Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 05:38 2 332 23

Белият дом: Окуражени сме от срещата в Москва, но не можем да гадаем какво ще направи Путин

  • сащ-
  • джен псаки-
  • среща-
  • макрон-
  • путин-
  • белият дом

Вашингтон засега не може да прецени дали разговорите между френския и руския президент са довели до реална деескалация около Украйна

Белият дом: Окуражени сме от срещата в Москва, но не можем да гадаем какво ще направи Путин - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати са окуражени от продължаващите усилия на Франция за дипломатически ангажимент около ситуацията в Украйна, както и от разговорите между френския лидер Еманюел Макрон и руския президент Владимир Путин, предаде БНР, позовавайки се на изявление на прессекретаря на Белия дом Джен Псаки.

"Окуражени сме от всички усилия за дипломатически ангажимент в решаването на конфликта", каза тя, коментирайки посещението на френския президент в Москва", каза тя на редовния си брифинг.

Псаки обаче подчерта, че Вашингтон засега не може да прецени дали разговорите на Макрон и Путин са довели до реална деескалация около Украйна.

"Все още не можем да правим прогнози за това какво ще направи Путин. Не можем да влияем на това какво ще направи Русия след това", каза тя в отговор на свързан с темата въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    7 24 Отговор
    То аз не знам какво ще направя, че вий ли...... тарарала ку-ку, ку-ку. фиуууу.
  • 2 Сучка

    32 3 Отговор
    Тази какви тромпети прави...
  • 3 ха ха

    50 5 Отговор
    Тази давоска подлога се прави на ударена като всички останали медии. Путин каза в прав текст, че ако стане война няма да спечели и ще използва ядрено оръжие. Нашите мисирки поне назнайват руски, ама никой не смее да го напише. Путин каза нещо от рода: "Разбирате ли или не искате да разберете, че ако Украйна влезе в НАТО и реши да си връща Крим, НАТО ще трябва да прибегне до чл. 5? И се оказва автоматично във война с Русия. Русия, разбира се не може да се мери с НАТО, но е голяма ядрена сила. В някои области напред от много други... Победители няма да има!"... Написах го като цитат, но това е смисълът на думите му. Нееднозначно, че ще прибегне до ядрено оръжие в случай на война. Затова сега всички на Запад са в ступор. Мрънкат и нямат отговор. Глобалистите докараха Русия и Китай до състояние да обсада, а в същото време разрушават САЩ. Ще ни вкарат във война за да си осигурят зануляването... Добре, че Путин си направи ракетите. Всяко зло за добро.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 С две думи

    45 3 Отговор
    Ма вие май в последните десетилетия хич не сте в час...Не разбрахте ли,че вече светът се промени и не сте вие центъра на силата? И точно с глупавата,арогантна ,лицемерна и алчна политика,накарахте Русия да се върне на световната гео-политическа арена.И тя не само се върна,но и диктува в огромна степен играта-как,къде и кога...А след 2014 г. когато още Обама обяви Русия и Китай за врагове-вече се знаеше,че е въпрос на време да загубите световното си господство-просто защото Русия и Китай са голяма лъжица дори и за вашата ненаситна уста....
  • 5 Първо

    4 34 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Останалият свят също има ядрено оръжие. Второ, тези около него му играят по свирката за сега, но ако реши да натисне копчето, те първи ще му извият врата. Той може да се скрие в бункер, но няма как всички около него да съхранят семействата си. А и какъв живот ще имат след това, дори и да успеят.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Доко

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Е тогава ще ги видим и нашите Пу..и .
  • 7 Второ

    32 4 Отговор

    До коментар #5 от "Първо":

    Той като"натисне копчето" кел файда като тия около него ще му извият врата...-не го ли схващаш? Путин в прав текст го каза-" За какво ни е свят в който Русия наяма да я има?" Айде замисли се дали Путин му пука ще щели да му извият врата?Неговата позиция показва родолюбие ,държавническо мислене,чест, и т.н....все неща които у нас в последните десетилентя не са модерни и политкоректни-заради налаганият ни глобализъм.

    Коментиран от #9

  • 8 /////

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "Първо":

    Всички соросоиди ли сте толкова "остри" каза, че при война с НАТО победител няма да има какво не разбирате???

    Коментиран от #11

  • 9 Аааа извинявай

    3 24 Отговор

    До коментар #7 от "Второ":

    Не знаех, че Путин е едноличен собственик на Руския и всички руснаци около него с готовност биха умрели и пожертвали деца и внуци заради прищявката на един луд. И още нещо. Системата е направена така, че не може да се стартира еднолично. Малко не си запознат. "Той държи червеното копче" е нарицателно за главнокомандващ на ядрена държава, а не че един човек може да реши в два посред нощ самичък и да си изстреля една ракета за кеф
  • 10 mi6osp

    18 2 Отговор
    Войната Русия-НатО може да бъде само ядрена. Защото въоръжените сили на блока са четири пъти по-многобройни от руските и войната с неядрени оръжия е загубена за Русия. Русия притежава най мощните и най-модерни ядрени оръжия и ще ги използва, за да нулира преимуществото на НатО. При ядрена война голямата гъстота на населението в държавите на НатО прави броя на жертвите там неприемливо високи , т.е на практика тези държави ще бъдат напълно унищожени. тези от тях със свое и чуждо ядрено на територията си -първи. Ядрената война не изнася на НатО и защото НатО на практика нямат ПРО, а Русия е изградила ПРО около важните си обекти уголемите градове. При съюз Русия-Китай война с Русия съвсем не изнася на НатО.
  • 11 Никой освен него не гори от желание

    2 21 Отговор

    До коментар #8 от "/////":

    да воюва никъде. Всички около него са наясно че прекалява, и стискат зъби, но докога? Олигарсите губят страшно много пари. При евентуална война всичкият бизнес приключва. Всичко се разрушава. Никой няма да му позволи това. Отвътре ще го спрат. Дори по краен начин. Една война ще засегне интересите на много влиятелни хора в Русия. Не мисля, че с готовност ще позволят да унищожи всичко това заради упоритостта си да си изпълни една прищявка.

    Коментиран от #14

  • 12 Има един интересен факт

    5 28 Отговор
    Руснаците не харесват Путин и кремълската политика. Олигарсите също. Налага се да я търпят заради режима. Целият останал свят също. Ние не мразим руснаците, а режима на Кремъл им и външната им политика. Единствено нашите русофили харесват Путин и политиката която развива. Странна работа.

    Коментиран от #15

  • 13 Fury

    25 0 Отговор
    Колкото по далеч от САЩ толкова по добре. Световният тумор.
  • 14 mi6osp

    26 1 Отговор

    До коментар #11 от "Никой освен него не гори от желание":

    САЩ са тези, които искат война. Защото навлязоха в тежка криза , а от кризите САЩ са излизали само чрез войни. Единственото което ги спира да започнат война сега е изоставането им в новите оръжия.
    Русия не желае война, стигат и щетите от Втората световна и от перестройката. Русия няма да чака да бъде задушена чрез пълзящата агресия на НатО към границите ѝ. Сега предупреждава , че ще вземе твърди мерки, за да предотврати война при неизгодни за нея условия. И няма да отстъпи повече.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Някой

    16 0 Отговор
    А, не така бе моме!
    Кал да не знаете? Знаете - ще напада Украйна. Че и дати давате. Всекинден плашите гаргите с едни и същи неща.

    Не знаели били... Да внимава, че да не и резнат поста шефовете!
  • 17 Точен

    19 0 Отговор
    ФАЩ са империята на Злото. Крадат целия свят.
  • 18 ДаЗдраПерМа

    8 2 Отговор
    Зеленски разбра че дрънкането на оръжие по границата е изгоден бизнес, събра 120хил войска около Донбас и Луганск и Макрон му дава 1,2млрд евро да дръпне ръчната.
  • 19 nord

    3 13 Отговор
    Самият занулен също не знае к,во ще предприеме и затова чака трепетно срещата със съветващия го шаман
    от сибир и съдбата на войната ще се се реши от него. Дано му влее малко разум ,щото в бункера съвсем е
    изперкал. НАТО го нарита за безумния ултиматум , Китай го приема като васал ,но той продължава да се инати
    и да твори азиатски бабаитлък.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 смрaдoвe

    5 0 Отговор
    А ние пък ще погадаем защо в тези усилни времена , с толкова проблеми за човечеството вие предизвиквате ескалация във въоръжаването и безумно трошене на колосални пари . Да видим кой пръв ще отгатне от кое какво ще произтече.
  • 23 нормален

    7 0 Отговор
    Абе, САЩ защо не се страхувате от КНДР които имат вече хипер ракети достигащи територията ви, а сте дошли в Европа до решавате вместо хопата????