Last news in Fakti

3 Януари, 2022 19:45 2 189 23

Кризисно заседание на френското правителство заради драстичен ръст на заразени с COVID-19

  • франция-
  • омикрон-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • оливие веран

Увеличаването на заразените с варианта Омикрон на коронавируса доведе до отмяна на някои митинги от кандидат-президентската кампания

Кризисно заседание на френското правителство заради драстичен ръст на заразени с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френското правителство започва кризисно заседание заради драстично нарасналите случаи на заразени с Covid-19.

Десет министри от френското правителство заседават тази вечер във връзка с поредната епидемична вълна и последиците от нея.

За болничния сектор януари ще бъде тежък месец, предупреди здравният министър Оливие Веран.

Преди срещата министърът на икономиката Брюно Льо Мер обяви разширяването на компенсациите на загубите в бизнеса, а министърът на образованието Бланке потвърди санитарния протокол за училищата, който предписва три задължителни теста за учениците при един заразен в паралелка.

Междувременно в Националното събрание на Франция се обсъжда проектозакон за преминаването на зеления сертификат във ваксинационен. Текстът вероятно ще бъде подкрепен, но опозицията реагира с бурни критики.

Здравният министър защити проекта и упрекна в егоизъм противниците на ваксинациите. 53 милиона французи вече са избрали ваксината, подчерта той.

Увеличаването на заразените с варианта Омикрон на коронавируса доведе до отмяна на някои митинги от кандидат-президентската кампания.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦК на ГЕРБ

    32 1 Отговор
    Да се ваксинират,бе !!!
  • 2 Hoho Boho

    72 1 Отговор
    Това е поредната "ваксинирана" държава, която е в кризисно положение.
    А Кирето натиска българите да се ваксинират...
    Интересно защо? Нека бъде попитан!!!

    Коментиран от #22

  • 3 Класика

    50 1 Отговор
    Бай Ставри ви чака всички управляващи от Европа,рано или късно той ще ви удари колкото искате буферни дози и всички ще опитвате многократно кожения сертификат!
  • 4 Всички във Франция са

    17 11 Отговор
    Ваксинирани с чиста изворна вода!!!затова се заразяват!честито на печелившите. В случая производителите на ваксини 😂🤣😅
  • 5 Ямаха р1

    47 2 Отговор
    Ама нали са ваксинирани бе,що така се получава?!Те ваксините помагат само за пълненето на джобовете на подкупните ни политици,Кирчо,Кокорчо и всичките им производни!
  • 6 Нежно разсъждение

    38 0 Отговор
    Не казвам, че ваксините са напълно безполезни, напротив - смятам, че помагат до известна степен. Но се правят и говорят много глупости по въпроса, прекалено много и е нормално на хората да им светне една червена лампа.
    Колко бяха ваксинираните във Франция? Сега гледам, че в момента са 80%. Чудесно, но при този процент проблема не просто остава, но и ескалира до нови рекорди. Някой може да каже "Ама ако бяха 100% щяха да са добре ...", други могат да развият теориите за 2-те или 3-те или 4-те дози и как е трябвало да се прилагат, трети ще кажат, че без ваксините ще е много по-лошо. Едва ли ще се окажат прави, защото досега не се оказаха такива. Досегашния опит показва точно обратното.
  • 7 Да,бе

    30 1 Отговор
    Нищо,боцкайте се за здраве,със здраве и лека ви пръст пишман колонизатори.
  • 8 Горките франсета

    36 4 Отговор
    "Когато не знаеш какво да направиш, тогава по-добре не го прави" - стара френска поговорка.
    Какво сгрешиха тези хорица? Не изпълниха ли безропотно всичко, каквото им наредиха? Не ги ли затваряха като животни за дълго по домовете? Не ги ли ваксинираха по 2 и 3 пъти? Не изтърпяха ли всяка прищявка на Макрон и неговото правителство? Какво повече искат от тях?
    Аз лично мисля, че всяка нова мярка е откровено признание за некомпетентост и безсилие.
  • 9 Гостът

    27 3 Отговор
    Ми като имате толкова много боднати защо имате толкова много заразени,че и повече от преди.Изпълнявате стриктно плана на глобалистите.Нашия и той тръгна в тази насока.Това е първото нещо с което се захвана.Ваксинация та ваксинация.

    Коментиран от #13

  • 10 селтак

    24 3 Отговор
    Тия ги затвараха 5 пъти и пак нищо и пак си траят! Локомотива на цивилизацията? Е.... овците,ти да видиш!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Факт

    27 3 Отговор
    Алгафари им го каза преди няколко дена. Колкото повече ваксинирани, толкова повече заразени. И никой не може да го опровергае. Факт!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да бе

    5 1 Отговор
    Цитат: "Увеличаването на заразените с варианта Омикрон на коронавируса доведе до отмяна на някои митинги от кандидат-президентската кампания."

    Във Франция върлува Делта, а не Омикрон. На сайта Santé Publique France може да се провери - Делта е над 80% от случаите и почти не мърда от няколко седмици.
  • 15 guest

    10 0 Отговор
    изпонадупчиха ги както си трябва и сега антикризисно заседание щели да правят, аз ако съм на мястото на франсетата бих ги и...л техните управници ,ама явно са много доверчиви
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Липса на интелект

    1 7 Отговор
    От ковид графиките на Франция ясно се вижда че докато заразените на ден нарастват много стръмно, смъртността им въобще няма такъв разтеж, просто защото са ваксинирани и това ги пази. Вие в БГ да му мислите. До няколко седмици ще видим до какво води ниската ваксинация ...

    Коментиран от #21

  • 19 ти да видиш

    1 0 Отговор
    Тези нали се боданаха по няколко пъти?
  • 20 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    1 0 Отговор
    "Междувременно в Националното събрание на Франция се обсъжда проектозакон за преминаването на зеления сертификат във ваксинационен. Текстът вероятно ще бъде подкрепен, но опозицията реагира с бурни критики." - задължителните ваксини били КОНСПИРАЦИЯ, а? Както и сегрегацията? Както и паспортизацията? Скоро да не се окаже, че и чипизацията от конспирация минава към РЕАЛНОСТ?
  • 21 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Липса на интелект":

    Като инжекциите ги пазят от смърт и влизане в болница, това не значи ли, че за тях ковид трябва да е като грип? Ако е така, защо пак ги затварят и им усилват мерките? Нещо не се връзва. "Информирай се, ваксинирай се, прегърни живота" заключен по половин година вкъщи.
  • 22 селтак

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Щото го натискат от вън,почва да бие на очи! Сега Витанката ше сглоби правилната статистика и ше я подаде на мисирките! Не може Ганя да е прав па Люсиен да не е!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: