Last news in Fakti

19 Януари, 2022 12:31 1 630 11

Гърция се отказа от облекчаване на мерките

  • гърция-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • атина

Не се променят и условията за влизане в страната от чужбина

Гърция се отказа от облекчаване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Гърция се отказа от облекчаване на мерките заради високия процент на смъртните случаи от COVID-19 въпреки спада на новозаразените на дневна база, предаде кореспондентът на БНР.

Не се променят и условията за влизане в страната от чужбина. Всички действащи ограничителни мерки да се продължат поне с една седмица, предлагат лекарите от Съвета за контрол на пандемията. Очаква се решението на министъра на здравеопазването Танос Плеврис, който днес заяви, че правителството действа в съответствие с предписанията на специалистите. С около 50% спаднаха случаите на новозаразени на дневна база - от 50 хиляди преди седмица на 23 хиляди в последното денонощие, но смъртните случаи са 106 за ден.

Здравният министър подчерта, че високата смъртност се дължи на активният още вариант на коронавируса Делта. В Гърция 71% от населението е ваксинирано, като 41% са с бустерна доза. Законът за задължителното ваксиниране на хората над 60 години активира с 10% имунизацията в страната, но 300 000 са гърците в тази възрастова група,които плащат глоба,но не се ваксинират. При учениците, които тестват по три пъти на седмица, случаите на новозаразени на ден са около 1%, информират от министерството на образованието.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    35 3 Отговор
    71% набодени и продължават да държат висока смъртност. Ама Кики сороса държи че тряа се боцкаме.
  • 2 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    29 4 Отговор
    При 71% ваксинирани - 23 000 заразени на ден , 106 починали за ден ‼️‼️‼️ над 4% смъртност ‼️ Ваксините помагат 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #3, #5, #11

  • 3 сила

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ......обаче явно само ваксите , останалите ще населиме наново Земята и ще създадеме нова цивилизация
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 знаещ

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Гърция има два пъти по-голямо население от нас- 12,5 милиона са, освен това имат и два милиона "емигранти" и бежанци, които идват от Африка и Турция.Гърците имат много добра медицинска мрежа- болници, клиники на високо ниво, в това число държавни и общински, нямат нищо общо с нашата мизерия.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "знаещ":

    Това с какво променя фактите ‼️❓‼️❓‼️❓ А и процента за Китай и Андора е на 100 жители ‼️
  • 8 Еко

    7 1 Отговор
    Как сте маляци, набихте ли си четвъртия бустер, споко - бустер: " подсилваща " доза.
  • 9 Не е така

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "знаещ":

    Гърция са 10 милиона, колко са по света, основно в САЩ, изселили още преди 100 години, не зная. За болниците им, не е вярно това. Държавните им не са по различни от нашите. Частните може да не са като държавните, но пък при тях частните не работят със ЗК! Отиваш и дали си осигурен или не.... Няма никакво значение. Плащаш си! Имам наблюдение в най.... уж елитната им частна болница в Атина. Честно казано, ако аз трябва да се лекувам в болница, никога няма да вляза в тази най - елитна частна болница! Няма никакъв морал. Гледат само колко да те оскубят. Лекарите, уж големите специалисти са си чисти бизнесмени, не ги интересува здравето ти, а само портфейла ти! В държавните им болници, поне лекарите не са такива алчници. Правят каквото и колкото могат да ти помогнат. Не са така лъскави самите болници, като въпросната елитна, но човещината я има!
  • 10 QR Виза

    4 2 Отговор
    Гърците балканските австралийци ! Зомбаки!
  • 11 Димо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    От 23000 души към 100 починали са 0.4 ,а не към 4 %. Разбира се,данните за наистина починалите от ваксина са в пъти повече ,но ги водят неваксинирани.
Новини по държави: