Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 11:16 3 399 4

Унищожиха три дрона, навлезли във въздушното пространство на...

  • дронове-
  • обединени арабски емирства-
  • оае-
  • въздушно пространство

Успешна операция на военното министерство

Унищожиха три дрона, навлезли във въздушното пространство на... - 1
Снимка: Shutterstock

Обединените арабски емирства са прехванали и унищожили три безпилотни летателни апарата, навлезли във въздушното пространство на страната над ненаселени райони. Това съобщиха от Министерството на отбраната, цитирани от Ройтерс, съобщи News.bg.

През последните няколко седмици търговският и туристически център беше подложен на няколко атаки, предприети от свързаната с Иран йеменска групировка хути. Имаше опит за ракетно нападение и в понеделник, по време на посещението на президента на Израел. В Twitter Министерството на отбраната на Емирствата заяви, че е "готово да се справи с всички заплахи" и предприема "всички необходими мерки" за защита на държавата и нейната територия.

Хутите поеха отговорност за последните три нападения срещу ОАЕ, включително едно на 17 януари, при което бяха убити трима души в Абу Даби, но не са обявили нова операция. Според базираната в САЩ разузнавателна група SITE, която следи джихадистките уебсайтове, за изстрелването на дрона в сряда е отговорна малко известна група, наричаща себе си "Бригадите на истинското обещание". По време на седемгодишната война в Йемен хутите насочваха трансграничните ракети и дронове към Саудитска Арабия, но миналия месец започнаха обстрел и към ОАЕ, след като подкрепяните от емиратските власти йеменски сили се включиха в боевете срещу групировката в енергодобивните региони.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 примати

    0 7 Отговор
    Това е илюстративна снимка от ОАЕ. Ясно защо опозицията в Русия упреква властите , че след 2 трилиона долара спечелени за 20 години са построили буквално две витрини в Москва и дотам...
  • 2 истината

    3 0 Отговор
    За да пускаш дрон, трябва да имаш разрешително и удостоверение за пилотиране на такъв!!! Кога и в България???
  • 3 Хаха

    7 0 Отговор
    Тия свърши ли петрола ще се хванат за гушите и от цялото това строителство няма да остане нищо.Въпрос на манталитет.
  • 4 Всичко руско е скрап

    0 3 Отговор
    Ама с Панцирь ли ги унищожиха ?

    Той гледа много тъпо дроновете ,като тере в железница