Last news in Fakti

13 Февруари, 2022 17:50 2 219 18

Германия очаква "конкретни стъпки" от Русия

  • германия-
  • украйна-
  • русия-
  • конфликт

Коментарът идва в навечерието на посещението на канцлера Олаф Шолц в Москва

Германия очаква "конкретни стъпки" от Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия очаква конкретни стъпки от Русия за деескалиране на ситуацията около Украйна и е на мнение, че е важно да се води диалог с Москва. "От наша гледна точка е важно да има конкретни стъпки за деескалация“, каза източник от германския кабинет в навечерието на посещението на канцлера Олаф Шолц в Москва на 15 февруари. Според него Берлин вече оценява положително самия факт, че преговорите с Москва се водят на различни нива. „Значението на това не бива да се подценява“, добави източникът. „Този ​​директен диалог (с руския президент Владимир Путин) ще бъде важен“, каза източникът.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха твърдения за възможно руско нахлуване на украинска територия. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация неоснователна. Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого. В същото време Песков не изключи възможността за провокации за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за използване на сила за разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АТОМА

    31 2 Отговор
    АТОМА ЗА ВАС САМО С ЕЗИКА НА АТОМА ТРЯБВА ДА РОЗГОВАРЯ РУСИЯ С ВАС!33 ГОДИНИ ПРЕТИСКАТЕ ЯДРЕНА СИЛА В ЪГАЛА!
  • 2 Опонент

    27 0 Отговор
    ✔ "От наша гледна точка е важно да има конкретни стъпки за деескалация“, каза източник от германския кабинет в навечерието на посещението на канцлера Олаф Шолц в Москва на 15 февруари✔
    След Макрон, и О.Шолц сондира почвата (газта е необходима, а санкциите я пресекват)😏
  • 3 Внимавайте какво искате

    23 2 Отговор
    Да не повторят предишните си стъпки братушките,че този път няма да има милост...
  • 4 Распутин

    24 1 Отговор
    Ще има източна гдр и западна със стена.

    Коментиран от #8

  • 5 Киров

    32 1 Отговор
    А какво ще направят Германците за деескалацията ? Ще се почешат зад ушита ?
  • 6 честито

    31 1 Отговор
    Германците заедно с останалите тарикати да правят нов преврат в Украйна на Майдана и да връщат Янукович . И деескалацията е готова.
  • 7 3.14К

    30 1 Отговор
    Папата също е за мирно решение, но защо ли се моли за пострадалите от източната част на Украйна? Те чии жертви са? Просто трябва да се изпълнят Минските съглашения, независимо дали им се нравят или не им се нравят в Киев.
  • 8 Тоя път

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "Распутин":

    цяла Европа ще е Русия
  • 9 Гръч

    21 1 Отговор
    Добре,че Путин не е Ким Чен Ун тогава щяха да видят 5 минути живот
  • 10 ДупниДупнев

    19 0 Отговор
    Ако НАТО се настани в Украина по този начин ще се доближат до Москва на разтояние от 500 км. За сравненуе нещо като нашето растояние от Дупница до Силистра. Истинска заплаха за Русия си е било разбира се
  • 11 Стефан Петров

    27 1 Отговор
    Какви стъпки очаква Германия? Да не би Русия да дава оръжие на Украйна и да изпраща в нея военни съветници? Да не би тя да не спазва споразуменияята от Минск? Запада всячески поощрява Украйна да вдига градуса на напрежението, но иска от Русия да го сваля. Див и варварски капитализъм. Съвсем не е случаен факта,че американските икономисти съзнателно замениха термина "капитализъм" с "пазарна икономика", тъй като "капитализъм" се свързва с огромни насилия, милиони жертви и реки от кръв и сълзи.
  • 12 Конкретно:

    13 0 Отговор
    Превземане на Берлин?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 конкретен отговор

    18 1 Отговор
    "Конкретните стъпки", дето все ги чакат от руснаците с ескалацията и провокациите на американците може да се превърнат в "конкретни ракети" към "конкретното място". Така, че да спират с напрежението и перченето и да се разберат най-накрая.
  • 15 барчо

    19 1 Отговор
    Русия за съжаление е притисната в ъгъла и няма накъде да отстъпва. На всеки човек със среден умствен багаж е ясна цялата ситуация. За да няма трета световна е достатъчно американците да натиснат Украйна да изпълнява поетите задължения по минските споразумения, които са подписали по отношение на Донбас и Логанск и да изтеглят въоръжението си от държавите по границите с Русия. В противен случай нещата ще стигнат дотам, че ще са неуправляеми и третата световна ще е неизбежна. Американците трябва да осъзнаят, че няма да стоят настрана, а ще са част от тази война, заедно със собствената си територия на която ще падат ядрени бомби. Крайно време е да се вземе разумно решение и робът /европа/ да възстане и да взема решения, които са в нейн интерес. Нека да спрем да режем клона на който седим. Икономиката отдавна стана глобална и няма държава, която да е самодостатъчна, освен Русия и всички трябва да осъзнаем това. Особено малките като нас.
  • 16 адолф

    6 0 Отговор
    Германия да забрани немско зеле.тогава може и по-сериозно на нея да погледнат
  • 17 И Олаф

    3 0 Отговор
    отива да бие чело в земята пред императора
  • 18 Марков

    1 0 Отговор
    Какво става? Голям поток от важни политици към Москва. Чака се ред. За обсъждане на тема с известен край. Ами то толкова години САЩ не позволяваха контакти с Русия, с Путин, сега кризата в Украйна се ползва за повод.
    Германия също е окупирана от САЩ и няма права на Европейския театър. Само понякога, при остра преса срещу интересите й плахо възразява. Както в случая със СП2.
    Диалогът Германия - Русия не трябва да прекъсва. Важен е и за двете страни поотделно. А ако са заедно, няма да има кой да им противодейства, даже и САЩ. Двете страни нямат идеологически различия, имат еднакви икономически интереси, познават се добре. Дано разумът надделее.
Новини по държави: