Last news in Fakti

21 Януари, 2022 14:33 6 074 9

Невиждана криза! Затварят училищата за 3 дни заради студа

  • албания-
  • училище-
  • студ

Албания регистрира тази седмица рекорден брой нови инфекции за денонощие с по 2800 случая дневно

Невиждана криза! Затварят училищата за 3 дни заради студа - 1
Снимка: shutterstock

Албанските училища няма да работят от понеделник до сряда следващата седмица заради очакваното студено време в страната, където метеоролозите предвиждат температурите да паднат до минус 17 градуса, съобщава "Албениън дейли нюз".

Министърът на образованието на страната съобщи, че мярката е взета с цел да бъде защитено здравето на децата, предава БТА.

"Приоритетът ни е здравето на децата. Принудени сме да затворим училищата заради предстоящите крайно ниски температури. Разбира се, ако температурите се променят, ще възобновим учебните занятия по-скоро", каза той.

Съобщението бе направено на фона на стотици позитивни случаи сред училищния персонал, които доведоха до недостиг на кадри. Албания регистрира тази седмица рекорден брой нови инфекции за денонощие с по 2800 случая дневно.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    3 1 Отговор
    Да мятат метани на Путин
  • 2 Зззз

    22 0 Отговор
    Явно старото поколение е по издържливо от демократичното.Спомвям си средата на шестдесетте как чистачките идваха и палеха печка наричаше се пернишка и не не е било на село или малко градче,а в София. Не ни беше студено ,а за затваряне на училище не ставаше и дума.

    Коментиран от #6

  • 3 уфф

    19 0 Отговор
    Добре че е глобалното затопляне, че без него не ми се мисли какъв студ щеше да е...
  • 4 хаберих

    18 1 Отговор
    Студенти си лежат по леглата в стаята. Единият казал:
    - Искате ли да си гледаме прасе в стаята! Ще си имаме салами, пържоли, наденици...
    Вторият казал:
    - Не... много е мръсно!
    Третият огледал бъркотията в стаята и казал:
    - Нищо бе! То ще свикне.
  • 5 Жан Клод ( с двата ножа)

    1 0 Отговор
    Хубаво заглавие:)
  • 6 Рошко

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    На мен ми се струва че това е световна тенденция, и за най дребните неща да се затварят училища само и само да не се образоват хората
  • 7 кайо

    14 0 Отговор
    2010-2011г си ходехме на училище, при - 20 градуса няколко дни поред, и не помня след това половината клас да са се поболели. Аман от съсипията на образователната система, която настъпи!
  • 8 бай Тодор

    6 0 Отговор
    Те ак а добре ! Само 3 дни. Ако влязат в ЕС 3 месеца ще затварят учелищата!
  • 9 Бивш левскар

    7 1 Отговор
    Не мога да разбера какво става. Това е зимен сезон. Нама да е +25 градуса. Явно това е края- израждаме се и вървим уверено към петото голямо измиране на планетата.
Новини по държави: