Last news in Fakti

26 Януари, 2022 10:08 2 589 23

САЩ запознаха Украйна с отговора си

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • отговор-
  • война-
  • нед прайс-
  • държавен департамент

Директно поискахме тяхното мнение, обявиха американците

САЩ запознаха Украйна с отговора си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Администрацията на САЩ е уведомила украинските власти за своя писмен отговор на предложенията на Русия за гаранции за сигурност и е взела предвид позицията на Киев. Това заяви ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс на редовен брифинг, предаде ТАСС.

"Що се отнася до Украйна, ние не само ги информирахме и ги запознахме с това, което ще има в този доклад, но и директно поискахме тяхното мнение и го включихме в нашия доклад“, каза дипломатът. Той за пореден път потвърди, че в случай на предполагаема „инвазия“ на Руската федерация в Украйна, ще има „бърз, твърд и единен отговор не само от Съединените щати, но и от техните съюзници и партньори“. Американските власти все още не са предали на Руската федерация своя писмен отговор на руските предложения, каза Прайс. „Отговорът все още не е изпратен в Москва, но мога да ви уверя, че веднага щом бъде изпратен, ние ще ви информираме“, каза той. Писмените отговори от Съединените щати ще се занимават с области на възможно взаимодействие между Москва и Вашингтон, каза Прайс.

Според него документът „ясно ще идентифицира области, в които може да има някаква полза от сътрудничеството и където може да се постигне напредък, когато става въпрос за укрепване на трансатлантическата сигурност, когато става въпрос за укрепване на колективната сигурност, когато става въпрос за премахване на някои от опасенията, изразени от Русия. Дипломатът добави, че в писмените отговори "няма да има изненади". „Няма да има изненади за НАТО, за нашите европейски съюзници и за украинските партньори“, каза Прайс.

"Бяхме много ясни в конкретни области, независимо дали става въпрос за разполагането на ракети, за прозрачност, за военни учения или по-широки мерки за контрол на въоръженията, където, когато се подходи заедно, има потенциал за повишаване на колективната трансатлантическа и по-широка сигурност“, каза говорителят на американското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    40 5 Отговор
    Украйна да сваля гащи
  • 2 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    34 2 Отговор
    След Иловайск и Дебалцево САЩ не мислят да се замесват с личен състав ‼️ / който разбрал, разбрал/

    Коментиран от #18

  • 3 Искаме Мир,а не НАТО

    52 4 Отговор
    Украйна не е в НАТО. Като искат САЩ да се оправят с Украйна и Русия. Защо впрягат цяло НАТО и ми вкарват тук военщина, и бутат други страни във военен конфликт?
  • 4 Некой си

    42 2 Отговор
    А своите европейски партньори и съюзници дали ще информират?
    Щото те не са допуснати на разговорите за СИГУРНОСТТА НА ЕВРОПА!!!
    Седят европейските съюзници в очакване да научат какво решават за тяхната сигурност.
    Пародия!!!

    Коментиран от #17

  • 5 Някой

    32 3 Отговор
    А този отговор даден ли е веч на Русия?
    Ако да, то следва скоро да очакваме техния отговор.

    Струва ми се, че Русия ненапразно поиска трудноизпълними неща от НАТО и САЩ. Защото явно не очаква да бъдат изпълнени, но отказът на НАТО ще бъде използван като повод за техни по-нататъшни действия. Които може да не се харесат на американците.

    Коментиран от #6

  • 6 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    34 2 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Русия иска САЩ да спази обещанието си , срещу което получи ГДР‼️ " Нито педя на изток !" ‼️
  • 7 Фалконети

    29 3 Отговор
    Руснаците чакат отговора . Краварите нямат полезен ход . Или ще клекнат или ще ядат дървото.
  • 8 Къде е Курск

    5 21 Отговор
    Украйна е получила от Балтийските държави ПЗРК Стингър . Не са точно същите като от Афганистан , а 3то поколение Стингър . Безпогрешни . Не се влияят от топлинните капани ,нито от РЕБ .
    100% са ефективни и срещу крилати ракети

    Коментиран от #10, #11, #12, #16

  • 9 ХАН КРУМ

    18 2 Отговор
    изтъргуваха я и ще я уведомят последна...русия ако искаше да влиза в украйна ,щеше да стане преди една година.путин разцепи европа и сега ще си разиграва коня както иска.щатите приключват с хегемонията. след това и нато се уволнява.а това ,че русия няма да влезе в украйна всички го знаят. истерията е част от преговорите.останлото е цирк за маймуни.НО –китайци и руснаци съвместно патрулират вюжнокитайско мори съпроводени от авиация. китай ,русия и иран водят учения в индийския океан в близост до персийския залив в момента. така уче русия не за мислене. сред 5–6 месеца ситуацията от украйна ще се пренесе в тайван.
  • 10 Некой си

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Къде е Курск":

    Чудесно!
    Сега остава Русия да нападне Украйна.
    Чакаме я вече седма година!
    Аман от дебили!
  • 11 Буратино

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Къде е Курск":

    А стига бе ? И срещу крилати ракети ? Блажени са верующите !
  • 12 относно Курск

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Къде е Курск":

    Между другото Руснаците скоро пратиха официално запитване за присъствието на английски подводници близо до Курск . Англетата увъртат като ученички.
  • 13 Kcaniba

    14 3 Отговор
    фащ запознаха лакея с мнеинето си.
    Но Императора още не е казал последната си дума
  • 14 Калъчев

    16 3 Отговор
    Дебилите от факинистан и НАТО продължават с малоумното си поведение, което не зачита чужди страхове и интереси. НАТО е агресивен блок, както беше срещу Варшавския договор, така и сега без ВД. След като се разпусна ВД, НАТО също трябваше да се разпусне, това е договаряно в Малта. Да, ама не, империалистите както винаги лъжат. И ни омъкнаха и нас в тяхната орбита, за да ни ползват като територия, трамплин за нападение. А продажниците, които завършват американски академии и ВУЗове и биват облъчени да служат на чичо Сам, са също толкова ограничени, колкото господарите им. Инетерсуват ги доларите, нищо друго. Не всичко е пари на тоя свят. И ще се наложи да им го демонстрират. Дано не се случи, но при такива "отговори" от запад, им се каза, че ще получат заслужаващия отговор от изток. А България, като тъпо магаре, да не се бута между ритниците на чуждите атове. Ще го отнесем светкавично. Неутралитет като Хърватска, имаме прецедент. Ние сме гранични съседи срещу Русия, а не сме като Испания и Португалия на 3000 км.
  • 15 Българин

    18 4 Отговор
    Държавите от нато които искат да воюват с Русия - да си го правят от тяхна си територия. Нас питат ли ни дали искаме война ?
  • 16 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Къде е Курск":

    Хубав въпрос ‼️ Но се боя , че не искаш отговора ‼️ При сваления над Сирия руски самолет ! В папката с доверието на Путин , което САЩ подло използва (не че е новина) ! Русия и САЩ се договориха в Сирия да не атакуват самолетите на другата страна и Путин остави бомбардировач да лети без прикритие! В учението на руски войски бяха оставени две чужди подводници да наблюдават прекалено отблизо. Но некадърниците от едната се блъснаха в"Курск" , а некадърниците от другата се уплашиха и разстреляха от упор неподозиращите моряци‼️
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ха ха ха🤣

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    След Дейр ес Зор (7/02/2018), "ихтамнетите" не искат да се замесват в пряк сблъсък с us army. Който разбрал - разбрал.

    Коментиран от #19

  • 19 Хо хо хо

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ха ха ха🤣":

    Източна Гута - рога и копита . Ха ха ха.
  • 20 Путин

    2 0 Отговор
    Чакам отговор на моят ултиматум в Кремъл на червеното килимче.
  • 21 евлампи

    0 0 Отговор
    Требве да се тури край на агресивната америчка офанзива в завладяването и ограбване на източна Европа! Държавите от бившия съветски блок са ограбени , а корумпираните им правителства без допитване на народите им са вкарани в НАТО , а там управляват американците. Те бързо разтурват армиите им и анексират промишлеността им. Несъгласните страни се бомбят и разцепват. Така американците избягват през 90-те , но законите на икономиката са ясни" Кризите са циклични и нищо не може да ги избегне. 2008 го доказва ,следва отново рекорден дълг и изхода е само един - ограбване на останалите сводни нации. Стига глупости на корумпирани политици за "цивилизационен избор" вън разбойническата американска армия от татковината ни!!!!
  • 22 фбр

    1 0 Отговор
    Краварите да продължават да трупат оръжия в Украйна ! Ще стане по-интересно , ако Путин разположи ракети в Куба или Венецуела
  • 23 Камуфлаж

    1 0 Отговор
    Хайде, щатите се изказаха от името на България. Май ние не сме суверенна държава. А подгласник на САЩ, НЕ НА НАТО А НА САЩ!
    В Украйна забраниха на наши сънародници (500000) да говорят и ползват българския език! Къде са нашите политици да ги защитят? Пълен фашизъм е там, а ние ги сужаляваме. Защо?