Last news in Fakti

2 Септември, 2021 19:50 5 234 7

Скандал! Полиция нахълта във фирма за военни дронове

  • италия-
  • китай-
  • дронове

Финансовата полиция уточни, че е идентифицирала трима италиански и трима китайски мениджъри, заподозрени в нарушаване на закона за оборота на оръжия и за защитата на стратегически италиански компании

Скандал! Полиция нахълта във фирма за военни дронове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианската полиция обяви, че е нахълтала във фирма, специализирана във военни дронове, която според нея е била незаконно закупена от китайски държавни фирми като начин за придобиване на нейната експертиза, информира "Франс прес".

Финансовата полиция уточни, че е идентифицирала трима италиански и трима китайски мениджъри, заподозрени в нарушаване на закона за оборота на оръжия и за защитата на стратегически италиански компании.

Разследване на прокуратурата в Порденоне, Североизточна Италия, е установило, че през 2018 г. базирана в Хонконг компания е платила значително завишена цена за 75% от италианската фирма, която е имала договори с министерството на отбраната.

Зад закупуващата компания стои сложна мрежа от корпоративни холдинги, проследени до "две важни държавни компании в Китайската народна република", се посочва в изявлението на полицията.

Властите не са били информирани за продажбата, както се изисква от закона, докато временният износ на военен дрон за Китай, привидно за панаир в Шанхай през 2019 г., не е бил деклариран правилно.

Полицията уточни, че италианската фирма е била закупена не като инвестиция, а "изключително за придобиване на нейното технологично и производствено ноу-хау, включително военно", като се твърди, че е в ход прехвърляне на производствени мощности в източния китайски град Уси.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 21 Отговор
    На следващите избори слави ши влезе със поне 100 депутата във парламента и ще ни оправи! петър илиев ще е вътрешен менисътр и ще срложи ред в хауса

    Коментиран от #2, #3

  • 2 тъй тъй

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тъй, тъй, шъ ни упрай в хауса.
  • 3 ДОКТОР ЧУДО

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ДОКТОР ХАУС ЩЕ УЧАСТВА ЛИ😁
  • 4 На снимката

    9 0 Отговор
    е испанската национална полиция!!!! CUERPO NACIONAL DE POLICIA. МИСИРКИ, МИСИРКИ,МИСИРКИ

    Коментиран от #5

  • 5 тнт

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "На снимката":

    Ти сега кусури ще им вържеш.Испания, Италия все тая!Айдаа!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тнт

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Изчезвай":

    Щом казваш ,ти си по-космат!
Новини по държави: