2 Февруари, 2022 19:24 4 437 72

Путин обясни защо Русия категорично се противопоставя на присъединяването на Украйна към НАТО

  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • нато-
  • сащ-
  • европа-
  • сигурност

Путин предупреди, че има заплаха от военен конфликт между Русия и НАТО

Путин обясни защо Русия категорично се противопоставя на присъединяването на Украйна към НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин все още не е готов да даде подробен отговор на Вашингтон, но вече знае как да възрази срещу една от основните тези за ненарушимостта на принципа на „отворените врати" на НАТО. Според руския президент Алиансът може да откаже Украйна, позовавайки се на „други международни задължения“. „Сигурността на една страна не може да бъде засилена за сметка на сигурността на други държави“, каза Путин. Той предупреди, че игнорирането на тези опасения и присъединяването на Киев към Северноатлантическия алианс ще създаде заплаха от военен конфликт между Русия и НАТО заради Крим, пише руският вестник “Московский Комсомолец“, цитиран от агенция "Фокус".

Владимир Путин каза, че анализът на съобщението, получено на 26 януари, продължава. Но вече е ясно, че основните опасения на Русия са пренебрегнати. „Не видяхме адекватно разглеждане на нашите три ключови изисквания относно предотвратяването на разширяването на НАТО, отказът за разполагане на ударни системи близо до руските граници и връщането на военната инфраструктура на блока към състоянието от 1997 г.“, каза Путин.

Руският президент реагира особено остро на тезата, която се появява в съобщението, че „вратите на НАТО остават отворени за всички желаещи“, което според него е дошла от никъде. „Казват: „политика на отворени врати“. И откъде се взе тя? Къде е регистрирана? Никъде“, пита риторично Путин. Според него член 10 от договора от 1949 г. предвижда правото на Алианса, в съгласие с всички участници, да приема други страни в тази организация. Но право не означава задължение. С други думи: НАТО и САЩ могат да благодарят на Украйна за желанието ѝ да се присъедини към Алианса, но да ѝ откажат, като се позовават на „други международни задължения, които вече са поети“, предимно към Русия. „Какво има непонятно или дори обидно за Украйна?“, чуди се Путин. Според него правото на държавите "свободно да избират как да гарантират своята сигурност" е само част от формулата. Във втората част се казва, че „не може да бъде позволено да укрепва сигурността си за сметка на сигурността на другите държави“.

Президентът обясни защо Русия толкова категорично се противопоставя на присъединяването на Украйна към НАТО: това може да предизвика съюзническа война с Москва за Крим. В края на краищата, намерението за връщане на полуострова, включително с военни средства, е директно изписано в украинската доктрина. „Представете си, че Украйна е член на НАТО, натъпкана с оръжие и започва операция в Крим. Трябва ли да се борим срещу блока на НАТО? Някой мислил ли е изобщо за това?" попита Путин. Той изрази мнение, че всъщност Вашингтон не се интересува от сигурността на Украйна. Според него американците просто използват тази страна за сдържане на Русия. Тук са възможни поне два сценария. Първият е да бъде въвлечена Русия в някакъв вид въоръжен конфликт с Украйна и в отговор да ѝ бъдат наложени строги санкции. Второ: да привлече Украйна в НАТО, да насърчи Украйна да реши въпроса с Донбас и Крим с въоръжени средства и така да въвлече Москва във въоръжен конфликт. И тогава да наложи санкции.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сорокин РУ

    101 23 Отговор
    Русия е необятна територия, суров климат и патриоти жители, тя не може да бъде превзета.

    Коментиран от #20, #35, #46, #52

  • 2 Софиянец

    30 104 Отговор
    Лилипута живее във втората световна още и се чуе защо му пикаят в лицето ;)

    Коментиран от #8

  • 3 ДаЗдраПерМа

    62 15 Отговор
    какво има да умуват руснаците всичко е просто като гъбена чорба, не може да строиш безопастност на основа международни договори които се нарушават или прекратяват едностранно. Създаваш собственна доктрина и я следваш стриктно точка по точка. Какво прави Израел ако разбере че в някоя страна има нещо което не му харесва, праща ракети и спи спокойно.
  • 4 Пловдив 1912

    77 22 Отговор
    Всяка жаба да си знае гьола...Путин е прав ...Киев трябва да разбере това...Е , ако не разбере по лесния начин , има и труден...
  • 5 Хммм

    82 15 Отговор
    Вовка, на вас не ви трябва война, но питаш ли американците? На тях спешно им трябва война, само да се задържат над водата. Не че войната ще им оправи проблемите, а само ще удължи агония та им. А на теб Вовка ти е широко покрай яката. Държиш природните ресурси на нашата планета в ръцете си. Нямаш дъгова криза. И ножа и сиренето е в ръцете ти... Много ясно, че не ти трябва война.
  • 6 Да се знае

    35 11 Отговор
    „В официална обстановка съветските дипломати сърдечно приветстваха тези паразити, но помежду си ги наричаха “говноядци” - от книгата на Виктор Суворов “Основи на шпионажа”.

    Коментиран от #39

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Европеец

    57 10 Отговор
    "Първият е да бъде въвлечена Русия в някакъв вид въоръжен конфликт с Украйна и в отговор да ѝ бъдат наложени строги санкции. Второ: да привлече Украйна в НАТО, да насърчи Украйна да реши въпроса с Донбас и Крим с въоръжени средства и така да въвлече Москва във въоръжен конфликт. И тогава да наложи санкции."

    Няма какво да добавя - казано директно без заобиколки. Точно това е целта на американците. Но пък санкциите са да попречат на Европа да ползва ресурсите на Русия. Технологична Европа с ресурсите на Русия е рецепта за успех но и смъртна присъда за краварите.

    Коментиран от #16

  • 10 ВОВА ХУ'Й'ЛО-ШАЛОМОВИЧ ПИ'Ч'КИН

    13 52 Отговор
    ЖАЛКАТА СПАРУЖЕНА СТАРУХА.. ПРЕДИЗВИКВА ЕДИНСТВЕНО ГНУС, СНИЗХОЖДЕНИЕ И БУРЕН СМЯХ !!!
    УЖАС Е ОБЗЕЛ РУШЛЯМСКАТА ..ПАСМИНА

    Коментиран от #14

  • 11 Винаги против

    4 7 Отговор
    Голямите държави .
  • 12 хХх

    22 14 Отговор
    Средната НЕТНА заплата в Русия е 216038 долара. Бензина е 1лв. Тока е 16ст за Москва и 1ст за Владивосток. В Макдоналдс Москва бургера е 1 долар, а в СаЩ е 5.58 $.

    Коментиран от #13, #18, #50, #53

  • 13 хХх

    15 8 Отговор

    До коментар #12 от "хХх":

    Нетната заплата в Русия е 2038 долара

    Коментиран от #61

  • 14 ужас в обзел теб

    19 8 Отговор

    До коментар #10 от "ВОВА ХУ'Й'ЛО-ШАЛОМОВИЧ ПИ'Ч'КИН":

    имаш бръмбари в главЪтУ.....
  • 15 !!!?

    17 54 Отговор
    Путин в собствения си капан - сам започна да си говори без да изключи микрофона. Цял Свят е свидетел на бълнуванията на едно вампирясало, инфантилно диктаторче !!!?

    Коментиран от #17

  • 16 Иво

    8 28 Отговор

    До коментар #9 от "Европеец":

    Ок,да речем че е така ? А това дава ли право за завладяването с оръжие и хиляди убити в кримския полуостров и анексирането и

    Коментиран от #27, #32, #34

  • 17 Нали

    20 5 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    знаеш,че на герберите е забранено да разсъждават ,защото нямат с какво?!
  • 18 И.ХАЗАРТА ..." ТИ СЕ*РЕМ НА УСТЕНЦАТА"

    13 32 Отговор

    До коментар #12 от "хХх":

    А ИСТИНАТА Е ТОЛКОВА ПРОЗАИЧНА:
    МИНИМАЛЬНАЯ РАБПЛАТА Е...150 $ !!!!
    ГЛАД И МИЗЕРИЯ МОРИ...РУШЛЯМСКИТЕ ШЛЮХИ, ПИНДОСИ И КОЛХОЗНИЦИ 😂
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Путин

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сорокин РУ":

    Чета разни мнения разбиращи и неразбиращи , само да затворя крана с газта и Европа умира от студ и не само, да дръпна шалтера и Европа ще е като едно време в БГ режим на тока, спомнате ли си ?????

    Коментиран от #25, #30

  • 21 Ами да

    8 28 Отговор
    Ясно е и без обяснения от Путин! Иска да наложи руската диктатура в света!

    Коментиран от #22

  • 22 само да ти кажа

    27 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ами да":

    Не Путин а краваарите искат щото трябва да изписват бюджет военен а ние трябва а внясяме пари в тоя бюджет , на Путин му е все тая за теб за мен за БГ но краварите искат кинти сещаш ли се къде е разликата ?????
  • 23 Драган

    8 30 Отговор
    Путин сам си е виновен за всичките беди които го сполетяха ."Крим наш" му излезна доста солено.
  • 24 Кочо

    20 6 Отговор
    Все едно да обясняваш на масов убиец, че убийството е най-големият грях и престъпление и на педофил, че секта с деца е нещо отвратително, гнусно и престъпно! А тези на които обяснява Путин са точно такива - масови убийци и дегетепати!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    22 6 Отговор
    Нашите братя славяни от Русия народа български е с вас братя!
  • 27 Европеец

    34 6 Отговор

    До коментар #16 от "Иво":

    В Крим няма гръмнала една пушка и няма един убит по време на референдума (имаше и чуждестранни наблюдатели) - имаше едни украинци атентатори но ги заловиха за сметка на това има много убити при въоръжения преврат наречен Майдан, после изгориха живи невъоръжени протестиращи в Одеса и най-много убиха от жителите на Донецк и Луганск - над 14 000 така че не е лошо да спрете с лъжите "завладяването с оръжие и хиляди убити в кримския полуостров и анексирането и"

    Та кой дава право на американците да организират въоръжени преврати с много жертви и да свалят законно избрани президенти. Кой им дава право да назначават бандеровци на власт и как "демократичните" американци приемат в държава която ужким е техен приятел да има неонацистко паравоенно формирование като "Азов" което е в разрез със всякакви международни закони и демократични ценности.

    Коментиран от #48

  • 28 Ха ха ха ха ха

    13 7 Отговор

    До коментар #25 от "Може...":

    То пък колко ли газ от Русия идва за Европа. Европа купува около 30% от Русия. Едно нищо е това за Русия. Но виж, за да работят заводите в Европа се искат суровини.... а тези суровини са в Русия.

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 черния

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "Путин":

    Ечи като имаше режим на тока, лошо ли беше? Сега ако питаш българина всички искат да са тогава!
  • 31 БПФ

    13 3 Отговор

    До коментар #25 от "Може...":

    Приходите за руския бюджет от износа на газ са 3-4 милиарда на година... за страна със 700 милиарда резерв. Дали мислиш, че им пука? И колко време ЕС ще издържи без газ, преди лично урсулата да запълзи пред Путин, готова да му прави като вятъра, само и само да възстанови доставките?

    Коментиран от #37

  • 32 БПФ

    18 4 Отговор

    До коментар #16 от "Иво":

    Не лъжи, соpocоид !!! Дори украинските военни бяха само обезоръжени и вежливо изпратени до границата. Капка кръв не се проля.

    Коментиран от #41

  • 33 От толкова Хахане

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "Ха ха ха ха ха":

    Не ти в останало време да четеш явно.
    1/3 от БНП на Русия се генерира от износ на горива. 2/3 от този износ е за ЕС.
    Съвсем друг въпрос е дали на Вовата ще му дреме да доумори собственото си население, ако излезе с повода - ДА ЗАЩИТИМ НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ В УКРАЙНА. Моето мнение, е че няма да му мигне и окото. Приема си Закон за извънредно положение, инкриминира всякакво несъгласие със собствената си теза (това е факт и към момента), унищожава окончателно физически инакомислещите и вкарва армията в Украйна. Въпроса е украинците колко са подготвени материално да водят тази война, както и какви са всъщност настроенията им.

    Коментиран от #43

  • 34 барчо

    13 6 Отговор

    До коментар #16 от "Иво":

    Я колко неподготвен се изказа!!! Така нареченото "анексиране" на полуостров Крим стана по настояването на жителите на този полуостров от които 97% са чисти руснаци. Останалите 3% си разделят поляци, украинци и т.н. Не е гръмнала нито една пушка, няма нито един ранен или убит и дори бит. За разлика от тях в Донбас има над 14000 убити и два пъти повече ранени. Изстрели и бомбандировки идват от Украинската армия. 98% от убитите и ранените са невъоръжени донбаски граждани от които много жени, деца, старци, инвалиди. От страна на Киев няма нито една цивилна жертва. В общи линии това са фактите. Къде видя хиляди убити кримчани от руската армия само не ми стана ясно. Разясни ни, моля!

    Коментиран от #47, #58

  • 35 Защото

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сорокин РУ":

    Ако Украйна влезе в нато, Русия никога няма да може да я окупира или да прави конфликти там

    Коментиран от #44

  • 36 Източна ромелия

    9 4 Отговор
    За всичко това е виновен Горбачов и марионетката Елцин. Защо тогавашния Запад не спази договореностите постигнати между тогавашните велики сили САЩ и СССР.
  • 37 БПФ

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "БПФ":

    Има гугъл за тая работа. Само през октомври Русия е генерирала по 500 милиона долара на ден от износ на нефт и газ. Тоест твоите няколко милиарда, всъщност е износа на Русия за една седмица.
  • 38 Васик Атанасоа

    8 12 Отговор
    Той да обясни защо иска България и Румъния
    Да си гледа руската кочина
    Украйна е отделна държава самостоятелна
    Наредил войници на границата им и гледа сеир
    И чака нещо
    АГРЕСОР КАКТО ВИНАГИ
    В КНИГАТА ЛЕДОРАЗБИВАЧЪТ ПИШЕ ЧЕ НЕ ХИТЛЕР А СТАЛИН Е ЗАПОЧНАЛ ВСВ
    ТО АКО БЕШЕ ХУБАВО С РУСИЯ ТЕЗИ БИВШИ РЕСПУБЛИКИ НЯМАШЕ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ
  • 39 В.В.Бункеров

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Да се знае":

    Става дума за русофилите ама неса те разбрали и слагат плюсове , неудачниците злобни.
  • 40 Брейй

    6 3 Отговор
    Този Путин бил много умен, бре.
  • 41 барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "БПФ":

    В казармите имаше и определен брой войници, които не са родени на полуострова, а по разпределение са се паднали да служат там. На тези войници и бе направено предложение или да продължат службата си, но не като украински войници, а кримски или да се разотидат по домовете си в Украйна. Съвсем естествено е да се върнат при роднините си и го направиха. Мирно и тихо.
  • 42 Мимчят

    7 5 Отговор
    Прав е Путин,но целта на америте е такава,подтикване към война с Урките и да може да си пласират оръжието за сметка на чужди животи,в случая братоубиствени с урките и руснаци.Защо не спазват закона да си останат на територии от 1990 г.и да не настъпват към Русия,ами щото са шовенисти...
  • 43 Европеец

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "От толкова Хахане":

    А на теб от соросоидни опорки не ти е останал акъл.

    Износа на горива генерира точно 8.7% от БВП на Русия - така че бягайте за нови опорки.
    Второ единственото което може да го накара Путин да влезе в Украйна ще е ако украинците нападнат Донецк или Крим а това е мерака на краварите и натискат украинците.
    Трето поне си усетил настроенията на украинците - достатъчно му е да прати един спец отряд да изловят американските марионетки на власт и украинците сами ще линчуват бандеровците които ги тормозят вече 8 години а украинската армия няма да има нищо против - работя с украинци и много добре знам настроенията им и как се измениха от 2014 до сега.
  • 44 барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "Защото":

    Ако Украйна влезе в НАТО при сегашното положение, много ясно е, че ще сме свидетели на края на света. Режисурата е следната: Украйна влиза в НАТО и в най-близко време армиите нападат Донбас в който за сега има някъде към 1 милион граждани с руски паспорти. Започва да има жертви, Русия признава Донбас и Логанск за отделна държава, президента на Донбас иска помощ и руснаците се включват във военния конфликт. От там САЩ казват как са нападнали натовска държава и всички се включват в мелето кой с колкото може. На страната на Русия се включват естествено съюзническите и държави, а предполагам Северна Корея може и да използва момента също да подкрепи Русия. Започват да фърчът ядрени ракети и виждаш как света изчезва пред погледа ти или ти пред него.
  • 45 Дългият

    5 3 Отговор
    Значи усещаш че анексирането на Крим,си е чиста проба окупация...че не всичко там е както казвате...
  • 46 ФАКТ

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Сорокин РУ":

    РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕВЗЕТА...АМА ТИ ТОВА СИ ГО МИСЛИШ..:)...ТЯ 3/4 ОТ ДЪРЖАВАТА Е НЕНАСЕЛЕНА..:),,,НО ИМА ПОДРОБНОСТ..ИДЕЯТА Е ДА БЪДЕ ПРЕВЗЕТА ЗА ДА МОЖЕ ДА И ИЗПОЛЗВАТ РЕСУРСИТЕ НА ГАЗ...ТОВА Е ЦЕЛТА..И ТОВА ЩЕ СТАНЕ РАНО ИЛИ КЪСНО..АМЕРИКА НЕ Е ПРЕВЗЕЛА САМО ДЪРЖАВА КОЯТО НЕ ИСКА..ЗА СЪЖАЛЕНИЕ..ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ИМ СА ПРЕКАЛЕНО ГОЛЕМИ ЗА КОЯТО И ДА Е ДРУГА ДЪРЖАВА..А РУСИЯ ОРИ НЕ Я СЛАГАМ СРЕД СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ...ПРОСТО ПРЕКАЛЕНО МАЛКО НАРОД НА ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМА ТЕРИТОРИЯ...НЯМАТ РЕСУРС ДА БРАНЯТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ...А И НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО РУСНАЦИТЕ ВЪЗПИРАТ УКРАЙНА ДА НЕ ВЛЕЗЕ В НАТО..ЩОМ УКРАЙНЦИТЕ ИСКАТ..ЗАЩО РУСИЯ ИМ СЕ МЕСИ В ВЪТРЕШНИТЕ И РАБОТИ..???,,ЗАПЛАШВАЙКИ ГИ С ВОЙНА...??...ТОВА РЕДНО ЛИ Е..?

    Коментиран от #49

  • 47 Гочо

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "барчо":

    Така става когато действаш подмолно и ги заварваш неподготвени.Толкова години не искаха Референдум и изведнъж...да се отделяме от Украйна...А...малките зелени човечета...Като пишеш...вярваш ли си..
  • 48 Герги

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Европеец":

    Не си европеец,а проруски талибан...
  • 49 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ":

    АМЕРИКА НЕ Е ПРЕВЗЕЛА САМО ДЪРЖАВА КОЯТО НЕ ИСКА

    Последно искаше или не искаше Америка да превзема Виетнам защото водиха една война и накрая бягаха от покрива на посолството. А Северна Корея навремето искаха или не искаха да я превземат - че нещо се обърках. И последно козарите от Афганистан превзеха ли ги или не можаха.

    Само че Русия не е държавиците които обикновено напада Америка а е ядрена сила и мислиш ли че няма да ползва ракетите ако американците я нападнат. Е светът няма да съществува но Путин ви го каза - "за какво ни е такъв свят без Русия". И соросоидите натам натискате.

    Коментиран от #56

  • 50 Гост

    4 9 Отговор

    До коментар #12 от "хХх":

    Какво общо има това с темата и какво се опитваш да докажеш ? Опитваш се да дадеш руския стандарт за пример ли ? Руския стандарт на живот е един от най-бедните и най-мизерните в света.И само ще ти кажа ,че не се гледа в дадената държава кое колко струва ,а се гледа с една месечна заплата какво количество от даден артикул можеш да си купиш с дадената заплата.За руския стандарт ,заплатите им ниски (колкото българските) ,а артикулите им скъпи с малки изключения на бензина и някои други неща.Общо взето не можеш да сравняваш бедна страна като Русия с най-богатата и с най-големите възможности държава,която е САЩ.Най-малкото в САЩ с една годишна заплата можеш да си купиш нов автомобил от 40 000$ ,докато в Русия с една годишна заплата ,не можеш да си купиш автомобил.

    Коментиран от #57

  • 51 Слава на Русия !

    5 3 Отговор
    ВОВА е Бог !

    Коментиран от #59, #62

  • 52 кнаус 485

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сорокин РУ":

    Съгласен съм с вас за казаното за Русия.....въпреки яростната пропаганда ,която се води срещу Русия много хора и държави по света симпатизират на Русия ,но все още ги е страх от щатите да го афишират.....

    Коментиран от #55

  • 53 Гост

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "хХх":

    Среднта заплата в Русия е 925лв,а в САЩ е 6300лв.Сметки (вода,ток,парно и.т.н..) в Русия на месец са 200лв ,а в САЩ 260лв.Демек в Русия можеш да си платиш 4 пъти и половина сметката с една заплата,а в в САЩ можеш да си платиш 24 пъти сметката с една заплата.Бензин в Русия за литър е 1.22лв ,а в САЩ 1.26лв.В Русия можеш да си купиш 758 литра безнин с една заплата,докато в САЩ можеш да си купиш 5000 литра бензин с една заплата.Мляко в Русия е 1.63 ,а в САЩ е 1.44лв.Говеждо месо в Русия е 13лв. за кг,а в САЩ е 20лв за кг,но в една руска заплата можеш да си купиш 70.5кг,а с една американска 273кг.и.т.н...Виждаш ли разликата ? Въпреки ,че някои неща в САЩ са естествено по-скъпи в края на крайщата едните взимат 430$ долара средна заплата ,а другите около 4000$ и с американската заплата можеш да си купиш много повече артикули от колкото с руската.Айде дай сега пак някоя опорка.
  • 54 Оги

    5 1 Отговор
    Абсолютно прав Путин както винаги. Целта са санкции. Въпросът е да си намерят предлог. На америте целта им е да унищожават Русия, а укрите са поредните мишлета. Натъпкват укрите с оръжие и ги подкокоросват да почнат война. И после вой по Русия и санкции. Тоя филм сме го гледали десетки пъти. Жалко, че на укрите не им просветва още да си оправят отношенията с руснаците и да си свиркат.
  • 55 горна волта

    7 9 Отговор

    До коментар #52 от "кнаус 485":

    Никой не симпатизира на Русия и няма за какво да им симпатизира.Единствените им слугинаж държави са Сирия,Северна Корея,Венецуела,Куба ,Таджикистан,Киргизстан,Туркеменистан и тем подобните им изтърсаци.Русия е държава паразит и вредител ,която единствено живее на гърба на света и на готово придобитите от природата ресурси,защото Русия не е икономическа държава която е в състоятелност да се развива и произвежда каквото и да било.Кой ще симпатизира на подобно предградие ? И какво значи "ама тази държава симпатизира на Русия ,ама я е страх да си признае".А бе дечко ,това да не ти е детската градина ? Това са ДЪРЖАВИ с правителства които решават кое и как е най-добре за тяхната държава,а Русия никога не е добрия вариант ! Никога ! Ако искаш глад ,мизерия и изостаналост избираш да си с Русия,защото Русия няма какво друго да ти даде,понеже самата тя е на това дередже.
  • 56 Авангард Посейдонов

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Не им се пали, на сороспийте всичко е ........холивуд и шварценегър, само че Русия не им е Дисни !!!
  • 57 USA

    8 1 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Като гледам коментара ти явно никога не си излизал от село а още по малко да си бил в САЩ или Русия - тези 40 000 долара в САЩ няма да ти достигнат до никъде и още по малко кола да си купиш. Да такива са заплатите но работодателя не ти плаща нищо - ти трябва здравна застраховка да отделиш, данъците да си платиш, застраховки на къщата и колата и още много други. Ако имаш и ипотека става страшно.

    Пък за цените да не ти говоря - кафе в ресторант е 30$, монтаж на климатик е 4000$, посещение в сервиз е 400$ без работа и части, прокарване на нов контакт в къщата ти е 1500$ за всеки.

    Те щото са много богати за това всичко им е на кредит на американците и като има "черен петък" се избиват в магазините.

    Коментиран от #64

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Вова е БОС

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Слава на Русия !":

    не Бог

    Коментиран от #60

  • 60 Тоа па

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "Вова е БОС":

    Колко да е бос ? Руската Федерация няма външен дълг,имат един от най-големите запаси на злато в Света.Боси са говедарите с 40 млн.бездомници,живеещи в хотел кашон ! Мисли преди да пишеш глупости.
  • 61 в българия

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "хХх":

    Колко пе да л че
  • 62 vasik atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Слава на Русия !":

    БОГ Е АМА НА ТУРСКИ ЕЗИК
  • 63 ганю

    2 2 Отговор
    Простичко е Украйна е руска земя
    с много кръв я платиха
  • 64 Е бре

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "USA":

    Ти явно не си стъпвал в САЩ.
  • 65 Еййй

    6 1 Отговор
    Ама не виждате повече от носовете си. А къде в цялата картина на война между Русия и НАТО са Китай,куба, Северна Корея и т.н. Тези силно заплашени страни от Сащ и алианса ще стоят и ще гледат драмата на Русия и ще очакват тяхната съдба ли? Сега се успокойте, война няма да има и всички Руски желания ще бъдат изпълнени

    Коментиран от #66

  • 66 КАТУН С РАКЕТИ

    1 7 Отговор

    До коментар #65 от "Еййй":

    Русия не е страна която може да поставя ултиматуми.Още в началото се каза,че има два сценария които могат да се случат.Единия е ,кремълския полуръст да подвие опашка и да смиши,а другия е да поведе Русия към невъзможна война ,в която руснаците са обречени преди още да са започнали да воюват.Познай кой сценарий се случва ? Именно този с подвиването на опашката.Русия не може да се прави на играч какъвто не е и да надига глас срещу мега държава като САЩ и западните сили.А никоя ,ама никоя от тези държави които си избройл ,няма да си рискува бъдещето и да влиза в невъзможна война ,заради някакъв терористичен окупатор и недоносеник като Русия.Нито едно от терористичните желания на Русия няма да бъдат изпълнени,а ще се случи точно обратното.Русия ше яде шамарите и ще мълчи,ако иска да остане в този си вид в който е в момента

    Коментиран от #67

  • 67 Ейййй

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    Ама верно си П.Р.О.С.Т
    Дали ще се включат или не никой не знае, още по малко някоя по.дло.га като теб, но винаги има едно "НО" и едно "АКО" и Алианса това го отчита за разлика от теб😉

    Коментиран от #69

  • 68 Виталия

    1 1 Отговор
    Какво ще им се обяснявате на тия дето с трици маймуни ловят. 21 години сте на власт. Нека ви стигнат !
  • 69 КАТУН С РАКЕТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ейййй":

    Виж се бе nлexap ,дори не си си аргументирал кupлuвoтo мнение ,а единствено си се похвалил колко проста марионетка си.Къде съобще се хабиш да пишеш ,като акълчето ти стига само колкото да не се блъскаш в стените ?
  • 70 барчо

    2 0 Отговор
    Пак някои се изказват неподготвени. Референдум в Крим имаше още при отделянето на Украйна от Русия. И за да бъда по-точен. Първа от СССР се отделя Русия!?!?! Даааа. Точно така става на практика и на теория. След това вече Украйна излиза от СССР и после останалите. СССР не е Русия, а съюз между държави и региони. Като казвам региони, то имам в предвид че някои не са били държави при влизането си в СССР, а изкуствено създадени, като самата Украйна. Та за референдума. Още тогава на 20.01.1991 г в полуостров Крим се провежда референдум за това Крим да се присъедини към РФ. Законно има право на това, защото е със статут на автономна република, но естествено тогавашното руско ръководство в лицето на Горбачов не иска това и така и остава да виси въпроса. Познай колко са гласували за присъединяването на Крим към РФ? Та като се изказваме, нека и да поназнайваме историята!!!

    Коментиран от #72

  • 71 генчо

    0 1 Отговор
    Путя защо си пъха носа в чужда територия
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания