Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 17:20 1 443 23

Германия е готова на диалог с Русия

  • германия-
  • олаф шолц-
  • русия

Това обяви Олаф Шолц

Германия е готова на диалог с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия е готова за диалог с Русия. Това обяви ръководителят на германското правителство Олаф Шолц, цитиран от РИА Новости.

Днес той разговаря с премиера на Дания. Двамата се срещнаха в Берлин.

Обсъдени са били много важни въпроси. Шолц обяви, че е обърнато широко внимание на международните теми.

Разгледана е ситуацията в Източна Европа. Обсъдени са варианти за мирно решение с Русия.

Германия е готова на диалог във всякакъв формат. Водеща е идеята за постигане на решение.

Германският представител смята, че има варианти за разговори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голямата картина

    6 42 Отговор
    Руският народ не харесва Путин и вътрешната и външната му политика. Олигарсите, не харесват Путин и политиката му, застрашаваща бизнеса им. Светът не харесва Путин заради политиката която води. Само българските "русофили" харесват Путин и това което причинява на народа си на останалият свят. Те са ПУТИНОФИЛИ. НЕ РУСОФИЛИ .Никой не мрази руснаците. Напротив, съчувстваме им. Те са най- ощетени от действията му. Само нашите путинофили са доволни от ситуацията. ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ РУСОФОБИ

    Коментиран от #3, #4, #8, #10

  • 2 Това което става

    37 3 Отговор
    е че лека -полека на европейците им светва че САЩ и Великобритания са агресорите и искат война от която и европейците ще го отнесат, както го отнасяха след всичките тия безумия в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан.
  • 3 Тролееее, троле

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "Голямата картина":

    загрижил си се за рейтига на Путин, мизерник нещастен.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Вярвам в доброто!

    20 2 Отговор
    Слава богу! Всичко между хората се разрешава с диалог,а не с насилие и ултиматуми!
  • 6 БгТопИдиот

    28 2 Отговор
    На Олафа му набиха канчето,сега ша преговарял.Господаря не преговаря с роба,а с другият господар.
    Това е толкова просто и логич1но.
  • 7 Иванушка

    22 1 Отговор
    Разбира се че има решение, но то не зависи от Шолц а от това какво ще му нареди новия Щатски Резидент в Германия. Германия е безгласна, съгласна буквичка в Политическия Буквар ))
  • 8 Малката картинка

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Голямата картина":

    Ти какво си мислиш, че голяма Русия ще позволи на няколко метра от границата си да бъдат инсталирани ракети ли? Доста глупави е да си мислиш, че можеш да внушуш на някого нещо... Нали всички сме свидетели на очерняне на цели държави уж било за ядрени оръжия, уж за атаки с отровен газ, уж затова, че банда брадяги могат да отвлекат 3 Самолета и да уселят точно една сграда +-5 метра... Ми щом светът се върза досега на САЩ, защо руснаците да позволят да им паркира ракети на границата им? Та нали ако това се допусне, след една година САЩ ще започнат да втълпяват на цял свят, че Путин яде деца и е отговорен за климатичните промени и че трябва цял свят да го атакува, иначе планетата ще загинела! И познай какво, всички ще припкат да убиват руснаци... Лов на вещици... Този целия опасен цирк трябва да спре моментално. Нито САЩ имат работа на друго място в света освен в страната си и може би при съседите си, нито обикновените хора са дали мандат на на НАТО за цялата тази агресия!
  • 9 Истината

    23 1 Отговор
    Руският народ харесва Путин и вътрешната и външната му политика. Олигарсите, харесват Путин и политиката му, незастрашаваща бизнеса им. Светът харесва Путин заради политиката която води. Само българските "русофили" малко харесват Путин и това което допринася за на народа си и на останалият свят. Те са РУФИЛИ. ОСВЕН ТОВА СА БЪЛГАРОФИЛИ .Никой не мрази руснаците. Напротив, ЗАВИЖДАМЕ им. Те са най- облагодетелствани от действията му. Само нашите русофоби не са доволни от ситуацията. ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ РУСОФОБИ
  • 10 Неразбрал

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Голямата картина":

    Не ве джендъре....пак нищо не си разбрал !
    Българския народ мрази Козяци като тебе,дето Херо Мустафа им казва кога да дишат и колко да дишат срещу някой цент.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Струва ли ми се...?

    12 1 Отговор
    Тоя на снимката канцлера им.........ако му сложа една фуражка на вермахта от ВСВ ми прилича на някой ама ....сигурно мрази и евреи !
  • 13 Павел пенев

    16 1 Отговор
    Ако не са готови да диалог,да вдигат новата Берлинска стена и да заплатят 10 милиарда евро за Северен поток-2. Байдън да духа супата.
  • 14 Ахааа, този нали беше много ербап?

    11 1 Отговор
    Сега какво, май ще сваля гащите?
  • 15 Марков

    12 1 Отговор
    Русия и Германия да сядат на масата и да се разберат. Да подпишат дългосрочен договор за доставка на руска газ. Немците да сертифицират бързо тръбата и да я отворят. Да премахнат санкциите на белоруските торове и Русия да спре ограничението на износа на такива. Да отворят взаимно икономиките и пазарите си, да си уеднаквят позицията за Украйна, да стигнат до приемливо съгласие за НАТО в Европа. И нещата ще тръгнат. Разбира се, трябват здрави гащи на Германия, защото това не е политиката на САЩ. Но може да стане.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 не може да бъде

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Марков":

    Присъединявам се към това ,което казвате ,само че германците отдавна са без гащи-някои по сексуални причини от доста спорно естество,а други -най-вече политици-защото така им е наредено-да бъдат в готовност за всеки случай!?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нормален човек

    5 2 Отговор
    Германия е готова на диалог с Русия.....
    Е сега на Полша и е спукана работа 😂😂😂😂
  • 23 Пръдливия Ханс

    1 2 Отговор
    Фюрера се обръща в гроба
Новини по държави: