Last news in Fakti

30 Декември, 2021 15:00 14 506 119

Русия е готова да удря с ракета за “междузвездни войни”

  • русия-
  • ракета-
  • космос-
  • оръжие-
  • владимир путин

Президентът Владимир Путин неведнъж е подчертавал, че разширяването на НАТО на изток и разполагането на оръжия в Украйна са червени линии за него

Русия е готова да удря с ракета за “междузвездни войни” - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първото военно подразделение е получило новия убиец на сателити - най-секретното оръжие на Москва. Предполага се, че Путин е изпитал ракетата миналия месец.

Руската армия вече е приела на въоръжение нова топ секретна ракета за “междузвездни войни”, създадена, за да унищожава вражески сателити, ядрени бойни глави и орбитални хиперзвукови оръжия, съобщи в. “Дейли мейл”. Името на ракетата е S-550 и тя вече може да бъде използвана в бойни действия точно в момент, когато напрежението между Запада и Москва е изострено до крайност заради Украйна.

Чуждите разузнавания все още знаят твърде малко за най-модерното руско оръжие, което може да взема на прицел обекти на хиляди километри в Космоса, коментира британското издание.

Предполага се, че Русия е изпитала ракетата миналия месец, когато разруши един от собствените си спътници от съветско време, с което събуди гнева на Вашингтон и на НАТО. Поредното подсилване на руските военни сили дава възможност на президента Владимир Путин да се държи по-агресивно спрямо Източна Европа, да оказва натиск върху Атлантическия алианс, да иска от Запада гаранции за сигурността си и да укрепва връзките с Китай във военната сфера, пише още “Дейли мейл”. На границата с Украйна продължават да са струпани около 100 хил. руски военни, а Пентагонът не крие тревогата си, че те могат да минат в настъпление до няколко седмици.

Анонимен военен източник е заявил пред ТАСС, че първата бригада, снабдена с ракети S-550, вече е започнала бойни дежурства. Според източника технологията превъзхождала значително способностите на САЩ и Китай “Това е абсолютно нова и неподлежаща на никакво съперничество стратегическа ракетна система”, посочил военният. Смята се, че благодарение на нея и на останалите 3 ракетни системи - S-350 “Витяз”, S-400 “Триумф” и S-500 “Прометей”, руското небе ще е напълно защитено от вражески атаки.

Според руски медии S-550 е същата ракета, която доскоро бе наричана “убиецът на спътници”. Тя е част от проекта “Нудол” - най-секретната до момента руска програма.

Миналия месец ТАСС разкри, че S-550 притежава устройство за прехващане на кинетична енергия, така че да се избегне ядрена детонация, когато бъде ударена ядрена бойна глава.

Наскоро телевизионният водещ Дмитрий Кисельов, когато наричат “шеф на пропагандата” на Путин, заяви, че проведеният опит с разрушаването на собствения сателит е бил ясен знак за държавите от НАТО да не пресичат “руските червени линии” в Украйна. В навечерието на евентуален сблъсък Русия би могла да унищожи 32 GPS сателита, ключови за военните операции на НАТО, включително за насочването на ракетите на алианса, посочи още Кисельов.

Междувременно стана ясно, че изтребители от военновъздушните сили на НАТО в Европа през 2021 г. са излитали около 370 пъти по тревога, а в 290 случая причината са били руски военни самолети, съобщи “Дойче веле”.

Най-много са прехванати над балтийските страни

В повечето случаи не се е стигало до инциденти и самолетите на НАТО просто са извеждали руските от този район, но е имало и случаи на директно нахлуване във въздушното пространство на държави от пакта.

Русия от своя страна обвинява НАТО в “целенасочени провокации”. Руският зам.-министър на отбраната Александър Фомин заяви, че в Черноморския регион активността на разузнавателната авиация на алианса през годината е нараснала с повече от 60%.

На силовите действия на Русия американското морско командване е решило да отговори, задържайки самолетоносача “Хари Труман” в Средиземно море. По план той трябваше да се отправи към Близкия изток. Промяната е заради несигурната обстановка около Украйна.

В интервю за в. “Велт” ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел нарече исканията на Русия за гаранции за сигурност и прекратяване на разширяването на НАТО на изток “чисто руски дневен ред с напълно неприемливи условия”. Борел казва, че за първи път Москва представя изискванията си в писмен вид - нещо, което не се е случвало досега.

“Само победителите правят това: те казват - ето това са моите условия”, отбеляза той. В средата на декември руското външно министерство публикува проектите на договора със САЩ и на споразумението с НАТО. Документите са предадени на Вашингтон.

В една от клаузите Москва предлага страните от пакта да предоставят на Русия гаранции, изключващи по-нататъшно разширяване на изток, по-специално към украинска територия. Владимир Путин неведнъж е подчертавал, че разширяването на НАТО на изток и разполагането на оръжия в Украйна са червени линии за него.

“Обмисляме военна консултативна и тренировъчна мисия на ЕС в Украйна, по време на която европейски военни инструктори биха могли да обучават командния състав на украинската армия - казва още Борел в интервюто. - Вече направихме оценка на място от какво се нуждаят украинците, как конкретно можем да помогнем, колко ще струва подобна мисия и кой би могъл да участва в нея. Ще внеса скоро съответното предложение до държавите членки.”

Според дипломат №1 на ЕС западните разузнавания разглеждат всички възможни сценарии, по които би могла да се развие обстановката в Украйна, като военно нахлуване от страна на Русия не се изключва напълно.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичка с винкел

    44 232 Отговор
    Пак почнаха да вадят безаналоговите анимационни оръжия бланките, значи със сигурност блъфират

    Коментиран от #17, #25, #31, #33, #62, #100

  • 2 ПЕНЦИОНЕР

    155 20 Отговор
    ....ВЪИ МНОО СА УПЛАШИХ , НИ Е ШЕГА РАБОТА ТАС РАКЕТА ...КАТО ЗНАМ КАВИ ЖАНДАРИ УПРАВЛЯВАТ ЕС И КАК ША НИ ЗАШТИТЯТ С ПОНЕЗИ МЕКИТЕ СИ П...... ...ХИ ХИ
  • 3 Айде

    257 30 Отговор
    Удрии чичко Вова-удрии че тия джендовци ни писнаха вече...Удрии та да се свърщи с това гейско и ковид безумие...
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    101 15 Отговор
    Анатолий, имаш ли представа за нещо което е "на хиляди километри в космоса" което може да бъде цел !

    Коментиран от #38

  • 5 5588

    223 22 Отговор
    "“Само победителите правят това: те казват - ето това са моите условия”, отбеляза той." Борел е прав, още просто не е осъзнал колко е прав всъщност. Наложително е всички западни ръководители да го осъзнаят и да го приемат като факт.

    Коментиран от #53

  • 6 Русофила

    37 208 Отговор
    като се има в предвид, че ракетата се управлява с Китайска Електроника, Made in China, може да се очакват всякакви изненади, даже да станат за смях ............................хахаха.

    Коментиран от #11, #111, #113

  • 7 да, да

    165 9 Отговор
    Който иска мир, се готви за война!
  • 8 гошо

    80 17 Отговор
    рядко нескопосано и некомпетентно пасквилче! като не можете да списвате, копирайте от други автори, бре! гуглето ще ви превежда, ако и за това не ви бива. а ние ще търпим.
  • 9 1944

    33 186 Отговор
    толкова секретна и безаналогова е новата ракета на пияните ушанки че даже на чертежи я няма. а союзмултфилм направил мултик само в един екземпляр. за секретна прожекция в бункера.

    Коментиран от #57, #107

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 наблюдател

    85 15 Отговор

    До коментар #6 от "Русофила":

    твърдението е верно. с единствена малка бележка - верно е за мирмиканските военни изделия, не за руските. ако си в състояние - ровни в нета, ще излязат достатъчно матреалчета по темата.

    Коментиран от #108

  • 12 mi6osp

    126 18 Отговор
    Не е само ракетата Нудол, в руската армия имат на въоръжение и други такива оръжия.Лошото за САЩ е, че и Китай има с какво да им отговори- противокорабните хиперзвукови ракети DF100, която китайците демонстрираха през 2019г., от растение до 3000 км. улучва самолетоносач с отклонение до 1 един! метър от точката, която е зададена за цел .
  • 13 Българин

    56 50 Отговор
    За всяка руска технология се оказва, че и краварите и китайците я имат. Защо тогава ни информират само за братушките ? Вероятно управниците ни ги е страх, че се увличат в русофобията на янките и турците и ставаме мишени ?

    Коментиран от #117

  • 14 11111

    138 15 Отговор
    Борел е не само тъп но е и прост !
  • 15 Хахаха

    19 88 Отговор
    Мултифилм
  • 16 Нека замирише

    95 15 Отговор
    на изгорели дupeта на соросоидни плъхове...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БАЙ КУРТИ

    127 14 Отговор
    Забравиха да добавят и ПЕРИМЕТЪР по натовските стандарти /мъртва ръка / Още колко ли секретно оръжие имат РУСИЯ за които не сме чували . Поне на ОБОРА ще им остане квиченето .
  • 19 Монгола

    139 15 Отговор
    Миналия месец НАТО се възпали отново от злоба, завист и безсилие срещу новата руска ракета която може остави сороснята на тъмно в случай на война!
  • 20 Казуар

