Last news in Fakti

12 Януари, 2022 13:20 1 040 13

Европа трябва да укрепи своето единство

  • ес-
  • диалог-
  • жозеп борел

Това обяви Жозеп Борел

Европа трябва да укрепи своето единство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да укрепи своето единство. Това обяви върховният еворпейски представител по дипломацията Жозеп Борел, цитиран от Фигаро.

Дипломатът смята, че Русия и Западът трябва да се върнат към общите принципи. Това ще помогне за стабилността в региона.

Европейските ръководители настояват да участват в преговорите по темата. Борел смята, че противоречията с Русия дават възможност на Европа.

Реално това е моментът европейските държави да укрепят своето единство. Това ще ги направи съществено по-убедителни.

Важно е те да успеят да защитят своите интереси. Очакват се реални преговори по темата.

Борел се надява да се намери единна позиция за цялата група.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съюз Нерушим

    8 0 Отговор
    Браво! Крепне и укрепва нерушимо навеки!
  • 2 гадно

    23 2 Отговор
    Какво укрепване го гони тоя не види ли, че ЕС се стресе като тенджера под налягане и аха, аха да гръмне.
  • 3 Въй

    19 0 Отговор
    Ще укрепи бабината си.
  • 4 Българина

    21 1 Отговор
    И как точно да стане когато твоите дружки от САЩ искат да разделят България на македонци и българи?!?!? Европа докато не закрие всички бази на САЩ бял ден няма да има тука

    Коментиран от #9

  • 5 Браво Йоско

    7 0 Отговор
    Мно мъдър тоя Йоско, акъл море, глава шамандура.
  • 6 Грульо

    12 0 Отговор
    Ша са обедини Европа против ковит геноцида. :D
  • 7 БПФ

    11 0 Отговор
    Тоя жалък старец - Лавров се гаври с него - той още иска !!!
  • 8 Павел пенев

    15 0 Отговор
    Какво единство искаш бе мухъл. Целия ЕС работи за две държави-Германия и Франция,които се разпореждат с Директиви в тяхна полза.
  • 9 всъщност

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Много си прав! А Русия и ЗАПАДналите просто нямат общи ценности и затова няма да се разберат........в крайна сметка едните ще надделеят със сила и принуда над другите, както в цялата позната човешка история! Тоя път обаче силните са Русия и Китай и западните боклуци ще трябва да се съобразят с техните позиции и желания, колкото и да не им се иска. Изтокът е много по духовен и мъдър от Запада и това е многократно доказвано, бъдещето на планетата изисква да бъде ликвидиран крайно вредния, неправилен и нечовешки западен модел на съществуване.......трябва да се въведе нов начин за взаимодействие между хората и народите, в който парите да не играят сегашната си роля, а най-добре изобщо да няма парична система за разплащане.......има други по-висши и правилни варианти и те трябва да бъдат въведени в бъдеще от новата цивилизация, която ще остане да продължи човешкия род на Земята след голямата касапница която предстои (тя вече се случва)!
  • 10 Надежди

    3 0 Отговор
    Говежди
  • 11 не може да бъде

    0 0 Отговор
    За мен изказването на г-н Борел е доста странно,бих казал притеснително ,защотото издава неяснота ,изказването му е една комплексна недомлъвка!? Считам,че той трябва да е конкретен,когато говори за укрепване -дали става дума за укрепване на бент,който е застрашен от рухване или вече е пробит и трябва да се слагат чували с пясък -примерно!? Бихме могли да приемем това изказване и като пожелания към някои политици от висок ранг да спрат да изказват различно мнение от това на ЕК.... звучи твърде неприлично, г-н Борел !?А без всякакви тълкувания това изказване е израз на безпомощност и безидейност,положението става вече е много сериозно!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: