Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 05:38 1 386 16

Макрон се чу с Байдън преди визитата си в Москва

  • еманюел макрон-
  • джо байдън-
  • русия-
  • владимир путин

Френският президент ще се срещне днес с Владимир Путин

Макрон се чу с Байдън преди визитата си в Москва - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон разговаря по телефона с американския си колега Джо Байдън преди посещението си в Москва по-късно днес, предаде БНР, позовавайки се на Ройтерс.

Според информиран източник разговорът е продължил 40 минути и е позволил на двамата лидери - цитирам - да обменят информация за контактите, направени в края на седмицата.

Междувременно, от Белия дом съобщиха, че Макрон и Байдън са обсъдили продължаващите усилия на дипломатическата сцена, както и тези за сдържане в отговор на продължаващото струпване на руски военни по границата с Украйна. Двамата са потвърдили подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на украинската страна и са се споразумели да поддържат връзка и да продължат консултациите със своите съюзници и партньори.

Еманюел Макрон пристига в Москва по-късно днес за среща с президента Владимир Путин. Руският държавен глава разговаря с френския си колега по телефона три пъти през последните две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морски

    28 4 Отговор
    САЩ си пращат пуделите да сплашват Путин😂Особено англичаните ми приличат на пинчър изпълнен със страх и ужас застанал зад булдока и джафка и плаши,а пък е на един ритник само😂

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Дичо

    33 0 Отговор
    Тез американци ще за трият Европа. Как не го разбраха големите държави в Европа. Иначе последен инструктаж за макарона от чичо дън. Смешковци.
  • 3 Америка

    0 22 Отговор
    Трябва по скоро да разреши на Германия и Япония да произвеждат оръжие, защото сама няма да може да се справи с Русия и Китай.
  • 4 Факт

    26 0 Отговор
    Макарона е минал бърз инструктаж на работното място.
  • 5 антрашпиц

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Морски":

    Всъщност да се разбира като : Байдън инструктира Макрон преди визитата му в Москва.
  • 6 Фани

    17 0 Отговор
    Макрон е глупак лизач и п…..
  • 7 С една дума!

    18 0 Отговор
    Макрон получи указания от БайДрън,какво да Дрънка на Путин в Москва...!
  • 8 kkk

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Морски":

    И как да стане тоя номер пуделче да уплаши мечка? Особено когато мечката държи кранчето за газта без която Европа буквално умира и като бонус се е разбрала с дракона дето живее в съседство?
    Но пък е забавно да гледаш последните жалки опити на ФАЩ да прецакат Европа- бай Дън гарантирано пак е обещавал всичко което може и е умолявал (вероятно и заплашвал) Макарончо да не отива в Русия... Е, файда няма и фактите са налице- за пореден път президент на голяма (и основна за бюджета на ЕС) европейска държава отива на килимчето при Вовата... И Макарончо е само първият от поредицата "гости" дето ще минат на килимчето...
  • 9 Олга

    22 0 Отговор
    Прегънатия на три ката пред САЩ колонизиран европейски елит изглежда даже трагикомично.
    Ето: Макрон излъган от Байдън на 40 млрд.(!) и унизен с направения зад гърба му и без него нов военен съюз Аукус, но Макрон пак сервилничи пред Байдън преди да отиде в Москва. За да получи приятелския ритник за по лесно усвояване на инструкциите.
  • 10 🇱🇷🇱🇷🇱🇷

    2 23 Отговор
    Сащ и Франция са на светлинни години пред рашките и бай ганьовците. Работя в американска фирма за 3 хиляди и 200 долара месечно и всичко се изплаща на време! Вече се чуда какво да си купа, докато Ганьо не може да си плати тока!

    Коментиран от #14, #16

  • 11 Уса

    13 0 Отговор
    Байдън не е разбрал нищо нито кой беше Макрон
  • 12 Тихомир

    8 0 Отговор
    Явно, че слушка и папка Макрончо. Англосаксонците го прекарват със сделки за милярди, той си подлага вратлето. Жалко, французите са велик и горд народ.
  • 13 Господарят дава

    5 0 Отговор
    последни указания на мъпета си. Деменциялният дядо е меценат на макарон баболюб.
  • 14 Ми той и мишо

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "🇱🇷🇱🇷🇱🇷":

    л... , грешка шамаря, е като тебе в амерска фирма. Само бунгалата от талашит, които безсрамно наричате къщи, те заробват за цял живот. Някой ураганец, минавайки те прави жител на мостовете. Нали я знаеш поговорката:
    - Ожени ме, мамо, далеко, да се хваля по - леко.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ей пудел.

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "🇱🇷🇱🇷🇱🇷":

    Работиш ти... хахаххаха. Я си купи въже веднага! Защо си с български IP???? Ааа извинявай, сигурно си в 50 дневната си отпуска. Американците бачкат за по 1200$ и не успяват да си набавят дозата за месеца, за това им кипва и влизат с М14 в училища и обществени сгради. Бачкал бил за 3200.