    21 50 Отговор
    Американците направиха подобен опит преди близо 30 години с ракета изстреляна от ф 15, скоро беше и Индия прави подобен опит. Стреля се при ниска орбита на спътника.
  • 21 1944

    40 84 Отговор
    Лавров звъни на Шойгу:
    - Да изключиш Ню Йорк от целите! Дъщеря ми учи там!
    - Че то не останаха цели - един се обажда за Маями, друг за Лондон, трети за Лос Анжелис!
    - Във Воронеж нямаме роднини...
  • 22 Rampage

    104 19 Отговор
    Соросите отново не можаха да урочасат руската ракета С 550! Ракетите на Руската армия са вече на вахта дежурят 24/7 - 365 дни

    Коментиран от #34

  • 23 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    128 18 Отговор
    САЩ обещаха да не разширяват нато и да не доближават границите на Русия, естествено излъгаха и получиха съответен отговор!

    Коментиран от #95

  • 24 Пешо от блока

    33 129 Отговор
    Абе от тая Русия само оръжейни новини ни уведомяват. Там микровълнова печка могат ли да направят? А цветен телевизор без кинескоп? Кажете нещо за обикновените хора, които живеят там, имат ли храна, пари да си плащат сметките, тоалетна с течаща вода? Само бомби, ракети, танкове и оръдия ли правят там? И какво,пак ли ще правят пролетарска революция в света?

    Коментиран от #28, #45, #67

  • 25 факт

    72 8 Отговор

    До коментар #1 от "Чичка с винкел":

    вадя калашник срещу тебе, пък ти провери дали е зареден и дали ще стреля!

    Коментиран от #59

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 6939

    90 13 Отговор
    Чичо Вова е достатъчно да гръмне в орбита няколко сандъка ръждиви пирони, стари бурми, подкови конски и магарешки и цялото НАТО остава без спътници.
  • 28 2345

    67 9 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    А ние като пък нищо не можем като какви ще се явим да ги оценяваме?
  • 29 ИмамОчи

    81 11 Отговор
    Като всички статии споменаващи Русия на този сайт, и тази използва леки преднамерени неточности. Изброявам: "Путин ... изпитал ракетата", "Москва" вместо "Руската Федерация". Нещо не забелязвам Байдън да е набеден да изпитва оръжия и Вашингтон (окръг Колумбия) да е противопоставен на Руската Федерация. Защо така, скъпи безпристрастни търсачи на истината? НАТО е шапка над няколко държави. Ако по силите му е само Москва, кой остава да се бори със Санкт Петербург, Самара, Новосибирск, Владивосток ? Каква е тази могъща огранизация която се пъне срещу един град ?
  • 30 Вова боец космонавт

    13 71 Отговор
    Ее тоз вовата брее собственоръчно разби нато с фалшивите си новини..само да е ясно на руските
    фенове тука че всички навигационни системи са
    дублирани..и джипиес е сравнително нова екстра там..

    Коментиран от #52

  • 31 Гост

    12 39 Отговор

    До коментар #1 от "Чичка с винкел":

    Ракети ще вде руския народ….

    Коментиран от #55

  • 32 ивелин

    97 13 Отговор
    От Александърплац в Берлин дойдоха да Руските граници .Отначало приеха Источна Европа в престъпната легална организация наречена НАТО след( сами се предложихме като им казахме,че сме щастливи и горди,че ни приемате) като предвижиха изградиха инфраструктурата си.Уж целта им е "отбранителна" а поместиха настапателните ударните ракети ( след някое време и ядрените) ще поместят.Русия трябва да мълчи, да се примери и да чака както стана във ВСВ вместо да "прегази" Полша ( два пъти Полша не разреши на Съветският съюз -Червената армия да се притече на помощ на Чехословакия) чакаха целият " колективен " Запад финансирайки (Американските фирми и Банки) подкрепейки,Вермахта -нацизма дойдоха до Москва!. Разрушавайки хиляди,градове ,села,инфраструктура й и 27 милиона невии хора бяха убити.Историята се повтаря но тоя път не пред Москва а на грницата трябва да бъдат спрени и унищожени. Защото за Русия Националната безопасност и сигурност е " или унищожете тях или те " цивилизованите колонизатори " ще унищожат вас трети път няма..

    Коментиран от #109

  • 33 Монтгомъри

    84 9 Отговор

    До коментар #1 от "Чичка с винкел":

    Чичо,-Русия отдавно начертала тези червени линии.Две години се опита запад най накрая да разрере,че тя си чуства застрашена.от ближнего присътствия на НАТО.И не желае да живее като Израел до"бъчва с порох"!
    Затова на запад е предложено до 14.01.2022 тези условия относно червени линии.
    И не я чуе запад-тя уничтожи всички заплахи.Всички,чичо!

    Коментиран от #110

  • 34 1944

    15 83 Отговор

    До коментар #22 от "Rampage":

    дежурят колкото армата и су57. само като опитни образци. мъка болшевишка. който си е купил руски боклуци не е повторил. до преди няколко години украинците им правеха самолетните двигатели.

    Коментиран от #51, #56

  • 35 Поредното писание

    68 8 Отговор
    в жанра Русия е страшна, опасна и заплаха за ”прогресивното” човечество, всички други начело с НАТО сме самата невинност и миролюбие, още девствени във военно отношение.
  • 36 az #Контрапропаганда

    70 11 Отговор
    Руснаците винаги са били водеща сила във въоръженията! Палачинката се обърна, сега западът е този, който изостава....

    Коментиран от #40

  • 37 Да така е

    8 5 Отговор
    ,,Между звездни войни,,
  • 38 неукси

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Геостационарните спътници се намират на 35000 км, GPS спътниците.

    Коментиран от #48

  • 39 6472

    60 9 Отговор
    Ще посъветвам умните българи да купят основни хранителни продукти.
    Това е ултиматум, не преговори.
    Новите Вандервафен "Оръжията чудо" са много и дават тотално превъзходство на руснаците.
    Ще ги употребят без милост, най малко заради 30 г. унижения.
    Американците ще откажат и ще има малка демонстрация.
    Как ще започне ? Украйна, без съмнение като начало само в Донбас/Луганск, след това Циркон, Посейдон, С 550 или унищожаване на самолетоносач, потапяне на крайбрежен район/остров/ с цунами, унищожаване на част от спътниците GPS.

    Коментиран от #44

  • 40 1944

    11 64 Отговор

    До коментар #36 от "az #Контрапропаганда":

    напиващите се с антифриз си останаха в 1989 година технологично. и тогава си бяха изостанали де. сметай къде са сега. свалят елементарна електроника от западни граждански самолети за миговете. смеееех.
  • 41 Димитров

    51 6 Отговор
    Нека да попитаме
    Н
    А
    Т
    О тя отбранителна или нападателна организация е?
    Със стремежа за разполагане на нападателни оръжия в
    Източна
    Европа се вижда двоен стандарт!?
    Кое е лошото в предложението на
    Р
    Ф договор за не разширение и ненападение? Изпъква двоен стандарт на
    Запада!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ДаЗдраПерМа

    31 4 Отговор
    наблюдатели от OSCE не виждат струпани войски, украинската служба за безопастност казва че в зоната на мониторинг няма концентрация на военни сили, автора нека по подробно ни информира
  • 44 Бля бля

    8 55 Отговор

    До коментар #39 от "6472":

    Пуйка за да потопиш самолетоносач трябва да знаеш къде е първо..да не говорим че американците са известни с кораби дето носят на повреди

    Коментиран от #49

  • 45 Човек с памет

    55 9 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    Наскоро имаше новини че самолетът МС-21 (първи в света средноразмерен пътнически самолет с композитно крило, размер като на А320 и Б738) прави полетни изпитания, а и лекарство за модерния вирус са измислили. Освен това си правят собствен компютърен хардуер (без нищо от Интел), не за игри, а за сериозна работа. Ако нещо не е описано във "Факти", това не означава че не се случва.
  • 46 Треперете

    50 10 Отговор
    амерски по д логи.Ще се спукате от жлъч
  • 47 Никой

    13 62 Отговор
    Значи: "Това са моите условия" ,казват рашките,в замяна на това не ви предлагам нищо. Ако не изпълните моите условия ще предприемем наказателни действия – "война ".Че на това преговори ли му викат. Ето къде се криели фашистите до сега.Путя е чел " Моята борба ".

    Коментиран от #68

  • 48 БАЙ Х@Й‼

    23 4 Отговор

    До коментар #38 от "неукси":

    Напротив знам ! Само, че Луната също е "на хиляди километри" ! Дано схванеш ‼️
  • 49 да да

    53 7 Отговор

    До коментар #44 от "Бля бля":

    и са бомбоустойчиви...Не знам да се смея ли,да плача ли.Тия корита,самолетоносачите са най-лесните мишени за хиперзвуковите ракети
  • 50 оня с коня

    13 45 Отговор
    Ако на Америка и пакта НАТО ме пукаше от заплахите на Русия щеше ли да прави каквото си иска КАКТО ВИНАГИ?Ама имали Руснаците "Убийци на спътници",което пък било Суперсекретна информация...Аще се изненадат ли ,ако в даден момент разберат че САЩ са "инсталирали" предвидливо в космоса пък свои "Убийци на РУСКИ Космически Убийци"?Между другото съвсем логично е Червена Русия да поставя съответно и Червени линии,проблемът е че Запада НЕ ХАРЕСВА ПО ПРИНЦИП Червения цвят!
  • 51 Лети ли рапторчето?

    53 12 Отговор

    До коментар #34 от "1944":

    Достатъчно Су57 които отказаха говедарите и мошетата да фърчат над Сирия. 3 броя Су57 отказаха самолетоносача да праща фърчилата us над Сирия. Смятай сам кскваьмощ имат руснаците!
  • 52 5353

    20 5 Отговор

    До коментар #30 от "Вова боец космонавт":

    Знам, дублирани са на дълги и ултра дълги вълни. Имат и сигнализатори с открит огън по хълмовете. Имат пушечни сигнали. Освен това имат и вестоносци и викачи. Пощенските гълъби са още във фаза на проверки.

    Коментиран от #58

  • 53 докато не е станало късно

    29 3 Отговор

    До коментар #5 от "5588":

    Точно от това ме е страх,че късно ще се осъзнаят
  • 54 Никой

    13 42 Отговор
    Нито една държава няма право да определя собствения си път на развитие без разрешението на Русия, най вече източно европейски.ТЕ ПО ПРАВО ИМ ПРЕНАДЛЕЖАТ.
  • 55 Гост 2

    60 10 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Руснаците има с какво да се хранят обаче твоя хладилнк е празен виеш на гладно сорос4еее...
  • 56 Човек с памет

    47 7 Отговор

    До коментар #34 от "1944":

    Корекция: хеликоптерните двигатели се правеха в бившия съветски завод на територията на Украйна. Сега този завод прави нищо, а Руската Федерация си прави сама хеликоптерните двигатели. По отношение на руската военна продукция: ако беше калпава, нямаше да има нужда САЩ да заплашва мераклиите със санкции. Въпреки това по-сериозните държави, като Индия, Китай, Индонезия, Малайзия, отскоро и Турция, купуват. Който си купува от САЩ, има проблеми при истински конфликт. Жив пример - Саудитска Арабия. Чуди се как да изгази от Йемен, докато още са и останали заводи.
  • 57 ти се моли

    27 5 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    да не се върне 1944

    Коментиран от #94

  • 58 Вова хипер боец и космонавт в действие

    13 31 Отговор

    До коментар #52 от "5353":

    Пуйка..във военното училище ги учат да карат по карта и компас..ауакс самолета може да контролира хиляди полети..да не говорим че всяко летище на натовска територия има радио маяк и винаги знаеш къде си..джипиес е нова система от 2000 година и далеч не е жизненоважна за изпълнение на мисиите на авиацията

    Коментиран от #61, #63, #70, #116

  • 59 Жабата

    19 5 Отговор

    До коментар #25 от "факт":

    Тоя идиот ако види калашник ще се изребчи що мисли че е голяма работа и май ще е последното което ще види в скапания му живот.
  • 60 Гал

    42 5 Отговор
    Американците и англичаните, искат да фалират ЕС и Русия, после да се разправят с китайците, и да глътнат арабите за десерт. Толкова просто и типично за англосаксонците.... А "Факти" усвояват грантове. И били журналисти ... Глупости ...

    .
  • 61 КАТ

    25 5 Отговор

    До коментар #58 от "Вова хипер боец и космонавт в действие":

    Ние имме радари и дрегери ама пак карат бърже и пият а ватниците като ги подкарат няма спиране ще взривяват наред докато стигнат Вашингтон
  • 62 Чип

    32 8 Отговор

    До коментар #1 от "Чичка с винкел":

    Едно такова безаналогово оръжие според тебе, ще направи София заедно с тебе как си седнал на компа в Лунен кратер с около 120 метра дълбочина и 40 километра радиус от точката на падането.
  • 63 БАЙ Х@Й‼

    18 3 Отговор

    До коментар #58 от "Вова хипер боец и космонавт в действие":

    Това накрая много ми хареса. Явно "Томахоук" и пр. също умеят да ползват карти и компас !

    Коментиран от #65

  • 64 Балалайка

    10 33 Отговор
    Че САЩ и КИТАЙ от 3 год. РАЗПОЛАГАТ с такива ракети!
    Явно мурзилките са сглобили МЕНТЕ на Китайската ракета!
    Мухахахаха

    Коментиран от #89

  • 65 Вова хипер космонавт и боец

    8 26 Отговор

    До коментар #63 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ирак 91 как бомбардираха другарю..ракетата има кодиран терена по който трябва да мине и като наближи целта е със визуално насочване с видеокамери..няма нужда да учите американците как да бомбардират..намерете си нещо по полезно за правене просто

    Коментиран от #79

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 mi6osp

    32 5 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    От години Русия започна да реиндустриализация след имащата ефект на война перестройка. Всеки месец в Русия се въвеждат в строя 8-15 големи промишлени обекта. Примерно за ноември 2021 измежду 13 нови обекта са един от най-големите сухи докове в света с размери 480х430 м., голям завод за титанови турбокомпресори, самолетни турбодвигатели и газови турбини, голям завод за безпилотни самолети и др. За годината се събират над 120 нови заводи.
  • 68 5588

    42 6 Отговор

    До коментар #47 от "Никой":

    " Рашките" един път си казват условията, един път ги повтарят за неразбралите от първия път и на третия действат. Колко санкции им наложиха САЩ и ЕС от 2014-та насам. Наскоро от ЕС се изходиха , че щели да съдят Русия за пропуснати ползи за доста над 200 млрд евро, защото спряли да купуват стоки от тях и минали на собствено производство. Кой се събуди накриво и налага санкции на Русия. Така че не се чуди много на условията им. Те санкции не налагат. И с терористи не преговарят.

    Коментиран от #81

  • 69 висок

    8 27 Отговор
    Пак мултики като "Ну погоди"..... Никой не може да настигне руснаците в областта на анимационните филмчета!

    Коментиран от #72, #77

  • 70 2325

    25 5 Отговор

    До коментар #58 от "Вова хипер боец и космонавт в действие":

    Чичо Вова ще им спре тока! Няма летища и маяци. Ще бъде тъмно и опасно!
    А ауакалците ще отлетят на юг.
  • 71 мдаааа

    11 7 Отговор
    Едни "изстрелват" сателити , други изстрелват ракети ... Съдба ..
  • 72 5588

    28 4 Отговор

    До коментар #69 от "висок":

    Ти игрален филм ли искаш да им заснемат. Холивуд прави достатъчно. Освен старта на хиперзвуковите оръжия е доста трудно да заснемеш повече подробности. Но това е друга тема. Мултфилмчетата са за малките деца за да ги разберат. Ако не ги разбират следват шамарите :) Справка 16.11.2021г. Некои хора ореваха орталъка щото не разбраха филмчетата. От тогава рязко зачестиха разговорите Русия САЩ
  • 73 az #Контрапропаганда

    34 8 Отговор
    Във военно отношение Москва стана световен лидер! Това променя и тежестта й на световната сцена. В днешно време всички са принудени да се съобразяват с думата й!

    Коментиран от #80

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 пе ка пе

    24 2 Отговор
    Леко уточнение - изострянето на отношенията е не заради Украйна, а заради територията, на която се намира въпросната държава. Има лееека разлика, по-натам ще стане видима и с "просто око" )))
  • 76 Lukaшенко

    11 5 Отговор
    Много е мек колегата,Ще му се качат на главата .Трябва да ,омекне ,материала!.Както джапанките,през 45та.Влизай в Украйна ,Одеса и Херсон,чакат Президенте!.Или дай на мене мръсната работа , И на бай Рамзи.
  • 77 БАЙ Х@Й‼

    23 4 Отговор

    До коментар #69 от "висок":

    Що сякаш някой може да се мери с Холивудската продукция за Луната ‼️

    Коментиран от #85

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 БАЙ Х@Й‼

    22 4 Отговор

    До коментар #65 от "Вова хипер космонавт и боец":

    О да, американците са много добри в унищожаването с бомби и ракети ‼️ По това нямат равни ‼️ Ама що ли томахавките над Сирия паднаха в пясъка , а в Югославия унищожиха доста микровълнови фурни ! Над СССР летяха докато разбраха, че U-2 не е непостижимо! Спряха стелт , когато над Югославия разбраха , че не е невидим ....
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 БАЙ Х@Й‼

    20 3 Отговор

    До коментар #80 от "Алкоголик":

    При Карибската криза имаше договорка, която САЩ после не изпълниха ‼️ При сливането на ГДР и ГФР пак имаше договорка, която САЩ отново не изпълниха ‼️ То междувпрочем така белите с измами ( неспазване на обещанията си) срещу местните (индианци) са създали САЩ‼️ Но ти го знаеш ‼️
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 БАЙ Х@ЙМАНЕ

    5 15 Отговор

    До коментар #77 от "БАЙ Х@Й‼":

    Може , може ... Я виж Союзмультфильм откога изстрелва ракети , без аналог ..🤭
  • 86 Дудю

    4 19 Отговор
    Добре,че Бил Гейтс ги научи как се пише софтуер,че русите да си направят анимацията за хипер ръката!🗣️🗣️😷👺👺👊
  • 87 доко

    20 2 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И БРАТСКИЯТ РУСКИ НАРОД САМО ТАКА ГОТВЕТЕ СЕ СЕ ЗА ВОИНА НЯМА ДРУГ НАЧИН
  • 88 междузвездни войни

    3 6 Отговор
    Тия верно не са на друга планета, ами направо на звезда от друго съзвездие.
  • 89 mi6osp

    16 2 Отговор

    До коментар #64 от "Балалайка":

    Грешиш. От 1979г. на бойно дежурство е съветската , сега руската противоспътникова система с маневриращи спътници- убийци на сателити, сега плюс маневриращи спътници-инспектори. Днес това е една от няколкото противосателитни руски системи.
  • 90 mi6osp

    20 2 Отговор

    До коментар #83 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Обама, Тръмп и Байдън наложиха на Русия общо около 900 различни санкции. Русия само намали дела на притежаваните американски ценни книжа от 200+милиарда долара на 6 милиарда долара, започна да трупа злато и да заменя успешно вноса, като развива собствени производства .

    Коментиран от #99

  • 91 Saslo

    17 4 Отговор
    Русофобите са в стихията си по писане.Абе много често почна да се проявява психичното им разстройство.

    Коментиран от #96

  • 92 Стоян Хлебаров

    4 23 Отговор
    Ако руснаците наистина имат такава ракета,какво им пречи да изберат заедно с американците някое излязло от потреба тяло на ракета,или апарат и за да докажат,че имат такова оръжие,да го покажат в действие с наблюдение на разрушаването на този обект! В това не би имало нищо секретно-руснаците ще запазят секретността на оръжието и същевременно ще докажат ,че имат такова оръжие! Да,ама не-те са свикнали да лъжат,за да скриват възможностите си,а това важи особено,ако лъжата им не може да се докаже...

    Коментиран от #93, #97, #112

  • 93 Daslo

    13 1 Отговор

    До коментар #92 от "Стоян Хлебаров":

    А ти показваш ли гащите си на съседа
  • 94 Ами ...

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "ти се моли":

    И какво ще направиш?
  • 95 Ами ...

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    Нищо подобно. Такъв договор няма.
  • 96 Ами ...

    2 2 Отговор

    До коментар #91 от "Saslo":

    Да ми кажеш МКБ на заболяването? 😀
  • 97 Ракетчик

    21 4 Отговор

    До коментар #92 от "Стоян Хлебаров":

    Стоянчо чети бе мама преди да се изходиш по въпроса:

    "когато разруши един от собствените си спътници от съветско време, с което събуди гнева на Вашингтон и на НАТО"

    Трябва да ти я натресат по главата ли за да уври соросоидния ти мозък че има такава ракета. Е зор е за промит мозък да повярва но защо ли запада реве срещу ужким "мултиките" на Путин - можеш ли ми отговори.

    Коментиран от #102, #103

  • 98 ComfortablyNumb

    4 18 Отговор
    Ех че кеф! Тая новата ракета на Путин влиза отзад на наши русофили и те се празнят от кеф ...

    Коментиран от #101, #106

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Дядо Петко

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Чичка с винкел":

    Като са анимации, защо западняците вият, като гладни чакали?
  • 101 Ракетчик

    20 5 Отговор

    До коментар #98 от "ComfortablyNumb":

    Бе като гледам само соросоиди ревът срещу новата ракета ама не е от кеф - явно на тях се е загнездила някъде отзад.
  • 102 Стоян Хлебарков

    3 2 Отговор

    До коментар #97 от "Ракетчик":

    Че откъде ум в хлебарка? Стоян не читател , Стоян Хлебарков е писател.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Рашавия

    4 10 Отговор
    “Това е абсолютно нова и неподлежаща на никакво съперничество стратегическа ракетна система”
    За да кажеш нещо такова трябва да знаеш какво имат онези, където не се хвалят с картинки на всеки два дни.
  • 105 7775

    20 5 Отговор

    До коментар #103 от "хххх":

    Аве я си глей пола и въглеродния отпечатък и не определяй другите. Все повече русофили ще ставаме като гледаме какви малоумщини идват от запад.
  • 106 ъхъ

    3 0 Отговор

    До коментар #98 от "ComfortablyNumb":

    влязла ти е на тебе и братовчедките ти.
  • 107 Някой

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    Простичък си. Чертежи и мултьики. Не свалят сателити. Защо ревнаха САЩ, че Русия била създала опасни отломки в космоса, цял свят призна свалянето...само българските американски слуги приказват глупости !!! Не съм русофил. Българофил съм.
  • 108 Айде бе

    3 9 Отговор

    До коментар #11 от "наблюдател":

    Не искам да гледам в нета- там всеки може да поства бълнувания и небивалици. Обаче преди време си купих съветско армейско плоско желязно шише със сърп и чук и петолъчка и червен байряк, чисто ново и блестящо и... пропуска- има шупла и течността сълзи! Кой гений го е произвел, какви контроли е минало, къде са гледали поне когато са прикрепвали герба- не знам, ама аз от прехвалената им военна промишленост и нощно гърне не бих си купил! А че могат да затрият планетата не се съмнявам- разрушението много им идва отръки. Не като съзиданието
  • 109 Вярвай си

    3 8 Отговор

    До коментар #32 от "ивелин":

    А защо да ходи Западът да спасява СССР- обявил се за гробокопач на капитализма, пръснал по света агенти на Коминтерна, занимаващи се с подривна дейност? Хайде и малко здравомислие да вкараме!
  • 110 Айде бе

    3 14 Отговор

    До коментар #33 от "Монтгомъри":

    Сергейчо, или Маруся- слаб ви е българският, а сте кръвожадни и зомбирани, заплашвате агресивно и после се възмущавате, че съседите ви искат да са в НАТО, за да са защитени от вас. И кой ви е излъгал, че САЩ и НАТО нямат технологии и оръжия, за да ви възпрат? Още откак приеха учените от Третия райх, но не парадират и не заплашват. Понеже съм съвременник, съветския бивш министър на външните работи по соца Шевернадзе е казвал, че 80-те години американците са му демонстрирали, че онова (като оръжия и военен потенциал) , което вие имате на Земята, те го имат качено в Космоса. И тогава се е разбрало, че сте загубили Студената война и Горбачов подписа неизбежната капитулация на Източния блок. Не защото е предател, както се лъже сега. Тогава Западът подаде ръка по хуманитарни причини, но вие щом малко се поотърсихте от мизерията (заради високите цени на горивата), пак почнахте да се зъбите и поставяте ултиматуми. Ама следващия път няма да има хуманитарно отношение към нации, които не разбират от добро

    Коментиран от #119

  • 111 Ерец

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русофила":

    Няма връзка с горенаписаното , но миналата седмица в Якутия температурите паднаха до МИНУС 60 градуса . Като гледах кадрите ми направи впечатление , че уличните светофари РАБОТЕХА …
  • 112 Ерец

    6 1 Отговор

    До коментар #92 от "Стоян Хлебаров":

    В нета има коментари на израелски оръжейни експерти със зазаглавия от рода “ Защо Америка трябва да се страхува от руските оръжия “ , “ От кои руски оръжия Америка се стахува най-много” и др. подобни . Разбира се Русия също не е безразлична към американския оръжеен арсенал .
  • 113 kибиците

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русофила":

    са тези които не знает те само наблюдават и не говорят дори когато в махлата се играе шах и той също е вонна игра
  • 114 Вакси2021

    2 6 Отговор
    Русия е патологичен лъжец, откакто съществува лъже!
  • 115 Марко Кралевичи

    8 1 Отговор
    Хаха...мултифилми били ?! Защо тогава ,,великото,, нато не си върнат крим питам ?! Просто ще изчезнат някой друг континенти като Атлантида. Да се чудят наследниците ни имало ли е такъв континент северна америка и къде се е намирал. Или пък остров наречен кралство разединено. И не правят само оръжие ами всичко. Мерцедес направиха завод. Шавролет дето карате се прави там и т.нт Горивото едва ли е три лева за литър. Пропаганда е да се дава по медиите само като агресия всичко от тази велика страна която е трън в очите на запада от поне седем столетия. Хубавото е че при повече от тридесет години ,,демокрация,, си остава обичта на българина към руснака напук на шантажа и пропагандата на шепа сребърници като Юда. Искам референдум за членството ни в бандитския блок нато. Искам да бъдем като швейцария ,норвегия ,швеция неутрална страна .
  • 116 Накратко

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Вова хипер боец и космонавт в действие":

    Първо за картата и компаса,дето учат американците. Ето пример. Преди няколко години,сащ изпрати два самолетоносача от Япония до бреговете на Северна Корея да ги сплашат за ракетните им опити. Обаче, самолетоносачите се озоваха до бреговете на Австралия,далеч от мисията която трябваше да изпълнят. За ауакс,руснаците демонстрираха с разрушителя Доналд Кук,как се елиминира супер модерната електроника на врага и оставиха екипажа на кораба да гледа как се гаврят с тях. Та толкова за технологичното превъзходство на запада
  • 117 Симо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Това е защото си глупав. Коя Руска хиперзвукова технология притежават САЩ защото нещо не си спомням? Китайските такива са също копирка но по стари руски технологии за хиперзвук. Кви американци? Тези изобщо ги няма в класацията.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Айде бре

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "Айде бе":

    Те американците и на луната стъпиха ама се имали проблем да направят скафандера :))) Обещаха и златният резерв на Германия да върнат ама някой друг път. И от Сирия щяха да излязат ама още са там близко до петрола. Политици които живеят на гърба на другите и крадът чужд интелект ако не са лъжливи то тогава всички сме праведни по света.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания