Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 21:08 4 696 16

Момче пропадна в 32-метров кладенец

  • кладенец-
  • момче-
  • операция-
  • мароко-
  • спасители-
  • инцидент

Цялата страна следи новините в медиите

Момче пропадна в 32-метров кладенец - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Светът е приковал поглед към Мароко, където пети ден се опитват да спасят малкия Райън. Петгодишното момче е паднало в кладенец на дълбочина 32 метра. Единият проблем е, че кладенецът е твърде тесен - едва около 45 сантиметра, а надолу се стеснява още повече. Затова не може да се спусне спасител. От дни багери се опитват да изкопаят огромна спасителна шахта, успоредна на кладенеца. Оттам те ще прокопаят тунел, през който се надяват да стигнат до момчето, предаде БНТ.

Действието се развива край Шефшауен, град в планините на северозападно Мароко. Атмосферата около мястото на инцидента е заредена с напрежение. Докато спасителите работят в надпревара с времето, край тях се стичат хора и очакват щастлив изход. Цялата страна следи новините в медиите и социалните мрежи. Инцидентът е станал във вторник. Бащата на Райън разказва, че ремонтирал тесния кладенец, за миг отклонил поглед от сина си и той паднал в него.

Спасителите преценяват, че е опасно да разширят кладенеца в песъчливата почва. Затова булдозери прокопават шахта на метри от него. В това време долу са спуснати кислородна маска, вода и храна, но не се знае дали Райън е успял да се възползва от тях. Работата не спира и през нощта.

Включиха фенера на телефон и го пуснаха долу. Момчето е там и говори, самият аз го чух, то моли да го спасим. Стои право, още не е седнало, разказа Мохамад Орам, роднина на момчето. Родителите на Райън са в паника, но солидарността на съгражданите и спасителите в тежкия момент им дава надежда. Хората ни обичат и дойдоха да ни подкрепят. Всички искат той да бъде спасен, казва Халед Орам, баща на момчето.

Вчера успоредната шахтата стигна до нивото, на което стои Райън и започна прокопаването на хоризонтален тунел до кладенеца. Три дни се опитваме да спасим това благословено дете, с участието на доброволци. Трудно е, заради проблеми, свързани с почвата, казва Мурад Язули от гражданска отбрана. Поради опасност от срутване, тунелът се укрепва с бетонни тръби. Днешният пети ден започна с новината, че остават още 2 метра, докато спасителите стигнат до момчето. Никой не знаеше за колко време ще бъдат прокопани, нито в какво състояние ще открият детето. Но и в петия ден надеждата не отслабна.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    8 29 Отговор
    В турция до сега щяха да го извадят,има много модерни техники и много разноо бразни там

    Коментиран от #2, #3, #4, #10

  • 2 Друг път

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ти не си запознат ,типичен залохар.Една грешка и край бе
  • 3 Да знаеш

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    В Турция щяха да го заровят и да си направят друго!
  • 4 Гамзе

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    В Турция щяха да спуснат едно сигане.
  • 5 ковидиотин

    40 5 Отговор
    В България първо щяха да го регистрират и тестват за ковид.После,ако теста е положителен ще остане в кладенеца още 10 дена.През три дена ще му спускат по една ваксина с инструкции за самостоятелно набождане.Ще му хвърлят чипсове и бутилки с кока кола по литър и половина.Ще му пуснат и няколко свещи,че тока е скъп.Прокопаването на успореден кладенец ще е невъзможно поради скъпото гориво и липсата на желание.Цяла България ще стиска палци момчето само да излезе.Всички национални медии постоянно ще подкрепят ваксинацията на момчето а математици и професри,колко добре би било целия български народ да бъде хвърлен в кладенец,че да му дойде акъла и се набоде
  • 6 Виталия

    3 2 Отговор
    Ако момчето оцелее - това е наследникът на Джуна Давиташвили. Тя като момиче скача в кладенец и спасява момче

    Коментиран от #7

  • 7 Козлодуй

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Виталия":

    Психо

    Коментиран от #8

  • 8 Виталия

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Козлодуй":

    Психо си ти. Джуна бит Сардис е иранка ! Баща й емигрира в Грузия и там става Евгения Давиташвили по съпруг
  • 9 МАЛКИЯ РАШИД

    7 2 Отговор
    МНОГО АМЕРИКАНСКО ИМЕ ИМА РОЯ АРАБИН ..
    ...... ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ ПЕДОФИЛИ ОТ CNN - ЦИОНИСТ НЮЗ НЕТУЪРК ПРИКОВАНИ В НЕГО

    Коментиран от #11

  • 10 Абе хасане

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Турция е в 21век, какви кладенци търсиш там, тва да не ти е България...
  • 11 Виталия

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "МАЛКИЯ РАШИД":

    Не е американско, а английско името Райън. Има един треньор Райън Гигс, 2014 приключи с кариерата

    Коментиран от #14

  • 12 Марков

    16 1 Отговор
    Стига сте се джафкали. Спасиха детето. Съобщиха преди малко. Трудна операция. Можеше и по бързо, но при тази почва и огромен риск, все пак има щастлив край

    Коментиран от #13

  • 13 Виталия

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Марков":

    Благодаря ! Не се джафкам с никого. И 200 минуса да ми напишат, това за Джуна е вярно ! Беше ми изключително интересна, за да си набавя сведения за нея
  • 14 МАЛКИЯ РАШИД

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Виталия":

    АБЕ ЩОМ ЧЕРНА АКТРИСА ИГРАЕ АНА БОЛЕЙН - ВТОРАТА ЖЕНА НА ХЕНРИ 8-МИ .. В ПОСЛЕДНИЯ ФИЛМ ... ВСИЧКИ БРИТАНЦИ ПРОУЗХОЖДАТ ОР АФРИКАНЦИ :)))

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Виталия

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "МАЛКИЯ РАШИД":

    Ами те и арабите са черни-мургави. Иначе тоя филм не съм го гледала. Гледах някакъв сериал "Хенри VIII" и там черни нямаше
  • 16 Ghgh

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "МАЛКИЯ РАШИД":

    А за Макбет, изигран от любимия ми Данзел Вашингтон, чу ли? 😁