8 Февруари, 2022 19:45 3 055 12

Маски долу! Без COVID ограничения в Швеция

  • швеция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • омикрон

От месец април се очаква гражданите от трети страни да влизат в страната без ограничителните мерки

Маски долу! Без COVID ограничения в Швеция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Българското външно министерство припомня, че от 9 Февруари 2022 година българите могат да пътуват до Швеция, тъй като скандинавската държава премахва всички ограничения за ковид. Няма да се изискват зелени сертификати за граждани на държави членки на ЕС и Шенген, съобщава МВнР.

От април месец се очаква гражданите от трети страни да влизат в Швеция без ограничителните мерки.

При нужда от съдействие българските граждани в Кралство Швеция могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Стокхолм на следните телефонни номера: +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38, +46 8 20 67 13, както и на дежурен телефон в извънработно време: +46 707 797 155. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на посолството: [email protected], [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6efket

    29 3 Отговор
    Швециа маски нама ниа носим маска тиа киро куга ши кажи да ги махъми штоту съ зъдушавами ве4и ниможим дъ издържъми ниама рабута дицата и жината ниама кво да идът дукуга тва ниашту
  • 2 Инфлацията скочи спира печатането

    49 2 Отговор
    На хартишки и измамата кове вече не е нужна тя си свърши предазначението да има оправдание за напечатаните трилиони и да скочи инфлацията над целевия праг от 2% който беше недостижим много години и затова се появи цирка с ковето

    Коментиран от #10

  • 3 Мнение

    74 2 Отговор
    Гледах една българска влогърка живее в Швеция, всички изкараха вируса и са живи и здрави с три деца, а тук истерии и черни статистики. Хората умират от лошото ни здравеопазване, от липса на превенция на съречни болести, от липса на пари и нормални заплати, за да си купят качествена храна, от стрес, от мизерия, ат нездравословен живот, от високия процент хора, които пушат, от това, че не спортуват, от мръсния въздух ... те седнали всичко ковид да го пишат и да ни ограничават и наказват, сякаш сме малки деца и не слушкаме.
  • 4 Зелен сегрегат

    53 0 Отговор
    Мдаа а тук Киро преследва хората за Зелени сегрегати! Долу Зеления сегрегат!
  • 5 Hoho Boho

    48 1 Отговор
    Шегата е, че тия имат 5-6 пъти повече заразявания отпреди ваксините, но премахват всички ограничения.
    То и умрелите им са почти, колкото преди.
    Тогава защо ручаха жабетата, въобще защо ги въведоха ограниченията?

    Някой ще каже - да ама, ако не ги бяха въвели, знаеш ли какво щеше да стане?
    Знам! Щеше да стане това, което стана - много заразени, много умрели... и сега без ограничения..
    А може би щяха да са още по-добре и да са забравили за вируса
  • 6 Плашимир

    34 1 Отговор
    Швеците са номер ено.
    Обаче ако дойдат тука без зелено нещо ,ги чака 14 дена затвор в хотел 3 ковидни звезди.
  • 7 истината

    48 1 Отговор
    Ако не бяха въвели ограниченията вълната от ковид щеше да премине по-бързо и вече да сме забравили, а така удължиха агонията. И в болниците да влизат само тежките случаи, ама пусто парички от Здравната каса по тази пътека и ей на, болниците пълни, а колко лежат там без да има нужда и дращят черна статистика.

    Коментиран от #9

  • 8 Пенчо

    32 1 Отговор
    Кирчо бре, чети!
  • 9 Гост

    2 24 Отговор

    До коментар #7 от "истината":

    Така говориш щото не те е изплющъяло лошо както стана с не малко хора… иначе друга песен щеше да пееш..и да плюс ниското здравеопазване тука..
  • 10 Процент

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Инфлацията скочи спира печатането":

    Кви 2% бе пич. У нас е 30% за последните 4 месеца.
  • 11 Майна

    24 1 Отговор
    Трябва да се ВЪЗПРОТИВИМ !!! ВИЖТЕ КАКВО Е В ГЕРМАНИЯ.,,Колкото и Германия да се е опитвала да премине от Адолф Хитлер и неговия нацистки режим, страната все още има моменти, в които имитира същия вид авторитаризъм.

    Немско училище, което се осмелява да обучава ученици, без да изисква от тях да носят безполезна маска, е нападнато от тежко въоръжена германска полиция и е затворено на 20 януари.

    Училището е създадено от родители, които изразиха желание — не дай Боже — да защитят децата си от някои от по-травматичните, дългосрочни щети, причинени от ограниченията и блокирането на коронавируса в Ухан (COVID-19), както и „виртуалното“ научаване, че беше бедствие в западните страни, които разчитаха на него по време на пандемията.
  • 12 Недоверчив

    6 2 Отговор
    Дано да е така, защото това вече сме го чували в Дания и месец по-късно върнаха всичко.
Новини по държави: