Last news in Fakti

27 Януари, 2022 15:54 2 032 7

Сърбия призова за мир в Източна Европа

  • сърбия-
  • диалог-
  • европа

Страната е готова да съдейства

Сърбия призова за мир в Източна Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия е напълно готова да съдейства за решаването по дипломатичен път на ситуацията в Източна Европа. Това обяви сръбският външен министър Неманя Старович, цитиран от ДАНАС.

Днес сръбските дипломати излязоха с позиция по темата. Обявиха, че тяхната страна по никакъв начин не е част от спора в региона.

Външният министър обяви, че обективният поглед показва, че няма да се стигне до крайни действия. Според него в момента никой не се интересува от подобен сценарий днес.

Поясни, че крайната реторика е следвана от определени действия, което създава чувството за преминаване на допустимото. Старович се надява да се намери дипломатично решение.

Призова да се избегнат крайни действия. Очаква през следващите дни дипломацията да покаже реален успех.

Сръбският дипломат приветства широкият диалог между отделните държави, които се провежда през последните дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆😆😆😆😆

    17 4 Отговор
    Тези дето насъскват 100 години българите и Вардарско срещу нас, дето изтрепаха толкова народ през тези 100 години тези ли призовават? Аде кьорфишеци не щем!
  • 2 цербер

    3 0 Отговор
    Сръбският дипломат приветства широкият диалог между отделните държави, КОЙТО се провежда през последните дни.
  • 3 хахаха

    8 6 Отговор
    тия дето за пореден път никой не ги пита, кавали
  • 4 оня с коня

    8 11 Отговор
    Съвсем нормално е Сърбите след като изядоха Бомбите от НАТО да искат Мир,независимо че русия ги задължава да купуват военния й БРАК.И възниква въпроса:ЩО ЗА ДЕБЕЛООЧИЕ и ИНФАНТИЛНА НАГЛОСТ може да демонстрира Държава от ГЕТОТО на Европа която НЕ Е,а и НИКОГА НЯМА да е член на ЕС докато ГОСПОДАРКАТА Й Русия съществува в този си вид?!
  • 5 12345

    11 2 Отговор
    Нормално, никой европеец не желае война на континента. Както винаги, това искат САЩ и техните приятели от острова. Нали са далеч.
  • 6 Ристе Прцкоски

    8 0 Отговор
    Ах, Косово! Како ке те делиме?
  • 7 Батан

    5 0 Отговор
    "Сърбия призовава за мир"
    А кой обяви война на хървати словенци бошняци косовари само защото не искат да са под сръбско управление в" прекрасната" Югославия.
Новини по държави: