Last news in Fakti

26 Януари, 2022 12:28 1 844 3

Експлозия в Атина

  • експлозия-
  • гърция-
  • газ-
  • атина

Пострадал е 78-годишен мъж

Експлозия в Атина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изтичане на природен газ или пропан-бутан е най-вероятната причина за взрива тази сутрин в сграда в центъра на гръцката столица Атина, при който беше ранен един човек, съобщи телевизия Скай, като се позовава на източници от противопожарните служби, предаде БТА.

Пострадалият е 78-годишен мъж, който е откаран в болница с изгаряния по крайниците. Експлозията е станала между партера и първия етаж в жилище. Останалата част на сградата не е била обитавана, защото апартаментите се подготвяли за отдаване под наем.

При огледа пожарникарите са установили изтичане на газ, което се смята за причина за взрива. Избухнал е ограничен пожар, който е поставен под контрол. На сградата са нанесени значителни щети по стените и прозорците, както и на постройката срещу нея. Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра, щети са понесли и два автомобила. Щастливо обстоятелство е, че заради днешния почивен ден, обявен в Атина заради обилния снеговалеж в понеделник и вторник, движението е било слабо и няма други пострадали хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на ви сруска

    0 1 Отговор
    газзз
  • 2 Ром ама кубински

    1 0 Отговор
    Путин и Газпром са виновни ! Как може да продават газ която експлодира.Трябва публично да бъдат порицани!
  • 3 По така

    1 0 Отговор
    Който е ходил в Атина е виждал на много места бензиностанцийте и газстанцийте са буквално на партерните етажи на жилищните сгради..
Новини по държави: