Last news in Fakti

23 Януари, 2022 20:01 4 407 7

Люта зима! Рекордно ниски температури са регистрирани в Гърция

  • гърция-
  • сняг-
  • атина-
  • студ

Синоптици прогнозират снеговалеж днес и в Атина, затварят училища в понеделник и вторник

Люта зима! Рекордно ниски температури са регистрирани в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ниски температури и силни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На много места полицията проверява за спазването на изискването автомобилите да се движат с вериги.

Заледена е голяма част от пътната мрежа в страната, предупреждават от Пътна полиция и препоръчват колите да са снабдени с вериги. Регистрираха рекордно ниски температури в Гърция, като във Флорина термометърът удари минус 17 градуса.

Студеният циклон достигна тази нощ до островите в Егейско море. Крит е покрит със сняг. До брега на морето натрупа сняг, съобщават властите от гръцките острови. На места движението на автомобили се извършва само с вериги.

Синоптици прогнозират снеговалеж днес и в Атина. Затварят училища в понеделник и вторник.

Вятърът в морето все още позволява движение на фериботи по график, но прогнозите са за силни морски бури в рамките на деня. Пътниците да се свържат с пристанищните власти за конкретна информация, съобщават от транспортните компании.

Министърът на развитието Георгиадис заяви днес пред медиите, че правителството ще изплаща помощите за високите цени на тока, „докато е необходимо“.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    10 2 Отговор
    никога зимата не ми е лютяла. лютото в градуси или по скалата на Сковил...
  • 2 Курд Околянов

    15 8 Отговор
    Това са последиците от глобалното затопляне.
  • 3 Какви

    18 2 Отговор
    зими имаше, нямаше да ви стигнат епитетите.
  • 4 Blackthorn

    7 3 Отговор
    Аз си карам тук при -10 в планината по заснежено заледен път просто със зимни гуми. Недоумявам що гърчат гърчолята?! Просто трябва да се кара и да се съобразява!
  • 5 Смех

    10 3 Отговор
    Пак глобалното затопляне удря.. добре че е то да забравим какво е сняг и студ.. глобалистите си бутат схемите пък вие се оправяйте...
  • 6 Загрижен

    22 1 Отговор
    НЕ ЗНАМ за Гърция, ама в БГ за тия студени 7 дни "Люта зима" от "Топлофикация" как ще надуят сметките за парното при новите цени колкото за 3 месеца миналата зима,че още повече ме втриса от студ...
  • 7 Луд

    13 2 Отговор
    Толкова "люта" зима не е имало от миналата година.
Новини по държави: