Last news in Fakti

23 Януари, 2022 23:04 2 502 3

Хиляди фермери протестираха в Мадрид

  • мадрид-
  • испания-
  • протест-
  • фермери

Опозиционната консервативна „Народна партия“ , както и „Вокс“ ги подкрепиха и призоваха премиера Санчес да преосмисли политиката на правителството в този сектор

Хиляди фермери протестираха в Мадрид - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди фермери излязоха на протест в Мадрид срещу политиката на правителството на Педро Санчес по отношение на селските стопанства, предаде БНР.

Според тях "идеологически и икономически интереси“ застрашават препитанието им.

Шествието, в което има представители на повече от 500 асоциации от животновъдния, риболовния, ловния и селскостопанския бранш, тръгна от площад „ Сан Хуан де ла Крус“, мина пред Министерството на екологията и се отправи към Министерството на земеделието.

По данни на организаторите в него участват над 5 000 души от цяла Испания. Докарани са 40 трактора, 50 коня, 15 волове, които теглят каруци, кучета, соколи и домашни животни. Фермерите недоволстват срещу увеличаването на производствените разходи и искат от правителството на приеме защитни механизми, които да им позволят да работят спокойно.

Настояват и за нова селскостопанска политика, за да няма повече „постоянно противоречащи си законови разпоредби“.

С протеста си те искат да напомнят на испанците, че по време на първата вълна на пандемията и на бурята „Филомена“, които парализираха страната, в супермаркетите нямаше липса на храна, което отчитат като лична заслуга. Затова търсят и подкрепата на цялото общество, защото според тях без селскостопанската работа, Испания няма да е същата. Опозиционната консервативна „Народна партия“ , както и „Вокс“ ги подкрепиха и призоваха премиера Санчес да преосмисли политиката на правителството в този сектор.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    28 1 Отговор
    Мхм, унищожиха малкия и среден бизнес с пЛандемията, сега почват и земеделието. Бил Гейтс щел да ни храни...

    Коментиран от #2

  • 2 GREAT RESET / Великото Нулиране идва

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Трябва да дойде GREAT RESET (Великото Нулиране). Само че милиардерите няма да бъдат нулирани.
  • 3 Пако

    19 0 Отговор
    ИСПАНИЯ Е ПРЕДИМНО АГРАРНА СТРАНА И С ГЛУПАВАТА ПОЛИТИКА НА КОМУНИСТА САНЧЕС КОЙТО ОБСЛУЖВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ЗАКОПАЕ ЖЕСТОКО ИСПАНИЯ. И ТУК ПОЛИТИЦИТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ КАТО В БГ.
Новини по държави: