Last news in Fakti

22 Януари, 2022 12:12 2 010 7

Ето го наследника на Меркел

  • фридрих мерц-
  • армин лашет-
  • ангела меркел-
  • германия

Конгрес на ХДС в Германия потвърждава Фридрих Мерц за нов лидер

Ето го наследника на Меркел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Водещата опозиционна партия в Германия - Християндемократическият съюз, ще избере днес на извънреден онлайн конгрес нов председател. Консерваторът Фридрих Мерц спечели допитването сред партийните членове, а конгресът днес трябва да потвърди избора му.

Фридрих Мерц ще оглави партията на бившия канцлер Ангела Меркел от трети опит. Претърпелият болезнена изборна загуба на парламентарните избори през есента ХДС търси нов лидер след двама неубедителни председатели - Анегрет Крамп-Каренбауер и Армин Лашет, който не успя да запази канцлерския пост за християндемократите. Сега 66-годишният Мерц трябва да обнови партията.

„Няма да има завой надясно“, категоричен е консерваторът, който е сред най-яростните критици на 16-те години на Ангела Меркел на канцлерския пост.

С това той разочарова дясното крило в партията, към което се числи.

Мерц се изправя пред множество предизвикателства, но най-голямото от тях е възстановяване на доверието на избирателите.

Първият тест е още през пролетта - в края на март в провинция Заарланд ХДС трябва да запази първото място в изборите за ландтаг, а през май предстоят регионални избори в най-голямата провинция, Северен Вестфалия, където ХДС също управлява.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Def

    7 1 Отговор
    Всички в момента които са на власт в Европа са наследници и марионетки на Меркел. Като почнеш от Урсула, Макрон и антипатичния Шолц...
  • 2 цербер

    0 1 Отговор
    Ето го наследникЪТ на Меркел
  • 3 цербер

    0 0 Отговор
    Фридрих Мерц ще оглави партията на бившата канцлерка Ангела Меркел от третия опит.
  • 4 сбруя

    4 1 Отговор
    „Няма да има завой надясно.“- категоричен е консерваторът,ще има завой "Айде сите у уево!". Слагаме чадърите с цветовете на дъгата.
  • 5 цербер

    1 1 Отговор
    Първият тест ще е още през пролетта - в края на март. В провинция Заарланд ,ХДС трябва да запази първото си място в изборите за Ландтаг, а през май предстоят регионални избори в най-голямата провинция- Северен Рейн-Вестфалия, където ХДС също управлява.
  • 6 Със стари к...и нов бардак не се прави

    3 0 Отговор
    Мерц е не избираем! Толкова ли не могат да намерят млад човек за председател на партията им,който е в съзвучие с времето,а избират човек,който е в съзвучие с миналото! Самият Мерц е бита карта като Борисов!
  • 7 Изключително

    0 0 Отговор
    добър избор !
Новини по държави: