Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 18:18 3 348 17

Обмислят задължително ваксиниране на медицински персонал

  • германия-
  • ваксина-
  • омикрон-
  • коронавирус

Министърът на здравеопазването Карл Лаутербах изказва мнение, че опозицията в Берлин има проблематична позиция и отбеляза, че целта е да се защитят уязвимите пациенти, а не да се тормози медицинският персонал

Обмислят задължително ваксиниране на медицински персонал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на здравеопазването на Германия отхвърля призивите на опозицията да се спре изпълнението на задължението за ваксиниране на здравните работници. Това било опасен сиграл, че властите отстъпват пред протестите срещу ваксините, информира AP.

През декември парламентът на Германия изиска персоналът на болниците и старческите домове да се имунизира срещу ковид. Основният десноцентристки опозиционен блок "Съюз" беше сред тези, които го подкрепиха. Съгласно новия закон тези работници ще трябва да докажат, че са напълно ваксинирани или са се възстановили от ковид 19 до средата на март месец, допълва AP.

Последните седмици някои местни служители се оплакват, че нямат ресурс за прилагането му, а правилата са неясни. Консервативният губернатор на Бавария заяви, че поне засега не планира да се изпълнява задължителната ваксинация. Възможно е да има недостиг на работници.

Говорителят на коалиционния блок Тино Зорге заявява, че правителството трябва да приеме, че новите правила надали могат да бъдат приложени към момента. Според него мандатът трябва да бъде спрян в страната, докато не се отговори на централните юридически и практически въпроси.

Министърът на здравеопазването Карл Лаутербах изказва мнение, че опозицията има проблематична позиция и отбеляза, че целта е да се защитят уязвимите пациенти, а не да се тормози медицинският персонал.

Министърът допълва, че в продължение на месеци властите са очаквали населението да се съгласи с добре обоснованите ограничения за ковид. Съгласно германското законодателство прилагането на правилата е в правомощията на правителствата на отделните провинции. Лаутербах предупреждава, че е погрешно да се смята, че вариантът омикрон прави правилата излишни.

Перспективите за по-широкообхватен мандат за ваксиниране на всички възрастни са неясни и несигурни. Канцлерът Олаф Шолц подкрепя универсален мандат, но поради разделението в управляващата коалиция оставя на парламента да представи предложения.

Припомняме, че в Германия започнаха ваксинирането с четвърта доза ваксина срещу ковид тази седмица. Що се отнася до ваксините, които са адаптирани да действат срещу варианта на коронавируса Омикрон, Съветът изчаква клиничните данни от изпитанията на Moderna и Pfizer-BioNTech.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    76 0 Отговор
    ", а не да се тормози медицинският персонал" Точно ТОРМОЗ си е на 100%!!! Медиците най-добре знаят, а ако не вече го разбраха по трудния начин, че "ваксините" не само не вършат работа ми дори става по-зле! И как, ще защитят "уязвимите", като някой тройно-четворно "ваксиниран" доктор ги зарази, защото му се е сринала имунната система!? Стига вече с този ковидфашизъм не се ли задавихте вече с тия милиарди

    Коментиран от #2

  • 2 симо

    57 0 Отговор

    До коментар #1 от "😷😷😷":

    Кой знае кво ни готвят по-нататък .Финансовата криза 2008 ще ни се стори като играчка за разлика от сегашната световна диктатутра.
  • 3 Apokalipsis

    34 2 Отговор
    Редно е и докторите да пият от това вино дето черпят с него !
  • 4 Интензивното

    46 0 Отговор
    Те ни отровиха живота само с тестовете остава и задължителна ваксинация с тестове,защото това няма да приключи само с ваксинацията.Утре ми свършва карантината заради фалшивия тест и се връщам на работа.Колегите изнемогват,защото само един да го няма и всичко пада върху някой друг резервни играчи и доброволци нямаме никой не иска за без много пари и са прави хората.Кире нищо не промени и продължаваме да отиваме по дяволите

    Коментиран от #13

  • 5 Е как

    28 0 Отговор
    ще защити пациентите като ваксанате заразяват? Тоя илитерат ли е или получава пачки от Пфизер?
  • 6 Рошко

    12 2 Отговор
    Пак ли? Те ако помагаха досега да се бяха чипирали
  • 7 Читател

    22 0 Отговор
    С ковид или без,
    Хората умират "по програма"
    Има ли го или не, вируса протича трудно и фатално за някой.
    Пазете се и се лекувайте. Но не ходете при Николай Габров.ски в Пирогов или 3aфер Оркун Тоkташ
  • 8 El chapo

    26 0 Отговор
    Легендата гласи че след четвъртата доза ставаш безсмъртен
  • 9 ЕС е пред

    22 1 Отговор
    разруха. Дори турците имат много повече акъл от европитеците. В Турция военните и лекарите са богове. В ЕС лекарите са подложени на гонения и тормоз.
  • 10 Че какво

    10 0 Отговор
    Лошо ви стори юедицинския персонал ?
  • 11 Ай Анатоли,

    8 0 Отговор
    Муньо, не се измори, Анатоли.
  • 12 нннн

    22 0 Отговор
    Убивам те за твое добро - казал Иван Грозни на сина си. И го убил. Та и тия - за наше добро...
  • 13 нннн

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Интензивното":

    Ами те, половината ти колеги дезертираха в Германия ..
  • 14 Ръб

    22 1 Отговор
    Немците за нищо не стават. Те са тъпи и страхливи. Каквото кажат по телевизията и това е истината. След 5-6 доза сами ще ходят без покана. Започнаха да измират много бързо, но това не се говори. Следващите избори ще има 26-27% тарамбуки в Бундестага. Честито!!!
  • 15 Hoho Boho

    19 1 Отговор
    Ваксините не предпазват от заразяване, а само за по-леко протичане на болестта.
    Как тогава ваксиран медик, ще предпази пациента си?

    Даже е по-зле!
    Понеже протича по-леко, медикът може да е заразен и да предава болестта без сам да знае, без да се изолира от околните.
  • 16 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    10 0 Отговор
    НИЕ ПЪК ОБМИСЛЯМЕ ПРОТЕСТ КАТО В КАНАДА И ЛОВ НА ОРАКУЛИ И ЖУРНАЛЯ
  • 17 Локо-Сф

    2 0 Отговор
    Нека бъдат много разумни и се перфорират с три бостера на куб!Ще останат много повече мислещи и качествени Хора !
Новини по държави: