Last news in Fakti

25 Април, 2013 17:08 3 107 0

Известни адвокати ще защитават Джохар Царнаев

  • джохар царнаев-
  • бостън-
  • защита-
  • адвокат

Единственият обвиняем за терористичния акт в Бостън – по-малкият брат Джохар Царнаев, ще бъде защитаван в съда от цяла група звездни адвокати, съобщи Ей Би Си. Заради окаяното му финансово положение американските власти предоставиха на безработния 19-годишен имигрант служебни защитници.

Изборът, за късмет на терориста, е паднал върху известни и изявени в своята област специалисти. Това потвърждава очакванията, че делото срещу Царнаев може да се превърне в един от най-шумните процеси в страната за последните години.

За главен защитник на Джохар Царнаев беше назначена 56-годишната шефка на бостънското отделение на Федералния офис за държавна защита Мириам Конрад. Колегите й я описват като великолепен юрист – упорита и мъдра.

Тя стана и много популярна с работата си по случая с британския терорист Ричард Рийд, който в края на 2001 г. искаше да взриви самолет на American Airlines, изпълняващ рейс от Париж до Маями. За терористичния опит Рийд получи 3 доживотни присъди и солидна парична санкция.

По казуса на Царнаев Мириам Конрад няма да работи сама – неин помощник ще бъде известният адвокат Уилям Фик, който от своя страна е поискал в защитата да се включат още двама видни специалисти, натрупали практика с обвиняеми, заплашени от смъртно наказание.

Пред Мириам Конрад и нейния екип сега стои сложната задача да защитава интересите на може би най-мразения в момента американски гражданин, който според мнозина заслужава най-лошото. Юристите се запознават с материалите по делото, като имат намерение да проучат миналото на Джохар и в частност отношенията в семейството, за да разберат дали е бил сляпо подчинен на по-големия си брат Тамерлан.

Те трябва да изяснят също така дали клиентът им вече е признал вина. За своята съпричастност към взривовете Царнаев е разказал преди да му бъдат изчетени правата по т.нар. правило Миранда – че има право да мълчи и право на адвокат. Така че не е ясно дали тези самопризнания ще бъдат взети предвид в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА