Last news in Fakti

14 Януари, 2022 06:24 2 858 17

САЩ няма да налагат повторни санкции на "Северен поток 2"

  • сащ-
  • сенат-
  • санкции-
  • северен поток-2

Законопроектът на сенатора републиканец Тед Круз не бе приет от сената

САЩ няма да налагат повторни санкции на "Северен поток 2" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Демократите в Сената отхвърлиха в четвъртък законопроекта на сенатора републиканец Тед Круз за повторно налагане на санкции срещу проекта "Северен поток 2", предаде news.bg, позовавайки се на "Ройтерс".

Гласуването завърши с 55 гласа "за" срещу 43 гласа "против" на законопроекта, който се нуждаеше от 60 гласа, за да бъде приет.

Сенатор Робърт Менендес спечели подкрепата на много от своите колеги демократи, включително президента Джо Байдън, за алтернативен законопроект, който той представи в сряда. Това ще наложи широки санкции на висши руски правителствени и военни служители и банкови институции, ако Москва се включи във военни действия срещу Украйна.

Круз каза преди гласуването, че ако законопроектът му не бъде приет, "Украйна рискува да бъде изтрита от картата напълно".

Припомняме, че германският министър на отбраната предупреди да не се използва спорният газопровод "Северен поток 2" като разменна монета в опит да се разреши конфликтът между Украйна и Русия, като го нарече "несвързан", информира "Франс прес".

Газопроводът "не трябва да бъде въвличан в този конфликт", настоя министърката на отбраната Кристин Ламбрехт пред местно радио, добавяйки, че спорът можел да бъде разрешен само "чрез преговори".

"Северен поток 2" трябва да удвои доставките на евтин природен газ от Русия за Германия, който според най-голямата икономика в ЕС е необходим да ѝ помогне в преходния период след изоставянето на въглищата и ядрената енергия.

Но проектът на стойност 10 млрд. евро в продължение на години беше преследван от забавяния и предизвика ожесточени критики от източноевропейски съюзници на Германия като Полша, както и от САЩ.

Той беше завършен през септември, но германският енергиен регулатор BNetzA заяви, че процесът на одобрение на газопровода вероятно ще се проточи до втората половина на 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 3 Отговор
    МиР МИР и МИР и МиР МИР и МИР и МиР МИР и МИР и МиР МИР и само МиР да има. Долу САЩ. САМО ВОЙни в главиТЕ им.
  • 2 все едно

    39 1 Отговор
    Аз не виждам какво повече може да се промени , и с тези санкции , и без тези санкции. Човек ще си помисли все едно , че САЩ държат държат в ръце руският кран в ръце.
  • 3 Комон сенс

    36 2 Отговор
    Оказа се ,че нещата не са толкова прости.
    Ако няма СП1 и 2 в Европа се поражда чутовен дефицит на енергия, Този дефицит дава на досдтавчика на енергия - в случая Русия, много силни политически козове.
    Пари или политическо влияние? Няма празно. След като европейците тотално са сбъркали енергийната си стратегия.
    Няма как да замениш един доставчик преди да намерип друг. Пък и защо да го сменяш? Колкото повече доставчици, толкова по-добре за клиента. Нали иначе и следващия еиднствен доставчик ще има същата пазарна и политическа власт?
    Европа има нужда от свои източници и от няколко външни за да създаде поне нещо като пазар и диверсификация.
  • 4 КОТарАК

    38 1 Отговор
    на Русия не и трябва да навлиза в Украйна-те сами ще се присъединят след тоя поток.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гошо

    32 1 Отговор
    Круз каза преди гласуването, че ако законопроектът му не бъде приет, "Украйна рискува да бъде изтрита от картата напълно".
    Значи спасиха Украйна американците ,е нямат конкуренция по софистика и празнословие
    САЩ вече не са толкова силни че да определят нещата ,но и не са толкова слаби че да ги подминават без реакция На Русия просто и трябва търпение да ги изчака ,като и прави. Скоро и за Украйна , щатите ще кажат че е прокиснала
  • 7 ЕВРО НЮЗ

    27 1 Отговор
    Е кой нормален руснак , олигарх, политик си държи парите в кухите западни банки, знаейки че утре или ще фалира или ще ти ги конфискуват. Което е все едно.

    Коментиран от #9

  • 8 тттт

    25 1 Отговор
    Що включиха задна...-ами сами се сетете...
  • 9 не си запознат

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "ЕВРО НЮЗ":

    95% от световната финансова система си е под техен контрол.
    Вкл и т. нар. криптопари.
    Всичко що е електронно и по интернет.
    Ако те бамнат, връщат те в каменната ера. Е, ако си чичо от село, който продава домати на местния пазар - дреме ти. Но ако си висша класа, си свършен.
    Единствения начин тази система да се заобиколи е да се създадат физически пари удобни за употреба и приети в целия свят. Но това е много трудно за изпълнение,
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 12345

    22 1 Отговор
    Лека полека Путин си налага волята.
  • 12 Йфкцкцк

    24 1 Отговор
    Колкото повече санкции толкова по-скъпа газ за Европа.
  • 13 йоан кръстител

    13 2 Отговор
    изкукуригали джендъри
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЦарВул

    0 0 Отговор
    За първи път и може би за последен разбрах,че ив Кравария имаало умни хора!!!,що се касае до Северен потк 2!!Страхотен шамар за Бай дън-чо и сие!!!!Толкоз!!!1