Last news in Fakti

19 Януари, 2022 15:45 1 394 13

Европа да даде яснота на Западните Балкани

  • еманюел макрон-
  • европа-
  • западни балкани

Призив на Еманюел Макрон

Европа да даде яснота на Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа да преразгледа правилата за започване на преговори. Това обяви френският държавен глава Еманюел Макрон, съобщи Фигаро.

Днес той говори пред Европейския парламент. Представи плана за европейското председателство на Франция.

Представени са няколко големи събития. Очаква се конференция за бъдещето на Европа.

Веднага след това ще последва среща със Западните Балкани. Макрон обяви, че това са държави, които културно и географски са част от Европа и трябва да получат яснота за европейско бъдеще.

Добави, че трябва да се изяснят разумни срокове за тяхното присъединяване. Припомни, че процедурата по преговорите беше модернизирана през последните няколко години, но допълни, че сегашните правила не дават много варианти за добавяне на нови страни в групата.

Предвижда се голямо обсъждане за промяна на правилата, което ще се проведе през май и ще даде началото на преразглеждане на европейските преговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    31 1 Отговор
    Този е ЧАО след изборите , ДА НЕ РЪСИ МОЗЪК !
  • 2 дауе

    24 4 Отговор
    а разумни срокове за България и Румъния в Шенген кога? Минаха 15 години от както сме полу ЕС държава.
  • 3 Пич

    24 1 Отговор
    Снощи явно бабата така го е увъртолила с бабината , че днес този не знае какво говори !?
  • 4 Петя Буюклиева

    17 0 Отговор
    Баба ми е прекрасната жена, тя е жена на всички времена
  • 5 Макро по пиле шарено!

    27 1 Отговор
    Макадан-момците и да излязат у Европа, няма да дойдат да ти слугуват! Задоволявай се с мароканците и възрастните булки, и не се бутай на балканите! 5-века водихме борби в тила на султана зада не може да подмине Виена! Иначе сега щеше да се казваш Мурад а не макрон! Така че имай малко уважение към феите ни, и ела да се извиниш на нас за това че твоите ни оставиха на исляма да ни мачка 5 века! И преди 5 века тук пак е било Европа, и дедите ти са го знаели, ама кой да си чеше крастата зад завесите на Версайския дворец! Така че МЛЪК!!!
  • 6 !!!?

    2 19 Отговор
    Отдовна се очакваше, че Европа няма да се остави путиновия Гулаг да му върти номера чез такива кремълски троянски коне като Радев за разширяването на ЕС !!!?
  • 7 Ха! Бумерангът се завръща....

    9 0 Отговор
    ГОЛЯМ МАЙТАП! МАКРОН ОПРЕДЕЛЕНО ПОДГОТВЯ РСМ ЗА ГОЛЯМО ТИЧАНЕ ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА НА СТАДИОНА! ВЛИЗАНЕТО НЯМА КАК ДА СТАНЕ С ПСУВНИ И ТИТО МЕЖДУ УШИТЕ! ХИТРО Е ТОВА КАНАДСКО "ХАРДВАРЧЕ"!
  • 8 Хохохо

    7 1 Отговор
    Забравили са да напишат, който си купи Рафал е с предимство за влизане в ЕС.
  • 9 нема толкова прости

    15 0 Отговор
    Тия ако премахнат Ветото , а да се приемат новите само с гласуване , за да ни заобиколят и да приемат тази стратегическа територия РСМ ...тогава вече България трябва да напусне ЕС и НАТО каквото и да ни струва . И НАТО да си правят ученията на Охридското езеро , ако могат да си телепортират там корабите . Видяхте ли , господа прости политици до къде ни докарахте с вашите съюзи със САЩ и Запада . Царска България игуби територии , а вие ще ни заличите като нация.....
  • 10 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ЮРЪПИТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ :- ИМА МАКРОН -НЯМА МАКРОН Е ПРОБЛЕМ !!!!!!!! ЕВРЕИКУСИ - ЦИОНИСТУСИ --- ВСЕКИ ОТ МОСАД МОЖЕ ДА БЪДЕ УБИТ ---СЛЕД ЛИКВИДАЦИЯТА НА ИЗРАЕЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 737373

    3 1 Отговор
    Ти не си ври носа дето не ти е работа
  • 13 ончо

    1 0 Отговор
    Тоа на даскало одил лие географски и културно СМ си е от България.
Новини по държави: