Last news in Fakti

20 Януари, 2022 10:52 1 539 8

Италия призова за диалог с Русия - Януари 2022

  • италия-
  • луиджи ди майо-
  • русия

Луиджи Ди Майо разговаря с Антъни Блинкен

Италия призова за диалог с Русия - Януари 2022 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо проведе телефонен разговор с американския държавен секретар Антъни Блинкен, съобщи АНСА.

Двамата са обсъдили международни теми. Ди Майо обяви, че подкрепя поддържането на диалога с Русия.

Важно е да се зачетат всички международни правила. Италианският дипломат подкрепи идеята за общ подход по намирането на реално решение с руското правителство.

Италия е готова да продължи разговорите с руските представители. Страната вярва в дипломатически диалог по международните теми.

Блинкен провежда поредица от разговори с европейски висши представители. Той се опитва да организира единна позиция за стабилност в региона.

В петък ще проведе и разговор с руския външен министър Сергей Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 другарят

    21 0 Отговор
    Бандитите от фашистка Америка не искат диалог с Русия! Те се опитват по подобие на Хитлер отново да обединят Европа срещу Русия, но те самите да не воюват!
  • 3 👍👍👍👍👍👍👍

    4 0 Отговор
    👍👍👍👍👍👍👍 !
  • 4 Европеец

    13 0 Отговор
    "Блинкен провежда поредица от разговори с европейски висши представители. Той се опитва да организира единна позиция за стабилност в региона."

    Значи казано на разбираем език - американците натискат марионетките си да защитават интересите на господарите си въпреки че са срещу техните интереси - по-големите засега се дърпат а на по-малките като нас просто им заповядват и те изпълняват.

    Проблема е в големите защото не им стиска да съсипят икономиките на държавите си само заради интересите на американците - народът ще ги изхвърли. Даже германската външна министърка си позволи да отиде в Русия и да води преговори самостоятелно - това беше направо шамар за американците - няма да им го простят.

    Лошото за американците е че някои и от малките взеха да се надигат и да недоволстват от господарите си - хвърли ли са много средства в пропаганда и тролове да удържат положението но нещо не им се получава.
  • 5 Евроатлантик

    20 0 Отговор
    Не знам кой болен мозък си е въобразил, че може да спечели война срещу ядрена супер сила. Те с Иран не смеят да поведат открит конфликт, та какво остава за Русия с нейния ядрен арсенал и официална доктрина да отвърнат директно на поръчителя. Всичкото са кьорфишеци за нагнетяване на напрежението, да разширят НАТО на изток и да продават оръжия. А такива като нас да превърнат в пушечно месо и фронтови държави. С такива "приятели" като САЩ врагове не ни трябват. Даже Съветския Съюз не ни цакаше толкова, колкото краварите...

    Коментиран от #8

  • 6 mi6osp

    10 0 Отговор
    Ако САЩ продължават да опитват да направят в Европа война Русия-НатО, ще бъдем свидетели на разпада на НатО.
  • 7 Димитров

    1 0 Отговор
    Браво!
    Това е реалността,това е бъдещето!
  • 8 сноу

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Евроатлантик":

    Че в кравария особенно на пъпа и ,да си видял някой с поне малко останал мозък ..Политиката е превзета от разни издухани лелки, в по-вечето случаи пренебрегнатите влюбени , и най вече прилича на как баба Пена прави баница със всичките комшийки едновременно-едната бърка нещо, ама не знае какво ,другата разточава но без да знае колко дебело ,третата маже тавата ама за мусака,та накрая става нещо ,на което само името е баница..Е..накрая всички се дръвчат в хор, че са най-демократичните специалисти по баницата, ама по яденето и..
Новини по държави: