Last news in Fakti

25 Януари, 2022 17:49 2 522 52

Украйна няма да приеме отстъпки, направени зад гърба ѝ, отсече Кулеба

  • украйна-
  • русия-
  • дмитро кулеба-
  • киев-
  • крим

Киев вече предупреди, че Москва се опитва да дестабилизира страната преди всяка планирана военна инвазия

Украйна няма да приеме отстъпки, направени зад гърба ѝ, отсече Кулеба - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна няма да позволи на никого да ѝ налага отстъпки като част от усилията за деескалация на заплахата от конфликт с Русия. В това бе категоричен украинският външен министър Дмитро Кулеба пред CNN.

Кулеба подчертава, че страната няма да приеме никакви компромиси, които са насочени към успокояване руския президент Владимир Путин, но са в разрез с интересите на Украйна, макар и на фона на опасенията, че Русия планира ново нахлуване в Украйна.

"Ако някой направи отстъпка зад гърба на Украйна, първо, ние няма да приемем това. Ние няма да бъдем в позицията на страната, която вдига телефона, чува инструкциите на голямата сила и ги следва", каза Кулеба.

Той припомня, че Украйна е платила сериозна цена, включително и живота на 15 000 нейни граждани в конфликта до този момент и в стремежа да осигурим "правото да решаваме собственото си бъдеще и собствената съдба.

Украйна предупреди вече, че Русия се опитва да дестабилизира страната преди всяка планирана военна инвазия. Западните сили многократно предупреждаваха Русия за по-нататъшни агресивни действия срещу Украйна. Кремъл отрича да планира атака, но твърди, че подкрепата на НАТО за Украйна - включително увеличените доставки на оръжие и военно обучение - представлява нарастваща заплаха на западния фланг на Русия.

Кулеба каза, че не се съмнява в ангажимента на САЩ да защитават Украйна, въпреки някои коментари, а въпреки изявлението от миналата седмица на НАТО, че Алиансът е готов да защитава своите членове, но не и други страни. "Първо, президентът Байдън е лично ангажиран с Украйна. Той познава тази страна и не иска Русия да я унищожи", уверен е Кулеба.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 big

    58 8 Отговор
    Кой ги пита? Който плаща. той поръчва музиката!

    Коментиран от #5

  • 2 Браво!

    14 76 Отговор
    Това е сериозна позиция Мъжкари се оказаха Украинците.

    Коментиран от #9, #10, #34

  • 3 гадно

    72 11 Отговор
    Явно само укрите не са разбрали, че господарите им вече бият отбой.
  • 4 BOBO

    51 9 Отговор
    ПОСТОЯНИЯ СТРАХ Е БОЛЕСТ УКРАИНЦИТЕ САМИ ЩЕ КЛЕКНАТ
  • 5 Ко значи кой ги пита?

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "big":

    Разясни.
  • 6 ☠️НКВД

    12 21 Отговор
    Днес в Английската преса на първа страница с големи букви е новината,че Русия е нападнала Украйна с авиация
  • 7 НИЯ

    47 6 Отговор
    УКРАЙНА НЯМА ДА ПРИЕМЕ НИКАКВИ ОТСТЪПКИ, НИКАКВИ УЛТИМАТУМИ. АМА КОЯ Е УКРАЙНА, И КОЛКО ДЪЛГО МОЖЕ ДА УСТИСКА НА РУСКАТА МЕЧКА. ПРОСТО СА СМЕШНИ. ИЛИ СЕ НАДЯВАТ САЩ ДА ИМ ПОМАГАТ. ДАЛИ ЩЕ ИМ СТИСКА И НА САЩ.
  • 8 Пламен

    10 56 Отговор
    Путин ако нападне Украйна ще се повтори войната на Сталин срещу Финландия от 1940 г.малката държава подпомагана от същите европейски държави спечели така наречената зимна война.

    Коментиран от #17, #45

  • 9 Феникс

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "Браво!":

    Наближава 18,30 часа , време за лекарствата , всички по стаите!!
    Мухахах
  • 10 Така е

    9 42 Отговор

    До коментар #2 от "Браво!":

    Не са страхливи като нашите русофилистици.
  • 11 😄😄😄

    28 4 Отговор
    Никой не иска да се боза Украйна, Поляците вече не виждат запла за тяхната сигурност!!! Опитват се трикове да врътнат руснаците, но без безусловна бкапитулация на Запада и изтегляне от Украйна няма да стане!
    Украйна остава сама срещу Русия!
    Няма кой да им плати мастрафа и ще нападнат Русия зада им прехвърлят дълговете!

    Коментиран от #20

  • 12 ДаЗдраПерМа

    35 3 Отговор
    от тия 15000 към 11000 са от Донбас намерили смърта си в собствените си домове. Какви украински жители са когато паспортите им са недействителни, не получават трудовите си пенсии, социални блага, мед помощ и т.н. Пишат списък какво им трябва, дават го на OSCE те го редактират и отива при руснаците, идва колоната от камиони и представителя на OSCE заедно с украински митничари проверява всяка позиция.
  • 13 Украинците са приготвили голяма

    8 52 Отговор
    Балда за Руснаците. Толкова са се надъхали срещу Руснаците, че и жените ходят да се упражняват да стрелят събота и неделя. 45 милиона са. Не са 5 милиона финландци, а по 9 и са също толкова настръхнали срещу ушанките

    Коментиран от #18

  • 14 Ха ха ха ха ха

    37 7 Отговор
    Кулеба, Кулеба ама колко си прост.... Знаеш ли го това Кулеба? :)))
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТаУмВзе

    34 5 Отговор
    Бандеровец е достатъчно гламав, за да гръзне дървото! Хамериканците се нуждаят от Война и като нищо ще ги изпратят гламавите на заколение. И светчето приключва за около 20 минути макс.
  • 17 Раша

    31 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен":

    Първо:нека да ти пораснат топки.
    Второ:Аналогиите са редкост в различните конфликти.
    Ти откъде знаеш къде са сега руските подводници?
  • 18 Украинка

    54 5 Отговор

    До коментар #13 от "Украинците са приготвили голяма":

    Не лъжи! 90% в Украйна сме против фашагита които са наа власт. Всички ние имаме роднини в Русия. 8 милиона украинци след преврата през 2014 г и последвалата разруха в Украйна отидоха да работят в Русия за да издържат семействата си! Не е хубаво да лъжеш така.

    Коментиран от #23, #24

  • 19 Мале мале

    35 5 Отговор
    Като му гледам мазната гадна мутра и като се сещам какво търпиме не знам колко години заради такива като тоя и че ще търпиме още не знам колко и какво.... идва ми лично аз да им изпраскам атома!
  • 20 Никога

    5 37 Отговор

    До коментар #11 от "😄😄😄":

    Само да влязат там и Нато ще ги пръсне като пилци в кокошарник

    Коментиран от #31, #40

  • 21 ТИТИ

    8 11 Отговор
    УРКИТЕ СА МНОГО ЖЕСТОКИ
  • 22 3.14К

    39 4 Отговор
    Единствените, които имат интерес от воина са американците и украинците. Украйна трябва да го играе жертва и да държи на линията с Донбас доброволните фашистки отряди. При ситуация на мир самите украинци ще свалят комика наркоман. В щатите военният конфликт също е необходим заради вътрешнополитически проблеми. Така заради тях целият свят ще плаща цената на техните интереси.
  • 23 Смешен трол

    5 50 Отговор

    До коментар #18 от "Украинка":

    Това беше преди да анексира джуджето Крим и преди да окупират кучетата му Донецк и Луханск избивайки сума ти украинци. Млъквай. Прошляк сифилистичен.

    Коментиран от #26, #27, #29, #36, #50

  • 24 BOBO

    25 0 Отговор

    До коментар #18 от "Украинка":

    ДА БЕ ЗАШО НИКОИ НЕ ПИТА УКРАИНЦИТЕ ТЕ ИСКАТ ЛИ ВОИНА
  • 25 20018

    25 1 Отговор
    На този краварите здраво са му промили мозъка, а ако знаят какво ги чака като се хванат с говедарите още сега щяха да бягат на изток!
  • 26 777

    16 0 Отговор

    До коментар #23 от "Смешен трол":

    ИМАШ ЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
  • 27 Украинка

    34 0 Отговор

    До коментар #23 от "Смешен трол":

    Не е вярно. Не лъжи! Преди преврата през 2014 година, живеехме добре. Заплатите ни бяха добри. Средната заплата в Украйна преди 2014г беше (изразено в долари) 600(шестотин)долара.Имаше работа, защо да ходят от Украйна да работят в Русия за същите пари? Няма логика! Разрухата дойде след 2014г.
    Това е истината.
  • 28 Мим

    21 0 Отговор
    Абе урка,вие сами се унищожавате като отивате против съседите си славяни.Тръгнали сте да търсите дивото зад океана .Само по англосаксонския говор трябва да ви е ясно кой кого защитава.. Вие руски понимаете,ама инглиш едвали...Така че умната да не затъните и изчезните като държава.
  • 29 Ало

    15 0 Отговор

    До коментар #23 от "Смешен трол":

    Карлуково,санитарите не ти ли прибраха клавиатурата навреме?!
  • 30 ха ха хааа

    3 18 Отговор
    Русоснята като чуе Украйна и е пререзва ...🤭
  • 31 😄😄😄

    21 0 Отговор

    До коментар #20 от "Никога":

    Украйна не е Холивуд, одеве гледах интервю с американски наемник от окопите на фронтовата линията, "без авиация и ВМС на САЩ нямаме Шанс"! на Русия ръцете са развързани защото ако НАТО влезе официално, то ракетите ще полетят към САЩ!

    Коментиран от #33

  • 32 Миро

    18 1 Отговор
    Никой няма да ги пита украинците за нищо никога. Никога не ги е и питал в историята им. Тези са нещо като македонците но в още по голям и извратен размер. За съжаление украинците не са научили и разбрали своето минало. Липсата на смислен анализ ги кара все да повтарят едни и същи грешки. Жалко за народа който много години плаща висока цена за глупостите на политиците и сега пак отиват с бодра крачка към бездната. Все са неразбрани,все са ощетени,всички са против тях,все те са прави. Хитлер не ги разбра. Сталин не ги разбра. Путин не ги разбра. САЩ не ги разбира а също и запада. Игрички само. Дано да греша но мисля че имат проблеми сериозни със себе си и ще завърши зле това.
  • 33 БОЗА

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "😄😄😄":

    Вчера гледах в Тубата канала на Саня во Флориде(пак са му спрели канала,за пореден път,но намира начини момчето)-твърдеше,че в техни медии полека-лека изтича информация,че сащисаните са изтъргували Украйна срещу Иран и ядрената сделка... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 34 soso maness petrouchka 🚬

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Браво!":

    Много си наивен, в най хубавият случай за Европа и балканите да не пламне война😉 укрите ще станат като Сирия, Либия...вече 20 години мисюлманските държави под контрола на САЩ, НАТО и Русия ще отнеме години и ще има още мигранти
  • 35 Аха

    14 1 Отговор
    САЩ пак удариха на камък ,с тоя луд украинец ще си вкарат някои ултра звук в задния двор.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Окраинче

    16 1 Отговор
    САЩ унiщожават Окраiна oт 8 години руснацiте едiнствено могат и iсkат да я съхранят
  • 38 Кулеба

    12 0 Отговор
    е нацист!
  • 39 .......

    13 0 Отговор
    Щатите са наясно, че единствения вариант да запазят своето влияние в западна европа, е като притискат Русия близо до нейните граници. Това не е подготовка за война, а опит за териториална експанзия на една империя, която се разпада отвътре. Та само преди месеци имаше щати, кпито заплашиха с независимост от федералното правителство. Никога вътрешното разделение в американското общество не е било по-голямо.
  • 40 Лелееее

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никога":

    Колко си наивен. Нато няма сили на талибаните, та срещу Русия :)) (абе ти в час ли си?
  • 41 В.В.П.

    9 1 Отговор
    Укрите са гнойна пъпка,на дирника.Трябва да се стисне яко.със стерилни ръкавици искат да крадат руска земя.Така не може.И никога не е можело..Давай Путен ,че ми писна от ,Новини за Хохоландия.сутрин ,обед и вечер,и нощем Украйна..и Украйна..
  • 42 В.В.П.

    8 2 Отговор
    Радев и Кира ,да пращат наемници в Донбас .Нали са големи мъже Единия пенсионер ,другия,незнаещ и невиждащ,некадърник . Пращайте,рейнджъри!!.Ще ви дадат кредит от Сащ .А,рейнджърите ще се гаврят с тях в Донецк..Давай.!!
  • 43 дядото

    6 0 Отговор
    украинските управляващи имат необяснимо дръзко поведение и на изток и на запад.по-обяснима причина от това,че държат факти за престъпления от президентски син няма.а за теб.
  • 44 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    хммм ,ЗНАМ че украйна има само ЗАДНИК!!!!И КУРАБИЙКИ ЗА 5 МИИАРДА/както каза ВИКИ НЮЛАНД!!!!!За къв гръб ми говори тоя....
  • 45 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен":

    Ама ,що като са я спечели са отстъпили, кажи речи до Хелзинки
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Кулеба от Украйна?? Никой не ви пита, а

    3 0 Отговор
    Това дали ще приемете нещо, без да сте договаря ли, Голямите, неги Интересува!!
  • 48 Gray Heron/ Сивата чапла

    7 0 Отговор
    Аха, 15 000 жители на Донбас и Луганск, за което ще си носите кръста, жалки бандеровци!
    Зеленски на бесилото, с краката нагоре, после в затвора!
  • 49 От тия 45 милиона в Украйна 30 са Руснац

    7 0 Отговор
    Останалите 15 милиона са Бандеровци, Еврей, Поляци, Унгарци, Румънци, Българи, Роми,, и разни народности от Полско-Литовско то, кралство, княжество или каквото е било! Болшенството са чистокръвни Руснаци в тази държава! Харковска област и град Харков 99%са Руснаци!! Харков милионен град!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бях В Украйна кото парите им бяха цветни

    7 0 Отговор
    Хартийки наречени Карбонци! Заплатата на лекарка педиатър обърнати в долари и беше З долара?? В Магазина за храни в гр Стрий имаше една яка Рускиня продавачка и един 3 литров Буркан с Пожълтели, прераснали кисели краставици!! Но пък В Лвов вече беха вдигнали, 5-6 метров паметник на Степан Бандера?? Близо до военното учирище! На Запад от Лвов е като Полша било е тяхно и хората са Поляци!! В Ужгород още по на запад, Еврей Еврей"Задкарпатието Румънци, на Исток всичко Руснаци!! Каде са Укрите не разбрах!!
  • 52 БПФ

    4 0 Отговор
    Хахаха, тоя смешник мисли че някой го пита за нещо... Ти си НИКОЙ, бе...
Новини по държави: