Last news in Fakti

7 Януари, 2022 16:11 7 007 61

Казахстанският президент нареди на войниците: Стреляйте без предупреждение

  • казахстан-
  • русия-
  • убити-
  • ранени-
  • протест-
  • алмати-
  • касим-жомарт токаев-
  • токаев-
  • войници-
  • войски-
  • азия-
  • владимир путин-
  • парашутисти

Министерството на здравеопазването съобщава за над 1000 ранени по време на сблъсъците

Казахстанският президент нареди на войниците: Стреляйте без предупреждение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Силите за сигурността в Казахстан ще откриват стрелба без предупреждение. Това заяви президентът на страната Касим-Жомарт Токаев, който добави, че онези, които не се предадат, ще бъдат „ликвидирани“, съобщи Ройтерс, пише "Свободна Европа".

Преди пет дни в Казахстан започнаха сблъсъци между протестиращи и правителствени сили. Недоволството в централноазиатската държава избухна на 2 януари заради повишението на цената на пропан бутана, най-използваното гориво за автомобилите в страната. Протестите прераснаха в бунт срещу управлението на Казахстан. Президентът Токаев отстрани бившия първи Нурсултан Назарбаев, който фокусира недоволството на хората.

В последните дни, след искане на Токаев, към казахстанските сили се присъединиха и войници от Русия и Беларус, а в петък се очаква и допълнителна подкрепа от други държави. В свое телевизионно обръщение Токаев заяви, че финансовата столица на страната е била атакувана от 20 000 „бандити“ и отхвърли всяка възможност за преговори с протестиращите. „В чужбина звучат призиви към страните да проведат преговори за мирно решаване на проблемите. Каква глупост. Какви преговори може да има с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и подготвени бандити“, каза Токаев, който подчерта, че става въпрос за местни, но и за „чуждестранни бандити“, които определи като „професионални саботьори“.

По думите му „свободните медии“ и „някои хора в чужбина“ играят ролята на подстрекатели в ситуацията. Токаев отправи и благодарности към лидерите на държавите, които предоставиха военна помощ на Казахстан. „Благодаря специално на руския президент Владимир Путин. Той се отзова бързо и преди всичко по един дружески начин на моята молба“, каза президентът на Казахстан, цитиран от Франс прес.

Междувременно по улиците на най-големия град в страната, Алмати, продължава да се стреля. В четвъртък сутринта полицията съобщи, че десетки протестиращи са били "ликвидирани". Граждани нападнаха и подпалиха правителствени сгради. Има съобщения и за разграбване на магазини. Броят на жертвите от сблъсъците все още не е уточнен. Казахската служба на Радио Свободна Европа съобщава, че освен десетките жертви в Алмати, неизвестен брой убити има и в два други града - Шимкент и Кизилорда.

Вътрешното министерство съобщава, че 18 служители на реда са загинали. Официално арестуваните са над 2 хиляди. Министерството на здравеопазването в Казахстан съобщава за над 1000 ранени по време на сблъсъците и над 400 души в болници. В интензивни отделения се намират 62-ма пострадали. Кореспонденти на Радио Свободна Европа в Алмати съобщават, че в града има сили за сигурност в бронирани машини, които са открили огън по демонстрантите в четвъртък. В някои части на града е имало експлозии и стрелба и през нощта.

Чуждите войски

Това накара президента Касим-Жомарт Токаев да поиска в сряда помощ от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКБ), за да "стабилизира" положението. ОДКБ е регионална организация, в която членуват Русия, Беларус, Армения, Таджикистан, Киргизстан и Казахстан. Генералният секретар на ОДКБ Станислав Зас каза пред РИА Новости, че общият брой на мисията е 2500 военни, но контингентът може да се увеличи. Според него целта на операцията е да се защитят "важни държавни и стратегически обекти" и да се поддържа реда.

Първите руски парашутисти пристигнаха веднага. Вечерта в четвъртък пристигнаха парашутисти и от Беларус. В петък се очакват още руски войници, както и подразделения от Армения и Таджикистан, докато Киргизстан може да прати войски след одобрение на парламента. Информацията от Казахстан е оскъдна, защото правителството блокира интернет и сигнала на мобилните телефони. Медиите също са под контрол.

Разпространени снимки показват изгорели автомобили и обгорели сгради. Някои от демонстрантите носеха гумени палки и пръти. Запалени бяха резиденцията на президента и кметството в Алмати. Демонстрантите временно превзеха летището в Алмати, което остава затворено. Токаев нарича протестиращите "терористи", които са обучени в чужбина. Москва повтаря това твърдение - че протестите са инспирирани отвън. Русия нарича изпращането на войски "антитерористична операция". Нито една от двете държави обаче не е представила доказателства за това. Белият дом каза, че следи ситуацията и повдигна въпроса дали чуждите войски са легитимно поканени в Казахстан.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    139 33 Отговор
    ГЛОБАЛИСТИЧНИТЕ американски боклуци разсипаха всичко постигнато в живота на хората в Афганистан ,след помощта на Русия, сега се ГРИЖАТ ДА СЪСИПЯТ И КАЗАХСТАН!

    Коментиран от #18, #19, #35

  • 2 вижда се

    109 17 Отговор
    Путин превзе Казахстан , а байгръм пукна от яд !!!
  • 3 С помощ от "приятелите" ще да е...

    116 15 Отговор
    Ако в Казахстан има американско посолство е ясна работата!!!

    ВИЦ:
    Питат радио Ереван:
    Защо в САЩ няма цветна революция?
    Радиото отговаря:
    Защото във Вашингтон няма посолство на САЩ!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пич

    97 9 Отговор
    Или......греда...!!! Украйнският сценарий , няма да се повтори...!!!
  • 6 Хиляди години

    37 60 Отговор
    минаха, а историята продължава да се повтаря - простите управници не разбраха, че тръгнеш ли срещу народа си, вече си труп !

    Коментиран от #17, #43

  • 7 Браво

    103 14 Отговор
    Правилно...сороските главорези подлежът само на унищожение....

    Коментиран от #10

  • 8 Истината

    35 45 Отговор
    Минимална заплата в Казахстан - 67 долара.
    Дъщерята на Назарбае си е напазарувала имоти за 80 млн. паунда.

    Коментиран от #22, #41

  • 9 правило

    87 16 Отговор
    С терористи се преговаря едва когато спрат да мърдат.
  • 10 гост

    63 5 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    Гледа за боливия в тубата, и там президентът ходи на работа с колело .Има 2 паметника на някакви гора , и журналистът / Д.Комаров/ попита на кои са .Отговорът бе смайващ - на 2-ма бивши президенти обесени , защото са работили срещу народа си ?
  • 11 2121

    83 14 Отговор
    Пак тъпите сащ,се изживяват като шоумени,и холивудски супермени.Няма глупаци,подобно на Бандеровците,които се довериха на най-корумпираната страна в света -сащ,и убиваха руснаци/украинците са руски граждани/.Бандеровците през ВСВ,са разстрелвали заедно с немските войници,руснаци и са горили цели села,заедно с немците.Кликата,която слугува на щатите,са същите убийци.Мисля,че всички от страна на Русия си дават сметка,че чрез предатели тъпите сащ искат военни действия.Ще видим ,до кога Вл. ВЛ. Путин и другите Президенти от Армения, Таджикистан, Киргизтан, Казахстан, Беларусия,ще ги търпят и в един момент ще ги ликвидират.Тъпите сащ,заслужават да бъдат заличени от лицето на Земята.Това ще го получат от Русия,когато му дойде времето,а то наближава.

    Коментиран от #55

  • 12 ХАХАХАХАХАХХА

    61 8 Отговор
    ЕЙЙЙ не разбрахте, че малобритания се опитва да осуети срещата Путин-Байдън с тия простотии. Лебедовата песен на наглосаксите ще е да подпалят западна Европа с тия същите джихадисти, дето задръстиха запада.

    Коментиран от #14

  • 13 Даа!

    65 13 Отговор
    Римейк на хохолския " Мегдан"- но тук няма да мине номера на кравефермата.При казаха няма лабаво.Пра,пра наследници на Кубилай хан.Или вървиш с ордата- или главата на два метра от тялото.Богата,свръх богата държава на природни ресурси.Там са се втренчили кравите.Най големия космодрум за Космоса - пак е там.Огромна,възлова територия,на която ако стъпи краварски крак,ще създава много проблеми и на баба Меца,и на Дракона.Риба са яли- вмирисана цаца!

    Коментиран от #58, #59

  • 14 гост

    19 2 Отговор

    До коментар #12 от "ХАХАХАХАХАХХА":

    Може да са вкарани по предварителен сценарий ..?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ъъъъъ

    19 70 Отговор
    Комунистическите диктатори проливат кръвта на народа без капка милост. Кремълското жуже тича да помага.
  • 17 БАЙ КУРТИ

    70 10 Отговор

    До коментар #6 от "Хиляди години":

    Според теб нормално ли е мирно протестиращи да вадят оръжие ,убиват ,режат глави ,грабежи , мародерство Това нормален човек едва ли ще го направи . Сега да не ми кажеш че няма намеса от вън ,а всичко е наред и така трябва да се прави

    Коментиран от #33

  • 18 И. Иванов

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Нали се сещаш какво ви чака, Майна! Без предупреждение!
  • 19 mi6osp

    58 12 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Събитията в Казахстан са част от финансирания от бюджета на САЩ план на RAND Corporation за създаване пояс на нестабилност около Русия, който включва Украйна, Беларус, Молдова, Приднестровието, Южен Кавказ , Средна Азия. Доларите са отпуснати и усвоени. В Казахстан с тях са концентрирани хиляди джихадисти от Сирия.Следват Майдани в Молдова и в Приднестровието. Развитието на нещата показва, че Путин е бил в течение на този план.

    Коментиран от #26

  • 20 Колония БГ

    71 12 Отговор
    Едно време при българския преврат 1989, ако бяха послушали Младенов и изкарали танковете. днес нямаше да сме последната дупка на ддудука и изчезваща нация

    Коментиран от #27

  • 21 dddddd

    3 33 Отговор
    Е тези не бяха ли уж съдружници с Раша и бивша съветска република,май всичко е на думи
  • 22 Ха ха ха ха ха

    56 5 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Защо говориш глупости? Средната заплата изразено в долари е 800 долара. А бензина им 25 стотинки за литър. Демек.. там 10 цента да кажем.

    Коментиран от #24

  • 23 Адмирал от пехотата

    5 42 Отговор
    Пияните ватници се блъснал в английски военен кораб с подводницата си..затова им изчезват от време на време
  • 24 И. Иванов

    5 11 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха ха ха":

    Ма много станахте революционерите. Май взехте да си пречите, хахаха.
  • 25 Казуар

    11 35 Отговор
    Диктаторите лесно не се дават. Всички които са срещу тях са терористи.
  • 26 Военнопрестъпника в действие

    8 44 Отговор

    До коментар #19 от "mi6osp":

    Само на САЩ ще са работа..затова ги окупират руснаци и китайците пляскат одобрително
    Вмирисаното джудже прави демонстрации не му пука дали ще има застреляни ако не е той
  • 27 Rado

    7 18 Отговор

    До коментар #20 от "Колония БГ":

    А Бойко и той, ако беше ги изкарал сега щяхме да имаме ток и газ най-ниски в Европа.

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 И Путин и запада са един дол дренки!

    10 17 Отговор
    Кога накрая ще разберете в Бг че запада и Путин заиграват един друг за да оправдават налагането на тотален фашизъм вече открито в страните си!? Докога ще сте в детската градина?! Има една сговорна глобалистка шайка работеща по едни директиви налагайги твърд фашизъм и в САЩ и в Русия ! Вижте законите които са приели в страните си и едните и другите - народа простия и Те пушистите Олигарси - това са двете страни и Те са вашия враг играещи Ви едни против други! В Казахстан се отработва репетиция която ще се прилага и във всички останали страни - а именно страните ви ще бъдат превърнати в диктатури с чуждестранни частни военни наемници размазващи всякакви протести каквито и при Хитлер не е имало!
  • 31 Шпек

    5 35 Отговор

    До коментар #27 от "Rado":

    Мекушав излезе Борисов Трябваше да застрелят 1000 лумпена-метежници и сега щеше да сме правова държава а не дупка
  • 32 аха

    42 9 Отговор
    Протести не виждам, няма искания. Има убийства, палежи, грабежи. Това е сган, която трябва да се изтреби. ВДВ да вадят огнепръскачките и да почистят.
  • 33 Х@йло - цар и гръмовержец

    12 30 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ КУРТИ":

    Това може да е версия на правителството, за са оправдае кървавото потушаване на протеста. Не чуваш ли че са спрели Интернет и телевизията, могат да си измислят каквото си искат

    Коментиран от #37

  • 34 Свобода и слободия

    44 4 Отговор
    Между свободата и слободията разликата е като между светкавицата и светулката. Просто трябва да има ред ! Това е спазването на законите, другото е вятър и мъгла. Много им се иска на външните организатори на "протеста" да докажат нарушаване на човешки права !? ДА ама НЕ ! Какви са тия протестиращи, дето стрелят с калашници и обезглавяват полицаи !? Как въобще не ги е срам някои да се обявят в защита на такива "протестиращи !? А и не е вярно, че Киргизия се чуди дали да изпрати войски. Гледайте Росси 24 и ще видите. Всички изпратиха вече. Непрекъснато течат кадри. Незнам само къде са проспали разведките външните намеси? Иначе тия филми сме ги гледали няколко пъти!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кузмов

    37 6 Отговор
    Най дългата сухопътна граница на РУССИЯ е с Казахстан ! Някой да не си мисли че Руснаците ще оставт оставт някой просто ей така да си разиграва магарето .
  • 37 жужетоЗе

    38 6 Отговор

    До коментар #33 от "Х@йло - цар и гръмовержец":

    Верваш ли си??? На представителите на законната власт са рязали главите, обрани са магазините, банкоматите, дори Метро, опитали са да взема ейрпорта с пасажери за заложници, изнасилент са десетки жени!!!! Какво още трябва ккто аргумент за лумпменизирана соросня!?!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 барчо

    43 3 Отговор
    Гледах клипове от размириците и те в никакъв случай не са стихийни и неуправляеми. Много добре организирани и проба за повторение на Майдана, но по цялата страна. Няма да повтарям руските информационни агенции, а това, което видях по видео материалите. Автомобили със свалени номера доставят огнестрелно оръжие и се раздава на бойци, пребиването на полицай с колове, който нямаше нито оръжие, нито палка, нито щит, палежи на пожарни коли, коли на бърза помощ, полицейски коли, административни сгради. Нападения над полицейските кордони, като щом се стигне до контакт, платените подбудители се видяха как се отдръпват назад и оставят невинните глупаци на полицията. От клипове снимани от разни балкони и пуснати в тубата се виждат брадати мутри с оръжия, които стрелят ей така по хората. До вторник има данни за 18 убити полицаи двама от които с отрязани глави. Нали се сещате кои режат глави??? По моему много закъсняха с тази заповед да се стреля на месо, вечерни часове и даже още не е въведено военно положение.

    Коментиран от #46

  • 40 Put in

    5 20 Отговор
    Е не може, не може да се оставят казахите да плащат евтино газта, даже и ако е тяхна собствена ! Другарят Токаев да ги разстреля !
  • 41 Николай

    23 0 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Затова познавам двама души, които ходят да работят за по няколко месеца там. Глупости! Страната е икономическо чудо, сравнено с преди 30 години, когато придобива независимост, а Астана сравняват с Дубай. Също така е и единствената в света, сама отказала се от ядрените оръжия (останали от СССР на нейна територия). Единствено на тиквениците само пари са им в главата!
  • 42 барчо

    34 1 Отговор
    И продължавам. Причината за така наречения протест е вдигането на газта от 23 стинки литъра на 48 стинки литъра. Само че нали искат капитализъм, а не комунизъм??? Причината за вдигането на цените е минаването на свободна търговия в ръцете на частни фирми. Е. Това е и резултата, но хората не знаят кой е виновен и естествено възстават срещу грешната държавност. Докато се усетят и сами ще си отсекат клона на който седят. Интересното е, че народа е излезнал на улицата в много градове в които още не е била вдигната цената на газта.И ако някой се опита да каже, че тоя метеж не е организиран много добре отвън, здраве му кажи. Направо ще се чувствам обиден на умствен багаж.
  • 43 съгласен

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хиляди години":

    Правилно , точно така. Няма как да задържиш власт , ако нямаш подкрепата на народа. 20 000 платени и организирани метежници не са народа . За това бързо ще ги пръснат . Ако бяха няколко милиона , тогава кой може да им устои . Знаеш ли колко милиона е Казахстан?

    Коментиран от #45

  • 44 същите

    12 5 Отговор
    Много плоски, плитки, посни, знам ли как да ги определя, мнения. Това са процеси, които тлеят от последните десетина години, и вече започнаха техните прявления в действия. Народите се надигат срещу грабещите ги политически класи и тези, които ѝм прислужват за едната паричка. Няма значение, кой управлява. Едни части от народите, грабят останалата част от народите. Това е повсеместно. В европа, сащ, рф е същото. И цялата история с коронавирусните пандемии мисля, че се използва умело в опит за осмиряване на тълпите и подтискане на това напрежение.
  • 45 Kcaniba

    12 0 Отговор

    До коментар #43 от "съгласен":

    Казахстан е около 20 млн население, от които близо 3.5 млн са славянско и европейско население. СеверниятКазахстан е всъщност КазаКстан, щото от 18 век там живеят казаците, а в западния са живеели псновно местните орди къргизи, наречени от комунистите - казахи. Та тези местните са били клани от джунгарците, и са помолили руския цар да ги вземе в царството, както и грузинците и арменците преди туй.
  • 46 А така

    0 8 Отговор

    До коментар #39 от "барчо":

    И тук ще искат това да стане на 12-ти, дано хората не се объркат с Костя, не е Месията.
  • 47 Сатана

    9 2 Отговор
    Горският(Путин) бавно и методично ще смаже метежа на местните кланове—джихадисти.Дори без да се напряга с една въздушно—десантна дивизия спецназ на ВДВ ръководена от Ген.Сердюков.
    Тя ще включва няколко пътнически самолета, както и товарен Ил-76 и Ан-124“, съобщи РЕН ТВ. Според телевизионния канал, рота специални части от 76-та въздушно-десантна дивизия и рота от 45-та бригада от специалните сили на ВДВ са получили команда за мобилизация. В повишена бойна готовност бяха приведени и групи от втора и 24-та бригада от специалните сили на Централния военен окръг (ЦВО), които „могат да бъдат подсилени от батальон на 55-та планинска бригада и от ЦВО, но последната заповед все още не е пристигнала“, отбелязва телевизионният канал.

    Междувременно в Алмати в четвъртък сутринта протестите избухнаха с нова сила: 200-250 души излязоха на Площада на републиката, съобщава Sputnik Казахстан. Първоначално военните и полицията не се виждаха на площада, но скоро военнослужещите в бронетранспортьори и други бронирани машини обкръжиха „престъпниците“ и започнаха „мащабно разчистване от мародери и подбудители на погроми“. Въпреки това бунтовниците успяха да обградят няколко болници и не допуснаха там лекари и пациенти.
  • 48 Костя - Сорос

    2 8 Отговор
    На 12-ти, Костя ще сабира лумпените на протест, Румен Радев да поиска помощ от Путин.
  • 49 НКВД

    9 1 Отговор
    Не се показва числеността на частите, които изпращат петте страни от организацията, само че министерството посочи, че единствено за прехвърлянето им в Казахстан е основана специфична въздушна група с над 70 тежкотоварни самолета Ил-76 и пет броя от способните да транспортират свръхтежки товари Ан-124 " Руслан ".

    " В състава влизат поделения от 45-та бригада на спецназ, 98-а въздушно-десантна дивизия и 31-а бригада на въздушно-десантните войски, като всички от съветския контингент са минали специфична подготовка и имат действителен военен опит ", добавя известието.

    Това значи, че задачата отива надалеч оттатък бригадата в Самарска област, която е в непрекъсната подготвеност за такива интервенции на организацията. Сердюков е отпред на десантните войски от 2016 година, а от април до септември 2019 година командва групировката на съветската войска в Сирия
    Генерал Анатоли Сердюков—ветеран от Сирия
    Руските десантчици към този момент са поели цялостен надзор над летището в Алмати - най-голямото в Казахстан и " оказват помощна правоохранителните органи за поддържане на законността и реда ". Последното е ненапълно изненадващо, тъй като първите известия за дилемите на корпуса бяха, че руснаците единствено ще охраняват основни инфраструктурни и държавни обекти, само че няма да вземат участие в " антитерористичната " интервенция на локалните управляващи.
  • 50 До същите

    6 0 Отговор
    Рядко се срещат в последно време истински мислещи хора със собствено мнение, поздравления !
  • 51 Човек с памет

    0 0 Отговор
    Нова порция лъжи от Д. Дж. !
  • 52 ФАКТИ

    10 1 Отговор
    Лично президента Токаев каза че се провежда антитерористична операция. Има видео в което моли ОДКБ да изпрати миротворци . И лично сам каза че е заповядал за се ликвидират всички които не се предадат доброволно. Миротворците са там за охрана на стратегическите обекти и за отразяване на атаки от терористите срещу тях!
  • 53 До ФАКТИ

    5 1 Отговор
    Значи сега са "терористи", но през 1917-та бяха "революционери" ! У нас пък през 44-та бяха освободители, през 2020 пък по софийските площади бяха "чегъртащи герои", и т.н. , но...тия сега са терористи естествено - всеки си ги нарича както му е изгодно !
  • 54 big

    8 0 Отговор
    Имам предложение: Обличаме Денис във военна униформа, въоръжаваме го с чайник и бисквитки, и го поставяме на площада пред "демократичните терористи" въоръжени с пистолети и автомати! Той ще ги почерпи и "демокрацията" ще победи, но надали ще оживее!
  • 55 Тъп, по-тъп, най-тъп

    3 13 Отговор

    До коментар #11 от "2121":

    Ако не са САЩ ,втората световна щеше да е спечелена от СССР на мукавей! Храни, танкове, самолети, войници и .....! Северния път, хиляди кораби, тонове злато от Англия, Канадска армия с техника ?! Ама НЕ-знаещите си пишат за да се чустват "нещо". Кухо его ! Въздух без налягане ! Чатете бре ама требе да са учи А! Хахаха. Баба ти ли ти пише "мислите" !

    Коментиран от #60

  • 56 Последни новини

    2 1 Отговор
    ФАЩ спешно изпращат спайдър мен, батман и супер гърлата в помощ на справедливо протестиращите. Те самоотвержено ще спасят демонокрацията. Чул за това Путин, уплашено се покрил в бункера си.
  • 57 Behemoth

    0 1 Отговор
    Тоя го гледах на телевизора прилича на Ирландската пастирка ...същият неадекватник...тяхната Тиква Нур султан Нагъзаев го е сложил да запълва поста..
  • 58 Крали Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Даа!":

    Хем точно и ясно а и весело написано! ....ама хич не ми е смешно. Лудата кравария и за ликвидация!
  • 59 Правец

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Даа!":

    Един път мина за да ги видят
    Ново сега ги чака дърво. Тия глупаци не опознаха ли Путин. Добре ще е по трудния начин. Той е готов. Честито на шушумигите. Но тоя път и кукловодите ще плачат. Кръвта е скъпа разберете.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Очаквам

    0 2 Отговор
    Казахстан и Украйна да си поделят Русия до 5 години