Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 09:55 84 937 342

Владимир Путин призна истината

  • владимир путин-
  • еманюел макрон-
  • среща

Русия отстъпва на страните от НАТО по конвенционално въоръжение

Владимир Путин призна истината - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Анализ на журналиста Иво Инджев за руската икономическа несъстоятелност в контекста на срещата между Путин и Макрон. Статията в пълнота можете да видите в блога на журналиста.

А ето и тук една голяма част от нея:

На общата пресконференция с френския президент Емануел Макрон руският президент Владимир Путин призна истината, че Русия отстъпва на страните от НАТО по конвенционално въоръжение. За фанатичните поклонници на руската военна сила ( там и у нас), която смятат за най-голяма и непобедима, това сигурно е прозвучало като шокираща новина. За тях обаче Путин си запази уговорката, че Русия е водеща военна ядрена сила (по брой ядрени глави).

Как погледна Макрон на перченето на Путин? Гледаше го с иронична усмивка, която не слезе от лицето му докато домакинът му шареше нервно с поглед и не посмя да го погледне в очите, четейки предварително подготвения си текст.

Рядкото признание на Путин за някаква руска слабост – при това в случая в любимата му военна област, е повод да продължим със сравненията по различни показатели. Понеже Русия на Путин много иска да се сравнява с развития свят, но не издържа състезанието дори с миниатюрни държави по всякакви показатели.

Да вземем технологиите и сравнението със САЩ, любим ориентир за руската мегаломания. През 2021 год в САЩ са патентовани 410 000 изобретения. Това е дял от 45 на сто от всичките издадени патенти в света за този период. В Китай са регистрирани 45 560 патента или 5% от световните. В Русия са одобрени 120 патента, което е 0,013% от всички в света.

Вижте как изглежда роботизацията, един от белезите за технологичното развитие на държавите в днешно време. И там Русия крета на опашката.

Владимир Путин призна истината

Ами надпреварата кой колко ( и какво!) изнася)? САЩ изнасят годишно “интелектуална собственост” за $117 млрд, а Русия – въглеводороди за 110 млрд.

В резултат на тази технологична пропаст в САЩ един iPhone се продава за 1300 $ , след като е сглобен срещу 100 $ в Китай, който експлоатира за тази цел суровини от Русия за 1 $.

Дори “невидими” на картата държавици, като Сингупар (с 5 милиона жители), или като Хонконг ( с 80 кл м. кв. и 3 милиона жители), изнасят повече от Русия – при това продукция, в която е вложен интелектуален труд, а не се състои от природни изкопаеми. Да не говорим за Белгия, Швейцария, Холандия и прочее европейски “джуджета”.

Ами бившата руска и съветска колония Полша? Нейният износ от 336 317 милиона долара, състоящ се от електроника, автомобили, резервни части, медикаменти и храни, доближава руския от 380 411 млн. $ и се очаква при запазване на темповете да го задмине тази година. Полша получава повече приходи от продажба на мебели, отколкото Русия от износ на оръжия.

Финландия, друга бивша руска колония, даде пример как една малка държава се опълчва на огромната Русия и бере днес плодовете на своята независимост с БВП , който е 5 пъти по – голям от руския на глава от населението.

Това е само моментна снимка. А какво предстои? Политиката на ултиматуми и на газов шантаж само стимулира центробежните усилия на зависими от руските енергоносители западни държави. Например Франция и Испания възраждат проекта за тръбопровода Midcat, по който алжирският газ да създаде алтернатива на руския.

Поради всичко това (и още много друго в този дух) в руските социални мрежи гневни коментатори определят съвременна Русия като “свръхдържава”, чийто танкове могат за най-кратко време да стигнат до чуждите граници, но в границите на Русия линейките на Бърза помощ пътуват по 8 часа (по истински случай в Калуга, където поради липса на пътища линейка пътувала 8 часа в преспите за един пациент, който починал веднага, след като го извозили до болницата).

Прав е президентът Радев, русофилът му с русофил, когато каза някак между другото, че Русия не е пример за подражание. И той, подобно на Путин, не може да отрече някои факти. Защото дори и в България, непрекъснато осмивана от руската пропаганда като най-бедната в ЕС, минималната заплата е два пъти по-голяма от тази в Руската Федерация. Същото се отнася и за разходите за храна.

Има още един показател за сравнение, който говори не само за пренебрежимото по значение място на Русия в световната икономика, но и за нейната деградация. Това е сравнението между Русия отпреди век, която е била на 5 място в света по БВП и е имала дял от 4 на сто от нея (почти половината от БВП на САЩ )и днешна Русия, с нейния 1,94 на сто дял от световната икономика.

Владимир Путин призна истината


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 311 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Раданч Татлъту

    320 44 Отговор
    Значи има значение дали ще те убият с един куршум или с 3-4,мдаа.🙉🤡🙉
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АУУУУУ

    298 673 Отговор
    ПОЗДРВАЛЕНИЯ НА АВТОРА ,ЗА ФАКТОЛОГИЯТА ЛИШЕНА ОТ ВСЯКАКВИ ПРОПАГАНДНИ УЛОВКИ......САМО ФАКТИ ...ИЗВОДИТЕ СИ ГИ НАПРАВЕТЕ САМИ ....АКО ВИ УТЪРВА ...... АКО НЕ .....ПИШЕТЕ МИНУСИ

    Коментиран от #69, #125, #150

  • 6 Последния Софиянец

    653 150 Отговор
    Макарон беше напълно неадекватен на срещата и след това наговори куп глупости.
  • 7 101010

    798 111 Отговор
    На Инджев трябва да припомним че и талибаните отстъпваха по-конвенционални и всякакви други въоръжение на американската армия и нейните съюзници в Афганистан
    Изводът е че не винаги превъзходството в някое въоръжение е гаранция за военен успех

    Коментиран от #52, #103, #120, #155

  • 8 hh88

    795 101 Отговор
    Агентът на ДС Ивайло си е свикнал да плюе по врага. Преди е пишел статии срещу САЩ, сега срещу Русия. Трябва да се слагаме на новите господари. Иво, гледай си нашата кочина на какво прилича 32 години след демократичните промени. Недей се занимава с другите.
  • 9 /////

    703 65 Отговор
    Коментар от другаря Инджев безпределно верен на БКП и КПСС когато обикаляше по близкия Изток и пишеше статии громейки Израел и Сащ сега е по-голям католик и от Папата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 моля коригирайте

    355 46 Отговор
    Нещо с превода сте я закъсали и данните не можете да схванете адекватно.
    Пример: Нейният износ от 336 317 милиона долара... Става дума за Полша. Внушеноетп, че държавата изнася 336 к милиона (т.е. 336 милиарда) интелектуална собственост е напълно невярно. Целият им износ е в рамките на 27 млр и имат външнотърговски дефицит в рамките на 600 млн евро.
    Забележете: не казвам ,че полската икономика е зле или че търговският инм дефицит е голям. Напротив, данните им са чудесни и за държава която е 7 пъти по-голяма от нас имат миниатюрен дефицит (нашият е милиарди). Единственото към което апелирам е да не поствате подобни недомислици.
    Редактирайте целият текст.

    Коментиран от #132

  • 12 Дявола Евангелието

    599 94 Отговор
    Поредния напъващ се, да ни убеди, че НАТО са най-великите. И защо се напъвате толкова като сте най-великите. Путин ясно КАЗА - победители няма да има. Ако на НАТО това им харесва и искат унищожение на човечеството, нека действат. Ама май истината е друга и вече нЕма кой да ви вЕрва. Вие с един Афганистан не можахте да се оправите та със съюза Русия Китай ли !? С мечките мед няма да можете да ядете. То си го знаете, заради това и само грачите!!!

    Коментиран от #326

  • 13 Ние с гайдите

    599 89 Отговор
    Добре че сме в ЕС и Натото ! Разбиха ни промишленост , здравеопазване , селско стопанство ...Ама станахме "евроатлантици" ! 😜

    Коментиран от #51, #294

  • 14 агент ивайло

    551 65 Отговор
    Иво Инджев - троен мръсник. Член на БКП, агент на ДС, учил в СССР. Целият му род - комунисти.
  • 15 Иво

    156 512 Отговор
    Много обективна и показателна статия!!! Браво!! Докато другите нации се развиват и са в бъдещето то ушанките още са 1944г.Само плашат, изнудват и се перчат а народа им страда и мизерува....

    Коментиран от #59, #62

  • 16 Иванушка

    493 62 Отговор
    Тая пък мишка кой я пита.
    Путин каза човека истината - няма как Русия да се противопостави на цяла Европа и САЩ освен с ядрено оръжие. Животът обаче все още го бива за да го губим.
    Руските искания са ясни - буферна неутрална зона около руските граници или гаранции за неразполагане на нападателно оръжие в тях и в граничните страни които вече са в НАТО.

    Коментиран от #78, #137

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 101010

    389 68 Отговор
    Да се чуди човек откъде Инджев вади толкова важни данни. Ето пример

    "България, непрекъснато осмивана от руската пропаганда като най-бедната в ЕС, минималната заплата е два пъти по-голяма от тази в Руската Федерация"

    Сега нека си зададем въпроса как така тия бедни мужици изкупиха безброй много имоти по крайбрежието на южна Европа и други държави ще ги изброя Турция в България Гърция Египет Италия Черна гора Хърватия Италия испания-португалия може би пропуснах някоя

    Коментиран от #71, #73, #76

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 миролюб бенатов

    351 39 Отговор
    А бе, автора да вземе един път да направи анализ на неговата държава.
  • 21 Винету

    94 405 Отговор
    Поздравления за анализа. Дано най накрая нашите русофил се осъзнаят.
  • 22 Хисторик

    302 38 Отговор
    Шекелофреника какво се радват 21 век сме и войните ще се водят с ракети. Бройката е била водеща преди 80 година сороснята явно живее още през 1939.

    Коментиран от #133

  • 23 агент-доносник на ДС ивайло

    238 38 Отговор
    Какъв сладур....
  • 24 мислещ

    336 31 Отговор
    Това ли извадихте като важно от изказването му? А това за ядрените ракети е за между другото? Никога досега Путин не се е изказвал така директно и конфронтационно. Това трябва да ви говори нещо.

    Коментиран от #79

  • 25 Веркович

    285 23 Отговор
    (М)Инджев:Афганистан,Виетнам,Сомалия,Ирак,Сирия,Либия.....
  • 26 Отряд ",, Чавдар,,"

    340 47 Отговор
    Не е важна бройката, а качеството. Тоо и Бонапард имаше голяма армия и Хитлер обаче
    се видя как безславно си счупиха зъбките в Русия.

    Коментиран от #135

  • 27 Перо

    333 54 Отговор
    От кога мебелите дават по-голям приход от оръжията? В най-големите армии на НАТО се допускат третополови и обратни воиници. Преди военни действия си слагат червило и лак за нокти! Путин от вежливост не спомена тези факти!

    Коментиран от #136

  • 28 Лавренти

    268 33 Отговор
    Тоя смешен колаборационист колко били патенти имали колко реактори и колко ледоразбивача сглобиха соросоите и колко ракети... а не колко сладолед са патентовали е важното.

    Коментиран от #140

  • 29 Гришата

    269 38 Отговор
    мнението на боклук-отпадъкАа иво инджев никого не го интересува ,та той може и да твърди ,че Исус Христос е бил член на НАТО

    Коментиран от #227

  • 30 КОНТРАТА

    299 35 Отговор
    Най важното в случая е, че Инджо държи патента за клоун номер 1 в България!

    Коментиран от #142, #228

  • 31 mi6osp

    270 43 Отговор
    Точно защото Русия отстъпва в конвенционалните оръжия и в числеността на армията, съвременната война Русия-НатО няма да се води с конвенционални оръжия и със саби. Тя ще се води с най модерните оръжия, където Русия води поне с едно десетилетие . А те са милиони пъти по унищожителни от конвенционалните и дават безспорно военно предимство на държавите, които ги имат на въоръжение Русия,Китай.
    Независимо от много съмнителното смазващо преимуществото на САЩ в изобретенията, декларирано в анализа от Инджев, факт е, че през последните 3-4 десетилетия САЩ нямат успешни нови оръжия, приети на въоръжение. А това предопределя резултата от съвременна война.

    Коментиран от #50, #143, #147, #170, #314, #328

  • 32 МДААА А... чуваш ли АГЕНТ ИВАЙЛО

    232 25 Отговор
    "Тук Макрон намекна за необходимостта да се признаят руските опасения. Той заявява: "Няма сигурност за европейците, ако няма сигурност за Русия", формулировка на уважение, която също така легитимира исканията на Москва за нова архитектура за сигурност, основана на руската концепция за "неделима сигурност". Но какво е имал предвид Макрон, не е ясно.

    Той каза, че твърдо се противопоставя на повтарянето на "грешките от миналото относно сферите на влияние", но след това каза, че "Русия е европейска. Който вярва в Европа, трябва да знае как да работи с Русия и да намери начините и средствата за изграждане на европейското бъдеще сред европейците."

    Коментиран от #149, #210

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Страхул

    59 232 Отговор
    тя истината е очевадна-без ядреното оръжие русия си е един регионален бандит.

    Коментиран от #320

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 А бе

    215 41 Отговор
    Имат,не че нямат по високи икономически показатели,спор няма.
    Ама имат ли Циркон?
    Нямат. Една ракета и ...сбогом Чарли. Тъй,че умната. Не ги дразнете рашките. Сядайте и се разбирайте на масата,какво е това дрънкане на оръжия.

    Коментиран от #45, #127

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Монгола

    212 45 Отговор

    До коментар #10 от "ДО ИНДЖЕВ":

    Ти не приемай думите,, че,, ПОБЕДИТЕЛ НЯМА ДА ИМА" президента Владимир Путин не е по хвалбите той е дипломат това да не ти е разговори в кръчмата кой е по- по най. Руснаците имат ядрено оръжие, но модерните им ракети ПВО подсигуряват територията на РФ от вражески такива. Победителя е ясен Руската Федерация.

    Коментиран от #87

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Славянин

    192 36 Отговор
    Явно автора не сибдава сметка че при война е най важно да имаш "топки",а при западните ни другарки гибняма и при първите кръволития ще заминат при мама.

    Коментиран от #151

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 а те така

    153 29 Отговор
    Тази наредена АМЕРИКАНСКА п........ка Авторчето що не вземе данни от 1902, а????????? Енема такива и....и, като бълваните от АМЕРИКА "журталя".
  • 48 ЧОКИ

    238 43 Отговор
    БРАВО НА ПУТИН ,КОЙТО ЧУ С УШИТЕ СИ ГО РАЗБРА ПРАВИЛНО. САЩ ИСКА ВОЙНА И ЧАКА С ПРАВОКАЦИЙ И ЛЪЖИ НАГНЕТЯВА ОМРАЗА. НЕ ИМ СТИГНАХА ВИЕТНАМ КОРЕЯ СИРИЯ ЛИБИЯ ИРАК АФАГИСТАН УКРАЙНА ЮГОСЛАВИЯ И НАМЕСИТЕ ИМ В БЕЛАРУС,ГРУЗИЯ С ПРАВОКАЦИЙ. А СЕГА ЗАПОЧНАХА С ЕВРОПА.ПРИПОМНЕТЕ СИ ТОВА КОЙ Е АГРЕСОРА?

    Коментиран от #165, #335

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Забравяш как рвйгън

    73 166 Отговор

    До коментар #31 от "mi6osp":

    Без пушка да пукне срина къде къде по-мощният във всякакво отношение СССР. Сриването на Русия е детска игра в сравнение със СССР, но никому не е нужно това. Сега положението ни устройва идеално. Какво му е лошото милиони крепостни да копат природни ресурси с месечни заплати колкото помощи получава един безработен на запад за ден? Какво му е лошото тези изкопаеми да ги купуваме на безценица? Това, че от тях се обогатяват шепа руски олигарси, докато народа тъне в мизерия нас не ни засяга. Това си е вътрешен проблем на русия. Как преразпределят богатствата си е тяхна работа. Щом търпят явно не им пречи.

    Коментиран от #56, #94, #157

  • 51 е те така

    147 28 Отговор

    До коментар #13 от "Ние с гайдите":

    благодарение на авторчета като това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Иначе си взема доларчета, от сороските.

    Коментиран от #153

  • 52 Ха ха ха🤣

    45 106 Отговор

    До коментар #7 от "101010":

    Хахаха, руснаците с талибаните ли ги сравняваш? Копейкииин, копейкин.

    Коментиран от #189

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Димитров

    178 35 Отговор
    Г-н
    Инджев е известен русофоб,запознати го знаят!
    Запознатите също така знаят за конвенционалните оръжия,само лаик може да се учуди!
    Това ,със съотношението им си има своето логично обяснение,не тук е мястото за това.
    Известно ли му е,че от две години първенството по военни технологии държи
    Русия?
    Освен това,ядреният и потенциал е такъв,че може десетина пъти да изгори територията на
    С
    А
    Щ!
    Да продължавам ли с фактите,а не с пристрастията като него!?
    Така,че много здраве!

    Коментиран от #83, #159, #298, #329

  • 55 Тоя е"журналист"

    188 38 Отговор
    на дв така че каквото и да каже,няма значение.Най противното е че продължава да насажда омраза към Русия.Заработва си сребърниците като предава Родината си.Безсрамник

    Коментиран от #162, #163

  • 56 Рто

    134 21 Отговор

    До коментар #50 от "Забравяш как рвйгън":

    Кои полезни изкопаеми и енергоносители купуваме на безценица, че ми стана интересно?

    Коментиран от #81

  • 57 Българански

    160 34 Отговор
    Тоз коментатор отговаря на на прекрасната Българска пословица , не види гредата у собственото си око, но види треската у чуждото. Как пък един път не прокоментира укронеофсшистките радикали направили с помощта на цереу преврат у Киевска рус! А великата хамериканска армия излете с подвита опашка от дрипавия афганИстан! Много обичат задокеанските ни "братчета" да вадят горещите картофки с чужди ръчички! Нагледах се на гнусни двойни стандарти и в политиката, и в журналистиката!

    Коментиран от #67

  • 58 Хазар

    182 36 Отговор
    Браво, иво, браво, инджев! Ти си бил жив, бе брато!Още не си се удавил в собствените си плюнки, значи... Дерзай, дерзай, българомразецо!
  • 59 Гастарбайтер

    108 19 Отговор

    До коментар #15 от "Иво":

    Развиваме се като обслужващ персонал на бъдещето...
  • 60 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    153 36 Отговор
    Инджев пълни глупости сте написали. Русия ако не санкциите щеше да е с поне 35%нагоре БВП..... Статия на ниво сини шамани отпреди 25 г.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 инджев

    114 22 Отговор

    До коментар #15 от "Иво":

    ти ли си бе ме ке ре не щас т но
  • 63 пламен

    66 142 Отговор
    тъжната истина е, че сме най бедни в ес защото сме най русофили

    Коментиран от #105, #231

  • 64 1944

    55 120 Отговор
    не стреляйте по болшевиките. те толкова си могат. тоест нищо не могат.
  • 65 Дългият

    48 82 Отговор
    Инджев,недей така че сега ще те удавят в плюнки...Истината боли,ама като си сляп,какво ти пука...
  • 66 Факт

    59 16 Отговор
    Малко като дявол евангелието!
  • 67 Гочо

    39 68 Отговор

    До коментар #57 от "Българански":

    човека работи с цифри...изкарй ги и ти бе..йаксгдтяеацзбсга ......

    Коментиран от #154, #232

  • 68 ДжО1984

    135 32 Отговор
    "Путин призна истината", до колкото знам Путин не говори глупости, още повече лъжи, за да признава истината. ФАКТА, е че нато има повече ножове, но кой ходи на стрелба с ножове. Та кой ходи на ядрена война с танкове и самолети, руснаците имат токова голямо разнообрази от ракети и най-важно за всяка вражеста точка поне по една, даже и за самият Пентагон имат "обедно меню", цел НОМЕР ЕДНО, ако САЩ сгазят лука!!!
  • 69 Ха ха ха ха ха

    145 30 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    Автора на статията преди 1990 година говореше и пишеше цели фермани, че САЩ били терористична държава! Да му вярваме ли? Според теб-Да!
  • 70 ДаЗдраПерМа

    114 13 Отговор
    Направих си труда да намеря първата санкция въведена против Русия и бях доста изненадан. За първи път се споменава за въвеждане на санкции през 1230-1232г. Тогава в Русия идват силни студове в края на лятото и измръзва реколтата. Остават без хляб Новгород, Псков, Смоленск, десетки хиляди умират. Почват хуманитарни помощи от Германия (немците) но са много малки и тогава Папа Григорий IX забранява на венецианските търговци износа и доставката на храни за Русия. Използва слабоста на русите и организира северните кръстоносни походи за покръстването на прибалтийците.
  • 71 Рашавия

    43 72 Отговор

    До коментар #18 от "101010":

    Веднага ще ти кажа:
    -С парите и златото което откраднаха, и продължават да крадът от "бившите" соц. държави.
    На всеки работещ в бегето се заплаща минимум 500€ по-малко на месец, остътъка се облага с общо около 38% данъци.
    Бачкат и почти всички пенсионири-заради подаянията които щедро им отпускат.
    Повечето пари се харчат за храна и режиини.
    Та.
    3 500 000 роби 500-2000€ на месец е равно...?
    Русия е на входа и изхода на бегето, както и надоло по веригата докъдето има повече пари.

    Коментиран от #74

  • 72 любител

    113 37 Отговор
    ивчо че си продажен е ясно но пък чак до толкова че да ръсиш такива глупости не съм очаквал. поне да беше писал колко са ти платили за да се изложиш така и да си заслужава хората да те плюят. хахахахаха.
  • 73 дедо ми

    60 80 Отговор

    До коментар #18 от "101010":

    Отговора е ясен, но не и за теб. Имотите ги купуват руснаци,близки до управляващите, от корупционни пари. Това го знаят и учениците по обикновените хора там живеят доста по- зле и от нас българите.
  • 74 Ха че

    118 24 Отговор

    До коментар #71 от "Рашавия":

    Златото ни заминава за Канада всекидневно!

    Коментиран от #84, #171

  • 75 chi

    111 37 Отговор
    Защо му публикувате материалите на този непрокопсаник?
  • 76 нов

    69 13 Отговор

    До коментар #18 от "101010":

    А нима това, че има българи с имоти в чужбина, означава,че не сме най-бедни в ЕС /не само/?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 И аз да кажа

    56 113 Отговор

    До коментар #16 от "Иванушка":

    Иванушка дурачок ли си? Да не искаш да кажеш, че всеки, който има ядрено оръжие, може да изнудва? Ми тя и Северна Корея може да си измисли и да иска "санитарна" зона от 2000 км около себе си- иначе война! Това путинифилите хем сте много кръвожадни, хем сте нахални. Мисля, че всеки трябва да си налягат парцалите, Путин също. Макрон показа как трябва да се държи държавник- ама той е завършил най-престижния лицей, после политически науки и бизнес. А кагебистът размахва патлака. Кой според вас накрая ще си намери майстора?

    Коментиран от #333

  • 79 Луди всякакви

    37 19 Отговор

    До коментар #24 от "мислещ":

    Да, говори ни- някой трябва да го прасне по мутрата, защото се е забравил
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ами всички

    17 22 Отговор

    До коментар #56 от "Рто":

    Ти ще идеш ли да копаш за 100$ цял месец изкопаеми? Ако искаш повече заплата изкопаемите няма да струват толкова. Схващаш ли?
  • 82 Тиква Стайл

    46 68 Отговор
    А какво да кажем за моралната деградация: царска Русия даде на света Достоевски, Толстой, Пушкин, Гогол, Чайковски а чекистка Русия Джерджински, Берия и Люблянка, Ленин , Сталин и Путин , ГУЛАГ, Катин и Чернобил, чистки, политически преследвания и масови депортации и убийства.
    Но важното е че Историята не търпи такива камъчета в сваята обувка и бързо се отървава от тях. Направи го с всички европейски тоталитарни диктатури на 20 в. , ще го направи и с последната оцеляла такава.

    Коментиран от #95

  • 83 Вярвай си

    47 75 Отговор

    До коментар #54 от "Димитров":

    И къде имаше преглед на военните технологии и Русия беше отличена с първо място? Тия работи не са ли секретни, русофиле? Не виждате ли, че руснаците непрекъснато се фукат с правени- недоправени военщини. Защо мислите, че САЩ ,с 10-кратно по-големия си военен бюджет , не са се погрижили да счупят ръчичките на всеки, който се пъне и ги заплашва? Разсмивате ме!
  • 84 Рашавия

    9 17 Отговор

    До коментар #74 от "Ха че":

    Да, и от там в русия.

    Коментиран от #233

  • 85 ИВАН

    77 21 Отговор
    Отначало майка му го е научила така - да се нагажда и да стиска само парата, после и професорите дето са го учили .... и така се е заформило едно нагаждаче, а всеки нагаждач е и предател, за съжаление не е само Иво Инжев, но той е един от емблематичните предатели, трябва да го изучават в учебниците
  • 86 Владо

    60 21 Отговор
    абе плужек, една Русия срещу НАТО, а колко страни са в нато , 30 държави членки. Е за какво говорим ?

    Коментиран от #90

  • 87 И аз да кажа

    41 77 Отговор

    До коментар #42 от "Монгола":

    Е що тогава крякат, че ги обграждали враговете? Щом са толкова добре осигурени и (уж) не търсят война, чужди земи и конфликти, какво им бърка кой къде членува и как се въоръжава? Само това моля да ми обяснят привържениците на руската страна! За мене нещата стоят точно по обратния начин- понеже се постабилизираха икономически и се превъоръжиха, искат да се налагат на останалия свят и шантажират. Миролюбива държава не постъпва така!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Видов Дан иде

    89 18 Отговор
    Г-н Инджев аз внимателно гледах срещата между Путин и Макрон по руския Первьй канал.Там Путин подчерта че Франция е инвестирала в Русия с над 600 фирми и дружества също подчерта че офицялното изявление на админисрацията на НАТО от преди още Украинската криза е че запалаха номер едно е Русия е питам аз драги ми смехурко кой има интерес от дестабилизация на региона - ми много прост отговор -тези които не живеят в него.Да кажеш нещо по въпроса защо BR Deutschl. не разрешиха преминаването на UK самолети доставящи военна помощ за Украйна.Анализирай тука ма нещо мълчим по въпросЪт............кокошкар
  • 90 Ха ха ха ха ха

    75 20 Отговор

    До коментар #86 от "Владо":

    Нато, това е Турция. Останалите членки са на хартия. Пример-ти си в Нато! Какво имаш? Изтребители на рисунка:)))) И няколко шкембелии дето се води войска и не знам колко броя генерали:) така са и останалите членки в Нато.
  • 91 ДРУГАРЮ ИНДЖЕВ , СЪГЛАСЕН СЪМ . . .

    82 15 Отговор
    Съгласен съм с написаното , но много желая да напишеш поне няколко неща от хвалебствията ти от преди 1989 година . Ама много добре ще ни подействат ! Ей така , да ни припомниш кой си бил и защо ! ! ! Да си изкажеш тогавашните убеждения и сегашните .
  • 92 Weiss

    74 20 Отговор
    Не знам на Иво Инджев каквоса му направли, докато е бил студент в СССР, ама от тогава не е адекватен на тема Русия и руснаци, като малко дете е :-)
  • 93 Айде бе

    30 59 Отговор
    Гледам я тая дългата 5-метрова маса и се питам- само от просташка показност, или за да не се разпознае двойник ли е?
  • 94 mi6osp

    78 24 Отговор

    До коментар #50 от "Забравяш как рвйгън":

    СССР опита да подкрепи социалистическа революция в целия свят. Икономиката му не издържа ,срина се и го погреба.
    Русия не повтаря тази грешка, грижи се за себе си, укрепва икономиката си и няма шансове да повтори това ,което се случи с СССР.
    Но САЩ с бързи крачки се движи към съдбата на СССР, като при рухваща икономика опитва да запази военното си превъзходство в целия свят.

    Коментиран от #336

  • 95 Напомняне

    12 47 Отговор

    До коментар #82 от "Тиква Стайл":

    Ами какво друго да очакваме от следреволюционна Русия, като тя от 1917 и до ден-днешен (sic!) е във властта (явна или скрита) на евреите? Надявам се, не се налага да обяснявам какво означава това положение за една страна и народ, попаднали в ръцете на чедата сионови...
  • 96 ЖОРО

    87 27 Отговор
    Американските войници се бият за пари.....Руският войник--за РОДИНУ...

    Коментиран от #118

  • 97 Огледай се, ако каже, слънцето ...

    26 10 Отговор
    ... изгря. Може да лъже, в "гена" е. Най-удобният начин да си съчиняваш и това, което не е било, да се криеш зад формулировка "мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати." Само една от глупастите, колко са патентовали, нищо, че е за измишльтина ветропоказател, мъгломер или нещо, което никого не интересува. Игнорирай го, ако не приличаш на подобни.
  • 98 Оня

    64 21 Отговор
    Ми щом НАТО са толкова много държави,а Русия е една,защо всички ходят при него а не той при тях.Да масата е дълга но Макрон да не му е приятел че да сяда до него.Просто му показва кой кой е.

    Коментиран от #102

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Русев

    36 61 Отговор
    Гати и съветските тролове дето коментират. Говорят им с цифри, те си знаят плиткоумните набивки.
  • 102 Герги

    29 64 Отговор

    До коментар #98 от "Оня":

    Ходят при него защото знаят че го хапе неправилно главата.Погледни кои са му дружките...Лукашенко...Ким....Си Пин...Всеки от тях е потенциален клиент на психиатрична клиника...

    Коментиран от #301

  • 103 да кажа

    27 40 Отговор

    До коментар #7 от "101010":

    Дам тия талибани, също наритаха и СССР другарю🤣

    Коментиран от #145

  • 104 НАТО

    40 68 Отговор
    Браво на автора, само факти. Четете и плачете родни рублофили.🤣🤣🤣
  • 105 Русев

    32 66 Отговор

    До коментар #63 от "пламен":

    Така е, но няма как да го обясниш на празни глави. Колкото по-голяма е любовта към Русия - толкова по-бедна е държавата. Примери колкото искаш.
  • 106 Никой

    73 21 Отговор
    Айде още един умник. Какво си признал Путин. Ти там ли беше ве шушляк

    Коментиран от #115

  • 107 Петкан

    57 19 Отговор
    Автора е все по-разочароващ-факт!
  • 108 Йонко Евреина

    63 22 Отговор
    А бе слаби, ама всички му ходят на крака, да му се умилкват! Включително и Ердоган, който е в пъти повече държавник от примерно Макрон! Иначе Инджев си тълкува нещата американо-политкоректно!

    Коментиран от #113

  • 109 Сивия

    22 47 Отговор
    Много е гадно като ти сервират факти ,а единственият ти отговор е : ми що биете негрите ?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Гост

    45 18 Отговор
    Тоя защо изобщо го пускат ефир....
  • 112 Анка Картечарката

    21 48 Отговор
    "Матушката" е Горна Волта с ракети,Бананова република без банани и Сибирско-Азиатски Бан ту стан,населен с нещастни хора.
  • 113 И аз да кажа

    26 15 Отговор

    До коментар #108 от "Йонко Евреина":

    Да, бе- и докъде си докара държавата умникът Ердоган? Да се редят на опашки за хляб за бедни, да емигрират лекарите, да ни е евтиния и пазаруваме оттам, да сменя непрекъснато хората от статистиката, щото не харесва какво са преброили...мина времето на диктатурите и на верските режими - те водят до бедност и революции, дори да имат временен успех с насилието
  • 114 Иванушка дурачок

    20 38 Отговор
    До24 мислещ........
    Ти явно си бърборещ не мислещ, какво ще остане от любимата ти Рашка след ядрена война......?Пепел, и кой ще му добива горива и ценни метали на големия-малък скрит в бункера?
  • 115 Луди всякакви

    11 6 Отговор

    До коментар #106 от "Никой":

    Ти вярваш само на новини от очевидци ли?
  • 116 краско

    46 25 Отговор
    Иво - уважаван преди журналист, но от доста време един от най - необективно отразяващ журналист. Продал се е или лични пристрастия - по скоро първото.
  • 117 Китаец

    47 13 Отговор
    Спомнете си о-в Сахалин,изпаряването на стотици конвенционални китайци и оръжия!

    Коментиран от #119

  • 118 ИзбираТела

    35 27 Отговор

    До коментар #96 от "ЖОРО":

    Американските работници работят за пари.....Руските--за ПУТИНУ...
  • 119 Рашавия

    9 22 Отговор

    До коментар #117 от "Китаец":

    Мда, китайците бяха яко въоръжени с червените книжки на Мао Це Дун.
    Руснаците се уплашиха и ги изгориха с град.
    800 000 китаеца с книжки в ръка не е шега.
    Ако всеки един им бие по шамар щи им окапят главите.
  • 120 Баро

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "101010":

    Спри да припомняш и мисли реално ако можеш де
  • 121 Outfielder

    32 9 Отговор
    Аааа.... па американците ,още си бият негрите
  • 122 Баро

    29 37 Отговор
    Направо не мога да повярвам колко ватенки и русофилски тролове пишат тук

    Коментиран от #184

  • 123 Ъъъъ

    46 16 Отговор
    Хора, не си мислете че като някой живее в ню Йорк, Париж или Милано има живот по щастлив от един човечец в Родопите например. храната им е изкуствена, боядисани маслиниили лимони, пълно с нитрати. Земята е мъртва от отрови, оттам и водата, няма инсекти, птици. Оттам всички ги настига рак на простата, червото дванадесетопръстника и кво ли още не. Стрес от системата - работа, метро, спанеи оттук милиардите депресанти които се купуват. И точно кпгато мислят да се пенсионират почват ходения по болниците, операции и т.н
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Няма смисъл

    21 53 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    да се хабиш в тази дупка от всичкологичнинекадърници! Достатъчно е малко да се поровиш и да поизчистиш, че в резултат на икономическата реалност въоръжените сили на Ю Кей + Франция + Италия превъзхождат руските и в момента!!! А Германия е в състояние да снабдява яко с високотехнологично въоръжение! Дори цяло НАТО, а и САЩ не са необходими, за да се държат ушанките в ступор. При умно изградена ЕУ армия и обявяване на ядрените централи за еко (+ВЕИтата) съжалявам, но рашка се връща на ниво Мианмар, Непал, африканските държави и т.н.
  • 126 Омакрон

    50 23 Отговор
    Е да ама, "великият и непобедим американски войник" когато слезе на сушата стига да му изкряскаш, ще остави всякакво конвенционално оръжие, ще напълни гащите и бързо бързичко ще се върне при мама да му смени памперсите. Така е било винаги. Амин.

    Коментиран от #168, #187

  • 127 Без притеснения

    31 20 Отговор

    До коментар #40 от "А бе":

    "Рашките" живеят на огромна територия и е нормално в земите им да се намират всички елементи от периодичната таблица. Но ... руският народ живее бедно.
  • 128 Иво Инджев

    60 21 Отговор
    Тъпо, Инджев, много тъпо. Вместо да извадиш очи, изписваш вежди. Защото:
    1. Естествено, че конвенционалните сили на Русия са по-малко от тези НАТО. Това го пише на всеки сайт, където дават данни за въоръжените сили на страните. За това и Русия не иска война, за разлика от НАТО. И Украйна.
    2. По-малките конвенционални сили са много голяма предпоставка за по-бързото използване на ядрено оръжие. Путин ви го каза на такива като тебе войнолюбци - За какво ни е свят, в който Русия я няма?
    3. Да, икономиката. А защо не покажеш и другата статистика - Китай изпревари ЕС по БВП през 2021 г. До края на десетилетието, някъде около 2027 г. ще изпревари по БВП и САЩ. А Русия - ами ти и такива като тебе направо набутахте Русия в съюз с Китай. Военен съюз. За това и сега към Украйна се пращат войски, които до преди 2 седмици бяха в Далечния Изток.
    4. И пак икономиката - Русия има по-малки конвенционални сили от НАТО, но намалява военния си бюджет, който и без това е сто пъти по-малък от този само на САЩ. Кой е агресивно настроен, бе Инджев? Кой непрекъснато увеличава военните си сили и се примъква към руските граници?
    Не ставаш дори и за това, за което си учил, дрОгарю капитан от ДС, даже и за комсомолски пропагандатор не ставаш.

    Коментиран от #325

  • 129 petar svilenov

    47 14 Отговор
    Иво Инджев бил лансиран журналист по времето на СОЦА.За да направи кариера станал агент на ДС учил в СССР,После станал активист на СДС,баща на 5 деца.Сега май е на козяшка хранилка.Не станал депутатин,като Асен Агов,чието досие изчезнало от архивите,според сподвижниците им.
  • 130 Конник

    37 14 Отговор
    В природата има само 100%! Няма 99 или 101%, дане говорим за 200 или 300%!
    Стига фалшиви сравнения. Ако това беше истина САЩ отдавна да е завладял Русия.
    Проблемите са както разликите мажду Калашников и М4.
    Дефицита на САЩ Е -104% (фалшиви измерения) срещу 100 приходи. В Русия е около -30% срещу 100 приходи.
    САЩ издават облигации (US Treasuries), тоест могат да си печатат зелени хартиики колкото си ускат.
  • 131 Д-р Бръкнипутев

    22 34 Отговор
    Руско производство ?! Може, само чук, трион или пила.Нищо друго.

    Коментиран от #172

  • 132 Outfielder

    20 10 Отговор

    До коментар #11 от "моля коригирайте":

    Я прочетете още веднъж текста на статията.
    Износ на Полша 330млрд$,износ на Русия 380млрд.
    При 4 пъти повече население, и 50 пъти в територия превъзходство в полза на Русия.
    Никъде в текста не срещнах данни сравняващи износа на интелектуална продукция на двете държави.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 постоль

    35 13 Отговор
    Само за сведение, в Чукотка средната заплата е с доларов еквивалент над 1600 долара!

    Коментиран от #161

  • 135 Outfielder

    8 7 Отговор

    До коментар #26 от "Отряд ",, Чавдар,,"":

    Я се върни в 21век.3663
  • 136 Outfielder

    13 4 Отговор

    До коментар #27 от "Перо":

    Не си напрягай четвъртинката мозък дето имаш
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Сисил

    49 13 Отговор
    Автор иво инджев
    Не заслужава внимание, предизвиква отвращение като евгени михайлов, есен агов, местан, плевнелиев, каракачанов, комунистически изчадия
  • 139 Бай Благой

    35 15 Отговор
    Абе пишете, че статията е на русофоба Иво (мин)ДЖЕВ.
  • 140 Outfielder

    19 18 Отговор

    До коментар #28 от "Лавренти":

    Искаш ли да сравняваме самолети от последно поколение.
    Ф22 -200 бр.
    Су57 -6 бр със стария двигател🙂

    Коментиран от #148

  • 141 Боровил

    16 8 Отговор
    Е много го изплашиха..Вовата няма апетит човека😄😀😃
  • 142 РЕ КОНТРА

    19 16 Отговор

    До коментар #30 от "КОНТРАТА":

    Имаш ли някакви аргументи,с които да докажеш икономическото превъзходство на Русия. Поне да се опиташ.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Сивия

    19 21 Отговор
    Много е гадно като ти сервират факти ,а единственият ти отговор да е : ми що биете негрите ?
  • 145 Допълвам

    11 12 Отговор

    До коментар #103 от "да кажа":

    ссср го наритаха а САЩ решиха че просто няма смисъл
  • 146 Adolfio

    35 16 Отговор
    Божеее,Божкеле...цитира,цитира,идиотщините си и явно изпада в сексуален делириум ...пикльото ,на когото името му в много научни среди е синоним на...идиот!А истината е една,Русия няма как да има,всичкото конвенционално оръжие на ЕС.Това и каза Путин,не тръгвайте да въоражавате Украйна (вече се прави),не я приемайте в НАТО (вече са готови да го сторят),защото ако Украйна тръгне да воюва с Русия,за да си върне Крим (който е руска територия).ДНР и ЛНР ,които са се отцепили от Украйна и които очакват да се споразумеят мирно,поне според Минскито споразумение,ще се намерите във ВОЙНА С РУСИЯ !!!И ПОГЛЕЖДАЙКИ КЪМ ЯДРЕНОТО НИ ОРЪЖИЕ ,(ето там са номер едно в света)и заради това че, няма да водят война с конвенционални оръжия,тъй като те предполагат Атакуване а не Отбраняване,той предупреди че ще се защитят с .... атомното си възпиращо оръжие!!!И КАКТО КАЗА ПУТИН... ТАЗИ ВОЙНА НЯМА ДА ИМА...ПОБЕДИТЕЛ !!!
  • 147 Outfielder

    15 9 Отговор

    До коментар #31 от "mi6osp":

    За сметка на това Путин, показва 5,6 бройки Су57 и 30тина Армати или малко повече
  • 148 Баро

    14 14 Отговор

    До коментар #140 от "Outfielder":

    Че то и корпуса е стария а и су57 не е последно поколение а последно проидведен
  • 149 Outfielder

    11 10 Отговор

    До коментар #32 от "МДААА А... чуваш ли АГЕНТ ИВАЙЛО":

    Най разумния коментар досега
  • 150 Мира

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    Пише се "отърва". Толкова за грамотността на лицето....
  • 151 Outfielder

    11 10 Отговор

    До коментар #44 от "Славянин":

    Институционалиризиран иqiot
  • 152 Проф. Сербезов

    28 13 Отговор
    Тоя малоумникИнджов така е пропит отЗлоба, че чакфизиономиятаму се е изкривила. Може би има проблеми с жлъчката, стомаха или самооценката като малък... ТежъкМедицинскиСлучай(ТМС)
  • 153 Outfielder

    17 8 Отговор

    До коментар #51 от "е те така":

    Ти взимай от руснаците ако можеш.Ама нямаш мозък за това.
  • 154 Outfielder

    14 9 Отговор

    До коментар #67 от "Гочо":

    Невъзможно му е .Иска се функциониращ процесор,а той няма.Няма и да има
  • 155 Пепа

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "101010":

    На СССР също.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Още малко ви остана

    13 7 Отговор

    До коментар #50 от "Забравяш как рвйгън":

    Това, че си душевенМизерник не пречи на никой.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Outfielder

    16 25 Отговор

    До коментар #54 от "Димитров":

    На всичко отгоре,си и смешен.
    Защо според тебе куца производството на Су57 -най модерният руски самолет.
    Ако ми отговориш на тоя въпрос,ще призная ,че само едната половина на мозъка ти не работи.
    Ще ти отговоря за да не се напрягаш,че току виж си докараш мозъчен аневризъм.
    Нямат чипове,а не могат да си ги произведат сами.
    Питам се ,знаеш ли какво е чип и за какво служи и къде се влага.
  • 160 ДжафДжаф

    34 13 Отговор
    Не е много ясно какво по-точно се опитва да доказва този тевекелин! ОК! Русия е слаба икономически и очевидно, че точно по тази причина според този скъсан ауспух, трябва да легне на американците, та така ужким да се оправят. Е, през 90-те Русия бешу легнала и правеше всичко каквото и кажеха. При Елцин беше пълно със западни съветници. Резултата от това "партньорство", както често иронизира Путин, беше, че в края на 90-те, Русия беше практически разпаднала се държава, а бедността поне 3 пъти по-голяма спрямо сега. Па и ако беше наистина толкова слаба, както му се ще на този помак, отдавна щяха да са напраднали. Страх ги е, значи всичко е ОК! Бий за да те уважават е казал....
  • 161 Баро

    7 7 Отговор

    До коментар #134 от "постоль":

    Хааааааахаха казвам всичко за което можеш за мозъка роднините и психичното тисъстояние хааааааха пръц
  • 162 Outfielder

    16 22 Отговор

    До коментар #55 от "Тоя е"журналист"":

    От кога цитирането на факти е насаждане на омраза?.Не ти харесва написаното,или смяташ ,че е лъжа.
    Ами опровергай го.
  • 163 Между другото

    13 8 Отговор

    До коментар #55 от "Тоя е"журналист"":

    ДВ имат и статии ,които са доста антиамерикански ,ама вие не сте ги чели.
  • 164 Някой

    24 6 Отговор
    Ето малко цени на хранителни продукти в Москва:
    Овощи и фрукты
    Яблоки от 90 RUB
    Груши от 120 RUB
    Апельсины, мандарины 80 RUB
    Огурцы 100 - 170 RUB
    Томаты тепличные 95 RUB
    Баклажаны 150 RUB
    Морковь 30 - 37 RUB
    Свекла 13 RUB

    Бензина е 50 RUB
    Курс на рубла към лев 1:0,023
  • 165 linda

    6 4 Отговор

    До коментар #48 от "ЧОКИ":

    провокациИ (без й)
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Росен Вълчев

    36 14 Отговор
    Колкото и да злобеете, колкото и да се стремите да омаловажите истината, тя е че никоя друга страна освен Велика Русия няма такива хора. За краварите и тяхната армия ли -- те не са водили война на собствена територия. Ще се разбягат като пилци. Трябва да осъзнаят че САЩ ще бъдат ударени в сърцето и сигурно ще се разпаднат
  • 168 Луди всякакви

    15 23 Отговор

    До коментар #126 от "Омакрон":

    Какви ги дрънкатв- идете вижте във Франция какви огромни американски и франко-американски гробища има! И в двете войни американци са умирали в Европа . Преди в Бургас акостираха американци и персоналът на пристанището с отворени усти гледаха сутрешната им зарядка. Само безутешен задръстен солдафон може да напише като тебе!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Мужик

    5 5 Отговор

    До коментар #131 от "Д-р Бръкнипутев":

    Забрави главното (самовар)
  • 173 АКО ИМАХМЕ МНОГО РОБОТИ

    17 6 Отговор
    ЛИНДА НЯМАШЕ ДА ПРАВИ РЪЧНО БЕЗГЛУПЕНОВИТЕ СИ ТОРТИ - ПО 140 ЛЕВА ....... НЕКА НИ Е ЗЛЕ !
  • 174 Тъпчо

    24 9 Отговор
    Иво Пинджев да годуха супата. Краварите за България, защо да няма и мечока за България.
  • 175 ДА АМА ЩАТИТЕ СИ НЯМАТ ГИНКА ВЪРБАКОВА И

    27 5 Отговор
    ТЕМЕНУЖКА - НЕЙНАТА ПИРАТЕЛКА ! НЯМАТ И ЗАТВОРЕНИ ЯДРЕНИ БЛОКОВЕ - 4 БРОЯ ........... НЯМАТ И ЕДИН КОРАБ С РАЗВАЛЕНА ЦАРЕВИЦА КОЙТО НИ ДАРИХА !
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 УМЕН

    27 10 Отговор
    Защо доказано психично болният Д.иво М.инджев все още не е въдворен на съответното място за лица с подобни тежки отклонения? Защо се дава трибуна на душевноболни хора и защо се допуска език на бясна нечовешка омраза като неговата? Защо се толерират кс.енофо.бията и раси.с.тката реторика на този пс.ихопат?
  • 178 свободен

    25 12 Отговор
    Брех, туй нато, всичко имат ! И иво инджев си имат!

    Коментиран от #188

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Филипов

    32 8 Отговор
    Ако по някаква причина американците ни изоставят, Инджев първи ще посреща братушките със цветя и слзи на очи.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 et.galen1

    24 7 Отговор
    Ако оставят Русия на мира и тя ще напредне. Сега тя не е комунистическа , но отношението към нея е същото както срещу СССР. Какво значи това? Че проблема не е идеологически. САЩ, как търгуват с Китай? Има др. причини.
  • 184 Пишат

    4 5 Отговор

    До коментар #122 от "Баро":

    Само глупости,без да видят фактите.
  • 185 et.galen1

    22 10 Отговор
    И. Инджев не е мерило за компетентност. Руски възпитаник а се прави на русофоб, това говори за нездравост.
  • 186 Е добре де

    25 10 Отговор
    И от така изнесените данни как така Русия е враг номер едно на запада като е толкова незначителна изостанала бедна и мизерна?
    Четейки написаното направо не трябва да им обръщат никакво внимание а те всички ги обявяват запзлодей номер едно…..
    Нещо не се връзва господа!?!?!?

    Коментиран от #208

  • 187 Outfielder

    14 20 Отговор

    До коментар #126 от "Омакрон":

    Умен си ,като бял бивол.
    Я познай колко американци дебаркираха в Европа.Само тиква като тебе не разбира за каква гигантска операция става дума.Което е показателно за нивото на развитие на САЩ армията.И да не говорим за флората им,която има повече самолетоносачи отколкото руснаците кръстосвачи.
  • 188 Баро

    8 6 Отговор

    До коментар #178 от "свободен":

    Само рубли немат
  • 189 Пред последният

    30 10 Отговор

    До коментар #52 от "Ха ха ха🤣":

    Не знам за руснаците, но чеченците, ще минат през талибаните (ИДИЛ, Ислямска държава и т.н), само за 48 часа! А Чеченците са вярни на Путин, към този момент!
    Другото важно е: Русия, Китай, Иран и Индия, може спокойно да ги смятате за един отбор срещу общатата им цел САЩ!
    Русия, никога не е нападала първа! Относно украинските територий, смятам, че са по скоро руски. Ако ЕС държат на самоопределянето, то тогава от Испания, ще станат 3 държави-Баски, Каталунци и останалите, от Франция 2- Баски и Франция, от Британия 2-3 - Обща Ирландия, Шотландия и Англия-Уелс, от Германия- отпада Бавария и т.н.
    Всички изброени, имат огромно желание за отцепване, но там не може!
    Обаче в Украйна и Македония, може!
    Двойни стандарти! Това е истината!
    И не е нужно да си........ фил или......... фоб, за да погледнеш истината, ако разбира се, човек си размърда мозъчето и не се превърнал в овца!
  • 190 Шипка 77

    22 9 Отговор
    Инджев как не те е срам? И ти стая уста хляб ядеш, пфууу!!!!
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Шипка 77

    23 8 Отговор
    Инджев винаги е бил фурнаджийска лопата, кйто му плаща за него пропагандира! Помня го още от преди времето на Иван Костов как се мазнеше и на едните и на другите! Изглежда че са зле с манипулаторите и пропагандистите и сега го извадиха от НАФТАЛИНА!!!
  • 193 Ххх

    23 9 Отговор
    Стане ли война няма правило с какви оръжия ще се води.Дано не се стига до война.Въпросния журналист анализатор и бивш служител на службите е доста некоректен в цифрите. И за статистиката прочетете коментарите относно вашата статия те говорят достатъчно ясно мнението на хората за Вас
  • 194 5557

    28 10 Отговор
    Автора да спре да прави ана-лизи. Не му се отдава. Много едностранно разглежда всичко. Извадил цифри и сравнява, а не мисли. От цялата реч на Путин, автора е получил неистов орг...зъм от думите му, че Русия отстъпва на страните от НАТО по конвенционално въоръжение. Да ама не. Сравнявайки простите цифри може и да е така, НО, голямото но е че е важно качеството а не количеството.Сравнявайки видовете въоръжение, не само Европа, а и САЩ изостават във военната сфера към този момент. И те дори го признават и знаят защо Русия си позволява да поставя условия сега. Относно икономическите показатели въпросния "журналист- ана-лизатор" е пълна скръб. 1. Русия е под жестоки санкции от 2014г. Износа им за Европа, САЩ,Япония и останалите от ОПГ-то е силно ограничен.Изнасят се само суровини и технологии, които са нужни на тези които налагат санкциите.2.На фона на тези санции е ограничен и вноса. За да осигурят всичко необходимо на населението трябваше да се реформира изцяло икономиката на страната. Това бе добрия ефект от санкциите. Това нещо други страни с по-малки ограничения от САЩ и сие, не можаха да го постигнат. 3.На фона на всички санкции, Русия успя да увеличи златните си резерви,да намали драстично външния си дълг, да постигне впечатляващи финансови резултати и дори да вдига доходите на населението си. Оправиха си земеделието, станаха най-големия световен износител на пшеница и още и още и още. А за всички останали,вкл. и нас, необятния руски пазар от преди санкц
  • 195 Богито

    11 22 Отговор
    Най голямата с най голям ресурс от Природни богатства Държава Русия.... А се печат само с танкове и ракети... Ужас..

    Коментиран от #201

  • 196 Страничен

    5 15 Отговор
    Сравниха резултатите на най-новия руски процесор Елбрус 16С с тези на Intel Core i7-2600 При различните тестове Елбрус 16С се представя различно, но като цяло се вижда, че той е с около една трета по-бърз от Елбрус 8СВ при работа с една нишка, а при някои алгоритми той е много ефективен. Да напомним, че процесорът Intel Core i7-2600 е от 2011 година, като неговата консумация е 95 W.

    Коментиран от #199, #206

  • 197 Outfielder

    10 24 Отговор
    Скоростта, с която админът ми трие коментарите е похвална .
    Кво става,страх ви е,че русофилите ще разберат за изоставането на любимата им Русия в областта на високите технологии.
    Без подходящи процесори,и най страшната ракета е куп желязо с плутоний
  • 198 Антикомунист

    14 21 Отговор
    Ами отдавна ви го набивам в русофилските канчета че дисбалансът е огромен. И сега плаши с ядренно оръжие че няма да има победители. С нивото на техниката им не е съвсем сигурно.
  • 199 Вярвай си

    23 9 Отговор

    До коментар #196 от "Страничен":

    Американската армия, разчита на такива всезнайковци, като теб, и вече назначава, такива с различна ориентация!
    Видяхме, как американската армия се изтегли от Афганистан!
    Видяхме, как американската армия напада стратегическата цел - съседния цех за металообработване с 10 човека персонал (това в БГ)!
    Видяхме, как преди 10 - 15 години, американската армия направи тайно учение в Елин Пелин-ските полета (без да знае БГ държава). 5 здрави американски воиника, бяха натупани от двама селяни (не селяндури), които си пазили нивите, и си помислили, че са крадци. Набили ги, разоборудвали ги, вързали ги и извикали полиция!
    Подобен случай имаше и с войски от френския легион, резултатът е същия.
    Та, определено са впечатляващи американските войски, но не и в подготовката, като такива!

    Коментиран от #205

  • 200 От чужбина

    26 9 Отговор
    Ами ако сте попрочели малко ще знаете, че Русия преди Първата Световна Война се е развивала доста бързо. И най-вероятно са и изпратили другаря Ленин да прави революция за да бъде спряна Русия. По история сме учили как другаря Ленин пристигнал с един брониран влак от Германия и направил революцията... ДА, само дето не ни казаха, че влака бил брониран защото заедно с този "другар" е имало и тонове злато с което да плаща на ревоюционерите. А и не казват КОЙ му даде толкова злато??? Ама не си мислете, че народа се бил вдигнал и помел царската власт и т.н... Явно е било подобно като сегашните оранжеви и др. там цветни революции... Появяват се едни хора дето уговарят други луди глави и естествено им дават пари и оръжия... и революцията готова. Винаги, ама винаги срещу всяка власт има претенции и недоволни, значи и мераклии революционери винаги се намират. Така се оказва, че Русия е първата и най-пострадалата от комунистическата революция. А според едно изказване на един от американските президенти: - Трябва около 50-тина фамилии да бъдат изолирани и света ще миряса!. Това не означава ли, че около 50-тина фамилии управляват света и когато те се изпокарат се стига до войни? И както беше писал един български автор още в началото на 90-те: -Ще продължи използването на Русия като плашило. И ето сега наблюдавате как яростно ви се втълпява, че едва ли не Русия заплашва цяла Европа, готова е да нападне Украйна и т.н... А защо никой не споменава, че украинците са си напо
  • 201 Антикомунист

    6 9 Отговор

    До коментар #195 от "Богито":

    Ами като не им стига акъла за принадена стойност........
  • 202 васик атанасова

    9 17 Отговор
    четете коментарите са излишни
    напишете нещо и за къщата на путин която е снимат със сателит или с дрон
    и вижте къде живеят другите политици вчера е гледах и си казах защо нашия Бойко да няма в испания за 3 милиона всеки има ама нашия да няма ами завист българска това е
  • 203 Ха Ха

    21 7 Отговор
    Тоя из.микяр - помияр иво Ти инджова .. Баш тая утайка неориентирана и псевдо ми.сир ли намерихме да цитиране бре факти
    Ха ха ха
  • 204 Шипка 77

    20 12 Отговор
    Koя бе най-силната армия 1938-42 г. ? Немската на Третият Райх. Къде приключи втората световна воина ? Правилно в Берлин, при пълен разгром на Нацистите, като беше подписана пълна капитолация без никакви отстъпки за Германия.Само за информация на такива като Инджев, последните репарации Германия ги плати преди две или три години. Така че да не станем свидетели на подписването на капитолация в Столица която се намира отвъд голямата ЛОКВА!
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 От дясно

    19 8 Отговор

    До коментар #196 от "Страничен":

    Приемаме, че е така. Добре.
    Но нали не забравяме, че Китай е партньор на Русия?!?!
    Ако ги съпоставим чип - сет на HUAWEI (пример) и Intel?
    Започва да става ясно защо има санкции за Huawei.
    Защото I phone започна рязко да отстъпва по нововъведения и съответно на губи позиции.
  • 207 райберЪТ

    24 6 Отговор
    Кога да вярваме на Иво ? Кокато е бил агент-доносник на комунистическите служби или сега , когато брани изконните демократични цености на Запада ?
  • 208 Не е

    5 1 Отговор

    До коментар #186 от "Е добре де":

    Вежно колко си голям а дали се дървиш или не
  • 209 Дурхан

    22 8 Отговор
    Добре де тогава защо Запада постоянно настъпва към Русия и прави ембарго !? Явно от страх ..Русия не е комунистическа и няма идеология която да изнася
  • 210 Браво, точен коментар

    29 8 Отговор

    До коментар #32 от "МДААА А... чуваш ли АГЕНТ ИВАЙЛО":

    Макрон отваря вратата за по-близки търговски взаимоотношения с Русия като ще танцува между Запада и Изтока. Истината е че във Франция има вече сериозни настроения за излизане от НАТО с мотивите, че основната причина за съществуването му е отдавна не съществува. Още по - интередно е колко по - голяма простит.тка може да стане Иво Инджев - Удобното. За размисъл остава как отново няма далновидност в страътегическите цели на България от 1989 та до сега. Отново започват да изплуват мазните отпадъци - Иво, Плевню, Паси.
  • 211 Песков

    22 10 Отговор
    Пед..а и агент и.инджев започнал да разбира и той от оръжие😁
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Вжщс

    23 9 Отговор
    Изглежда човека написал "статията" живее в 18 век.
    Не е лошо да си ъпдейтва харда.
    (ако версията му позволява)
  • 214 Сивата чапла

    22 10 Отговор
    Ама това на Иво Инджев ли е статия? Огладнял е, трябва да захлеби!
    Не си губете времето с идиотиите му.
  • 215 Здрасти

    19 5 Отговор
    Здрасти колега агент Ивайло ( с гражданско име Иво Минджев), да ти напомня една стара поговорка - гладна кокошка просо сънува. Но ти го играеш петел, а може да си сменил пола, нали трябва да си в крак с времето...
  • 216 Алкохолий

    19 10 Отговор
    Този . инжефф няма начин да не са го п.. скали някви руснаци на младини някъде по черноморието, иначе такава неистова омраза към руснаците няма как да има у него!
  • 217 РЕалистА

    7 17 Отговор
    Иво, диктаторите не търпят истината и критиката, ако те докопа, в килията до Навални си или директно Новичок.
  • 218 нормален

    18 10 Отговор
    Абе гламар, какво ще кажеш за хиперите на Русия.... Мълчиш, американолюбе....
  • 219 ...

    11 19 Отговор
    Каквото и да коментират путинистите и отявлените русофили, в статията има сухи факти, показващи, че Русия е икономическо джудже. И това, въпреки невероятните природни богатства и талантливия поначало руски народ. Тези обстоятелства от самосебе си водят до извода, че Русия не е способна да създаде общество и икономика, които да водят до просперитет. А причината за това е тоталитарния руски политически елит, който не признава и отрича западните ценности за свободна инициатива и конкуренция в икономиката; демократичното общество, което да създава творчески и предприемчиви личности без да са заплашени от затвор заради това, че изразяват свое гледище и от това да опитат как действа "новичок", например...

    Коментиран от #278

  • 220 Ььь

    23 8 Отговор
    Иво Инджев и Росен Плевнелиев говорят каквото говорят,накрая стигат до Русия,нещо като Мирча Кришан с краставицата,по-възрастните знаят за какво става дума
  • 221 Abc

    15 6 Отговор
    И.И. не беше ли информатор на ДС?
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Гост

    28 10 Отговор
    Иво Инджев ти малоумник ли си бе или добре платен трол.Кой и с какво право ти публикува лъжите.Русия всеки месец излиза от производство военен кораб или търговски самолет или завод и т.н.Първо място в света по производство на пшеница.За това всички я молят да не спира износа.Направиха си пътнически самолет а боинга вече го няма защото няма руски титан.Степите са пълни с животновъдство.Всичко си произвеждат.Твоите умни сащ господари защо космическите им кораби летят с руски двигатели.Преди 3г Мъск щеше да пуска по добри от руските само че винаги се взривяват.Изобщо ти си лъжец.

    Коментиран от #275

  • 224 ????

    11 6 Отговор
    Хем е слаба хем ги е страх!!! Горбачов и Елцин отдавна ги няма???!!!
  • 225 ОЗ ОФИЦЕР

    14 12 Отговор
    ивайло, не си в час не знаеш нищо и не си видял нищо да не говорим за съвместни ни учения в братска монголия през 70/80 години не помниш и когато братския китай обяви война на русия и нахлу с 200000 армия и 15000 танка в пределите им и всичко това изчезна изпари се за нема10 минути още никой нищо не знае за системата ,,озонен прозореци после вечна дружба с русия до сега,после путин е бил деситилетия внедрен агент в щази лаиците си траят а кибиците само гледат ,този сигурно ивайло не е ходил и в казармата ама си чеше езика знае за НАТО или е слушалка лошото е че тия от нато и тоя писар имат силна амнезия или не са учили история, и са забравили 36-45 година и тогава ако не бяха скапаните руски оръжия сега щеха да лъскат ботушите на вермахта

    Коментиран от #248

  • 226 NORDLAND

    19 7 Отговор
    Все пак статията е на Иво Инджев - най-големият палячо!
  • 227 Лея13

    15 22 Отговор

    До коментар #29 от "Гришата":

    Глупости!Много яка статия!Даа, всеки може да си твърди каквото иска.Но фактите са си факти!И който отрича, че руснаците са дрипльовци, значи е с ужасно промит мозък.Ако иска да лъже себе си, проблемът си е негов.Ама защо заблуждава другите?Не харесвам Инджев,ама тук е прав от първата до последната дума!Даже малко е поспестил от истината.

    Коментиран от #235, #236

  • 228 Лея13

    7 13 Отговор

    До коментар #30 от "КОНТРАТА":

    Мда.Истината боли:)Ревете колкото щете.Това е положението.
  • 229 От чужбина

    17 3 Отговор
    Ами нормално, нищо ново! Конвенционалното въоръжение на страните от НАТО е повече по простата причина, че са доста на брой страните. Сумирайте броя пушкала на САЩ, Великобритания, Франция, Германия и вероятно ще са повече от тези на Русия. И това съвсем не са всички натовски членки. Не виждам нищо кой знае какво в тази статия! Сякаш по-важното е да се каже: -Видите ли Русия е нищо, ама е страшна, може да ви нападне и т.н... все глупости. И както беше писал един български автор преди време: - Явно е, че русия ще се използва като плашило за в бъдеще.
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 де юре

    9 3 Отговор

    До коментар #63 от "пламен":

    На крива ракета космоса и пречел .

    Коментиран от #267

  • 232 българански

    12 6 Отговор

    До коментар #67 от "Гочо":

    и ти гоченце даже не си цифричка, нито нуличка та дори да ми щракаш с американско процесорче... за хамериканската геополитика, както има наглоста да ни нарече един хамерикански комисар по геополитика, че България е една геополитическа въшка на световната сцена. (колко странно, и тези са комисари като едни други...друга тема). та ти цифричке за тези краварчета-другарчета си една геополитическа въшка. 010100011001...
  • 233 Голям праз

    6 7 Отговор

    До коментар #84 от "Рашавия":

    Нещо бъркаш. Крайният получател е Ротшилд с участието на руски олигарси от еврейски произход.
  • 234 Смешник

    14 8 Отговор
    По голяма боза не бях чел,ей доносник вярваш ли си което си написал,ако си вярваш значи си доста зле като познания.
  • 235 Freeflay

    9 3 Отговор

    До коментар #227 от "Лея13":

    Колумб ще трябва отново да ги открива
  • 236 Ььь

    13 11 Отговор

    До коментар #227 от "Лея13":

    Кое те кара да мислиш че живеем по добре от руснаците.например,газта и водата я плащат 2 пъти в годината,защото са много евтини.хранителните продукти в Москва са доста по евтини от българските

    Коментиран от #242

  • 237 Да бе да

    18 18 Отговор
    Няма как да не се кефи човек на писъците във форума!
    И най лошото което да кажат за Инджев, е че бил журналист по време на комунистическата диктатура , но нито дума за това което пише !

    Ситуацията е много проста , единствената причина поради която путлер е още на власт са ядрените оръжия , но не защото щял да ги използва , а защото Америка не знае колко по голям идиот ще дойде след него ! Не че и следващия им диктатор ще ги използва , а защото няма начин да се гарантира охраната на бойните им глави ( никой не иска бойни глави на черния пазар) !
    росссиа, е икономическо , военно и технологично жуже, не по различно от диктатора си !!!
  • 238 no name no face no number

    20 8 Отговор
    До автора- избърши си устата, че си се олигавил от плюене
  • 239 Оня

    12 3 Отговор
    Най голямото конвенционално оръжие е КАЛАШНИКОВ.
  • 240 Ангел

    24 9 Отговор
    Направих си труда да видя какви са настроенията по тая тема в Испания и Франция,90 процента от коментиралите са против действията на НАТО и сащ
  • 241 Истината

    25 8 Отговор
    Това ако е вярно и Русия е едно нищо, защо треперите от нея, нападайте и я оглозгахте!?! Иво да не си си забравил памперса, да си го сложиш ей поплювник!!!
  • 242 ...

    8 14 Отговор

    До коментар #236 от "Ььь":

    Ти ходил ли си в Москва или само си пишеш пропагандно. В Москва по-евтини са единствено цигарите и бензина. Скапан хотел, тип соцреализъм, 170$ на вечер, в Макдоналс е поне 2 пъти по-скъпо от тук...и не лъжи без да ти мигне окото... за останалата част на русия, не знам как е...
  • 243 До Автора

    14 8 Отговор
    Преди ВСВ СССР е бил много по изостанал от ДНЕС а видяха всички знамето над Райхстага
  • 244 Ььь

    8 1 Отговор
    Живея в Тула,цървул
  • 245 Гошо

    12 4 Отговор
    Е това с роботите , какво излезе ,че Сърбия преди Англия ,за Русия да е последна ,то като видиш кой е автора веднага ще ти стане ясно ,че няма как да е друго Ама за Сърбия ,я Иво да си прегледа инструкциите , да не си затрие хонорара без време ,та и някоя и друга глоба може да отнесе
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Емо

    13 5 Отговор
    Мдааа. Така разсъждаваха и султаните и напольоните и фашагите. Все си ги мериха с мечока. И накрая какво?

    Въпросът е риторичен, разбира се. Винаги съм се чудил обаче що за комплексарщина е точно ние да преценяваме величието на великите сили. Смятаме, ча така ще пораснем до тях ли, що ли? Или просто да заработим насъщния си?

    Коментиран от #251

  • 248 Nnn

    12 2 Отговор

    До коментар #225 от "ОЗ ОФИЦЕР":

    Не е имало такова мащабно нахлуване, но жълтурите са избили една руска застава на остров Дамански преди да бъдат изпепелени от реактивна система за залпов огън! В руската википедия си пише всичко, но било каквото било през 1969 сега този остров се казва Джънбао и принадлежи на КНР!
  • 249 Без фоби и фили

    15 5 Отговор
    Написано от русофоб.....Путин гледал нервно,докато Макрон му се усмихвал.....Какви са тези глупави уточнения,след като не сте били там и не ги познавате лично?
  • 250 Иво лъже за роботите

    11 2 Отговор
    Цял свят е чувал за робота Фьодор 😂😂😂😂😂
  • 251 Да бе да

    5 10 Отговор

    До коментар #247 от "Емо":

    "комплексарщина е точно ние да преценяваме величието на великите сили. Смятаме, ча така ще пораснем до тях ли, що ли? Или просто да заработим насъщния си?"

    "Великите сили" ??росссиа е била велика сила ! Сега не толкова !

    Давам пример , Христо Стоичков беше велик футболист, но днес никой не би го приел сериозно на терена !!!
  • 252 Киро

    17 8 Отговор
    Статия писана от психопата Иво Инджев.... Инджев, ти си болен мозък!!!
  • 253 Ралица

    14 7 Отговор
    Русифилите сме си русофили, но този анализ е много повърхностен, в стил - този е грозен, онзи сакат.
    Откъм идеология, ценности и духовност гледат ли се нещата?
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 СУ-35

    16 7 Отговор
    Прилича на данните от Ковид. Нищо вярно с действителността. Платени пропагандатори.
  • 259 Мазньо

    8 7 Отговор
    Това ,че едно изобретение е патентовано в дадена страна,не означава че е създадено в тази страна,просто търговски интерес.А в областта на въоръжаването едва ли РФ ще патентова нещо.

    Коментиран от #263

  • 260 Артилерист

    16 6 Отговор
    Инджев е бивш номенклатурчик. Изучилите се в Съветския съюз се вписват в списъка на номенклатурата на БКП. Повечето от тях, след като си поживяха охолно при социализма и дадоха своя принос за провала му, станаха върли русофоби и пламенно се врекоха на американците. Няма да коментирам стъкмистиките му-той е обучен от "онова" време да ги прави. Само ще му припомня, че, за радост на нормалното човечество, американските войни по света престанаха, след срещата с руския отпор в Сирия! Вл. Путин на 17.12.21г. ясно им каза, че повече няма да отстъпват и да допускат обиди. Дано се пресекат американските инвазии и грабежи.
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 В.В.П.

    16 6 Отговор
    Аааааа,това от ония пияница Мин.жев,ли е ??.Мерси.не чета,боклук..Много ги разбира оръжията. Русия е Велика сила Има зловещи оръжия ,които ще използва срещу зловещи нации и фракции .Дай боже ,скоро .А,тоя е откачен.
  • 263 Да бе да

    11 8 Отговор

    До коментар #259 от "Мазньо":

    "Това ,че едно изобретение е патентовано в дадена страна,не означава че е създадено в тази страна,просто търговски интерес.А в областта на въоръжаването едва ли РФ ще патентова нещо."

    Това безспорно е така ( разбира се би трябвало да има причини заради което се случва)! Но по принцип съм съгласен с вас до тук!
    Това което е трудно обяснимо обаче е, как без да имаш технологични постижения в нито една друга област( освен военната , според вас) изведнъж си едва ли не най добрия в супер авангардни военни технологии ? Сиреч , построил си невероятен покрив за къща , но още имаш проблеми с това да лееш бетон и да правиш тухли! Някой послъгва , ми се струва
  • 264 Хахаха

    7 3 Отговор
    Ганьо не харенва това статия!
  • 265 да ама

    5 11 Отговор
    Ако тъприм ПП още година две, може да застигнем Русия по бедност.
  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 един

    6 0 Отговор

    До коментар #231 от "де юре":

    Заради това не можаха да кацнат на Луната. 😜
  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 НАП

    0 5 Отговор
    Дори могъщата електронна промишленост на НРБ се налагаше да внася чипове от технологичните лидери, като Сингапур, Мексико, Португалия и Филипините!
  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 ядрен самовар

    5 4 Отговор
    "докато домакинът му шареше нервно с поглед"
    Ръцете на оператора на импланта, зашит в джуджето-цар са треперили от паркинсона, докато държи джойстика.
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Taka si e

    8 0 Отговор
    Комшията като умря, линейката дойде на другия ден и това в София, без да има преспи. Аз я чаках 10 часа.
  • 274 Ушанкиии

    3 2 Отговор
    Почвайте да виете,мамавидеева!!! Муахаха
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 ЖМА

    4 0 Отговор
    "Хонконг (с 80 кл м. кв. и 3 милиона жители)".

    :-))
  • 277 Сириос

    9 3 Отговор
    Руснаците са толкова зле , че затова ни изкупиха апартаментите по Черно Море .
    Ай сехтир драги зрители .Аман от натегачи и бездушници .
  • 278 Чечи

    6 0 Отговор

    До коментар #219 от "...":

    Духът на Наполеон среща духа на Хитлер:
    ,,Аз нали ти казах, бе!"
  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Владимир

    4 1 Отговор
    И всичко е това е за да може Русия и да ти пази з. Продажния. Неблагодарния(това ти не можеш го разбра).
  • 282 Светът би бил по добро място за живеене

    8 7 Отговор
    ако Русия бе една нормална държава и се бе приобщила ,а не се противопоставяше на целия нормален и цивилизован свят..!!!
    За жалост от 100 години откакто бе извършен преврата, наречен Октомврийска революция, РУСИЯ не е нормална държава от което най много страда руския народ и в която нямат желание и не искат да живеят хора от демократичния и развит свят, А с опитите си чрез военни заплахи, ултиматуми, окупация, терор с диктатура, износ на революции , шпионаж и поддържане на огнища на международния тероризъм, успя да си създаде само врагове, затова Русия стана най мразената в света и Европа държава , дори и от своите най близки съседи..!!

    Все още нормалния свят и дипломация, Не вярва че ПУТИН като диктатор, да е толкова много полудял от реваншизма си за възраждане на СССР със съветско господство в Европа в мегаломанията си за власт като Хитлер, че да не се съобразява с останалите държави за да е толкова неотстъпчив в подготовката си за инвазия в Украйна и да е решил че от позицията на силата на оръжията и армията си може да диктува правилата в Европа и на Новия Световен Ред и че може сам да води война срещу целия демократичен и цивилизован свят, разчитайки на подкрепата си само от диктаторските режими и накрая да бъде размазан и да свърши като Хитлер..?!!

    Коментиран от #323

  • 283 Zoro

    10 3 Отговор
    Заради такива глупци ще свърши света. Русия не е тръгнала да побеждава, просто който е срещу нея ще загуби. Франция праща контингент, хапнете тези ракети, германия също, великобритания има съветници, е остава без летища и военни бази. Сащ пращат армади и биват зашлевени с масиран ядрен удар. Който си мисли че Русия ще седи да се бие с танкове и самолети е сляп!
  • 284 Решпроблеми

    6 2 Отговор
    Голямата армия на НАТО отиде в Афганистан след Руската ликвидация на Талибаните .Да идеш на чисто и да ти превземат базата не е много голяма слабост това може да го подчертаем като Благородство.На срещата с Макрон Путин ясно поясни че не е за военно развитие на ситуацията в Украйна и дори подчерта кой е окупаторът на Европа след втората световна война НАТО и неговите подмолни сценарий за уж разширяване .Фашистката пропаганда беше същата 41 година ние идваме за да ви освободим от комунистите ......за протоколът на двама президенти няма да говоря той се вижда ясно от тези които добре запознати С етика и протокол.А за тези които не са видяли ще поясня за наглостта и нахалството в невинните шизофреници престъпници под формата на политика се забеляза и в поведението на абсолютният войн Макрон .
  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Иван Радоев

    5 3 Отговор
    Автора има обсесия на тема Русия, явно страда от синдрома на късата памет и услужливата фурнаджийска лопата
  • 288 Сашо

    2 0 Отговор
    На баба ти фурката. Смешник!
  • 289 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 290 Fury

    5 2 Отговор
    Русия е в това положение защото години наред, а може би и още от втората световна война се работи активно САЩ тя да не се развива. За целта САЩ и ЕС просто и налагат санкции. За ЕС тези санкции не са изгодни, защото ако на Русия санкциите и вредят веднъж то на ЕС му вредят два пъти. И въпреки всичко и въпреки всички Русия успя да се изправи и да се превърне в фактор на световната сцена. Хипотетично да предположим, че ЕС не е със САЩ а е с Русия в такъв случай кой ще има по вече ползи Русия Сащ или ЕС и тогава къде ще бъде Русия, къде ще бъде САЩ. Анализа и фактологията в тази статия са правилни но този резултат е от упорит 80годишен труд и непрестанни усилия Русия да бъде смачкана. Е, не успяха и сега Путин им каза в прав текст. ПОЦЕДИТЕЛИ НЯМА ДА ИМА....
  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 tomito

    6 2 Отговор
    Жалък анализ,Макрон през цялото време мълчеше.Мълчеше даже когато Путин го попита защо Франция членува в НАТО и от какво се чувства застрашена ,ако толкова е застрашена Русия ще я пази .И на въпрос към френската страна ,дали искат да воюват с Русиа ,пак следваше тишина,относно струпването на войски.
  • 293 Виждам

    4 1 Отговор
    Иво, щом американците проявяват такова голямо усърдие в саботирането на Русия, и то не от сега ... значи нещо свързано с Русия много ги плаши ! Освен това независимо какво става - американците си гледат кефа - защото "горещата точка" е на другия край на света - не е в Америка (колко чудно - както винаги досега! - Виетнам, Корея, Афганистан, Сирия, ... )
  • 294 генчо

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ние с гайдите":

    ЕС ли разбиха промишленноста на НРБ която беше концебтрирана върху ссср или некъдърноста на ВЕЛИКИТЕ БРАТУШКИ и корумпираните комунисти в българия
  • 295 БББ

    3 3 Отговор
    Инджев си е написал статията и си е получил парите.Путин това,че Русия е по слаба от НАТО го беше казал преди години в годишните си интервюта пред медиите със сравнителен анализ. Русия си има стратегия за сдържане още от времената на СССР. Това им поведение се дължи на отрезвяването от западната помощ която почти ги разпадна .Така се усетиха и други държави от бившия СССР които разбраха че искат от тях нещо друго.След Украйна ,Сирия и Афганистан все по малко вярват в цветните революции че ще доведат до нещо добро освен кражба на ресурсите им.А тези които ги сравнява като износ на интелект са просто изнесени производства които ще спрат ако Русия и Китай спрат износа на редки метали за тях докато те си ги имат и са самодостатъчни с големите си вътрешни пазари.Пандемията показа че една маска не могат да направят в Европа. Понякога по простите хорица мислят по реално от много учените.
  • 296 Индиец

    3 3 Отговор
    Ивко,много си далече от истината.Само ти не разбра ,че в съвременния свят технологиите се купуват,а ресурсите принадлежат.И да не си мислиш,че Путин е фен на зимните спортове.В Пекин нещо се случи,предстои и в Анкара.За Шанхайското военно-икономическо сътрудничество не си и чувал.Може да прерастне само във военно,а за него кандидатките са много.Ивка,количествените натрупвания водят до качествени изменения.Колкото и да са изостанали от Запада,това са държави с огромни територии, човешки ресурси и мощно въоръжение.Накрая България да не се окаже отново седнала от грешната страна на масата.

    Коментиран от #303

  • 297 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 298 Симеон

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Димитров":

    Не казвате никакви факти, а мнение. Научете се кое е факт и кое мнение. И тогава ако въобще осъзнаете разликата ще се отделите от стадото.
  • 299 Ебтер

    4 3 Отговор
    Абе джендари, Абе Иво Инджев/наричам всички джендари, защото защитавате политиката на сащ! А те са проводници на тази така наречена "джендърска идеология"/ Не Путин беше нервен, а Макрон! Последния бе замръзнал със замръзнала физиономия! Той сигурно разбира по-добре ситуацията около сащ и Франция!!! Путин правилно се прави на по слаб, уж в конвенционалното въоръжение! Но той Путин много добре разбира какво е свърхзвуково оръжие със скорост 20 хиляди километра в час! А и има оръжието "Посейдон", което може да затрие и сащ като нормална цветуща държава, също Англия и Франция взети заедно!!! Не забравяйте, че щом прави ултиматум, значи всичко е готово!!! После и такивата като мене, няма да разберем дали е наистина нещастен случай природно бедствие или дело на Путин!? Но ще бъде все едно-държавите които трябва да бъдат съборени, ще бъдат съборени!!! Хамериканците много добре го разбират това, но се правят на улави!!! Крайния победител ще бъде Путин!!!
  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 301 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 302 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 4 Отговор
    Иво Иджев е по-злобен и от Бойко Борисов. А иначе се е изучил в СССР! Толкова злоба си е психологична патология!
  • 303 Вярно

    4 2 Отговор

    До коментар #296 от "Индиец":

    Всъщност, военното сътрудничество между Китай и Русия вече го има. За това срещу НАТО сега карат войски от Далечния Изток. А и иначе - правят съвместни учения, вече правят съвместно и оръжия... Руснаците имат суровини, китайците имат технологии (крадени, купени - няма значение) и съюзът им е естествен - срещу САЩ и ЕС, заради натиска, който се опитваме да им оказваме.
    А можеше да е обратното - ЕС с технологиите и Русия със суровините... Но не - за нас, европейците е най-важното САЩ да са добре, а на Русия да й е зле. Дори и да се затрие Европа - това е най-важното.
  • 304 Дидо

    1 2 Отговор
    Само комунисти ли коментират тука?
    Не знаете ли че сконуняги не се спори
    Кажат ли на бялото черно ,то за тях си остава черно !
    Факти другарите не признават ,така че оставете ги да се радват на воля това ще им остане
    .
  • 305 Nikolai

    2 0 Отговор
    Глупави и пропагандни сравнения във всички икономически области при положение, че от 8-9години вече Русия е в изолация и санкции.
    Що се отнася до военните действия Руснаците са си вързали гащите, не им трябва армия колкото на 30държави в Европа и САЩ, а си имат Междуконтинентални ракети с ядрени глави, които ще унищожат не само армиите, но и цели държави. Но тази пропаганда е нещо нормално за Иво Инджев, той си е така спрямо руснаците.

    Коментиран от #309, #339

  • 306 Вътю Т.Панчев

    0 0 Отговор
    И ОТКЪДЕ ВЗЕХТЕ БРОЯ НА ПАТЕНТИТЕ ??
  • 307 Олга

    3 2 Отговор
    Патологичен русофоб Инджев думите на Путин е преиначил според задачите си. Да, Путин е казал за конвенционалното оръжие (кстати, страшен “Циркон” е таково) предвид чисто количествено преимущество на НАТО пред Русия, но Инджев умишлено пропуснал последващите думи на Путин за превъвэзходството на Русия от ново високотехнологичното оръжие на Русия, което Запад не притежава и което държи Пентагон в постоянен страх и напрежение. “Мултиките” от Мосфилм Путин ги показал отдавна в подробностите, които са станали страшна реалност за НАТО и са застъпили вече на военното дежуство. Русия сега за пръв път превъзхожда Запад с въоръжението си.
    Спокойно Инджев, НАТО няма да се сети за теб, ако стане напечено. Лакеите не се броят за хора.
  • 308 Вова

    3 2 Отговор
    Убийствено! Когато фактите говорят, русофилите мълчат!
  • 309 Петьо

    2 3 Отговор

    До коментар #305 от "Nikolai":

    Русия освен да унищожава, друго може ли?
  • 310 Вътю Т.Панчев

    1 1 Отговор
    Алоууу , хафторът , ти знайш ли кво й туй патент?? Най-много са кетайските, после хамериканските , ама като количество...Вярно ,комбойците са на първо по брой на глава , ама и шапката на Индиана Жонс е патент ...а да си чул за РСТ ??
  • 311 СТИГА ЦЕНЗУРА!

    2 1 Отговор
    "$вободната м€дия" ,СТИГА Ц€НЗУРА!
    авторът и.и. € нато($ащ) ГРАНТАДЖИЯ И АМ БР€ АЖ (ДО Л€Н ЛЯВ П€ ДАЛ) -ДОКАЗАН ДОНО$НИК,ПРОДАЖНИК И ПР€ДАТ€Л,АГ€НТ ,РОДООТ$ТЪПНИК-€вроатлантик,ЛАИК,МРЪ$ НИК!

    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!
  • 312 АЛО ДАНС!

    1 1 Отговор
    АЛО ДАН$,ам€рикан$кИ (нато) ШПИОНИН $ЪМ,ВЗ€МАМ ПОДКУПИ ,НИЩО Н€ ЗНАМ АМА $ЪМ ГОТОВ НА В$ИЧКО.....,€ЛАТ€ ДА М€ ПЈˆРБУВАТ€!
    В РУСИЯ $ЪМ,В РУ$ИЯ $ЪМ.....!
  • 313 БПФ

    4 0 Отговор
    На тежко увредения русофоб инджев, чието място е в специализирано заведение, не може да се вярва и на половин дума. Някой някога да е видял Путин да чете предварително написан текст? Това е патент на олигoфpeнът байдън, който не може без да чете да каже и едно смислено изречение !!! Какво точно изнася Сингапур, по-точно какво произвежда? - Ами НИЩО. Това е спретната малка държавица, която разчита само на търговия и услуги, основно финансови. И отделно - какъв вътрешен пазар е Сингапур? Докато огромната част от руската икономика работи за самата Русия !!! Например над 2/3 от продажбите на Газпром са си на вътрешния пазар. Шизoфреникът инджев защо не споменава, че САЩ имат един ТРИЛИОН търговски дефицит? Немалка част от него се пада на търговията с Русия !!! Относно доходите - идиoт ли е инджев? Не му ли минава през акъл, че доходите сами по себе си не значат нищо, ако не са обвързани с цените в съответната държава? Защото в Русия всичко е два пъти по-евтино от тук... а по средна работна заплата руснаците ни отстъпват с около 15%. Процентът бедно население в Русия е по-нисък, отколкото в САЩ, Германия, Италия, Испания, Португалия, да не говорим за България !!!
    И друго - има огромно значение КАКВО изнасяш. Скaпаните айфони са просто едни дрънкулки, за които богати лапета дават безмислени суми, за да впечатлят не толкова богатите лапета. Само дето ако скромният (като печалба) Газпром врътне крана, половината икономики на ЕС просто ще трябва да пуснат кепенци
  • 314 БПФ

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "mi6osp":

    Не е баш така. Русия отстъпва по брой на РЕДОВНАТА АРМИЯ. Не забравяй обаче, че в Русия още има редовна военна слежба - тоест при война ще мобилизира ако иска и 20 милиона ПОДГОТВЕНИ войници. НАТО-вските държави какво ще мобилизират? Гащници, дето не са виждали пушка, освен по телевизията? Голямата сила на НАТО и като въоръжение и като хора е в САЩ. Да, но при война Русия първо ще отцепи САЩ от театъра на бойните действия. Ще унищожи с ракети летищата в Европа, ще потопи американските самолетоносачи... които нямат абсолютно никаква защита срещу руските хиперзвукови ракети. Ама това Путин ли трябва да го каже - демек да разкрие плановете за противодействие на руската армия на потенциалния враг?

    И все още говорим за конвенционална война. При ядрена всичко е ясно - стигат две подводници - наапример "Княз Олег" и "Юрий Долгоруки", за да заличат САЩ от лицето на земята... Всяка от двете е въоръжена с по 16 ракети Булава, всяка ракета може да носи от 6 до 10 ядрени или термоядрени бойни глави !!! 300 Бомби и.... аре дано не се стига до там... :(

    Коментиран от #340

  • 315 БПФ

    3 1 Отговор
    Запомнете и друго - за икономиката (това го казвам на четящите тук, не на безмозъчното нещо иво инджев) - производство се ОРГАНИЗИРА, но суровини не се произвеждат !!! Който държи суровините, той е истинският господар. Дори инджев би могъл да прочете, че даже хвалената от него Холандия вече внася и ЗЕЛЕНЧУЦИ (парникови) от Русия. Русия има положителен търговски баланс с ЕС И в хранително-вкусовата промишленост, а и като цяло. Русия има положителен търговски баланс И срещу САЩ. Тааааа - коя е силната икономика? А русофобчета клети? А какво ще стане, ако най-големият износител на пшеница - Русия - спре износа? Цели държави ще гладуват... сигурно ще ядат айфони? Да не говорим какво предстои - защото много заводи за изкуствени торове в ЕС спряха работа и направо фалираха, не могат да си плащат токът и природният газ. Някои от тях ги изкупуват... руснаци. Това са факти, които инджев премълчава, вероятно отказва да ги възприеме - защото русофобството като психическо заболяване, се изразява най-вече в тежък когнитивен диснанс - русофобът отказва да приеме дори най-очевидните и доказани факти, ако те противоречат на патологичната му обсесия.

    Разбира се, в дъното на проблемът е скапаното ни здравеопазване. Такива като инджев трябва да са затворени някъде и лекувани със силни лекарства, лоботомия и увиване в мокри чаршафи, ама ей-на - пълно е с луди по улиците и дори в медиите.
  • 316 БПФ

    2 0 Отговор
    Но най-много ме забавляват спекулациите с БВП, които масово се използват от хора, чиято икономическа грамотност е равна на нула. Те просто нямат никакво понятие КАК се изчислява БВП и оттам, какво реално показва той - въпреки, че в Интернет има достатъчно образователни статии по темата. Обяснявам го просто - БВП се изчислява като се сумират РАЗХОДИТЕ (доста по-рядко приходите) на домакинствата и бизнеса. какво означава това? Пример 1: Мистър Джоунс от Сан Франциско през 20-а година има 100 000 долара разходи за стоки и услуги, като произходът на парите е работна заплата. През 21-ва има 120 000 долара разходи - т.е. неговият принос към БВП на САЩ се увеличава с 20%. Но източникът за тия допълнителни 20 000 долара не е реализиран доход от труд, а потребителски кредит. Тоест мистър Джоунс не е станал по-богат, просто е задлъжнял...
  • 317 БПФ

    2 0 Отговор
    Пример 2. Мистър Джоунс държи на външният си вид и отива на фризьор. За услугата плаща например 40 долара, които като разход (или като приход за фризьорката) са принос за БВП на САЩ. В същото време обаче в Новосибирск някой руснак - господин Димитриевич също отива при своята фризьорка и за същата работа и плаща 300 рубли - т.е. 4 долара. Тоест той трябва да се подстриже ДЕСЕТ ПЪТИ, за да подпомогне руския БВП със същата сума, с която Джоунс с ЕДНО посещение при неговата фризьорка. Или пък руската фризьорка Оля трябва да подстриже десет руснаци... ама те са краен брой и косите им не растат със скоростта на бамбук. Иначе за руската фризьорка цената е от - защото плаща за консумативи, за наем, за ток, за храна и всичко друго 10 пъти по-малко от американската си колежка.
    По същия начин е и бизнеса. Плащайки колосални сметки за ток, природен газ - бизнесът в ЕС прави по-големи разходи, генерирайки по-висок БВП... за целта, за да не фалира - трябва да продава все по-скъпо, тоест да си избие разходите от клиентите, които СЪЩО, плащайки, генерират по-висок БВП. така в момента особено в ЕС и по-малко в САЩ бизнеси фалират, хората обедняват все повече, ама БВП расте ли расте !!!! В Русия токът струва по 4.75 рубли средно, бензинът е наполовина на нашите цени, природният газ е на символична цена. Оттам и останалите стоки поскъпват много по-скромно, отколкото във "великия демократичен свят"... затова БВП на Русия сякаш изостава, въпреки че тя укрепва икономически, в
  • 318 Радко

    2 1 Отговор
    Тази Америка я изкараха много велика икономика, а защо никой не погледне външният и дълг че е 22 трилиона долара,пари който никога няма да бъдат върнати, и защо не видите външния дълг на Русия.
    Интересно ми е как свръх държава като Америка има външен дълг от който най големите му задължения са точно към най големите му врагове (Китай) и (Русия).
    Америка е по гладна и от Бангладеж, ако не са кредитите който взима ще се изместят да живеят по дърветата и вместо дрехи ще носят кожи. Дори и всички пари който вкарват в държавата немогат да покрият външният им дълг за няколко год.

    Коментиран от #319

  • 319 БПФ

    0 0 Отговор

    До коментар #318 от "Радко":

    Много по-страшно е, че САЩ имат 1 трилион търговски дефицит. Ако не смятат да си върнат дълговете чрез производство и износ (напротив само от тоя търговски дефицит те затъват с още по 1 трилион ежегодно) - тогава как ще стане?

    ...дали иво инджев ще напише нов дълъг пасквил, за да обясни това?
  • 320 За разлика от САЩ, която е световен банд

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Страхул":

    За разлика от САЩ, която е световен бандит.
  • 321 ивчодивчо

    1 0 Отговор
    Г-н Инджов и вие се продадохте защо пишете неща в които и вие не вярвате да статистиката е такава но не спомената това което и САЩ признава руските ядрени ракети от последно поколение няма какво да ги спре ще стане каквото каза Путин никой няма да спечели ще изстреля 50 глави(бълха го ухапала)"кинжал " последния срещу всяка столица от нато и повече от 10 няма да бъдат спрени другото е достатъчно да унищожи половината свят след това и Русия ще бъде унищожена за секунда но не и преди да изстреля всичко което има и къде отиваме всички такава е истината и той я знае много добре

    Коментиран от #341

  • 322 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 323 Ангел

    2 1 Отговор

    До коментар #282 от "Светът би бил по добро място за живеене":

    Нали знаеш че държава от така наречения "цивилизован и демократичен свят" уби стотици хиляди невинни с ядрено оръжие,изсипа 2 милиона тона бомби в Лаос и тн и тн
  • 324 Кузнецов

    3 1 Отговор
    Хотелось бы поинтересоваться у автора, кто кроме "отсталой России" может строить ПАТЭС, и какое количество у США атомных ледоколов? И кстати автор в курсе сколько сейчас строит АЭС по Миру Росатом? Вот такие мы "отсталые" 😉
  • 325 Кочо

    2 2 Отговор

    До коментар #128 от "Иво Инджев":

    Браво!Отличен и верен анализ!
  • 326 Kresi

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дявола Евангелието":

    Що бе навремето руската мечка как се справи с афганистан.Както американците се изтеглиха сега така и на времето руснаците.Това партизанската война.Когато американците влязоха в Афганистан изведоха талибаните за седмица а садам за две седмици който беше въоръжен с руски оръжия.
  • 327 Иво журналиста

    3 2 Отговор
    Иво,Иво ,пак стана за смях.
  • 328 Kresi

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "mi6osp":

    Това че американците не правят военни паради като русия ,китай,сев.корея за да се хвалят с разни макети и да плашат противника мислиш че нямат с какво да изненадат .Много си наивен.А китай спрямо сащ даже и русия е чавдарче още във военните технологии.Само даже като му спряха електрониката на хуауей и нещо не се чува бисера на китайските технологии
  • 329 Kresi

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Димитров":

    Ами като си голям отворко я кажи и за военния потенциал на врага сащ.Чувал ли си за стратегическите ядрени подводници на нато и какъв арсенал имат само те.Добре е да познаваш малко и какво притежава врагът
  • 330 Зара

    1 1 Отговор
    Ето идин човек,който ме отврати от журналистиката.Злобата ще го разяде от вътре!Напразно се пеняви!Винаги ще обичаме Русия и ще уважаваме !
  • 331 Зара

    1 2 Отговор
    Ето идин човек,който ме отврати от журналистиката.Злобата ще го разяде от вътре!Напразно се пеняви!Винаги ще обичаме Русия и ще уважаваме Путин!
  • 332 Мдааааа

    1 0 Отговор
    На всички ужким велики сили им дърпат конците РОКФЕЛЕР И РОТШИЛД ВЛАСТЕЛИНИТЕ НА СВЕТА другото е пунта Мара за балъците блаблабла
  • 333 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "И аз да кажа":

    Кажи и кажи си кой е татко ти
  • 334 Петър кобелев

    2 2 Отговор
    Лошо е когато лижеш две д....та!!! До 1989,си твърд пролетарий, след 1990 пръв демократ!!! Това е кратка характеристика на Иво Инджев!!! Дано другите журналисти не са като него- хамелеони!!!
  • 335 Кенеди

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "ЧОКИ":

    САЩ И РОТШИЛДОВИТЕ базирани в САЩ ПОДКЛАЖДАТ световни войни в кризи и след тези световни войни САЩ ИЗЛИЗА МНОГО БОГАТА
  • 336 Кенеди

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "mi6osp":

    СССР фалира поради авганистанската война и затова се и разпадна. Икономически кризи навсякъде има даже и САЩ. Авганската помощ фалира СССР
  • 337 Калоян Крумов

    1 3 Отговор
    Според мен Инджев не трябва да бъде допускан да коментира дори и кърлинг. "Факти", свършиха ли се журналистите, че ползвате материал на тежък русофоб?
  • 338 русофилска гад

    1 1 Отговор
    Русонаведените национални продажници много ги боли от истината !
  • 339 Kresi

    0 0 Отговор

    До коментар #305 от "Nikolai":

    Щеше да има комунистическа руска инвазия ако не знаеха че те също щяха да бъдат унищожени
  • 340 Kresi

    1 0 Отговор

    До коментар #314 от "БПФ":

    Че те само стратегическите ядрени подводници на нато които носят ракети да направят половин русия лунен пейзаж.И американците като не правят военни паради да се фукат с разни макети мислиш нямат с какво приятно да изненадат противника.Голям си наивник
  • 341 hellmaker

    0 0 Отговор

    До коментар #321 от "ивчодивчо":

    Винаги ме радват такива наивни твърдения на самоубеждаващи се псевдо-специалисти! Ракети, които НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СПРЕНИ???????? Това само дете може да го твърди! Много отдавна има МНОГО ЕФЕКТИВНИ ПВО и ПРОТИВОРАКЕТНИ средства!! От ЕМП, малки бързи анти -ракети, бойни лазери та до бойни сателити!! Няма и НЯМА И ДА ИМА РАКЕТА, КОЯТО ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СВАЛЕНА!!!
    Останалото са глупости(храна за наивници) и ви надъхват като кучета или петли в клетка едни срещу други: USA vs Russia. А всъщност и двете държави разиграват това театро от над половин век: справка Афганистан, Виетнам, Корея и мн. други. И двете подкокоросват вътрешни конфликти, получават много от продажба на оръжия на двете страни и елиминират една по една такива държавици.( Слабо подобие на тях у нас в момента саА1 и Виваком- отстраняват малките и си делят пазара.)
    А пред останалия свят разиграват напрежение и ядрен потенциал, който кара другите да "клекнат" и да си мълчат. А вие си джафкайте на воля, кой бил по-силен. Той кервана отдавна си върви.
  • 342 Бобс

    2 0 Отговор
    Много хубави коментари, браво момчета. Само не разбрах с кой ще воювате и кой иска война. И от кога Украйна ви стана приятелска страна
    Аз имам приятелка в Украйна, която си премести роднините в Москва пре леля й.