Last news in Fakti

20 Април, 2013 10:18 1 755 0

Полицията арестува втория терорист от Бостън

  • джохар царнаев-
  • бостън-
  • маратон-
  • терористичен акт

Издирваният за терористичния акт на маратона в Бостън Джохар Царнаев е бил арестуван в предградието на Бостън Уотъртаун, съобщи Си Ен Ен. По сигнал на местен жител той е бил намерен в ремарке-лодка в двора на една от сградите там.

Джохар се е криел под брезента, с който покриват катера извън сезона. Собственикът на къщата обаче забелязал окървавения младеж и сигнализирал полицията. 

Полицията е преговаряла с 19-годишния младеж да се предаде, за да се изяснят всички обстоятелства около атентата в Бостън и съпричастността на братя Царнаеви и евентуално други хора към събитията. Предполагало се е, че Джохар носи колан на смъртника върху себе си и може да се взриви, но по тялото на младежа не са открити взривни вещества. Той е пострадал при предишните престрелки с полицията. 

Вчера, когато брат му Тамерлан бе тежко ранен и впоследствие почина в болница, по-малкият брат избяга с откраднат джип. Според "Дейли Мейл" при бягството си Джохар прегазил с ктолата още живия Тамерлан.

В момента Джохар се намира в болница, в тежко състояние, след като е бил ранен.

Междувременно майката на двамата братя - Зубейдад, пред телевизия RT заяви, че синовете й са невинни и са били използвани като изкупителна жертва. Според нея, ФБР от 3 години следяло всяка стъпка на по-големия Тамерлан, защото той бил роден лидер и от 5 години започнал да се интересува от религия. За тероризъм обаче никога не бил говорил. На всеки два дни той се обаждал на майка си по телефона и споделял всичко с нея.

Приятелите на двамата младежи също не могат да повярват, че те са извършили ужасното престъпление на маратона в Бостън. Те ги познавали като добри момчета и отлични спортсмени. Тамерлан бил боксьор, а Джохар - борец.

Очаквайте подробности.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА