Last news in Fakti

10 Януари, 2022 19:33 7 837 93

САЩ и Русия преговаряха 8 часа в Женева! Какво се разбраха

  • сащ-
  • русия-
  • преговори-
  • женева

Вашингтон и Москва са съгласни, че ядрената война трябва да се избегне на всяка цена

САЩ и Русия преговаряха 8 часа в Женева! Какво се разбраха - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман каза в понеделник, че тя и руският ѝ колега Сергей Рябков са се съгласили, че ядрена война трябва да бъде избегната на всяка цена.

Шърман определи преговорите за сигурност с Москва като "откровени и конструктивни" и подчерта, че двете страни са се съгласили, че ядрена война "никога не може да бъде спечелена и никога не може да бъде водена".

Американският дипломат добави, че е предупредила Русия, че НАТО "няма да позволи на никого да критикува политиката на отворени врати на НАТО", като по този начин повтори коментарите, направени от генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг по-рано през деня. "Ние бяхме твърди в отблъскването на предложенията за сигурност, които просто не са начални за Съединените щати", подчерта тя.

САЩ приеха предложенията за сигурност на Русия по отношение на НАТО и Украйна "много сериозно", но не изглежда, че САЩ напълно разбират "неотложността на ситуацията", каза в понеделник руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Русия няма планове да атакува Украйна, подчертава той по време на пресконференция след срещата с Шърман, подчертавайки, че Вашингтон няма причина "да се страхува от ескалация".

Рябков повтаря, че предотвратяването на разширяването на НАТО на изток е императив на Русия.

Днес в Женева се проведоха не преговори между САЩ и Русия, а дискусии за изясняване на позициите на страните, коментира Шърман. САЩ ще решат как и дали да продължат преговорите с Русия след всички контакти тази седмица, съобщава ТАСС.

Според нея САЩ не са поставяли никакви срокове за преговори с Русия. Вашингтон е отворен за обсъждане на въпроса за разполагането на ракети в Европа.

"Ние дадохме да се разбере, че САЩ са отворени за обсъждане на бъдещето на конкретни ракетни системи в Европа в светлината на прекратяването на Договора за ядрени оръжия със среден обсег на действие", каза Шърман.

САЩ ще приемат финансови санкции срещу ключови руски институции в случай на руска инвазия в Украйна, обясни Шърман след срещата.

По думите ѝ Русия и САЩ на преговорите в Женева са обсъдили въпроса за военните учения в Европа. Шърман подчерта, че страните са обсъдили "начини за установяване на взаимни ограничения на обхвата на военните учения в Европа и повишаване на прозрачността на тези учения на реципрочна основа". "Според нас това ще бъде и тема за обсъждане на заседанията на Съвета НАТО-Русия тази седмица", добави Шърман.

САЩ и Русия проведоха разговори Женева, като се стремят да потушат нарасналото напрежение около натрупването на войски на Москва близо до границата ѝ с Украйна, пише "Дойче Веле".

Срещата между Уенди Шърман и Сергей Рябков, приключи в швейцарския град след осем часа дискусии.

Руските представители тази седмица също ще се срещнат с делегации от НАТО и Организацията за сигурност и операции в Европа.

Говорейки пред репортери след приключването на преговорите, Рабков коментира, че позициите на САЩ не са "изненадващи". "Бяха отправени определени заплахи или предупреждения ... ние обяснихме на нашите колеги, че нямаме планове да "нападаме" Украйна", каза Рябков.

Шърман определи преговорите като откровени и открити, но Вашингтон отблъсна предложенията на Москва за сигурност. Тя добави, че американската делегация е отхвърлила исканията на Русия за гаранции от НАТО, че тя ще спре разширяването си на изток.

Западът е загрижен, че струпването на руски войски и военна техника близо до границата с Украйна може да доведе до инвазия. Москва отрече такова намерение.

Кремъл търси гаранции, че НАТО вече няма да се разширява на изток и че Украйна никога няма да получи членство във военния алианс.

Ръководителят на бюрото на DW в Брюксел Александра фон Нахмен каза, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън смята, че преговорите ще бъдат повече възможност за излагане на позиции и че не трябва да се очакват конкретни резултати.

"Наистина трябва да намалим очакванията си. Държавният секретар на САЩ Блинкън каза вчера, че не очаква никакви пробиви днес или през тази седмица, че това е просто възможност да представим позициите, не да ги решаваме, той също така описа списъка на исканията на руснаците като списък с абсолютно нестандартни искания."

Едновременно с разговорите в Женева, генералният секретар на НАТО Йен Столтенберг разговаря с вицепремиера на Украйна по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина.

На съвместна пресконференция в понеделник Столтенберг предупреди Русия, че "всяка по-нататъшна агресия срещу Украйна ще има висока политическа и икономическа цена".

Столтенберг каза, че Украйна е "ценен и дългогодишен партньор на НАТО".

В сряда в Брюксел ще се проведе заседание на Съвета НАТО-Русия. Генералният секретар каза, че желанието на Русия да присъства е положително развитие. "Приветствам, че Русия се съгласи с нашето предложение да проведем заседание на Съвета НАТО-Русия по-късно тази седмица. Това е положителен сигнал."

Столтенберг каза, че ще се съсредоточи върху въпросите на европейската сигурност, ще се вслуша в това, което Русия има да каже. "Ние ще се вслушаме в притесненията на Русия, но всеки смислен диалог трябва също да отговори на нашите опасения относно действията на Русия".

Президентът на САЩ Джо Байдън проведе два телефонни разговора с руския президент Владимир Путин през предходните седмици.

Байдън предупреди руския си колега за сериозни последици, ако Москва отново нахлуе в Украйна, след анексирането на Кримския полуостров през 2014 г. Възможен отговор може да включва допълнителни санкции, анулиране на газопровода "Северен поток 2" или дори отрязване на Русия от глобалната банкова мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джошуа

    5 44 Отговор
    Джошуа” това е оръжие, пленено от немците по времето на Втората Световна Война, способно да пробива броня с дебелина десет сантиметра от два километра разстояние.

    Оръжието е разработено въз основа на ниско-честотни звукови колебания. Планирало се да бъде използвано срещу летателните апарати и лъчевото оръжие на извънземните.

    Коментиран от #18

  • 2 Ескалибур

    4 39 Отговор
    “Ескалибур” – това е вид оръжие, доставяно до целта с ракети. Височина на полета до 10 000 метра, отклонение от целта – 50 метра, поразяване на земни цели с дълбочина до 1000 метра. Оръжието е с мощност един мегатон на ядрена глава и било предназначено за унищожаване на подземните бази и бункери на извънземните.
  • 3 СССР

    5 41 Отговор
    Междувременно през 1956г. САЩ и СССР осъществяват операция под заглавие “Deep Freeze” за акостиране на континента Антарктида с цел унищожаване на базови лагери на извънземните там. В операцията участват 3000 човека, 200 самолета, 12 кораба и 300 автомобила. За резултатите от операцията няма точна информация
  • 4 Големите

    47 4 Отговор
    Шъ разбират, а пуделите шЪ подлайват. За аФторитет.
  • 5 Анонимен

    84 10 Отговор
    Учете се - безплатно за сега, от русите на дипломация!!!

    Коментиран от #16

  • 6 Фактите

    20 155 Отговор
    Русия трябва да спре да нарушава суверенитета на независими страни и да не действа като бандитска държава без разрешение на ООН.

    Коментиран от #9, #10, #75

  • 7 другарят

    130 17 Отговор
    България ще бъде първата страна в Европа, която ще се освободи от окупацията на фашистка Америка!

    Коментиран от #11

  • 8 уенди шмъркан

    29 5 Отговор
    ахаааааа
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Borislav Popov

    94 9 Отговор

    До коментар #6 от "Фактите":

    дай пример и не пиши глупости......чии суверинитет е нарушила.....жокер...Ирак,Либия,Сирия,Сърбия и т.н.

    Коментиран от #17, #90

  • 11 карамфила

    81 7 Отговор

    До коментар #7 от "другарят":

    България ще бъде първата страна в Европа, която ще се освободи от окупацията на фашистка Америка ако не привлечем някоя хиперзвукова руска ракета,по погрешка.Защот в момента сме врагове с американски бази,инвентар и командоси на наша територия и както един дебил се беше изразил"никога с Русия,винаги с Америка"
  • 12 az #Контрапропаганда

    33 2 Отговор
    Брифингът приключи! След 10 мин. започва Соловьов лайф по ютуб!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хихи

    63 6 Отговор
    Те се разбраха!
    Ние оставаме от страната на Булката, както през Първата, Втората и Студената войни.

    Коментиран от #91

  • 15 Рябков

    53 6 Отговор
    Рябков цитира Путин на пресконференцията и каза, че Русия е твърда малка като територия и няма къде повече да отстъпва и затова Украина никога няма да влезе в НАТО€
  • 16 Политанализатор

    64 11 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Разбраха се че: Русия няма да гази Европа с танкове,както глиган люцерна!! САЩ няма да разширява НАТО на Изток,щото Китай ги дебне!! Сега схванахте ли бе тикви??!!

    Коментиран от #88

  • 17 Lssah

    23 5 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Мани го тоя или не е добре или е платен.
  • 18 БСП на Бунището

    16 77 Отговор

    До коментар #1 от "Джошуа":

    С ракети Стингър с инфрачервено насочване срещу ветолети и Изтрбители и притивотанкови такива" Милан",талибаните в Афганистан обърнаха в бягство по Моста на Дружбата Червената армия на Комунистическа Русия....Това се случва преди 30
    години....Сега Алианса НАТО заобградил Руския Агресор отвсякъде и не може да диша.Никакви Хиперзвукова нема му помогнат....Логиката на Живота е Неумолима - никой не иска да живее в Мизерия и Окупиран....Никой!!!

    Коментиран от #21, #77, #82

  • 19 Миро

    51 4 Отговор
    Доста объркана статия. Нищо и половина.
  • 20 ВОВАПИ'ЧКИН.РУ

    7 76 Отговор
    АААААААААА ААААХАХААА
    ..... ПУТИНКА ИЗВЪРТЯ ДУПАРАТА И...ПОЛЕГНА!
    "РУСИЯ НЯМА НИКАКВИ ПЛАНОВЕ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД УКРАЙНА! ПРИКЛЮЧВАМЕ С УЧЕНИЯТА И ПРИБИРАМЕ ПИЯНГУР-АСКЕРА".....
    АААААААААА......
    КВО СТАНА ,БЕ... РУСОРОБИ....
  • 21 Borislav Popov

    61 8 Отговор

    До коментар #18 от "БСП на Бунището":

    хаха,абе ти до руснаците ли се слагаш по стандарт на живот,берачо на къпини в албиона

    Коментиран от #24

  • 22 📌🇧🇬

    29 5 Отговор
    :)🇳🇴 Доскоро около 8000 войници всяка година не бяха помолени да оставят бельото си за следващите новобранци.
    Пандемията удари Норвегия по неочакван начин: беше наредено да върнат бельото, и чорапите си след края на военната си служба, за да могат да се възползват от следващата група новобранци.🇳🇴
  • 23 Глухар

    51 5 Отговор
    Съгласиха се че няма да има ядрена война. Русия няма да нахлува в Украйна. Гениално. Само са си чешали езиците. А бабчето е по-дърто и от склерозата Джо. Ако Русия не възстанови в най-кратки срокове територията на Съветския съюз ще продължи да бере ядове. Дедо Джо печели време.
  • 24 Серьога Клатику'ров

    10 49 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Баси " стандарта "- 140 $ в ПУТКИНСТАН.
    100$ в Казахстан....
    Гей ли си или селски ПЕерас

    Коментиран от #25

  • 25 Borislav Popov

    65 16 Отговор

    До коментар #24 от "Серьога Клатику'ров":

    руснаците не може да ги стигнем и след 100 години и то при положение ,че ние вървим напред ,а те назад ,нито по стандарт на живот, нито по здравеопазване и образование.......кратък пример.....Месечните плащания на правителството за подпомагане на деца се удвояват до 55 щ.д., а от 2007 година насам всяка жена получава еднократна помощ от 9200 щ.д. за второ дете.Руската конституция гарантира безплатно и универсално здравеопазване за всички граждани. Русия има повече лекари, болници и здравни работници от почти всяка друга страна в света на глава от населението.Русия има безплатна образователна система, гарантираща за всички граждани от Конституцията.През 2010 г. руското образование е обявено за едно от най-добрите в развитите страни.На изследване, показващо най-добрите университети в страните от БРИКС,руските университети се намират на челните места в редица световни проучвания.Световната банка определя Русия като държава с висок доход на населението, чийто ППС се равнява на 2,55 трилиона щатски долара – седмият най-голям в света и вторият в Европа. .........горе долу светва ли ти къде са те,къде сме ние,а ти специално си и под тинята.........те са на върха на хранителната верига....ние на дънота на блатото

    Коментиран от #26, #50, #52, #87

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 КОНТРАТА

    38 9 Отговор
    Пратили някаква бабка да преговаря смешковци!

    Коментиран от #28

  • 28 Няма да говориш така за П'ути'нка

    5 29 Отговор

    До коментар #27 от "КОНТРАТА":

    Алкаш

    Коментиран от #49

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    ДИПЛОМАТИЧНОСТ и МИР да има
  • 30 Балалайка

    7 27 Отговор
    😂🇸🇮😂😂😂 8 год. ВОЙНА на ПИЗДИН В ДОНБАС...ПРОДЪЛЖАВА!
    "ПОБЕДАТА" НА ... ПИНДОС- БАШИБОЗУКА В УКРАЙНА ДЕ ...ОТЛАГА
    С ОШЕ...10-на ГОДИНИ!!
  • 31 Sion

    57 0 Отговор
    Байдън пита Путин : " Абе вярно ли аз съм президент на САЩ?" Путин : " Да, ти си " .След което и двамата се посмели от сърце...

    Коментиран от #43

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хахаха

    3 52 Отговор
    Тъпите рашки могат само да плашат гаргите
  • 34 нннн

    62 4 Отговор
    Значи, САЩ могат да анулират газопровода, изграден от Русия и Германия, съгласно договори между двете страни.(???) Разбирате ли каква наглост е това?!

    Коментиран от #63, #64, #80

  • 35 Сивата чапла

    41 4 Отговор
    Ще проследяваме следствията. Друго няма какво. ................ ..........................................................................................Да питам, как ние българите контролираме американските бази у нас? Имаме ли достъп и ако да, кой и как? Ако нямаме достъп, означава ли, че това е американска зона само и съответно американска земя? Изобщо, какъв е статута на американските бази у нас? Кой и как ги контролира?

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Извънредно!!!

    8 0 Отговор
    Пред всичко ли го слагате вече?
  • 39 Сивата чапла

    39 2 Отговор
    А това вече е повече от смешно, САЩ предупредили Русия, че ако нахлуе в Украйна .... еди какво си. Те с години провокират Русия да влезе там, щото търсят конфликт и искат конфликт, нали от това се хранят, та сигурно боб вече хвърлят кога та кога! Накрая някой ще му намери на Зеленски цаката и да приключва с това безумие!

    Коментиран от #65

  • 40 баба Пена

    32 2 Отговор

    До коментар #36 от "Мужик":

    бабиното и да се смееш Путин го мести в другият крачол и не му дреме в момента в коя дупка си се скатал
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 kjl

    28 0 Отговор

    До коментар #31 от "Sion":

    И Байдън допълнил: Представи си до къде е стигнала Америка, щом аз съм и президент!! След което и двамата се посмели от сърце.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 РАЗБРАХА СЕ ЧЕ ВИРУСЪТ Е НАПРАВЕН ОТ БГ

    7 2 Отговор
    И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ МРЕМ ПОСЛЕДНИ МАИКА ВИ КОВИДИОТСКА
  • 46 пламен

    5 17 Отговор
    Преговори с русия са пълно губене на време
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 БИЛИГЕЯ ПУСКА РОБОТИ

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "ВОИНАТА ПОЧНА ВАКСИНИРАНИ БИЯТ НЕВАКСИНИ":

    ДА ИЗБИЯТ ХОРАТА
  • 49 КОНТРАТА

    22 1 Отговор

    До коментар #28 от "Няма да говориш така за П'ути'нка":

    Тая бабка е един алцхаймер дето не знае коя година е мисли си, че преговаря за кубинската криза!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хана

    2 5 Отговор
    Тихо и двете страни, че ми разваляте вечерята, а децата спят. Толкоз сте се нацъфтели на мускули /като дилърчета на бело/ ...че не смеете по шамар да си ударите. Тишина палячовци, и само лампичките монитотски и мишките да жмигът в тъмното! Шах и мат нещастници скоро правата лопата и доматите в двора ще са силата.
  • 52 Къде са те

    9 31 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Най-добре казват руснаците когато говорят за русия-рашка говняшка. Неслучайно гледат да избягат от там дори и в бедна България. От друга страна никой не се е юрнал да емигрира в Русия. Защо ли 😂🤣😂🤣😂🤣

    Коментиран от #56, #61, #62, #67

  • 53 Blackthorn

    31 2 Отговор
    На политически език - американците не приемат исканията на Русия и протегнатата им ръка за мир. Война ще има! А и да не забравяме, че Лавров още при отправянето на предложението каза - това не е меню, от което може да се избира! Заради икономическия си крах западът няма друг полезен ход освен пълномащабна война!

    Коментиран от #57, #59, #76, #92

  • 54 Бодак

    16 0 Отговор
    Тва за "сериозните последици" само тука е повторено към 10 пъти.
    Що ли ??? Ако прочетем единствените гледни точки на редакцията по възловите въпроси , по въпроса за "сериозните последици" май ще намерим още 90 пъти повторено "сериозни последици
  • 55 vinety$

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "МАЛИИИИИИ......":

    Ти безпорно си нает от шефа на сайта Цецо Асансьора. Мега кух, като него. Направо е показателно колко зле им е ейч-ара на американците, като са нели Цецко да им троли. Ми хванете някой дето поне ще си пита служителите дали това е довод:
    "У КРАТУНАТА ТИ ПРОСТА ЦАРИ НЕВЕРОЯТЕН...ХАОС.....
    АХАХАХХАХААА "
    А не цецо. Той винаги ги е мерил на количество. Да се напишат 200 поста и да се бега 2 километра. Много убедителна пропаганда физкултурници! До кога ще го търпят, че и сайта ще му субсидират незнам. Сигурно като на следващите избори 1500 пуснат бел лист да пише "Цецо Вън!", освен пете гласа на семейството за, та ще им светне, че тоя ще загроби всяка кауза, даже и добрата.
  • 56 Borislav Popov

    21 5 Отговор

    До коментар #52 от "Къде са те":

    аре не пиши свободни съчинения,каква емиграция.....ето ти официалната....Броят на руските емигранти постоянно намалява – от 359 000 през 2000 година те са намалели до 32 000 годишно през 2020г. .......и това са основно учащи или работещи в международни компании.....схваща ли гла--кото ти мозъче

    Коментиран от #68

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бодак

    18 0 Отговор

    До коментар #53 от "Blackthorn":

    Отдавна в световното мислещо пространство се обсъжда, че май единствения начин за "голямото нулиране" (по Швааб) е Голямата война

    Само с Голяма война могат да се нулират Големите дългове на Големите колонизатори
    Господ да ни е на помощ. Дузина откачалки, при това частни калнове, ползващи САЩ за средство, инструмент, ще вкарат Земята в Апокалипсис. Между другото, слуховете за усилен строеж на бункери, от милиардери и по малки богаташчета, се оказа че не са слухове.
  • 60 оня с коня

    5 21 Отговор
    Нормално и Закономерно е Цивилизованият Западен Свят да пропуска с Иронична Усмивка всякакви руски Клетви,че нямат намерение да нападат Украйна.А ЗАЩО тогава са струпани тия значителни по Руски войски в пълно бойно снаряжение на Украинската граница?Ами естествено НЕ да нападат,а за да влязат и "ЗАЩИТЯТ" правата на Руските граждани там!

    Коментиран от #78

  • 61 Трудолюбец

    17 4 Отговор

    До коментар #52 от "Къде са те":

    " ...никой не се е юрнал да емигрира в Русия"
    Вярно е: 1) няма как да се вредят от емигрантите от бившите съветски републики, а те знаят и руски
    2) Средната безработица в Русия е 4-5 % , в големите градове е още по-ниска, та работа трудно се намира, особено ако не знаеш руски

    Коментиран от #72

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 АМИ

    1 8 Отговор

    До коментар #34 от "нннн":

    ти се замисли що са допуснати при положение, че сме бивша държава от СССР ... как ли са го допуснали руснаците.
  • 64 това

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "нннн":

    е откровение щом могат да отрежат достъпа световните банкови институций, може би няма да режат физически газопровода просто след първото ще се объркат финансите ... мисля... ама не е наглост ами възможност като е тяхна кабеларката под океаните ..
  • 65 Бодак

    17 1 Отговор

    До коментар #39 от "Сивата чапла":

    "търсят конфликт и искат конфликт, нали от това се хранят,"
    Точно. Има книга, на Виктор Стариков, обоснована с данни, където логично и закономерно се показва, че силата на долара се крепи на Хаоса.
    В политиката на САЩ, като държава инструмент на Печатарите на долара (дузина частни клана), има една единствена главна точка -- долара да е световната валута печатан от Печатарите.
    Всичко друго е от политиката на САЩ е следствие от тази първопричинна точка. И нищо друго няма значение -- стига им и един златен милиард" човечета, кат за обслужващ персонал
  • 66 Абе чудим се

    8 0 Отговор
    Дали вече стана ясно, че Русия няма да напада Украина или още не е ясно...и пак ще започне едно две три годишно повтаряне. Щото гаранции нема, нема срокове, нема и договори.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Пловдив 1912

    6 10 Отговор

    До коментар #56 от "Borislav Popov":

    Официално има 30 милиона Руснаци по света след 1991 година...Руснаците в България казват , че страната ще се разпадне ако спре корупцията...Русия е мноооого богата но живеят добре 10% от гражданите , другите са роби на олигарсите...а Русия с тези ресурси трябваше да живеят по добре от Швейцария...

    Коментиран от #70, #73

  • 69 ела

    18 0 Отговор
    " Западът е загрижен, че струпването на руски войски и военна техника близо до границата с Украйна може да доведе до инвазия.""----- Москва не е разтревожена от Натовските учения, от военните й бази, имитиране на масирена ядрена атака, ( само на 15 км от границите й ) постоянни правокации, снабдяване на Украинската армия с противотнкови ракети.В момена НАТО строи две военни бази в Украйна. Масква е сляпа, безпомощна, безсилна и не забелязва нищо--- така мислят " цивилизованите колонизатори " престъпници и убийци ( моля преди да коментирате прочитете историята им която е построена върху кръвта и потта на милиони роби и кръвта на местното население--индианците.)
  • 70 Хммм

    16 5 Отговор

    До коментар #68 от "Пловдив 1912":

    Корупция има в цял свят. В Русия каквато и да е корупцията не е по-голяма от тази в ЕС! По корупция Брюксел бият и САЩ!
  • 71 не може да бъде

    7 0 Отговор
    Аз подозирам,че са постигнали единодушие по един въпрос за когото не се казва нищо -цените на газа и нефта а и на други важни суровини.Няма да падат,даже може да се тръгнат нагоре!А след една година може пак да се срещнат и договорят допълнително!При такова развитие има ли изобщо нужда да питат ЕС!?
  • 72 Qqqq

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "Трудолюбец":

    Да , а в България, например всички , които емигрират на запад знаят перфектно немски , френски и английски. В чужбина съм срещал сънародници , които са полуграмотни и немогат да пишат. А иначе то е ясно , че като не знаеш езика не се копираш много добре на пазара на труда. И на запад неможеш да се допреди от африканци , украинци и разни други талибани, обаче хората въпреки всичко са решили да отидат там. А и то как да отидеш в Русия , като визовия режим е много строг. Получава се така , че дори и вие - тези дето толкова ги обичате неможете да се доредите да отидете там , щото няма да ви допуснат на границата , колкото и да им се обяснявате в любов , а пък на запад в взимат въпреки омразата ви към тях. Как си го обясняваш този парадокс?
  • 73 Бат Кольо

    15 5 Отговор

    До коментар #68 от "Пловдив 1912":

    Малко си преувеличил,20 млн. руснаци живеят в чужбина,под чужбина разбирай Украйна,Беларус,Казахстан,само в тези три държави живеят над 11млн.,влез в руските сайтове и прочети какво пишат руснаците,разбира се и там има някой и друг украинец да троли,както тук турчетата анадолчета,руснаците боготворят Путин и не случайно,,те никога няма да забравят 90те,най тежките години за руснаците,американски компании като октопод налазват всички печеливши отрасли и започват голямото доене(позната ситуация от случващото се у нас вече 30 години) ширеща се корупция родена от недоимъка,процъвтяваща престъпност,кражби и мафия----наистина убийствено тежки години за тях. С идването на Путин нещата коренно се променят,концесиите са прекратени,американските доячи са изгонени,олигарсите или са прокудени или ликвидирани и както казва един руснак в отговор на трол украинец( по памет цитирам)------- имам скромен апартамент от 120 кв. в НОВОСИБИРСК в момента съм на скромната си дача от 150кв. в провинцията,две коли са пред гаража,навън е -22 градуса,а аз по потник вътре на +26,ти украинецо как си има ли нещо в хладилника,мръзнеш ли с рубашката
  • 74 БПФ

    24 0 Отговор
    Тая мършава недохранена бабка с вид на клошарка ли е дипломатът на САЩ?

    Столтенберг плаши с някакви икономически репресии, нищо че само Газпром може да срине цялата европейска икономика, кpeтeнът байдън плаши със спиране на СП 2, сякаш е негов и сякаш Русия ще си изпати от това, а не Германия, или с изключване на Русия от SWIFT, сякаш той има ключ и този ключ е в джобът ме, а не че SWIFTе собственост на ЧАСТНИ банки от цял свят....

    Ами прави са руснаците - коя държава с достойнство ще се съобразява с квичeнето на такава измeт?
  • 75 БПФ

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фактите":

    ...а САЩ може, така ли?
  • 76 Паразит

    8 0 Отговор

    До коментар #53 от "Blackthorn":

    Напълно съгласен с коментара колега! Но ако това е така позицията официално декларирана от руска страна по отношение на ваксинацията е ненапълно разбираема.. От една страна ,те действат съпричастно с наложената глобално пландемия. От друга, лично по настояване на Путин, окончателното решение за въвеждане на QR-кода в Русия бе отложено за след Нова Година и очевидно след преговорите, които водят с колективния запад относно поставените червени линии. Някой мислил ли е дали тези неща не са обвързани? А те нямам как да не са... Едва ли страна която сериозно се готви за война ще се занимава да сее смърт и несигурност още повече сред своето населени разбирайки че това е противникова кауза.. Има ли сериозни мнения по тези въпроси?
  • 77 А, добър ден!

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "БСП на Бунището":

    С този коментар живееш 30 годин назад.
  • 78 А, добър ден!

    17 0 Отговор

    До коментар #60 от "оня с коня":

    Айде стига с тая дребна риба Украйна, че ми се досир@. Едностранно НЕЛИГИТИМНО излизане от стратегически договор за ракетно въоръжение, едностранно НЕЛИГИТИМНО излизане от стратегически договор "За открито небе". То не беха черноморски учения, не беха демонстрации на ракетни удари срещу Русия, разполагане на стартови площадки срещу Русия. Поставете се на местото на Русия. И не мислете като "просто Киро".
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 А, добър ден!

    15 0 Отговор

    До коментар #34 от "нннн":

    Не САЩ, а глобалният финансов капитал говори. Щели да изхвърлят Русията от световната банкова мрежа. Ама те нали си имат Нова банка за развитие (на БРИКС), дето са и Китай, и Русия, и Индия, и Бразилия, Саудитска арабия, Бангладеш.
  • 81 В.В.П.

    11 0 Отговор
    Ясно ,Нищо не се разбира ,За Украйна Се говори ,обаче се пише за ядрен удар .Бездарна история .Щял да се разширява НАТО ,обаче от 20 г ,се блъска в Окраина..Какво става в Окраина??.Би питал Денизз!С такава голяма граница ,Русия няма да стои мирно , разбира се.!Ще се анексира ,вероятно Херсон и Одеса,за начало Изконни руски територии.
  • 82 От Бесепето .

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "БСП на Бунището":

    Ихааа,И срещу изтребители ли .е ,,Стингъра,,?,И срещу всичко?.От Холивуд ли знаеш,това ,,?Забавен си ..
  • 83 Ами всъщност

    12 2 Отговор
    Шърман определи преговорите за сигурност с Москва като "откровени и конструктивни" и подчерта, че двете страни са се съгласили, че ядрена война "никога не може да бъде спечелена и никога не може да бъде водена"........с това дъртата бабушера дето пратиха краварите да баламосва руснаците иска да каже - "Моля ви дайте да не се стреляме с ядрени оръжия че сме много назад с материала и ще сме изпарени още преди да нанесем ответен удар........или нещо такова". В краварника май не разбират че Русия не им се моли, не ги пита дали искат и не им предлага.......просто им дава ултиматум да се махат от Източна Европа, и то по бързичко! Щото може и да не се гърмят с ядрени ракети ама с други ще се пердашат, и руснаците като им гръмнат всичките бази в България, Румъния, Косово, Украйна и трите прибалтийски джуджета и малкото останали живи кравари ще се изнесат със скоростта на бити пее раси от тук!

    Коментиран от #84

  • 84 dron

    3 7 Отговор

    До коментар #83 от "Ами всъщност":

    Такава откровена тъпотия отдавна не бях чел .Да не си руснак ? Само за сведение военният бюджет на
    чизмара е по-малък от този на Саудитска Арабия ! За сравняване със САЩ и Китай не може да се
    говори изобщо. Ако руснакът реши да стреля с ракети по България или Румъния най-вероятно
    ще уцели Воронеж или Тула. Това руските военни си го знаят и затова не се пънат като зануления ,който на
    всичко отгоре е и с Алцхаймер и съвсем е сдал. Все пак ще почна да си мисля ,че руснаците си вярват
    ако си приберат семейставата от САЩ и Европа в русия .Например Рябков евакуира жената
    и децата от САЩ ,Лавров също ,както и 95% от номенклатурата на рф , ама не виждам подобни
    признаци.Бившата жена на путин и една от любовниците му също са в Европа. Така че пий
    един бояришник и се успокой.
  • 85 az #Контрапропаганда

    5 1 Отговор
    Ама какви преговори???? Ма те американците забравиха ли, че РФ е "в изолация"????? :)))))))
  • 86 $%^

    1 8 Отговор
    Ватенките дават заден ход.След предупрежденията на американците,вече "уверили,че нямали никакви намерения,да нападат Украйна".Отстъпки по отношение разширението на НАТО,няма да има,както няма да има гаранции за руската безопасност.Напротив,на руснаците се дават гаранции,че ако нападнат Украйна,последиците ще са катастрофални за Русия.
  • 87 Ами ...

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Хубаво. Стой си в РФ.
  • 88 Ами ...

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Политанализатор":

    Ти как разбра какво са се разбрали? Беше там и знаеш? 😀
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ами ...

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    На България.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ами ...

    0 3 Отговор

    До коментар #53 от "Blackthorn":

    Определено ще воювате. Повиквателните вече са изпратени. 😀
  • 93 Ебтер

    2 0 Отговор
    Като гледам хамериканците, ама напълно и основателно заслужават един метеорит!!! Все пак той е случайно природно явление!!! Как преди година две такъв падна в Русия, но за щастие нямаше жертви!? Ех, при хамериканците ако случайно падне в океана...ще има много вода! Ну всеки заслужава своето щастие или нещастие!!! Какво да се прави!? Още Навуходонор е ...сънувал сън, че един голям камък/разбирай метеорит/ ще затрие съвременния с глинени крака свят!!! Но...Русия ще остане!!!
Новини по държави: