Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 20:08 3 034 43

Премиерът иска прекратяване на протестите

  • канада-
  • отава-
  • джъстин трюдо-
  • протест

Протестът в Отава е мирен, но канадската полиция е обезпокоена от екстремистката реторика, която се чува от крайно десни групи по време на митинга

Премиерът иска прекратяване на протестите  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо поиска парализирането на столицата Отава да спре, информира BBC.

Трюдо заявява, че канадците не са доволни от вандализма и обидите на расова основа на протестиращите. Шофьорите на камиони се събраха на митинг срещу правилата на Канада за ваксиниране. Джъстин Трюдо е непреклонен, че няма да се откаже от защитата срещу тези, които хвърлят ругатни и обиди по работниците от малкия бизнес, крадат храна от бездомните и позорят паметта на ветераните на Канада, осведоми BBC.

Припомняме, че шофьорите на камиони се събраха на митинг срещу правилата на Канада за ваксините в Отава. Те блокираха движението в целия град, което принуди много местни предприятия да затворят. Протестът е мирен, но полицията е обезпокоена от екстремистката реторика, която се чува от крайно десни групи по време на митинга.

Вчера кметът на Отава обяви извънредно положение в града.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    129 2 Отговор
    Този ли , беше , дето си имаше мъж ?!
  • 2 Грульо

    131 1 Отговор
    Трудьо още ли се крие извън столицата? :D
  • 3 FCK F TRUDEAU

    119 1 Отговор
    Когато няма никаква логика, има интереси. По камионите в Канада има надписи, които са еднозначни.
  • 4 ТаУмВзе

    87 1 Отговор
    Трюдовка чарапкова, ако не го гепи тълпата, ще го гепят от дийп стейт и Още по зле!
  • 5 SSP Alliance

    75 1 Отговор
    Краят на задкулисието е все по-близо!

    "Космическо разкриване - Посланието към човечеството" vbox7
  • 6 Как'Сийка

    122 0 Отговор
    А каква е реториката на трюдо? Защо се е стигнало до протести?
    Хората нямат ли право на мнение

    Коментиран от #42

  • 7 Майна

    95 0 Отговор
    Тук съм заради децата си“ – камиони блокират ключово преминаване на границата между САЩ и Канада, докато протестите срещу мандатите се разпространяват по целия свят
  • 8 6efket

    41 1 Отговор
    Аааааа маи4е тос трудо видиа дибелиа и гу наду шубету видимиса кидирлиа тас жинаму што нидоиде тука да види иаки пи4ови и ниама да иска да ходи при трудо ахахахаихихихо
  • 9 Майна

    118 0 Отговор
    В подкрепа на ПОХОДА НА СВОБОДАТА тръгват милиони по ЦЕЛИЯ СВЯТ ..Надписи ,,ВЪРНЕТЕ НИ СВОБОДАТА,, и ,,ПРИНУДАТА НЕ Е ДОБРОВОЛЕН ИЗБОР,,!!!! ЧОВЕЦИТЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ !!!
  • 10 Hoho Boho

    109 0 Отговор
    Страх тресе ковидарската мафия.
    Киро виж какво става в Канада!
    ...времето изтича
  • 11 Трябва да има масови самоуубиства

    16 30 Отговор
    Само така ше има някаква промяна щото така робовете ше стават все по малко и съответно политици милиционери и върхушката в пирамидата ше има все по малко за грабене

    Коментиран от #43

  • 12 Майна

    99 1 Отговор
    След тактиката, използвана от канадските шофьори на камиони в Отава, все по-голям брой протести, вдъхновени от камиони , изглежда набира скорост в световен мащаб – с формиране на групи в Холандия, Австрия, Съединените щати, Обединеното кралство, Австралия и Нова Зеландия.
  • 13 Живота е измама

    10 31 Отговор
    Не се размножавайте не причинявайте на други каквото са ви причинили като са ви родили...тази планета с това устройство е измама и робство

    Коментиран от #20

  • 14 Vox Populi Vox Dios

    70 0 Отговор
    ТРЮДО СМЕЛО ВИКА ОТ АМБРАЗУРАТА НА БYНКЕРА !
  • 15 Майна

    44 1 Отговор
    Съобщава се, че в Нова Зеландия шофьори на камиони са пуснали конвой от Северния и Южния остров. Те трябва да се съберат в столицата на страната Уелингтън, според New Zealand Herald.

    Една от шофьорите на камиони, която се наричаше само Джес, каза пред Toronto Star, че се опитва да организира протест на камиони в Нова Зеландия, където има едни от най-строгите ограничения за COVID-19 в света, защото „страната й трябваше да чуе обадете се да се изправите."

    Тя потвърди, че двете групи ще се слеят в Уелингтън в близко бъдеще, след като общуват с шофьори на камиони чрез социалните медии.
  • 16 аде

    81 0 Отговор
    Тоя Джъстин Трюдо не хвана ли пътя далеко от Отава при протестите? Такива мишки-тип дето разправят,че протестиращите пречили на демокрацията и на икономиката трябва да бъдат разкарвани

    Коментиран от #24

  • 17 Майна

    46 0 Отговор
    Пътниците на камиони в Обединеното кралство също ще демонстрират срещу мандати в предградие на Глазгоу и ще карат до Единбург, столицата, преди да се отправят към Лондон, съобщиха организаторите пред шотландския вестник Daily Express. Freedom Convoys ще тръгват и в английските градове Манчестър, Ексетър, Бристол и Борнмут, както и в градове в Ирландия, Северна Ирландия и Уелс.

    В Холандия , според местния NL Times, десетки камиони и други превозни средства се събраха в Леуварден, за да протестират срещу местните мандати и ограничения, свързани с COVID-19, в неделя. Видео, публикувано от „Freedom Convoy Nederland“, показва групата.
  • 18 Майна

    43 0 Отговор
    На други места в Европа Арам Лемер, собственик на бизнес и организатор в Австрия , каза пред изданието, че е получил ангажименти от около 2500 превозни средства да пътува до Виена, столицата, за да протестира срещу мандатите. Наскоро Австрия прие закон, който ще задължи ваксинациите за всички отговарящи на условията хора на възраст 18 и повече години, в противен случай те ще бъдат изправени пред огромни глоби.

    А полицията в австралийската столична територия казва, че очаква големината на тълпата за „конвоя за Канбера“ да достигне своя връх на 8 февруари, когато се възобнови работата на австралийския парламент. Очаква се протестиращите, водени от камиони, да се съберат пред сградата на парламента.

    Коментиран от #34

  • 19 Мушкато

    67 0 Отговор
    А ние кога ще чистим "нашенския боклук" по върховете...няма време.
  • 20 Apokalipsis

    41 0 Отговор

    До коментар #13 от "Живота е измама":

    СИСТЕМАТА Е КАТО СТЕНА МЕЖДУ ТЕБ И СВОБОДАТА-АКО ВСЕКИ ЕДИН УДАРИ СТЕНАТА ЩЕ ПАДНЕ !
  • 21 нннн

    61 0 Отговор
    Тоя що се прави на ид...т? Да премахне фaшиcтkитe мерки и протестът ще спре.

    Коментиран от #25, #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Майна

    53 0 Отговор
    Това идва, когато кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в неделя, твърдейки , че "сериозна опасност" представлява протестът на камиони. Организаторите на протеста казват, че движението им е мирно.

    „ВАЖНО: Всеки, който се опитва да донесе материална подкрепа (газ и т.н.) на демонстрантите, може да бъде арестуван. Изпълнението е в ход“, каза още полицията в Отава в изявление в социалните медии в неделя.

    Решението беше разкритикувано от Центъра за правосъдие за конституционни свободи, група, представляваща шофьорите на камиони.

    „В едно свободно и демократично общество, което се управлява от върховенството на закона, гражданите могат свободно да се свързват помежду си, включително да предоставят и получават стоки и подаръци
  • 24 Копипасте

    31 0 Отговор

    До коментар #16 от "аде":

    Той се е тествал и е обявил, че е КОВИД+ и се е самоизолирал на място злачно и спокойно - далеч от обичта народна! Как не го е прихванал навремето от Софито през март 2020г., когато го кара тя изобщо даже не е интересно!

    Коментиран от #31

  • 25 Паразит

    36 0 Отговор

    До коментар #21 от "нннн":

    Приятел, ако си го виждал този на живо ще ти е съвсем ясно ,че той изобщо не се прави! Такива ги подбират и специално обучават в клиниките на Клаус Шваб и компания. А специално този бе един от първите избраниннаред с Шмеркел и Гей Бил. Предполагам Просто Киро е бил вторият но за него нямам подробна информация.. поне засега.

    Коментиран от #27

  • 26 Мисирки

    23 0 Отговор
    Има си хас да иска да продължат !
  • 27 Майна

    35 2 Отговор

    До коментар #25 от "Паразит":

    Кирил Петков изобщо не е завършил Харвард, след върната информация от запитване ,има негов съименник ,завършил там...ЗАЩО НЕ СЕ ПРОВЕРИ И ОБЯВИ ОФИЦИАЛНО? Разбира се, въпросът ми е глупав...
  • 28 Дърт Банкер

    16 0 Отговор
    Aз, Макрони Трюдо- 3 в 1. Обожавам ги тия двамата, много са нежни, с тях ставам едно цяло, свързани с любов.б
  • 29 Трюдо не се прави

    38 0 Отговор

    До коментар #21 от "нннн":

    Той си е айдиът. Нали точно такива ги избират и назначават за да прокарват глобалистката политика. Гееве, бездетни, геронтофили, лезбоси, мизантропи и тук таме някой нормален ама алчен за пари
  • 30 Майна

    41 0 Отговор
    Американския сенатор Ранд Пол предупреждава, че мандатите на COVID „винаги са били за нарастване на властта на правителството над живота ви“ За КОНВОЯ НА СВОБОДАТА ,той каза, че канадците ни изпревариха, ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА ГО НАПРАВИМ..

    Коментиран от #39

  • 31 Гонокок

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Копипасте":

    Кво требваше да е прифанал от софито, гонорея ли?
  • 32 fakt

    50 0 Отговор
    За официалните новини тия камиони не съществуват. Сега само кратко съобщават че някои граждани пречат на населението и населението вече било недоволно, защото им смущавали живота и намалявали въможностите за работаи печалби. Чудя се как не са организирали досега един митинг за възхвала на правителството и мерките за спиране на всекидневния живот. То бива безсрамие и нахалство от правителствата, няма да престанат.
  • 33 Баш софиянец

    43 0 Отговор
    Трюдо бил недоволлен от някои изказвания! Хората се борят за свабодата си, на него не му харесвали някои изказвания!

    Коментиран от #41

  • 34 Ссссст

    41 0 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    Австралийската група изчезна - явно я изтрива от фесбук!Кой знае какви сцени се разиграват там?!!
    А не чувате ли, че щели да спират социалните мрежи в Европа?!Защо мислите , че ще го направят - да смачкат хората и никой да не вижда.Няма да се изненадам ако започнат и да разстрелват.В Канада очакват спиране на комуникациите и щурм на спец части!
  • 35 kjl

    33 1 Отговор
    А Трюдо от коя част на столицата Отава поиска нейното освобождаване? Или от десетата планина на която смело избяга.
  • 36 ТРЪМПИ ТЕРМИНАТОРА

    6 0 Отговор
    Canadian Bacon Language Police (1995) М0ля Надписи по ками0ните и на френски език....
  • 37 5674

    32 0 Отговор
    Аха, сега видях ,че днес е вторият ден на изслушването на корона комитета/Нюрнберг 2/ явно чрез спиране на соц.мрежите искат да заглушат решението на независимия съд, който са организирали за този процес !
  • 38 IYI

    10 0 Отговор
    Тази болонк@ с розовите чорапи да иде сама на площада и с всичка сила да им се накара на тези лоши шофьори......

    Докато л@кеите не започнат да падат, пучеглазите ще продължават с подмолните сценарии.
  • 39 А пък

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Майна":

    ИЛОН МЪСК е заявил, че подкрепя канадските шофьори и че блокирането на набрания от тях фонд е незаконно.
  • 40 Интригант

    9 0 Отговор
    Трюдо заявява, че канадците не са доволни от вандализма и обидите на расова основа на протестиращите
    Нищо подобно. Хората продължават да подкрепят шофьорите. Само една малка група, вероятно промотирана от правителството се опитва да се прави на недоволна. Но нали за това ежегодно си внасят "граждани" от цял свят - за да ги активират в такива случаи.
  • 41 А на хората

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Баш софиянец":

    дали им харесва неговата диктатура ? Вече дори чужди граждани не могат да напуснат Канада, ако не са ваксинирани ? Това какво е ? Не е ли нарушение на свободите и правата на гражданите?
  • 42 Дори

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Как'Сийка":

    членове на неговата партия вече са изказали мнение, че стигнал твърде далеч в ограничаването на правата и свободите на гражданите. Той май е загубил връзка с действителността или страха го е подгонил
  • 43 Давай

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Трябва да има масови самоуубиства":

    Първият си ТИ, Дай пример като скочиш от високо без парашут. Да те е.б.а и в самоубитият ти мозък
Новини по държави: