Last news in Fakti

21 Януари, 2022 12:33 1 899 14

Франция отменя част от COVID мерките през февруари

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

От 16 февруари ще бъде разрешено да се яде и пие на стадионите, в кината и в транспорта

Франция отменя част от COVID мерките през февруари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министър-председателят на Франция Жан Кастекс обяви в четвъртък, че правителството ще премахне повечето от противоепидемичните ограничения през февруари. Ваксинационните паспорти и задължително носене на маска на закрито обаче остават в сила, пише Politico.

Ваксинационният паспорт се въвежда от понеделник, заяви Кастекс на пресконференция. Хората вече няма да имат право да показват отрицателен тест, за да влизат в ресторанти, барове, театри, музеи и стадиони или да пътуват с влакове - ще се приема само доказателство за имунизация.

От 2 февруари стадионите, спортните зали и други големи обекти ще могат отново да работят с пълен капацитет. Задължението за работа от вкъщи ще бъде отменено, въпреки че мярката ще продължи да бъде насърчавана. Вече няма да се изискват и маски на открито, както е в момента в много френски градове.

От 16 февруари ще бъде разрешено да се яде и пие на стадионите, в кината и в транспорта. Нощните клубове ще могат да отворят отново, въпреки че властите не уточниха дали ще се изискват маски.

През изминалата седмица във Франция са регистрирани средно по 320 000 случая на Covid-19 всеки ден, като броят им непрекъснато нараства. По думите на Кастекс обаче от двете вълни, засегнали страната - от вариантите Делта и Омикрон - първата отстъпва, докато втората започва да спада в регионите, където се е появила първоначално, включително в Париж.

"Несъмнено се намираме в нова фаза на пандемията", посочи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 2 Отговор
    В графата за хора с една ваксина пише нула.Браво българи!

    Коментиран от #11

  • 2 Добра

    17 1 Отговор
    вест , все повече такива !
  • 3 💉=⚰️

    39 2 Отговор
    Зеления сертификат служи за изнудване на хората да се бодат с инджекциите.

    Коментиран от #4

  • 4 Последния Софиянец

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "💉=⚰️":

    Има ли още такива луди във Франция.В България вече не.В графата за нови ваксинирани пише нула.
  • 5 Грульо

    18 2 Отговор
    "От 16 февруари ще бъде разрешено да се яде и пие на стадионите, в кината и в транспорта" "Хората вече няма да имат право да показват отрицателен тест, за да влизат в ресторанти, барове, театри, музеи и стадиони или да пътуват с влакове - ще се приема само доказателство за имунизация."

    Като гледам повече ще затягат отколкото ще олабват.

    Коментиран от #14

  • 6 Преди година за 1000 затвориха всичко

    21 1 Отговор
    320 000 заразени за ден и вече ще могат да хапват по една вафла на стадиона. Боже какви права само им раздават. Братчетата на Гаврош се въртят в гроба като пумпали.
  • 7 стринка Тинка

    12 0 Отговор
    Кире, ще забравя за тунелите под Стара планина и мостовете по Дунава, само ма’ни това зелено тескере
  • 8 Gucci x Balenciaga

    12 1 Отговор
    Хубава новина,проблема ми са кината защо е традиция франсето да яде ,хрупа, мляска, оригва се от газирани напитки многократните ставания по време на филма толкова час и половина два няма се захърлачи.Липсва по една маса на всеки стол и сервитьорка като в ресторант уж са много възпитани. Храната в кината трябва да се забрани ,за щастие в театър и опера още не са започнали да го правят
  • 9 ха ха ха

    7 1 Отговор
    е сега вече ще им потръгне бизнеса на тези дето правят ваксинационни паспорти
  • 10 браовс

    11 0 Отговор
    Цирк Ко затваря.
    Който се е набутал, да пие по една студена водица за здравето на новите милиардери.
  • 11 кнаус 485

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Май Мангъров ще се окаже прав....въпреки ,че прокуратурата на гешев му прави дело ,че уж лъгал народа.....
  • 12 Обективно

    11 0 Отговор
    И Англия и Франция махат маските и оставят природата да си върши работата. Накрая дойдоха на доц. Мангъров на акъла. Работата май стана "Дайте на болния всичко да яде".
  • 13 Ваксина

    4 0 Отговор
    за заболяване, за което 80% от заразените не разбират, ако не са си направили поредния платен тест. Абсолютно безумие е да целиш ваксинация срещу коронавирус, която група вируси са изключително изменчива и имунитетът срещу тях е много нетраен. Няма никаква медицински обосновка за тази световна ваксинация, защото е НЕВЪЗМОЖНА. Не може да имаш 60-70% ваксинирани за повече от три месеца. След този период те пак не са защитени. ТАКА ЧЕ, НАПЪНЪТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ НЕ Е ОТ ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ. Каквато и да е причината, тя не е в интерес на хората. Хора, бунтувайте се срещу абсурдите, които ни налагат.
  • 14 Тъпак

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Грульо":

    Абсолютно си прав.Въвеждат ваксипаспорти,което на практика си е задължителна ваксинация а след това смекчавали мерките.Това абсурд и цинизъм. Франция и Австрия ни показват че само с протести няма да се получи.
Новини по държави: