Last news in Fakti

25 Януари, 2022 15:20 3 108 10

Румъния издава визи на сто хиляди работници

  • румъния-
  • визи-
  • работници

Правителството удвоява техния брой

Румъния издава визи на сто хиляди работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънското правителство готви решение за издаването на работни визи за сто хиляди чуждестранни работници, съобщи Romania Insider.

Това трябва да стане през тази година. Решението е продължение на миналогодишното.

Предвидените визи за тази година обаче са двойно повече. През миналата година са били издадени над тридесет хиляди визи.

Реалната квота не е била запълнена. Служители обясняват този факт.

Според тях бавната администрация затруднява обработването на заявленията. Прави се опит за привличане на служители, които работят дистанционно.

Това са хора, работещи дигитално за фирми в други държави, но имащи интерес да останат в Румъния. Подготвят се бонуси и за техния престой.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фклч1/

    22 3 Отговор
    Румъния 1030лева минимална заплата!

    Коментиран от #2

  • 2 Oki

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Фклч1/":

    Защо лъжете хората така !!! Нормалната заплата е около 400 евро .8648
  • 3 Пръц

    11 8 Отговор
    Издава работни нвизи но на тези,които имат професия и умеят да работят .Булгар не е от работливите нито пък има умения. Но първо гледа заплатата,винаги му е малка за способностите и разбира се за потребностите му.

    Коментиран от #6

  • 4 Доко

    14 1 Отговор
    Ще работим за Румъния в най скоро време.
  • 5 Както обикновено

    10 1 Отговор
    не искат да увеличат заплатите и да намерят работници и внасят, вероятно от третия свят.
  • 6 Всеки гледа

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    първо заплатата.
    И ако мислиш че българинът няма умения и не е от работливите иди в ИТ сектора.
    Хем са работливи, хем имат и умения. Ама не са на 1500 лева заплата.
    Ама ти сигурно като "народопсихолог" по ги знаеш тия неща.
  • 7 Запознат

    4 4 Отговор
    Българина работи за без пари при Комунистите 45г после това се случи и при Демокрацията още30 и да си дойдем на думата : Когато започнат да плащат правилно тогава че очакват еквивалента труд....Строител 5000,Учител 3000,Лекар 5000-7000,Полицаи/не корумпиран/5000,Продавач консултант 3000,Шофьор/ТИТ/ /5000,Мед. Сестра3500,Готвач3800,Пенсионер минимална 1200,Машиностроене 4000,......Помощи -никакви. Тогава да видим е дали Българина няма да се бие за работно място.Другото е откровена демагогия и робство.Това са заплати при днешната обстановка на икономиката. Нали парите се въртят,не знам някои да яде повече и изпие повече с тези заплати ,но когато ги харчи те ще се връщат в икономиката......оборота прави богатството.
  • 8 112

    0 0 Отговор
    Преди десет години един български шофьор бе на канала и младежите монтьори го разпитваха... Ранотя като шофьор в Румъния и издържам с моята заплата цялото семейство а тя е 1600 лева или 800 евро, а те тук в Бг получаваха 350 лева български младите момчета. Извода за вас. И много са навън от бг монтьори. Българщината краде от залъка, бизнесмените с две ведомости и именно затова пенсии са малки. Нищо
  • 9 ????

    1 0 Отговор
    Българина не е мързелив. Защо на запад са, а тук са ритани, унижавани обиждани, дори окрадени от разни бизнесменчета крадливи и с млади мацки навсякъде, от децата им по млади. Издържат ги за сметка на младежите. След дълги години 12, 15 много успяха навън. Мързеливи ли са. Купиха си къщи, коли нови обзавеждане от до, часовници скъпи тоалети маркови, кога щяха при байганю да постигнат, а и по 2 деца повечето нищо, че са инженери, икономисти прависти, имат фирми и работят и на втора като строители, готващи, сервитьори снабдители и сие. Как е
  • 10 ????

    1 0 Отговор
    И получават по 5 хиляди евро, паунда нагоре, кога и в Бг никога
Новини по държави: