Last news in Fakti

12 Януари, 2022 16:35 3 411 21

Външният министър на Северна Македония няма да намери решение с България

  • северна македония-
  • никола димитров-
  • българия

Това обяви Никола Димитров

Външният министър на Северна Македония няма да намери решение с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Македонският вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров обяви, че няма доверие на външния министър Буяр Османи за разрешаването на въпроса с България, съобщи Нова Македония.

Предстои встъпването на новото правителство в страната. Ясно е, че Димитров отстъпва от своя пост, докато Османи остава водещ дипломат.

Димитров обяви, че самият външен министър е създавал затруднения за намирането на решение. Коментира и документа, по който македонското правителство работи през тази година.

Припомня се, че македонското правителство е намерило единна позиция по българските условия и е представило свои. Основното е било, България да потвърди, че ще подкрепи началото на преговорите за присъединяване към ЕС.

Димитров смята за успех позицията на европейските представители, че Северна Македония отговаря на всички условия за началото на преговорите. Страната няма да преговаря по няколко основни теми.

Те се отнасят към нейните език и идентичност, които няма как да бъдат обсъждани.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямало как

    33 3 Отговор
    Да бъдат обсъждани езикът и идентичността
    О ИМА КАК Е ОЩЕ КАК
    ТОЧНО ТЕЗИ НЕЩА ТРЯБВА ДА СЕ ОБСЪЖДАТ
    Те са толкова ясни че не подлежат и на обсъждане но хайде нека малко да ги по обсъждаме
  • 2 Анализатор

    32 2 Отговор
    Европейските представители Били казали че Македония отговаря на всички условия за започване на преговори
    Но не всички европейски представители дори и един да е против преговори няма да има
    Нужно ли е да казвам кой е против
  • 3 Хипотеза

    29 1 Отговор
    Ако българското правителство постави своите условия и се оттегли от преговорите Какво би станало. Нека в Македония да умуват някоя и друга година и когато приемат тези условия да кажат заповядайте да подпишем
  • 4 101010

    29 1 Отговор
    Македония като че ли не разбират че условия могат да поставят приемащите страни. Кандидатите за членство само могат да молят за смекчаване на условията
  • 5 Дяконъ

    24 1 Отговор
    Като няма как да бъдат обсъждани , ще си стоите в чакалнята вечно !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не знете

    16 2 Отговор
    какво искате!?Измислена от,сега държава!Отивайте на Луната келеши!Лира сто са с скат-та!
  • 8 Перо

    29 1 Отговор
    На Никола Димитров и баща му, и дядо му се определиха като българи,а той си остана македонист. Излиза,че баща му е “татарин и монголец”,а той “македонец”, от времето на Сандо Македонски!

    Коментиран от #11

  • 9 Полковник РУМНО

    23 2 Отговор
    Нищо не отговаря, недей за лъжеш. Погледни си учебниците по история. Все същите лъжи. Надявате се на външен натиск от САЩ и ЕС за влизането ви в ЕС. Така ли беше в преговорите с Гърция ...а? 28 години се опъвахте и накрая приехте техните условия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Защо само

    21 2 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    Неговият баща и дядо. На всички така наречени македонци бащите дядовците и прадедите са се определяли като българи без никакво насилие.

    Коментиран от #20

  • 12 Дани

    22 3 Отговор
    Смехурко ,прав си няма какво да обсъждате .Измислена , Титово- Димитрова нация в измислена територия.
  • 13 Гоце

    18 3 Отговор
    Северномакедонци, по-бързо преговаряйте с България, че след година две ще се наложи да преговаряте на източноалбански
  • 14 TAKA E !!!

    13 0 Отговор
    Ако българското правителство постави своите условия и се оттегли от преговорите Какво би станало. Нека в Македония да умуват някоя и друга година и когато приемат тези условия да кажат заповядайте да подпишем
  • 15 Ferfucks

    18 1 Отговор
    Време е да бъдат игнорирани ,до склоняване да приемат истината без селски интерпретации. На мен няма да ми е мъчно за 1.5мил диагностицирани с олигофрения хора.
  • 16 Веднага

    11 1 Отговор
    да се спре издаването на български паспорти на македонци. Това е бъдещото македонско малцинство, за което бленува ескобар.
  • 17 462

    12 1 Отговор
    Трудно може да се обясни поведението на Никола Димитров, при родители изявени македонски българи, той върл македонист. Някакви психо комплекси, вероятно. Но и Мицкоски днес заяви за него "Кариерист, който ни изпокара с всичките съседи" . Заев и СДСМ елегатно го разкараха. Ковачески го обвини, че неговите изказвания са резултат от невключването му в новото правителство.
    Истината е, че Н.Д. бе в основата на лобистката кампания срещу БГ в Европа. Същият влияеше много лощо на Заев по отношенията с БГ като консилиере. Не може да му се отрекат личните качества и доброто образование дадени от родителите му.
    Една от жертвите му бе и Захариева, която я използваще за получаване на вътрешна информация, предствяйки се като приятел на БГ.
    Няма да остане без работа, най малко след приемането на СРМ в НАТО.
    БГ ще го помни като еничарин.

    Коментиран от #19

  • 18 Запознат

    4 1 Отговор
    Политиците не разбират че си слагат на ЗДРАВА ГЛАВА....БИНТ. Ама Македонеца никога не е имал възможност сам да определя съдбата си.....после като се насетне да се извини че друг го е направил.
  • 19 Тракиец

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "462":

    Аз смятам,че обяснението е простичко.Лакомия и страх.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 А бе, ти

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Јас сум тој":

    Имаш ли представа как фашистите са трепали и българите, собствения си народ? И сега какво да правим, те са измрели отдавна. Не трябва ли ние да живеем сега? Турците как са ни трепали 500 години, сега карес ли да търсим? Толкова години вие се държите към България грубо, помня как е било по границите.... Що за хора сте, вие сте почти българи. Как така се изметнахте години, подстрекавани от сърбите...И сега търсите помощ от запада. Те ли ще ви помогнат или България, която ви е съсед и често ви е помагала. А пишете само лъжи по учебниците си! Неблагодарници сте май!!!
Новини по държави: