Last news in Fakti

17 Януари, 2022 18:20 1 155 18

ЕС затяга правилата за пътуване за Канада, Австралия и Аржентина заради скок на COVID случаите

  • европейски съюз-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Комисията подчерта, че държавите членки на ЕС могат да премахнат ограниченията за несъществени пътувания от тези страни за напълно ваксинирани хора

ЕС затяга правилата за пътуване за Канада, Австралия и Аржентина заради скок на COVID случаите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия заяви в понеделник, че оттегля Канада, Австралия и Аржентина от списъка на страните, за които ограниченията за пътуване трябва да бъдат премахнати, в резултат на скокове в случаите на Covid-19 в трите държави.

Комисията подчерта, че държавите членки на ЕС могат да премахнат ограниченията за несъществени пътувания от тези страни за напълно ваксинирани хора.

Третите страни, които остават в списъка на ЕС за безопасно пътуване, са Бахрейн, Чили, Колумбия, Индонезия, Кувейт, Нова Зеландия, Перу, Катар, Руанда, Саудитска Арабия, Южна Корея, Обединените арабски емирства и Уругвай.

Китай е в списъка, "подлежащ на потвърждение на реципрочността".

Списъкът обаче е само препоръчителен и много държави от ЕС имат свои собствени правила за пътниците, пристигащи от страни извън ЕС, които се актуализират редовно на уебсайта reopen.europa.eu.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    38 1 Отговор
    В Канада и Австралия е почти толкова жестока ваксинационната тирания колкото и в Европа. Следователно, целта е ограничаване на правото да пътуваме. Всичко върви по план на давоските тирани.
  • 2 Никакво

    23 1 Отговор
    мърдане и щъкане , всеки да си седне на трибуквието !
  • 3 Кочо

    40 1 Отговор
    Е нали в тези концлагери всичко живо е ваксинирано, само някой тук там останал неваксинипан е зад решетките с отнети всички права! Т. е. ваксините не предпазват, цялата патаклама е диктатура, гнет, страх, ужас, нов световен ред, сбогом хора, добре дошли бройлери!
  • 4 Hoho Boho

    30 1 Отговор
    Очевадещо е, че ваксините разрушават имунитета.

    Коментиран от #17

  • 5 Истината започна да излиза

    27 1 Отговор
    ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ.В СЛЕДВАЩИТЕ 1-2 МЕСЕЦА ОЧАКВАМ ПОЧТИ ПЪЛЕН СРИВ.
  • 6 Глупости

    26 2 Отговор
    Абсолютно политическо, а не медицинско решение, повлияно от случая Джокович ! Демагогията на съвременните световни политици вече стана пословична, все повечеи повечеми падат в очите !
  • 7 любопитен

    21 0 Отговор
    що бе, ваксаните нали пренасят ковида? значи не е въпрос за разпространяване на заразата, а за боцкане
  • 8 Texas

    28 0 Отговор
    кво стана с любимата мантрата,,свободен пазар,свободно предвижване на хора,стоки и капитали,,кво я направихте горката свобода!?
  • 9 Локер

    19 2 Отговор
    Що за иди@т трябва да си, за да искаш да пътуваш до австралия или нова зеландия? Трябва да бъде напълно и завинаги забранено пътуването до тези две места.
  • 10 Рошко

    15 0 Отговор
    Този Ес хептен се разлигави или се прави на луд, как може да има толкова заспали овце които да си търпят тъпите пуйки в европарламента
  • 11 Def

    19 0 Отговор
    То вече не остана място за затягане. Колана ще се скъса и ще изплющи по задниците на тез дето го затягат.
  • 12 Кент

    16 0 Отговор
    Хората наистина са тотално изперкали, цирка наречен ковид се предава от ваксиниран на ваксиниран, ваксинираните разнасят зараза. Защо се ваксинирате, по цял ден псувате политиците, че лъжат а като ви говорят за ковид ни ви ли лъжат? А им вярвате и ходите да се ваксинирате. Пълен абсурд . Всички конспирации ще излязат истина. Вярвайте им и ще ви ходят бавно.
  • 13 Иде Видьов ден

    13 0 Отговор
    УСА-то се готви да наложи санкции на България, че не си ваксинира офсете. По-жестоки санкции от тези дето се приготвят за НЕ допускането на Макетата в ЕУ. Нямат кяр от ваксините, не се харчат и щатските компании трупат загуби. Ваксините , новото ОРЪЖИЕ на краварите. Изяснява се въпроса кой и защо пусна вируса от епруветките ! Израелите бият тревога , че и след 4-ворка пак се заразяват като първоначално. Всичко ще се изясни скоро макар да е ясно отдавна кои са световните терористи. Една държава дето не се посвени да си самовзриви небостъргачите за да си оправдае милитаристичните интереси.
  • 14 бай Дън

    11 0 Отговор
    ЕС и лай НАТО са най-големите извратени мутации измислени от краварските осеменители.
  • 15 Госあ

    10 0 Отговор
    Хахахаха егати смеха ! Чумавите “затягат” мерките точно за Австралия, Канада и Аржентина, дето са в десетки пъти по добре от джендърите 😂 Както не веднъж съм писал, съвсем изтрещеха ! Ама така е, хора с психични отклонения. И как точно ги затягат ? Със сертификати 😂
  • 16 Ваксиниран3002

    10 0 Отговор
    Не знам дали някой забелязва, но 9 от 10 "новини" са свързани с хипохондриците, хобита и заобикалят медицинския фашизъм, това нормално ли е?
  • 17 Баш софиянец

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Hoho Boho":

    Абсолютно! В момента в България огромен брой болнии са ваксинирани. А човекът открил иРНК метода твърди, че тези препарати не са предназначени за ваксинация, още повече пък масова и зануляват имунитета и към други болести. Самият той води битка да се спре масовата ваксинация.

    Коментиран от #18

  • 18 Ваксиниран3002

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Баш софиянец":

    Аааа, недей така, то благодарение на хипохондричните овчици, една шепа хора от милиардери станаха трилионери. Не им разваляй бизнеса :) Нали на същите овчици разчитат, че да се поочисти тази планета :)
Новини по държави: