информацията е стара. Не че можеш да разбереш със сигурност кой от кого се е заразил. Дано новият вариант да се окаже наистина по-безобиден, за да не се напълнят болниците за отрицателно време след празниците. То още при нас май все още Делтата взема жертви. Подозирам, че данните, които ще излязат след полунощ ще са доста по-стресиращи от тези през почивните дни за съжаление.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 САМО ЧЕСЪН И РАКИЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тези 5 дни карантина са абсолютно":

    И ГЕЙТСОВАТА ОТРОВА НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОБЕДИ

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: