Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 15:12 1 787 8

Токаев: Бандити нападнаха Казахстан

  • казахстан-
  • касъм-жомарт токаев-
  • токаев-
  • преврат-
  • бандити-
  • русия-
  • владимир путин

Имаше внимателно подготвена операция на международни терористи, каза той

Токаев: Бандити нападнаха Казахстан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев призна, че е притеснен от големия брой жертви по време на януарските бунтове в страната и увери, че всички виновни ще бъдат изправени пред съда. Това стана по време на разговора му в Кремъл с неговия домакин - президента на Русия Владимир Путин, предаде ТАСС.

„Действително имаше внимателно подготвена операция на международни терористи, бандити, които нападнаха Казахстан с цел подкопаване на конституционния ред и извършване на държавен преврат", каза той. Токаев допълни, че „разследването е в ход, появяват се и първите резултати“. „За съжаление имаше много жертви, изказах съболезнования на семействата, близките и приятелите на жертвите“, отбеляза президентът на Казахстан. Той увери, че по всеки случай тече разследване, а извършителите ще бъдат разкрити и подведени под отговорност.

Той за пореден път изрази благодарност за изпращането на мироопазващия контингент след избухването на размириците. „Мироопазващият контингент изигра много важна роля по отношение на осигуряването на активна, така да се каже, защита на стратегически обекти и, разбира се, по отношение на психологическото сплашване на терористите и бандитите, които този път избраха Казахстан за своя жертва“, каза Токаев. „Казахстан и Русия са съседи от Бога, имаме най-дългата сухопътна граница в света и освен приятелство и сътрудничество, в отношенията между нашите страни нищо друго не може да има", убеден е Токаев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да видя се

    13 3 Отговор
    Турски вълци начело Осман бесния които не арестуван в Казахстан.Бесния е известен в Турция ходи като Божков с брунирани джипове и 10 гавази.
  • 2 1944

    8 26 Отговор
    терористите дойдоха от север със самолети. и няма да си идат скоро. ше се върнат по искане на малцинството в северен казахстан. крим 2.
  • 3 Атлантик

    8 20 Отговор
    Възможно е. Само че ти и другия на снимката също сте бандити, и то много по-големи.

    Коментиран от #7

  • 4 хХх

    27 6 Отговор
    Политиците се броят на пръстите на дърводелец. И без съмнение Путин е номер едно.
  • 5 Тези...

    7 27 Отговор
    На снимката са най-големите диктатори и терористи.За това се поддържат.
  • 6 kjl

    23 1 Отговор
    Рязка промяна на геополитическия център. Всички вкупом на крака при Путин. Човека има всеки ден по няколко срещи на най-високо ниво! Това показва и кой всъщност контролира ситуацията. Това е едно много добро начало за един нов свят на повече доверие и разбирателство. Царя умра, да живее царя. В геополитиката вакуум няма. Всичко полека ще си дойде на мястото.
  • 7 Да но и двете

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Атлантик":

    държави,които ръководят са независими отамериканските интереси и това ви дразни много,но свиквайте,защото това е бъдещето,иначе като нас начело на държавата зависими плючки от САЩ и ЕС и държава няма.

    Коментиран от #8

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да но и двете":

    Значи така: Като не искаш да ти увеличат цената на газа с 50% и протестираш, те обявяват за "ТЕРОРИСТ"...пратен от американците...