Last news in Fakti

10 Януари, 2022 16:40 785 7

Кипър обяви нов министър

  • кипър-
  • министър-
  • йоанис касулидис

Йоанис Касулидис отново поема външното министерство

Кипър обяви нов министър - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кипър обяви новия министър на външните работи, съобщи Катимерини.

Това е Йоанис Касулидис. На поста заменя оттеглилия се Никос Христодулидис.

Решението беше потвърдено днес. Касулидис има огромен дипломатически опит.

Той започва работа на поста след два дни. Това е негов трети мандат начело на кипърската дипломация.

Има продължителна служба във външното министерство. Преди няколко години обяви, че се оттегля от политиката.

Сега обаче е бил убеден от представители на правителството да се завърне на поста. Започнал е разговори за предстоящата работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 друга тема

    1 0 Отговор
    Брей,този Купър можел и да говори! Много учен остроф!
  • 2 Невеж

    2 0 Отговор
    Кипър,гръцки или турски остров е?

    Коментиран от #6

  • 3 Info

    1 1 Отговор
    Guardian: Гневът срещу Турция в окупираните територии носи демонстрации в полза на обединението на Кипър. С икономиката "в свободно падане" и оплакванията за политическа намеса от Турция, гражданите на окупирания Кипър започнаха да излизат на улиците хиляди, за да подкрепят федералното бъдеще на острова, пише вестник "Гардиън" в отговор на окупираната Никозия. Кореспондентът на британския вестник Елена Смит първо разговаря с лидера на кипърския турски учителски съюз Сенер Елчил, един от лидерите на тези демонстрации, който отбелязва, че "витае гняв". В статията се изтъкват финансовите затруднения на гражданите поради нарастващата инфлация, както и призивът за бойкот на предстоящите „парламентарни избори“. В същото време, добавя „Гардиън“, „черен списък с дисиденти на кипърските турци, за който се твърди, че е поръчан от Анкара, предизвика безпокойство и страх“. Силен привърженик на обединението, г-н Елчил заявява, че "Турция е най-големият проблем" на кипърските турци и че трябва да "държи ръцете си далеч от Кипър, да вземе лирата й и да си тръгне". Той отбелязва, че поради спадането на турската лира, преди пет години,заплатата на новоназначен кипърски учител беше 1100 евро на месец а сега тази заплата е намалена на 350 евро нето.
  • 4 Info

    2 2 Отговор
    Отбелязва се също, че протестите в полза на обединението се провеждат във време, когато надеждите за подобно нещо "рядко са били толкова мрачни". Той посочва предупреждението на генералния секретар на ООН, че без решителни действия ще бъде трудно да се постигне напредък. Лидерът на лявата опозиционна партия, която обяви бойкот на "изборите", Изет Изджан смята, че "разделението е толкова близко", обвинявайки лидера на кипърските турци Ерсин Татар, че е "марионетка на Анкара". Той коментира, че никога досега турското участие в делата на кипърските турци не е било толкова крещящо и че "изборите" вече не представляват кипърските турци, тъй като това е "игра, която Турция планира и играе". Кметът на окупираната Никозия Мехмет Харманджи коментира "черния списък" с 42 политици, писатели, журналисти, адвокати, синдикалисти и художници, разкрит от вестник "Аврупа", казвайки, че е "причинил страх и несигурност". Той добавя, че след "избирането" на Татар се промени чувството за свобода на изразяване и взаимно уважение, които отличаваха кипърските турци. След това в статията се цитират случаи на забрана на кипърски турци да влизат в Турция без обяснение, като този на журналиста Али Кисмир. Кореспондентът завършва с изявление на г-н Елчил: „Трябва да се правят повече протести срещу Турция, защото Турция е най-голямата пречка за решаването на кипърския проблем и обединението. Наричат ​​ни предатели и турскоговорящи гърци, но не се предаваме. "Ние сме тук, за да останем
  • 5 Info

    1 1 Отговор
    и сме тук, за да се борим."
  • 6 Не знам

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Невеж":

    Ама никога не е бил гръцки....и никога няма да бъде

    Коментиран от #7

  • 7 Ех фукара турке

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не знам":

    Щом не знаеш не говори, ставаш за резил! Поне не си застрашен от нещо по-лошо, защото както Лорел К. Хамилтън каза, глупостта не се наказва със смърт, ако беше така, щеше да има адски спад на населението.