Last news in Fakti

25 Януари, 2022 14:21 1 608 26

Навални вече е в списъка на „терористите и екстремистите”

  • алексей навални-
  • русия-
  • владимир путин-
  • терорист-
  • москва-
  • затвор

Алексей Навални беше арестуван на 17 януари 2021 г. в Москва

Навални вече е в списъка на „терористите и екстремистите” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изтърпяващият присъда в затвора критик на Кремъл Алексей Навални е добавен в руския списък с "терористи и екстремисти", сочат данни от регистъра на руската служба за финансов надзор "Росфинмониторинг", видени днес от Франс прес и Ройтерс, съобщи БТА.

Според Фонда за борба с корупцията (ФБК), забранената през юни организация на Навални, поне още девет души, свързани с него, също са включени в списъка. Сред тях е и Любов Собол, която замина в изгнание заради съдебно преследване. Решението идва на фона на продължаващо преследване в Русия срещу опозиционери и критици на правителството, отбелязва Ройтерс. В средата на януари двамата основни сътрудници на Навални, Иван Жданов и Леонид Волков, които живеят в изгнание, също бяха добавени към списъка на "Росфинмониторинг". Този списък включва хиляди хора, а също така стотици ислямистки, религиозни и ултранационалистически организации, забранени в Русия. Сред тях например са талибаните и групировката "Ислямска държава".

Алексей Навални беше арестуван на 17 януари 2021 г. в Москва, завръщайки се от възстановяване в Германия след предполагаемо отравяне в Сибир през август, в което според опозиционера е замесен президентът Владимир Путин. Русия никога не е започвала разследване на този опит за убийство, твърдейки, че няма улики за такъв. Германия така и не сподели с Русия медицинските анализи. Четирийсет и пет годишният Навални бе осъден след завръщането си в Русия на две години и половина затвор по дело за измама - присъда, която той определя като политически мотивирана. Осъждането на опозиционера предизвика вълна от критики на Запад и нови западни санкции срещу Москва.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    18 4 Отговор
    Соросоидчето и компания да се радва, че е от правилната страна на тревата! Щото има традиция на Изчезвацията, барабар със родата.

    Коментиран от #6, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нали

    5 15 Отговор
    Съюзниците на руснаците обаче, турците, които заедно с джихадистите тероризират целия свят и през последните дни турци и джихадисти съвместно атакуваха, за да освободят терористи от кюрдските затвори с висока степен на сигурност, не са в руския списък на терористите и екстремистите.

    Коментиран от #11

  • 5 Баш майстора

    25 5 Отговор
    Супер. Една хубава новина за днес
  • 6 Да де, за това говоря

    4 30 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Погазване на всички Божи заповеди в името на товаа да тиранстваш над народа си. Много християнско. И за русофилите ще има видов ден. Не се съмнявайте в това. Всички избити българи по времето на комунизма по нареждане на Кремъл и наследниците им днес, ще бъдат отмъстени от съдбата. Господ забавя, но не забравя. България е била, е и ще бъде, докато много империи и императори са свършвали безславно

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Братя и сестри

    3 25 Отговор
    Вовата ги върна направо в час пик на Сталин
    Голяма страна пълна с глупави хора
  • 9 любопитен

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да де, за това говоря":

    В съседната на теб стая да не е Наполеон, с пижама с дълги ръкави вързани на гърба му?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 козяшко

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Нали":

    Е турците не са в списъка и на сащианците! Ама теб това не те "вчепетлява"!

    Коментиран от #17

  • 12 Хаха

    5 20 Отговор
    Абе русофилиге какво чакат още в бг , Русия ги приветства с отворени обятия и безброй възможности за развитие ,) Заплати бол ще имате и за външна тоалетна даже АХАХАХАХА
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Повтарям:

    1 25 Отговор
    Бог ще върне всичките мъки и мъчения, които са причинили Путин и тези които го подкрепят, на тях и всички които обичат. Има баланс в природата. Няма кауза, която да оправдава такова отношение към човешки същества. Нищо не оправдава унижението и насилието на което подлагаш собственият си народ, само защото не е доволен от това, как си вършиш работата.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Повтарям

    18 2 Отговор

    До коментар #14 от "Повтарям:":

    Бог ще върне всичките мъки и мъчения, които са причинили Байдън и тези които го подкрепят, на тях и всички които обичат. Има баланс в природата. Няма кауза, която да оправдава такова отношение към човешки същества. Нищо не оправдава унижението и насилието на което подлагаш собственият си народ, само защото не е доволен от това, как си вършиш работата.

    Коментиран от #25

  • 17 Голямата дилема

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "козяшко":

    И след като и американците и руснаците помагат на турските екстремисти, терористи и джихадисти, защо руснаците са по-добри? Ама теб това не те "вчепетлява"!

    Коментиран от #18

  • 18 козяшко

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Голямата дилема":

    Къде съм писал, че руснаците са по-добри?

    Коментиран от #21

  • 19 Слава на Русия !

    6 1 Отговор
    Евала на Путин.
  • 20 Ушанка

    5 2 Отговор
    СССР е най-демократичната страна. 😂😂😂😂
  • 21 eй xасане

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "козяшко":

    нито че турците са единствените добри, не си писал, но вярваш в това и дори ти си единственият, който вярва в това.
  • 22 123

    5 0 Отговор
    навални е американска подлога
  • 23 ГОСТ

    1 1 Отговор
    В Германия си във списъка на екстремистите само защото не си ваксиниран .
    По думи на Канцлера.
  • 24 Тая Русия

    1 2 Отговор
    Най голямата демокрация. Ако Баце беше като Путин до един пишещите против него щяха да са в Сибир. Или като Политковская.

    Коментиран от #26

  • 25 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Повтарям":

    Я по-добре повтори и потрети за САЩските дела...
    или пропагандата изисква едностранчив поглед -- от единствено правилната гледна точка...
    Ма тва че чрез една страна -- САЩ, глобалните чичковци тероризират целия свят, опасали са Земята с към 700-800 бази, и фърлят за военщина толкова, колкото следващите ги 15 в класацията .... тва не го броим. Затваряме си очите. Затваряме си очите и за над 270 войни и войнички в чужбина на страна с около 250 годишна история.
    Тва държавни преврати, цветни революции, полиитически рекет... те такова нещо нема, нема и военнопрестъпници хвърлили атомни бомби не срещу японски бази, а срещу градове с майки, деца и старци, военнопрестъпници масово използващи бойни отрови във Виетнам и обеднен уран в Ирак и Сърбия.... САЩ са върха на всички видове демокрация, страна в която живеят много полове и на майка и татко официално се казва Родител Уан и Родител Тю . Светът вече е натискан да прави същото - отначало доброволно, а който не иска, след време САЩ ще се заемат най-демократично с него
  • 26 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Тая Русия":

    Нямаш си представа колко пишат срещу Путин. И си живеят волно и свободно.
    Не са като Навални, използващ политкариера и Западен полит-чадър за прикритие на далаверите си.

    И нагъл - много -- тва да обидиш ветеран от войната ... и то в Русия....
    да се дръвчиш на съда.... явно се е взел много на сериозно -- мислейки си че Западния полит-чадър му осигурява наглост, безочливост и безнаказаност
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания