Last news in Fakti

15 Януари, 2022 13:00 1 743 6

Съседите намаляват цената на PRC тестовете

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Антигенните тестове вече ще струват 30 лв., вместо 58 лв.

Съседите намаляват цената на PRC тестовете - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кризисният щаб на сръбското правителство реши да намали цените на PCR тестовете и антигенните тестове, заяви пред журналисти представителят на щаба д-р Зоран Гойкович. Взето бе решение за намаляване на цените на PCR теста, който ще струва 6 000 динара (около 100 лв), вместо както досега 9 000 динара (150 лв), а антигенният тест ще струва 1800 динара (30 лв), вместо 3500 динара (58 лв).
Решението бе взето на фона на очакванията за рязко увеличаване на броя на заразените с COVIDД-19 в страната заради разпространението на варианта Омикрон на коронавируса.

Зоран Гойкович каза, че петата вълна на коронавируса в страната вече е започнала и призова гражданите да спазват мерките срещу разпространението на заразата. Той изрази съжаление заради незадоволителното ниво на ваксинация в страната – едва 58,6 процента от населението е с поставена първа доза ваксина.

Вчера в Сърбия бяха регистрирани рекордните 13 753 нови случая на коронавирус.

Заради тежката епидемиологична ситуация отбелязването на Новата година по стар стил на площадите бе отменено в Белград, Ниш, Чачак и Лесковац.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    4 0 Отговор
    А в САЩ изобщо не ги признават след НГ.
  • 2 прц

    10 0 Отговор
    Peoples Republic of China тестовете, да.
  • 3 А нашите ги вдигат

    7 2 Отговор
    Уж безплатните тестове който нямаше да са повече от 10 лв вече са по 15 лв, но държавата и Кирчо спът!
  • 4 БГ Гаврата

    8 0 Отговор
    Тук е рай, плащаш 80лв как ПСР за да може да седнеш да изпиеш една ракия за 3,50лв в задевение, да живее справедливостта!!!
  • 5 мммммдаааа

    3 0 Отговор
    Китайските тестове са далавера. Няма само да наливаме пари на докторята. Хахахаха
  • 6 Шах

    1 0 Отговор
    Болен на здрав носи .
Новини по държави: