Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 12:05 17 564 43

Европа не допуска Русия да бъде изключена

  • ес-
  • действие-
  • русия

Спорове около важно действие

Европа не допуска Русия да бъде изключена - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Страните от Европейския съюз се противопоставят на идеите за изключване на Русия от международната разплащателна система, съобщи Блумбърг.

САЩ настояват подобен вариант да се разгледа. Германия, Италия и Франция са много активни в разговорите по темата.

Плановете обаче все още не са ясни. За това и много европейски държави не могат да са реално подготвени за тях.

Идеята е до Русия да не достига информация. Така страната няма да може да предприеме предварителни действия.

Много европейски държави настояват за различен подход. Искат широко обсъждане.

Очаква се единна позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То е ясно

    92 13 Отговор
    гащи долу пред чичо Сам и без газ
  • 2 Хммм

    142 9 Отговор
    Много добре знаят и американци и западняците, че това е практически невъзможно, но го говорят за са се правят на важни:))) Боже, до къде стигнаха с простотията си.......

    Коментиран от #38

  • 3 Някой

    124 3 Отговор
    Нормално!
    После европейските държави ще трябва да изпращат с товарни самолети парите, с които се заплаща по договори с Русия - петрол, газ и др.

    Коментиран от #12

  • 4 сигурно

    106 9 Отговор
    EС ще фалира без Русия до два месеца !!!Сега съм в русо пристанище , и корабите чакат с дни ред , за да ги натоварят!!

    Коментиран от #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 другарят

    127 4 Отговор
    Европейците не са толкова глупави, колкото ги мислят господарите от фашистка Америка! Те знаят, че това фактически ще спре търговията между ЕС и Русия, а това ще бъде пагубно за първите! Русия е самодостатъчна и ще издържи, но какво ще правят джендърите!?? Краварите от друга страна, не си дават сметка, че това може да разруши доларовата система за разплащане в света, а това може да доведе до разрушаване и на самият обор!

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Скакауец

    87 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Цъ! Ако случайно това стане, руснаците няма да са толкова глупави, че да искат разплащане с някаква валута! Кешовите плащания са неприемливи, така че ще се търси друг способ за разплащане, или най-много западняците да приемат руската система за разплащане, или...Но има един много важен факт! Доста американски компании зависят от руски ресурси, например Boeing, която получава 38% от необходимия и титан от Русия, и те ще са първите, които ще изпищят! А започнат ли корпорациите да пищят, американския президент ще е по-добре да си намери едно спокойно място за пенсионна почивка, щото ще замине начаса...
  • 13 Смешници

    77 9 Отговор
    Отговора на Русия ще бъде ядрената триада,за непознатите плювачи не говори нищо,за висшите военни от САЩ и НАТО както и за хора с познания е пределно ясно какво означава това.Или САЩ отстъпва или Русия ще си вземе всичко което и трябва сама,само че ще е по болезнен начин.Днес източен информация че Англия,САЩ и Канада са взети на прицел от ядрените подводници,а това са държавите които вкарват оръжие в Украйна.И за най непросветените трябва да е ясно,че най голямата ядрена сила няма да остави просто ей така да се появят бази в Украйна и същевременно оръжие до самата и врата.Мисля че търпението на Путин се изчерпа и който следи поведението му е видял че дори да е с желязни нерви и поведение,го показа ясно пред Макрон .Очаквам още едно последно предупреждение към НАТО и САЩ което ще бъде кратко и в ясни отговори и после за.жалост ще стане това което Путин и Русия са решили и жалко че в Европа няма политици с ясна визия за бъдещето на Европа и играят по пагубната свирка на САЩ .

    Коментиран от #18

  • 14 Иванушка

    98 1 Отговор
    Всичко ще се оправи бързо и лесно га Европа бие шута на американците. Тия мръсници съсипаха Света, а в Европа имат жизненоважен интерес да въртят интриги и военни конфликти. Европа и Русия трябва да се договорят самостоятелно без Кравари и без НАТО.
    Никой не иска войни и бомби в този инак не чак толкова лош свят.
  • 15 Според мен

    38 2 Отговор

    До коментар #10 от "другарят":

    Ако някой иска, защото е в негов интерес да бъде разрушена доларовата система, да спре разплащането с долари, то тава са САЩ!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кресна

    54 1 Отговор
    Германия,Франция и отчасти Испания знаят последствията от тези глупости които искат САЩ,но са доста зависими от американците и колкото и да се противят все пак играят по свирката им което в същото време води до икономическа разруха на самата Европа.Който следи внимателно геополитиката е разбрал че след срещата на Макрон с Путин,САЩ няма да позволят повече Макрон да е преизбран и ще загуби изборите.На САЩ не им е нужна силна Европа а Германия и Франция се мъчат неуспешно за сега да се отърват от американските пипала.Странно е само че политиците на България и останалите малки държави в Европа или не го виждат това и ли и са просто такива кукли на конци но вкарват държавите си в едно блато от което измъкване няма да има.Да накажеш държава която икономически е свързана с Европа и в банковите сфери и в икономика и е петролния сектор е като да насочиш пистолет в собствената си глава,това не е Иран нито България това е държава където общия баланс на движението на парите във всички тези сектори доближава същината от 1 трилион долара и да говориш за наказания че същата тази държава може да го замени всичко това за около 3-4 години с Китай или си самоубиец или не си наред с мозъчните си функции.Русив до 2027 трябва да пренасочи същото количество петрол и газ влизащи в Европа за Китай и чухте беглия вой на САЩ че Русия не може и не трябва да го прави,че била длъжна да го прави с Европа защото разбирате ли всичко от Китай не било на същото добро и качествено производ
  • 18 333

    48 1 Отговор

    До коментар #13 от "Смешници":

    Скоро ще е. Най-вероятно в петък ще има общо изявление на Си и Путин, което ще разтърси западния свят до основи. В интересни времена живеем.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Смешник

    42 1 Отговор

    До коментар #16 от "Умен по цялата глава":

    Много не си наясно с това което пишеш,Русия прие тези правила когато беше отслабена след падането на съветския съюз и за това е такова числото което и Китай спазва,при прекъсване на дипломатическите отношения със САЩ както каза Путин и Лавров тогава идва края на патентите и несъобразяване с тях,което води до хаос в световната икономика защото Русия и Китай почват да произвеждат което им харесва без съобразяваме вече със закона за патентоването и тогава загубите за САЩ моето момче ще възлязат на над 4-6 Трилиона долара.Така че преди да пишеш нещо първо се подготви защото иначе си смешен.
  • 22 Някой

    52 1 Отговор

    До коментар #16 от "Умен по цялата глава":

    Ами именно, че Русия и Ес са взаимно изгодни. Германия и Франция няма да са доволни, че ще изгубят 145 милионен пазар за автомобили ( това е само един пример). Няма да са доволни, и като им се вдигне цената на петрола, газа и други редки изкопаеми. Тоест няма да я заболи само Русия, ами и ЕС. От това ще спечелят САЩ. Те коли не произвеждат. Ще продават скъп втечнен газ на ЕС. Ще забъркват военни конфликти в Европа. Американофили. Мислете малко. Защо ни е на Европа поскъпване на всички стоки и бясна инфлация за американския интерес. Това, което правеха в арабския свят...ГО ПРЕХВЪРЛИХА В ЕВРОПА. Ама толкова слугинажни европейски политици...НЯМАМ ДУМИ!!!
  • 23 USA

    50 1 Отговор

    До коментар #16 от "Умен по цялата глава":

    "За миналата година имат 150 патента,а САЩ 140 хиляди"

    Законите за патентите са съвсем различни - в Русия (и Европа) можеш да патентоваш само нещо което е ново като изобретение а в краварника можеш да патентоваш всичко за което първи се сетиш. Нали от Ейпъл "патентоваха" за Айфоните си "правоъгълна форма със заоблени ръбове" и даже се мъчиха да осъдят Самсунг че им копирали "патента". Та до там с опорката за "високотехнологичните" американци.

    Второ американците карат всички да признават техните патенти но видиш ли те самите не признават чужди патенти ако не са патентовани в САЩ и щом дадено изобретение не е патентовано в САЩ те могат да си го откраднат и да си го патентоват в САЩ и така вече е тяхно.

    Американската мечта - прецакай някого и печели от нищото.
  • 24 ДаЗдраПерМа

    21 1 Отговор
    щом Блумбърг го пише значи утре ще е точно обратното
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Боли ме шнура

    6 18 Отговор

    До коментар #4 от "сигурно":

    С какво ги товарят бе трол, ватниците изнасят газ, петрол и жито, това е, товарят ги с Бяла Черна техника и коли.

    Коментиран от #30

  • 28 Добър пример

    6 19 Отговор
    Дайте си тойотките баварците за скрап и се запишете да чакате ред за Лада
  • 29 нормален

    26 1 Отговор
    А тулупа български е перманентно съгласен с американците.?!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тони

    15 0 Отговор
    Русия е на европейския континент,изключете краварите
  • 32 Запознат

    12 0 Отговор
    Това ако се случи Русия ще създаде паралелна система в Азия за разплащане на ресурси.По такива обстоятелства САЩ ще загубят позиции само за няколко месеца,Европа ще изпадне в дупка за енергоносители,това ще доведе до масови фалити и недостиг на финанси за членките от НАТО. Представете си за една България финансовия поток от АКЦИЗ иДДС на горивата към фиска е 4.5милярда ...и държавата ще е принудена да ги изцеди от гражданите за да попълни дупката в бюджета. Всичко това като се превърти в цяла Европа ще означава инфлация която ще срине цялата финансова система, депресия която ще има пагубен ефект.Само за информация САЩ дизеловото гориво е 80% внос от Русия. Всичко това от политическа гледна точка ....събрано с здравната ситуация която е бутафорна се прави да се ОБЕЗЦЕНИ външния дълг на САЩ които към днешна дата е 30милиарда. Всичките игри с тази криза се правят с участието на САЩ,Франция,Англия,.....които отиде при Путин е заинтересован от тази гимнастика. ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ, а пеатъра е за парлама.
  • 33 Запознат

    7 1 Отговор
    30 трилиона исках да напиша....поправката е вярна.
  • 34 Nikolay

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Умен по цялата глава":

    Това ще е най-щастливия момент за Великия Китайски Народ ! Един необятен пазар ! Китай има всичко : технологии и средства да запълни празната ниша ! ... А Еврапа ще прерита ббез ресурсите на Русия , остава и само да поведе война за заграбване на Руските ресурси , чиста агресия или смъртен акт ! ....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Калбо

    9 1 Отговор
    Санкциите които наложиха съединените щати 2014 година най-много загубиха германците техните фирми които изнасяха стока за Русия
    И вноса който правеше Русия в Германия тези фирми загубиха най-много от своите доходи
    А същевременно американските компании които купуваха нефт от Русия се разрасна много пъти
    Значи какво става американците изискват от своите партньори да спазват санкциите а същевременно те не ги спазват когато е в тяхна полза това се казва фалшива демокрация
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 То всичко си върви естествено.

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хммм":

    Американите си присвояват активната роля. И какво и остава на Европа? Пасивната разбира се. И се дупи Европа в стремежа си за щастие. О, блажени мигове!!!...
  • 39 Chochakis

    3 3 Отговор
    Като чета коментарите, май в България социализма/комунизма/не е приключил. "Кат Русия няма друга тъй велика на света". Абе, вие добре ли сте, ако ви чете някой, ще каже, че Европа зависи от Русия не обратното. Русия си била самодостатъчна, за какво, за производство на водка... Вие били ли сте в Русия, че 70-80%от продукцията в Русия е внос, а.... Русия няма ресурса да започне и да поддържа война. Джуджето се е взело на сериозно и се мисли за велик, кви атомни войни, кви 5 лева. Щели да създадат своя финансова-разплащателна система, с кого ще работят, със Северна Корея? Айде мислете с главите си...

    Коментиран от #42

  • 40 Антикомунист

    0 0 Отговор
    Пак разминаване между заглавието и Статията!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Другия един

    1 0 Отговор
    Явно денят Х за Европа все по бързо преближава Или с Русия и суровините и и пазарите и или със САЩ и кой каквото си на правел никой не можел да му го направи
Новини по държави: