Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 13:00 1 414 0

Какво правят тези официални писма в имението на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • тръмп-
  • сащ-
  • президент-
  • писма-
  • барак обама-
  • ким чен ун-
  • любовни писма

Следите водят към луксозното му имение в щата Флорида

Какво правят тези официални писма в имението на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Служители на Националния архив на САЩ са иззели от луксозното имение на Доналд Тръмп Mar-a-Lago в щата Флорида „множество кашони" с документи, е научил вестник „Вашингтон поуст". В тях имало включително писма от Ким Чен Ун и предшественика на Тръмп Барак Обама. По закон писмената документация на президентите на САЩ се предава на Националния архив след края на мандата на съответния президент. Съветници на Тръмп твърдят, че бившият президент не е действал умишлено, като е отнесъл със себе си Палм Бийч въпросната документация.

"Влюбихме се"

По време на управлението си, приключило на 20 януари 2021 година, Тръмп установи необичайно близки отношения със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Двамата имаха няколко лични срещи помежду си и са си писали. "Имам чудесни писма от него, прекрасни писма. Направо се влюбихме един в друг", похвали се Тръмп пред свои привърженици през 2018 година. Тогава американските медии нарекоха тази кореспонденция „любовни писма". Като президент Доналд Тръмп се прочу с небрежното си отношение към правилата относно официалната документация. Републиканецът често е късал документи, въпреки че е длъжен да ги пази, което е налагало след това сътрудници на Белия дом да ги слепват.

Скъсани документи за щурма на Капитолия

По информация на „Вашингтон поуст", също и парламентарната разследваща комисия за щурма на Капитолия от 6 януари 2021 е получила от Националния архив лепени документи. Те трябва да помогнат на разследващите да възстановят поведението на Тръмп, неговите срещи и телефонни разговори в деня на щурма на Капитолия.

Автор Кристиан Валц


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА