Last news in Fakti

4 Януари, 2022 21:51 2 677 22

Нов локдаун в Китай, затварят град с 1,2 милиона души

  • юйджоу-
  • китай-
  • коронавирус-
  • ваксина

От декември насам в Юйджоу са установени над 1700 случая на носители на COVID-19, което прави града второто най-голямо огнище в страната

Нов локдаун в Китай, затварят град с 1,2 милиона души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

1,2 милиона жители на китайския град Юйджоу в провинция Хенан, намиращ се в централната част на страната, ще бъдат принудени да останат по домовете си заради опасения от разпространение на Covid-19, съобщава CNN.

Следва да се отбележи, че към понеделник Китай обяви официално едва 108 нови случая в 3 провинции, включително 5 във въпросния регион Хенан. Освен това са обявени още 21 носители на вируса без симптоми (симптоматичните и асимпроматичните случаи се обявяват отделно - бел.ред.)

До пълното затваряне на град Юйджоу пък се стига след установяването на третия безсимптомен случай на носител на вируса в последните дни.

Към момента вече са затворили търговските молове, училища и др. Тези, които работят в основни индустрии и дейности - например супермаркети, производство на медицински изделия, енергоцентрали ще имат право да посещават работните си места, но само след предоставяне на отрицателен тест за ковид.

От декември насам в Юйджоу са установени над 1700 случая на носители на COVID-19, което прави града второто най-голямо огнище в страната, добавя още CNN.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поп Алигорко

    16 8 Отговор
    Фейк ?!?
  • 2 Госあ

    11 9 Отговор
    Малко са. Ще постоят затворени за седмица, ще ги тестват за максимум два дни и ще ги отворят. Кво толкова.

    Коментиран от #4

  • 3 Грульо

    17 3 Отговор
    На оружие срешу ковита, братя китайци! :D
  • 4 Госあ

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Между другото, това е изключително умно - по малките градове да бъдат тотално затваряни дори за няколко случая за да държат заразата, щото плъзне ли към мегаполисите пак става инфекция в системата…

    Коментиран от #9

  • 5 Алфа Вълкът

    8 14 Отговор
    Затворен означава танкове на всички входове и изходи!
    Кики Петкова да гледа и да се учи!

    Коментиран от #17

  • 6 Лизачи

    2 3 Отговор
    колко милиона е тази провинция?
    Колкото Германия?
    Колко са в Германия?
    Колко са в England?
    Колко са в France?
  • 7 Помак

    12 5 Отговор
    Да затваря на м. ....си ...п...а ...объркаха европа тес жълти нехигиенични л. На
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Hoho Boho

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Ами това е един малък китайски град, само милион и нещо...
    Хубавото е, че ги затварят, а не ги евтанизират.
    Щото и тоя метод работи, примерно при кокошките с птичи грип...

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    13 1 Отговор
    Аве факти като пишете за огнищата на ковид и локдауните при лтурите защо не пишете за коя мутация иде реч? Нещо мно странно? Още на алфата ли карат, на бетата ли, на делтата или на най новия ковид модел омикрон? А?
  • 11 Госあ

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Hoho Boho":

    😂 ако са уйгури 🤔😂 да де, това съм писал. Че е малък град и е много умна тази стратегия. А пък по долу съм писал, че не е толкова страшно. Пак ще ги отворят. Ако не са уйгури, де 😂

    Коментиран от #14

  • 12 Който нож вади от нож умира

    11 4 Отговор
    Китайците горят болни от Ковид и Бог гледа и не вярва на очите си

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Който нож вади от нож умира":

    Страшни сатанисти сте значи ! Това да не ти е лова на вещици ве ? Такова нещо в развитата част на Азия никога не е имало. Виж, меча е играл, но по обясними - земни причини.
  • 14 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Нямате чувство за хумор значи…като с коментара ми за химическото чистене на някои нечистоплътни 😂 Според мен си беше топ !
  • 15 Rado

    3 1 Отговор
    Български експерД пУ вирОси: Китайци погледнете в небето, пълно е със следи от самолеДи
  • 16 Истината днес

    3 5 Отговор
    Какви са пак тия лъжи....всички разбраха че грипа го ползват за пари и власт и определени цели ...щом китай играе в цирка значи има полза ...затворили един техен малък град пък кой знае каква е целта ..

    Коментиран от #22

  • 17 Gucci x Balenciaga

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    В Китай затворени значи затворени ,хората се подчиняват .Няма да забравя умрях от смях в началото на короната даваха кадри от Китай разхожда се дрон на полицията и ги следи какво правят една баба си забравила маската от дрона се чува силно глас да се прибира у дома за маска бягаше по пътя 😁 дрона я следва. После се спира на улицата пак дрон китайци се събрали си говорят на пътя пак ги разгони и това е дрон не патрулна кола с полицай 😉Смятай каква дисциплина
  • 18 Пастир с гега

    8 4 Отговор
    Китай ясно показва че диктатурата е единствената ефективна форма на управление на стадото след като човечеството се състои предимно от добитък. Демокрацията е само за отговорни мислещи хора, а повечето не са такива.

    Коментиран от #20

  • 19 ковидиотин

    4 2 Отговор
    Китайската ваксина не действа.Целия свят очаква българската ваксина,но тя ще е само за културисти,защото е богата на протеини
  • 20 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пастир с гега":

    Ама демокрацията, която ни се представя от онези нечистоплътни от обетованата земя, е пак някаква относителност с която Поанкаре се е шегувал. Демокрацията по атински, означава демокрация на гражданите в буквален препис, което означава демокрация на просветените. Та пак е вид йерархия. Само че йерархия на просветените, а сега е йерархия на търгашите спрямо настоящата относителност. Това за което говориш може би е анархия, което е малко по дълга тема, но там е забранена частната собственост и конгломерацията....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Целта е да опазят големите си

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Истината днес":

    индустриални градове от разпространение и зараза, за да не затворят масово произвидствени предприятия, изнасящи готова продукция или компоненти за цял свят. За държава с толкова огромно население е важно да не се допусне масово дифузно разпространение в огромните мегаполиси. За да не им се налага да строят отново болници за седмица.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания