Last news in Fakti

5 Януари, 2022 12:10 2 908 6

Великобритания защитава своята индустрия с нов закон

  • великобритания-
  • закон-
  • индустрия

Правителството одобри новото решение

Великобритания защитава своята индустрия с нов закон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нов закон за защита на британската индустрия започна да действа във Великобритания, съобщи Гардиън.

Идеята е да се защитят основни индустрии в страната. Обявява се, че това са най-значимите подобни промени през последните две десетилетия.

Визират се различни сфери. Повечето от тях са свързани с иновации и модернизация.

Предприятията в тези сфери трябва да уведомяват държавата за инвестиции от трети страни. Правителството ще има право да проверява всякакви подобни договори.

Предвижда се административна отговорност при неуведомяване на държавата. Законът трябва да защити страната от външно влияние.

Правителството го обсъжда дълъг период, преди да го одобри.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 BoJo

    9 12 Отговор
    Това е добре, усетиха се че китайците се намърдват в телекомуникациите и ядрената енергетика и директно застрашават националната сигурност на страната. Аз като жител на Албиона, се чувствам по-спокоен, когато знам че подлите китайски компании, не ще биват допускани до нашата икономика и иновации.
  • 4 Канадецо с гелосания перчем

    7 1 Отговор
    Като сте тръгнали да защитавате, прекратете продажбата на Арм от Нвидия.
  • 5 Ама

    11 1 Отговор
    какво стана със свободната конкуренция ,свободния пазар и чуждестраните инвестиции?!? Нали вие разглобихте България на парчета със соросняшките подлоги тук?!
  • 6 Българин

    7 1 Отговор
    А нашите, български "евроатлантици" само оглеждат какво още не са продали или подарили на господари си от Саш и Турция !
Новини по държави: