Last news in Fakti

25 Април, 2013 15:13 1 161 0

Момиченце с ампутиран крак още е в критично състояние след взривовете в Бостън

  • маратон-
  • бостън-
  • жертви-
  • пострадали
Момиченце с ампутиран крак още е в критично състояние след взривовете в Бостън - 1
Джейн със загиналото си братче Мартин

Продължават да се появяват нови подробности, свързани не само с извършителите, но и с жертвите на терористичния акт по време на маратона в Бостън. 6-годишната Джейн Ричард, сестра на 8-годишния Мартин Ричард, който загина при взрива, все още е болница в критично състояние и с ампутирано краче, но ще живее, твърдят лекарите, цитирани от в. „Ню Йорк Дейли Нюз“.

Тя е била спасена от пожарникаря Мат Патерсън, който по време на експлозията обядвал с приятелката си в близък ресторант. Когато чул взривовете, той изтичал навън и видял в суматохата раненото момиченце, което плачело седнало в средата на улицата, обляно в кръв. Той направил импровизиран турникет на детето и на ръце с него хукнал да търси Бърза помощ. Благодарение на адекватната му реакция в рамките на няколко минути Джейн била предадена в ръцете на медиците.

Според Irish Central малката Джейн Ричард от 3 години се занимавала с ирландски танци и мечтаела да участва в състезания. В момента танцовата школа събира дарения за нея.
Заедно с двете деца маратона наблюдавали родителите им Денис и Бил Ричард. Майката Денис също още е в болница с травма на главата. Вчера беше погребението на малкия Мартин Ричард. „Това беше най-трудната седмица в нашия живот. Благодарим на всички за подкрепата“, разпространи съобщение от семейството „Дейли Нюз“.

Според последните данни на комисията по здравеопазване на Бостън броят на ранените в терористичния акт е достигнал 282 души. Жертвите остават три – 8-годишният Мартин Ричард, 23-годишна китайска студентка и 29-годишна американка. В болници все още се лекуват 48 от пострадалите, като състоянието на двама от тях, включително на 6-годишната Джейн, е критично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА