Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 07:01 78 602 282

САЩ удариха Путин с коронния му номер

  • владимир путин-
  • сащ-
  • информационна война-
  • украйна-
  • русия-
  • разузнаване-
  • армия-
  • война-
  • европа-
  • джо байдън

САЩ сега открито споделят разузнавателната си информация

САЩ удариха Путин с коронния му номер - 1
Снимка: Shutterstock

Дълги години руският президент Владимир Путин преподава на САЩ коронната си дисциплина – информационната война. Сега обаче нещата се обърнаха. Вашингтон се опитва да победи майстора в неговата игра. През последните седмици американците подробно описаха какво правят руските войски близо до Украйна, тяхната военна стратегия и сценарии за намиране на претекст за нахлуване. Това е коренната промяна в американската стратегия, САЩ сега открито споделят разузнавателната си информация, и то с определена цел, пише в. „Ню Йорк Таймс”.

Русия струпа огромно количество свои войници до украинската граница, в Беларус и в окупирания Крим. Украйна е заобградена от руската армия и според Вашингтон и западните страни Русия всеки момент може да предприеме инвазия в Украйна, макар Москва да отрича това. Администрацията на Джо Байдън предприе нова стратегия – детайлно да представи на медиите плановете на Путин с надеждата да бъде избегната война. Наскоро САЩ разкриха, че Русия планира да разиграе изфабрикувани атаки от украинската армия като претекст за нахлуване в Украйна. Този възможен сценарий включва и заснемане на пропаганден видеоклип. САЩ с точност разкриха броя на руските войски и техника до украинската граница, а дори изчислиха и възможния брой жертви от двете страни, военни и цивилни.

Съветникът на президента Джо Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че има непосредствена военна опасност за Украйна. Вашингтон и няколко други страни призоваха своите граждани незабавно да напуснат Украйна. Тази изключителна серия от разкрития се превърна в най-агресивното споделя на разузнавателна информация от САЩ от Кубинската ракетна криза насам. На практика разузнавателната информация достига до медиите веднага, след като е получена и обработена. Това е необичаен гамбит. Американската администрация предупреждава света за военната опасност от Русия, за да предотврати войната. Надеждата е, че разкриването на плановете на Путин ще ги осуети, или поне ще отложи инвазията, за да се спечели време за дипломатически пробив. Това ще даде време и на Путин да преразгледа политическите и икономически щети, които ще му струва агресията, както и огромния брой човешки жертви. Целта на Вашингтон е ясна: да затрудни Путин да оправдае инвазията с лъжи, подкопавайки позицията му на световната сцена и изграждайки подкрепа за по-твърд отговор срещу Москва.

Преди нахлуването в Ирак през 2003 година, администрацията на Буш разпространи медийно разузнавателна информация, според която иракската армия притежава химически оръжия, както и че има флот от дронове, готови да нанесат биологична атака по американците. Цялата тази информация беше невярна и американците тогава допуснаха грешки, вярвайки на източници, които лъжат, както и интерпретирайки разузнавателните данни по начин, по който им е удобен. Но в сегашната ситуация с Украйна нещата са различни. Твърденията на Вашингтон за струпване на огромен брой руски войски са подкрепени от сателитни изображения. И то с качество, каквото не е виждано никога досега. Има и друга фундаментална разлика между Ирак 2003 и Украйна 2022 г. – в Ирак разузнаването е използвано, за да се разгърне война. Сега е използвано, за да бъде предотвратена такава. Когато Русия нападна Украйна през 2014 г., разузнавателните служби не позволиха на администрацията на Обама да сподели това, което знае. Сега Вашингтон е научил своите грешки. САЩ разсекретяват разузнавателни данни в опит да нарушат руските планове за война.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 400 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 жоро

    305 71 Отговор
    Айде бе Путин, нападай най-сетне... Или чакаш командата да дойде от Бидон?
  • 4 Азз

    616 79 Отговор
    Защо никой не споменава, че " до Украинската граница " всъщност означава на 300 км на вътре в собствената си територия?

    Коментиран от #24, #96

  • 5 краварски цинизъм

    584 56 Отговор
    "Цялата тази информация беше невярна и американците тогава допуснаха грешки, вярвайки на източници, които лъжат...". Хахахаха, Пауъл стана известен с размаханата в СС на ООН епруветка с бял прах, сигурно Путин му го е сложил!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПРЕПИСВАМ И НЕ МИСЛИМ

    626 62 Отговор
    ДЕНИЗЧООООО, НЕЩО СЕ БЪРКАШ С .....ИЗФАБРИКУВАНЕТО, АМЕРИКАНЦИТЕ И ЦРУ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ МАНИПУЛАТОРИ И СЦЕНАРИСТИ НА ИЗФАБРИКУВАНИ "ПОСТАНОВКИ" !!!!! Я ДА СИ СПОМНИМ ЧИЛИ, НИКАРАГУА, ГРЕНЛАНДИЯ, ИРАК , СЪРБИЯ , ЛИБИЯ, СИРИЯ ИТ.Н. И . Т.Н. ..........!!!!

    Коментиран от #39, #162, #188

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сивата чапла

    420 48 Отговор
    Отвратително!
    Без да чета статията.

    Коментиран от #66

  • 10 Кочо

    594 52 Отговор
    САЩ са майстори на лъжата, демагогията, провокацията, подпалването на цветни революции, износа на демокрация, колонизация на държави и превръщането на народите им в аборигени! След всички тези майсторски изпълнения има милиони унищожени и съсипани човешки съдби, разруха и страдания на държави и народите им!

    Коментиран от #184

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 г-л Матис

    239 51 Отговор
    Денонощно има дронове Глобъл хоук над Украйна . И други разузнавателни средства също . Ако руски войник си запали цигара ,вече се знае.

    Коментиран от #50, #163

  • 13 Йййй

    165 19 Отговор
    Не четете
  • 14 Хахаха

    303 31 Отговор
    А за това, какво правят марсианци, кога ще споделят разузнавателната информация? Продължават да вярват, че светът състои от глупаци...
  • 15 безсилието

    240 28 Отговор
    Понякога те обзема катоболест която трудно се лекува особенно байдъна
  • 16 Бако

    237 42 Отговор
    Путин дали знае поговорката."На зло куче зла тояга."

    Коментиран от #101, #169, #191, #273

  • 17 РЕАЛИСТ

    244 19 Отговор
    Пак ще го напиша и не трийте, щом няма обиди и заплахи. Баба ми викаше на това" Да тръгнеш с мечка дренки да ядеш"
  • 18 Марков

    277 28 Отговор
    Не видях сайт, където да видя снимките, да си направя сметките и респективно изводите. Войски има - и руски и украински. Това никой не отрича. Има ли снимки и на украинските войски? Да се оповаваме на изводите на Джамбазов е несериозно, защото той е страна, а и изводите не струват. Добре е да се подава инфо без становища и изводи. На последните мястото е във форума

    Коментиран от #27

  • 19 Fury

    240 26 Отговор
    Не им знам коронният номер, но е сигурно, че ще станат за смях. Никой не им вярва.
  • 20 Обективен

    355 27 Отговор
    Никой не иска да посочи, че армията на Украйна е около 250000 бойци, струпани остовно около отцепелия се Донбас. Спомняте ли си истерията в САЩ и Великобритания с която заливаха света за предполагаемото хим.оръжие на Садам и окупацията на Ирак си мисля, че и сега е същата измама. Твърдя категорично, че осн.причина за истерията сега е търсеното на причина за налагане на пълни иконом.санкции на Русия и недопускане на нейни въглеводороди за търговия в ЕС/респективно те ще бъдат заменени със щатски/. Украйна реално подържа ок. 250000 армия, бунтовниците в Донбас имат ок.30000. Всички военни и хората ходили в казарма знаят, че Путин за да има успех му трябват на място концентрирани ок.500000. Тия ок.100-150000 на границата са реално за да не допуснат клане над рускоезичните в Донбас от "Десен сектор" и т.н украйнски националисти и бандеровци. Ок. 150 000 бойци не стигат за окупация на страна с 40 млн.население, вярно е, че поне 15 млн.от тях са руснаци, но и за 25 млн.украйнци трябват поне 500 000 окупатори.

    Коментиран от #105

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 така така

    348 37 Отговор
    САЩ използват всички възможни мръсни хватки..
  • 23 Трън

    262 31 Отговор
    Тоя па. САЩ станаха за смях на гаргите, да беше прочел западната преса. Бай Съм говори една Пентагона друго.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 А стига бе

    319 39 Отговор
    Малка е американската писунка да се мери с Гросмайстора Путин--САЩ се оказаха въздух под налягане...От два месеца през ден казват-вторник,сряда Путин влиза в Украйна...-та какво са"ударили" американците...-тъпомера????

    Коментиран от #35, #218

  • 26 big

    336 27 Отговор
    Информационна война от Путин, респективно Русия? Е, това наистина е информационна война срещу нас читателите: фалшиви новини и пропаганда, но от другата страна! От колко месеца според американските и западни медии Русия напада Украйна? Коя медия обяви началото на руската агресия? Американската Блумбърг! Нашите медии колко пъти показаха другата страна в конфликта в източна Украйна? Николко! Защо показват в интервютата само десни радикали от там? Репортаж по БТВ! Защо у нас показват само отрицателното от Русия и нищо положително или него го завъртат на 180 градуса и става пак отрицателно? Информационната война срещу Русия от страна на Запада и САЩ никога не е спирала, а сега е направо непоносима в смисъл на истината!

    Коментиран от #274

  • 27 Снимки

    249 29 Отговор

    До коментар #18 от "Марков":

    има. И руснаците казаха от кътде са. Мобилизационен център за военна техника. Под Смоленс, край Елня на 600 и повече км от границата с Украйна. И са там още от времето на изтеглянето от ГДР.

    Ама що да не поизлъжеме нещо. Малко догаждане на фактите и ВОАЛА ..... Русия е лоша
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ломчанин

    217 19 Отговор
    Крадеца вика - Дръжте крадеца.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 майката на костов

    260 28 Отговор
    С две думи- САЩ пак са победители! В техните си очи и такива като Джамбазов, това е гръмка победа, онова в Афганистан е изтегляне и т.н. Само дето всичко живо бяга от Украйна като от чума. Голяма мечешка услуга, разбраха го и украинците, колкото и да са прости!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ген Столти

    64 15 Отговор
    Рожбата на симбиозата между Железния град в Коми и продавача на добитък..........
  • 35 ха ха ха

    31 139 Отговор

    До коментар #25 от "А стига бе":

    руска подлога -шегаджия!!!
  • 36 2382

    99 16 Отговор
    Хаххахахах Ню йорк Таймс…
  • 37 Хихи

    187 27 Отговор
    Според старчока Путин ще нападне на 16 ти, според неговия съпартиец Блонберг вече е нападнал, пък според външната министърка на Льондон натрупаните войски във Ростов и Воронеж не са Руски, щото те тая територия не я признават. То с такава подкрепа, Уркоте не могат се справи и със Северна Корея, най добре да ги връщат на Монголците
  • 38 Ботеф

    39 206 Отговор
    Жужето е убиец и окупатор и мутра
  • 39 АУУУУУ

    39 45 Отговор

    До коментар #7 от "ПРЕПИСВАМ И НЕ МИСЛИМ":

    не знам кой преписва без да мисли.......НЕ Е ГРЕНЛАНДИЯ ......АМИ Е ГРЕНАДА ....... ХА ХА ХА

    Коментиран от #79

  • 40 Обикновен човек

    180 24 Отговор
    Авторе, само Вие ли не резбрахте, че аериканците кроят провакаия.
    - Руснаците , ако наистина ще нападнат Украйна, няма да го направят докато трае Олимпиадата.
    Ако Русия задействува армията си, това ще стане сътласувано с Китайците
    - в хода на военните действия, ако се разразят, Щатите щи бъдат ударени в Тихия океан.
    Ще се очертае война на три фронта: Европейски, Тихиокеанси и Североатлантически.
    Готово ли е НАТО да воюва с удари от изток, север и запад?
    Това е, ако войната е без ядрени средства.
    Такава мащабна война е възможн само с пълно унищожение на противника.

    Коментиран от #48

  • 41 Тука па ни

    195 27 Отговор
    изментиха. Лъжливата пропаганда на ФАЩ на всички нива. Лошото е, че когато лъжеш безразборно, винаги се оплиташ и ти лъсват непраните гащи. Пример: Наскоро по амерските СМИ пускат репортаж, как Путин си евакуира яхтата от Германия, построена още в СССР. Като се вгледаш в така нарочената "яхта" се забелязва че това е боен кораб тип 172 - 175, предназначен за ДЕСАНТ на всякаква военна техника, оборудване и хора на всякакво крайбрежие.
    Този боен кораб е от въоръжението на ФАЩ, снабден с едрокалибрени картечници, оръдия и торпеда, които се забелязват на клипа и то много ясно. Такъв вид дезинформация тече постоянно по СМИ във ФАЩ. Всичко това е явно от Министерството на Истината (по Оруел), явно вече отворило филиал и у нас.
  • 42 ЗЗЗЗ

    172 20 Отговор
    Хахаха Путин само докара войска на границата и докара инфлация в Европа петрола вече 100 газта в във върховете и само си представете какви пари му даваме :) И кой после бил тъп. Щатите са най големия куповач на руски дизел европа на газ и както се казва да го ду...т бедните :)
  • 43 пострадал от ГЕРБ

    85 15 Отговор
    И сегв информация́та не е вярна! Това е хибрмдна война! След тази война европа щесе еманципира, ще сьздаде собствена армия и ще имамеинтегрирана Евразия.Това е естествения ход на сьбитията!
  • 44 Да им имам разузнаването

    198 20 Отговор
    Тия така разузнаха в Ирак, че без НИКАКВА причина разораха държавата и изтребиха народеца им!!!

    Коментиран от #65

  • 45 Хи хи хи

    87 14 Отговор
    Ех този Денизчо...

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ужас

    135 15 Отговор
    Стратегията е Гьобелсова пропаганда за малоумници. Напълно са износени от към стратегии и планове. Действат примитивно.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 И в момента

    118 12 Отговор

    До коментар #12 от "г-л Матис":

    08.00 14.2 един лети и слухти

    Друго е интересно - къде лети: На 200-250 км северно от Крим, 200 км западно от ДНР, 200 км ЮЖНО от Киев - на 400 км от границата с Белорусия. Когато слухтят към Русия лети на разсточние 40-50 км от границите. Сега се получава, че очакват нещо ВЪТРЕ в Украйна. И това не е за първи ден.
    Какво се готви в Украйна? И със сигурност не от Русия.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Чета

    100 9 Отговор

    До коментар #33 от "Незнам ...":

    коментарите. Те носят много повече, в пъти, инфо от драсканиците на "журналистите"

    Коментиран от #81

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Соросоидна марионетка

    89 14 Отговор
    Много съм гладен, но обичам и да фантазирам как господарите ми са умни!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Специални операции

    121 16 Отговор
    Краварите са смешници инфото им е смешно и слугите им са смешни!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Верно ли бе Денис

    77 14 Отговор

    До коментар #59 от "ПУТИН ГО Е ШУБЕ":

    Шубе ли го е президента Владимир Путин?

    Коментиран от #75

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мястото на БГ е в Азия !

    20 57 Отговор
    Който имаше мозък се спаси в Европа !

    Коментиран от #263

  • 64 Хибридната война

    88 19 Отговор
    на фащ продължава с пълна сила!
  • 65 Нико

    24 102 Отговор

    До коментар #44 от "Да им имам разузнаването":

    Трябваше още с Пустинна буря да го занулят Садам и щеше да има мир.Но този път грешки няма да има.

    Коментиран от #71, #249

  • 66 един от многото

    66 14 Отговор

    До коментар #9 от "Сивата чапла":

    Достатъчно е да види човек кой я е написал!
  • 67 Българин

    146 18 Отговор
    "Наскоро САЩ разкриха, че Русия планира да разиграе изфабрикувани атаки от украинската армия като претекст за нахлуване в Украйна."

    Е вие колко го подканяте Путин да нахлуе ама той не иска - какъв лош човек. Остана ви само това като коз - да нападнете Донбас и да го принудите да го направи - голям мерак имат краварите да има война в Украйна.

    Пък за изиграването на разни театрота вие сте най-добрите - гледахме театрото "Садам трови народа си", после гледахме театрото "Милошевич трепе шиптъри", после имаше театро "украинците се вдигат на бунт", в Сирия ни разиграхте "Бели каски спасяват деца от БОВ на лошия Асад", имаше и театро "Баширов и Петров тровят руски агенти в оставка по цяла Европа и взривяват складове. Даже не съм ги гледал всичките.

    Холивуд ряпа да яде - вие продуцирате повече от него.

    Коментиран от #187

  • 68 факт

    91 15 Отговор
    Авторът е агент на ц р у.
    И сега неистов ентусиазъм преизпълнява възложените му задачи по разпространение на дезинформация.
  • 69 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    139 16 Отговор
    Целта на краварите е ясна -
    плашат държавите с "руска агресия" и си продават оръжията.
    Така продадоха на Япония и Южна Корея летящи щайги F-35,
    така продадоха и противоракетни системи.
    По същия начин продават и в Европа.
    На тях не им пука нито за Полша, нито за България,
    нито пък за Украйна, важното е бизнесът да върви...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Антитрол

    140 12 Отговор

    До коментар #65 от "Нико":

    Като гледам какъв мир е настанал в Ирак, Либия, Афганистан и навсякъде от където са минали краварите - и демокрация.
  • 72 Сократ

    91 11 Отговор
    САЩ са махленски клюкарки.
  • 73 асен

    21 5 Отговор
    отдавна трябваше да поискат оставката на лидера
  • 74 petar svilenov

    78 10 Отговор
    Безпомощност,преминала в патологична истерия.Лекува се с усмирителна риза и връзване към болничното легло.Последното е опасно за много стари хора.
  • 75 Шубето е голям страх

    26 100 Отговор

    До коментар #61 от "Верно ли бе Денис":

    Трака със зъби, скрит в бункера джуджака. Защото знае, че няма полезен ход.

    Коментиран от #210

  • 76 боби

    16 57 Отговор
    а вси4ки бягат при краварите
  • 77 лъжци

    108 17 Отговор
    Мръсни лъжци кравари. За какво му е на Путин да напада украинските фашисти? Гладни въшки за какво са им на руснаците? Ама за да ги ограбите както правите със всеки народ, вие краварите сте готови да лъжете за всичко. А укрите тези прости фашаги скоро ще умират от глад и мизерия.

    Коментиран от #83

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 МНОГО ЗАПОЗНАТ

    53 4 Отговор

    До коментар #39 от "АУУУУУ":

    Е ТОВА ДА МИ Е ГРЕШКАТА , БЛАГОДАРЯ ЧЕ И ТИ ЗНАЕШ КОЙ Е АГРЕСОРА В ГРЕНАДА , И НЕ САМО ТАМ !!!
  • 80 Наркос

    33 97 Отговор
    Както откраднаха парче от Украйна , така се бяха нагнездили и тука в България, но свърши тая!

    Коментиран от #253

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 БалканскиЛев

    119 12 Отговор

    До коментар #77 от "лъжци":

    Не само! Те са и прекрасно пушечно месо. Запада ще получи оргазъм да накара два руски народа да се самоубиват и изтощават икономически! А той на бял кон да донесе жадуваната западна демокрация и влияние по техните земи. Естествено, че запада е като кърлеж който ще смуче богатствата на тези страни!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ebter

    95 16 Отговор
    Абе много сте смешни с тези си твърдения! Путин ще посегне и затрие държавността на Украйна, само ако те укритие под американски натиск нападнат Донецк и Луганск!?? Иначе целта е сащ!!! Другите са пионки, с които после Путин по дипломатичен начин ще ги приобщи, просто няма къде да отидат!!! В това число и България!! Да сме живи и здрави и ще видим този шахматен етюд, да не забравяме, че руснаците са едни от най-добрите шахматисти!!!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 защо

    94 13 Отговор
    са различни? Защо де? Русия че си държи армията на собствена територия, това ли им е доказателството? ИЛи че не признават най-висшата форма на демокрация, референдмът? Русия не е нападала Украйна никога, ФАКТИ, Новини, Вести всичките са западна собственост и пишат ли пишат каквото си искат, реално са за съд за дезинформация, плагиатство, клевета и т.н. и т.н. в ада няма да ви поберат всичките направо
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Антитрол

    87 11 Отговор

    До коментар #85 от "Гнидо":

    Че американците колко независими държави нападнаха и окупираха - те не трябва ли да си го получат.
  • 91 Олга

    76 17 Отговор
    Важно. Щом споменат Израел, ето ви анализ и прогноз на кратко на Я.Кедми - експерт по международна политика и военно политически теми, бивш ръководител на разузнаване на Израел „Натив”(аналогично на генералската длъжност).
    Русия готви военно-технически отговор в случай, ако нейните искания за безопасността й, от което зависи самото СЪЩЕСТВУВАНЕ на Русия (плътно обкръжена от военните бази на САЩ), ще бъдат пренебрегнати и дипломатическите усилия няма да дадат резултат по вината на САЩ и НАТО и ЕС, то Русия ще унищожи военните бази на територия на Европа. Русия няма друг изход и Европа ще понесе своята отговорност.
    Според Кедми ядрената война едва ли е възможна по известни причини и САЩ го дълбоко разбират. Той добавя,че ако все пак ще има война, то Русия ще понесе огромен ущърб, но ще остане “жива” поради огромите й размери и многобройни разхвърлени точки за цели на унищожение и др.причини, а САЩ ще бъде изтрита до основи, без възможност дори и тревата там да изникни някога както и в гъсто населената Европа.
    Не за това ли тези трескавичните визити в “изолираната” Москва с мощен военен потенциал. Май, усещат нещо.
    Китай предупредил,че след Олимпиадата ще направи сериозно, важно, със световно значение, заявление.
    А Украйна… е десета в поредицата на руската загриженост.

    Коментиран от #114, #144, #222

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 А дали е така

    80 17 Отговор
    г-н Джамбазов си е заел про-англосаксонска политика на писане (пропаганда).
    Прави ми впечатление, че автора признава, че повод за война с Ирак, който САЩ представиха на света и чрез който се опитаха да оправдаят своите действие, е бил американска лъжа. Автора по-надоло казва "нещата са различни", а българския народ пък твърди - "вълкът козината си мени, но нрава си не". Аз си мисля, щом един човек/група от хора/страна е лъгала последните 5-10 и повече пъти, каква е вероятността сега да казва истината?!
    За мен ситуацията с Украйна стои по начин, който го описват руснаците - На никой (дори и на руснаците) не му трябва бедната и чакаща основно подаяния украйна. Но Русия не може да допусне военни бази на вражески настроен военен съюз в близост до своите граници. Защо сега Русия се активиира - може би, защото сега НАТО реши да се изтегли военната си инфраструктура близо до Русия.
    И още нещо - на Русия война не и трябва. Война е жизнено необходима на САЩ (те без такава не могат да съществуват. Буквално не могат). На Русия и трябва сигурност и спокойствие.
    Самата Украйна (в буквален превод - територията в покрайнините) е неправилно толерирара от няколко СССР-ски управляващи (с украинско потекло). Изначлно на тази област са преписани територии, които не и принадлежат.

    Коментиран от #264

  • 95 УУУУУУУУУУУУУ

    71 13 Отговор
    Тотална дезинформация. Нищо ново. А това, че Украйна е приготвила 150000 за клане в Донецк. Забравя да го споменат и споделят.
  • 96 горе долу

    36 3 Отговор

    До коментар #4 от "Азз":

    Да... Е 100км са. Но въобще не е до/на границата.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Данс

    20 3 Отговор

    До коментар #92 от "БПФ":

    Троловете не са хора...виртуалните бройки също.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 знае

    39 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бако":

    Човека е начетен, пък и има съветници. Зная я. Обаче... що да се хаби тоягата, за злото куче? Защо да се жертват човешки животи и руски ресурси, за вразумяването на злото куче?!
  • 102 падналия ангел

    49 9 Отговор

    До коментар #85 от "Гнидо":

    Абе ние помним ама теб те е хванала амнезията! Първо Ирак си понесе последствията от окупирането на Кувейт-Първата война в Залива. Второ търкала се оформи заради общите нефтени находища в Румайла. Как и защо, няма да ти развалям амнезията, стой си с нея! Трето ще ти дам цитат-"На 25 юли 1990 посланикът на САЩ в Ирак се среща със Саддам Хюсеин и иска обяснение за разположените войски по границата с Кувейт, обяснява също, че отношенията между двете страни е препоръчително да останат приятелски; заявява, че Америка няма становище за арабско-арабски конфликти. Ейприл Гласпай заявява също, че „САЩ нямат намерение да започват икономическа война с Ирак“, това Саддам Хюсеин възприема като дипломатическа зелена улица за инвазия в Кувейт." Нали разбираш за какво става дума, всъщност не! САЩ побутнаха Садам и той попадна в техния капан. Даде повод да го нападнат! Хайде за втората война в Залива да не ти обяснявам за шишенцето с химическо оръжие в ООН и как не намериха каубоите ядрени бомби в Ирак. Думи на Томи Блеър-"Бившият британски министър-председател Тони Блеър защити днес решението си за присъединяване към предвожданото от САЩ нахлуване в Ирак през 2003 г. и каза, че ще поеме пълна отговорност за пропуските при подготовката за включването във военната операция..." Как ти е сега амнезията?

    Коментиран от #104

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 падналия ангел

    36 4 Отговор

    До коментар #102 от "падналия ангел":

    "Двете институции са взели бръщолевиците на един таксиджия на границата между Ирак и Йордания за безспорно доказателство за най-драматичната и същевременно най-одумваната теза, която в края на краищата доведе до начало на интервенцията в Ирак: че Саддам Хюсеин е бил в състояние само за 45 минути да възпламени химически и други средства за масово унищожаване, които биха могли да имат и британски цели - например в Кипър.
    Това твърдение бе част от приетия през септември 2002 г. доклад от британското правителство, който още от самото начало бе назован „dodgy dossier" - заради факта, че изглеждаше твърде съмнителен. Ръководената от бившия секретар на кабинета лорд Робир Бътлър специална комисия стига през 2004 г. до извода, че твърденията за тази 45-минутна готовност и други изказвания на тайните служби за иракския предполагаем арсенал не са се потвърдили на място."
  • 105 ТОЧНО

    36 6 Отговор

    До коментар #20 от "Обективен":

    И аз така мисля.
    И рева е, защото плана на украинците не може да се осъществи.
    Ако си струпал цялата си армия в единия край на страната си - до отцепените републики, не може се предпазиш, дори и от малко армия, която нахлува в гръб (от към Беларус).
  • 106 да питам

    20 3 Отговор
    Купувате ли тениски на свободата бе ...
  • 107 Гал

    38 5 Отговор
    Хубаво е, че пускате Дени с неговият коронен номер. Че то иначе скука и мъка. На тоя фон Дени ми прилича на тролчетата от социалните мрежи,изпускат воня и потриват доволни ръце, че са изкарали някой лев.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 БРЦК

    31 8 Отговор
    Лъжите на транс психо глобалните идиоти нямат край. Само меч и огън ще помогне. Еднопосочен билет до ада
  • 111 Йеронимус БОШ

    35 10 Отговор
    Чакаме обещаната от САЩ дата 16 .02. Само дето не уточнили коя е годината !
  • 112 най мразим да мислим

    35 8 Отговор
    тоя които е написал тая глупост ,за статията става въпрос,представа няма от нищо,написал ,платили му и всички доволни, а истината е съвсем друга, защо не написа как тежко натоварените 6 големи десантни кораба които преплуваха половин свят от Северния флот едва доплуваха до Сирия, а когато преминаваха през Босфора вече бяха разтоварени и това е видно с просто око,удара въобще не е тая Украйна, а е на съвсем друго място,но това вече е за мислещи хора
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ама олге какъв го търсиш тук

    14 26 Отговор

    До коментар #91 от "Олга":

    Явно ти е омразна росия та си я зарязала.

    Коментиран от #259

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Хххх

    47 13 Отговор
    Денис ти се уля! Путин да опреличавате с фюрера е гадост. Кой въоражава лумпените украински? Запада е обхванат от протести ,арести но ти чакаш Русия да нападна КОГО ?
  • 117 Стефан Петров

    51 13 Отговор
    Путин бил струпал войска, а за 130 000 украинска армия от другата страна против Донбас защо не се пише. В украинските документи открито се говори,че населението в Донбас, ако бъде завзет ще се прати в концлагери и всеки човек ще се проверява да предателство - а това понятие в Украйна има много широко тълкуване. Украйна дори извади от архива 203 мм гаубици "Пион", можещи да стрелят на 50 км. дори с ядрени снаряди. Моя позната украинка, живееща в България, наскоро си ходи там и ми каза,че в Украйна вече е по-лесно да си купиш оръжие, отколкото хляб. Престъпността с използване на оръжие дори според официални данни бележи голям ръст. Пиянството, наркоманията и издевателствата между офицерите и войниците достигат големи размери. Тъй като някои части се подменят на новите части се продават картите с минните полета в района на частта. Тъй като някои не плащат има вече доста убити и ранени украински войници от своите мини. За всичко това и доста друго не се пише.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ха ха хааа

    14 36 Отговор
    Дядя Вова е изплискал легена ...🤭

    Коментиран от #224

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Трол

    18 51 Отговор
    русия винаги побеждава и винаги тъне в мизерия. Умните руснаци се изнесоха от бърлогата.
  • 124 3374

    47 11 Отговор
    Клиповете за нахлуване в Украйна са заснети в ХоЛиавуд преди доста време. Само че джонитата не могат да убедят Еврейците. Затова все още не са пуснати тези клипове.

    Коментиран от #130

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Незнаещ

    55 7 Отговор
    Направих си труда да прочета всички коментари,защото темата за мен е интересна.Но не мога да разбера,защо при наличието на толкова изобилстващ, качествен интелект,не сме сред водещите нации в света????

    Коментиран от #220

  • 127 Реалиста

    45 2 Отговор
    При воина губи само населението!
  • 128 любител

    54 8 Отговор
    за поред път краварите показват че са рядко тъпи. сами си признат че винаги са изфабрикували разни глупости за да започнат военни действия навсякъде по света.
  • 129 В.В.П.

    22 6 Отговор
    Пълни глупости.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Не доразбрал

    43 15 Отговор
    Разбрах вече че Американските военни няма да се бият в Украйна в случай на руско "нашествие" в тази страна.!

    Но след като прочетох коментарите, нека ако може някой по разбираемо да ми обясни, защо богатите на всички суровини и технологии САЩ и презадоволения и живеещ си добре ЕС и Англия, ще искат да нападат или да имат нужда от война с една бедна Русия...???

    Коментиран от #176, #239, #241

  • 132 gosho

    55 11 Отговор
    Русия не е нападала Украйна. В Крим нямаше и 1 изстрел. Урките на 60% останаха в руската армия, а останалите свободно си тръгнаха за родината. Нима забравихте, че голяма част от войниците останаха в Крим? За Динбас. Там се биеха предимно руски доброволци/наемници. Повечето се биеха по убеждение, останалите за пари. Русия да нападне Уркайна?? Няма никакъв смисъл. За Русия най-печелившият ход е изпънмнението на Минските съглашения от 2015 г. Така тя ще срине фашнационалистите в очите на сънародниците им. Така че, продължавайте с дезИнформацията, но малко По обективно. Уркаинците се готвеха и готвят да нападат. Нали за това има военни инструктури от 20 страни там. Затова се извършват диверсии.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 От страни

    43 8 Отговор
    Денисчо, май нещо си объркал - кой на кого е преподавал как се води информациона война? Американците ли са учениците, дето са объркали цял свят със своите цветни революции със своята пропаганда и информациони атаки?
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Доналд Тръмп

    46 7 Отговор
    А колко армия е струпала Украйна и колко чужди войски има около границата на Русия ?
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Владимир

    48 13 Отговор
    Русия си е в Русия . САЩ е на чужда територия и ръси дезинформация. Пълни мозъците на тъпаци и тарикати .
  • 140 1520

    43 9 Отговор
    не вярвам на американците те винаги са лъгали като в ирак сирия либия афганистан и тъй нататък,всъшност те най много искат да има война но ако може да е в европа или на друго място
  • 141 В 10ката

    28 8 Отговор
    Разкриха му плановете да инсценира украинско нападение
  • 142 Хи хи хи

    34 6 Отговор
    Денизчо, как ти се струват коментарите. Май не се справяш с пропагандата, а? Няма да има доларчета.

    Коментиран от #147

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 От страни

    26 2 Отговор

    До коментар #91 от "Олга":

    Този Яков Казаков (така му беше фамилното име в Русия преди) е много върл симпатизант на Путин ама и иска много жестоки действия от Русия. Като го слушам косите настръхват. Разбирам че е прав ама звучи ужасно.

    Коментиран от #157

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 ттт

    46 8 Отговор
    Има ефект от този удар! Канада си изтегли войниците от Украйна. Великобритания изсипа огън и жупел и също започна да изтегля специаистите си. Австрия заяви, че никой не може да и нарежда, да купува ли гориво от Русия. Така е, хубаво е да знаеш истинската сила на ответната страна!
  • 147 Лъже като дърт римлянин

    12 30 Отговор

    До коментар #142 от "Хи хи хи":

    Струва ми се ,че за една кутия цигари не си изкарал още ,рублата много падна
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Ванго

    14 40 Отговор
    Защо който се е откъснал от руския ботуш отива в НАТО? Кеф ти Полша, Унгария, РумънияБългария, Чехия, Словакия, Литва, Латвия, Грузия и те ще си чупят краката да бягат, еле Украйна? Да не би самагона да е кофти?
  • 150 top idiot

    13 1 Отговор
    Кукери-гейть !
  • 151 Хахаха

    12 2 Отговор
    Пълни глупости
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Kcaniba

    12 2 Отговор

    До коментар #138 от "да питам":

    e истински, истински, колко да е истински!!!???
    Освен че другите ги избили и обесили!!! А него на село пратили турците...
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Олга

    22 3 Отговор

    До коментар #144 от "От страни":

    Сигурно не си знаеш,че той не е бил симпатизант на властта на времето, а напротив е бил дисидент и противник на власт в СССР и съзнателно оставил бившата си родина за да живее и да служи на Израел, но явно след години благодарение на дълбокия си ум и широките знания направил преоценка на доста неща предвид сравнение с англо-саксонските “ценности” и сега на почетното място на книжните му рафчетата стои бюст на Дзержински и той казва,че всичко ценното като култура, духовно развитие и морално-нравствените ценностите той получил в СССР.
    А ти си прав - той говори неща, които добре разбира (той много информиран) и не всеки може да ги произнесе поради не публична или закрита информация.
  • 158 Адолф

    32 4 Отговор
    Информацията която дават е според както им отърва на краварите. Показват марионетката с Алцхаймер БайДън и му казват какво да каже.
  • 159 жужетоЗе

    19 7 Отговор

    До коментар #143 от "Янк Видрарс":

    И американците са ни освободили от турците!! А при тях толково хубаво си присътствахме!!!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Тъпоглавец

    9 12 Отговор

    До коментар #7 от "ПРЕПИСВАМ И НЕ МИСЛИМ":

    Тия всичките дето ги изброи са дело на нато и оон ватник

    Коментиран от #256

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Стефан

    41 3 Отговор
    А къде е украинската армия? На границата с Донбас. Струпването на руски войски е по-скоро предупреждение да не се напада Донбас.
  • 166 Стоян

    22 2 Отговор
    Конекрадците са смешни.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Мечо Пух13

    17 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бако":

    Не, но може би знае друга поговорка:
    -ЛУД и богат могат да си правят каквото поискат.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Да бе

    34 5 Отговор

    До коментар #131 от "Не доразбрал":

    За да я раздробят и да вземат ресурсите и . Тя такава е целта на запада от векове, ама винаги са си чупили главата. И не им идва нещо друго. Вместо да търгуват те искат да завоюват и винаги си служат с дезинформация. Специално САЩ са съвременната Римска империя и ако няма война да цоцат от други държави са загинали, затова лъжат-мажат както могат. Сега обаче нещо не им стиска да я разпалят, защото знаят че им трябват само три Посейдона в Мексиканския залив и две трети са под водата и затова се чудят какво да правят.

    Коментиран от #199

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 top idiot

    18 4 Отговор

    До коментар #177 от "Захари Стоянов":

    Ще се разчуе . Сега чужди ,олигархи,депутати НЯМА в Украйна(напуснаха)наль ?
    Украйна да не се събуди с ново Правителство !
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Захари Стоянов

    7 17 Отговор

    До коментар #173 от "В.В.П.":

    Воваааа! Ей Вовкааа! Кажи нещо! Нещо за хан Аспарух или за цар Симеон или пък за баща му Борис. Те плюли ли са по Русия?Може би тогава още не е имало Русия, иначе и те сигурно щяха да плюят?
  • 182 По-вероятно

    27 5 Отговор
    хамериканците неистово да си измислят сценарии след сценарии за така желаното от тях провокирано "руско нахлуване", с цел създаване на хаос и мизерия в Европа!
  • 183 И кой е този

    28 5 Отговор
    "коронен номер на Путин"? Защото от написаното виждам, че е посочен коронен номер на САЩ - популяризиране на измислени "факти" и разпространяване на откровени лъжи - абсолютна алхимия или упражнение по темата "Как прах за пране да бъде обявен за бойно отровно вещество"...
  • 184 Съгласен съм -

    37 7 Отговор

    До коментар #10 от "Кочо":

    с уточнението, че "САЩ БЯХА майстори на демагогията и лъжата". Все повече хора по света, а даже и в Германия, хората разбират истинската им същност. Надявам се и у нас да стане така, в края на краищата българите не са само Паси, Сашко Гъбата /Ал.Йо/, И.Инджев, Крадливото Ленче...
  • 185 Да 184

    9 4 Отговор
    Илиянчо Василев-цента забрави...че пак ще обикаля като гладен пес колбасарница около блоковете на Артекс.
  • 186 @@@@@@@@

    26 3 Отговор
    Украйнският народ е клатен здраво от двете страни....
    И не схващат, че приятели няма в днешно време...
    Нищо, че идват всякакви "помощи" съитветно с лихви или друго в замяна...
    Голяма държава, с голям потенциал, разкъсвана от лешояди...

    Коментиран от #200, #251

  • 187 ВАМ

    12 3 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    Ааааа-забрави кацането на Луначта.
  • 188 Лея13

    13 24 Отговор

    До коментар #7 от "ПРЕПИСВАМ И НЕ МИСЛИМ":

    Мда.За сметка на това, Кремъл хич не ги може тези номера.Още от времето на Йосиф Висарионович...И на КГБ...Я стига.Същите гну сни агресори са и братята руси,с голямо его и огромни имперски интереси.Просто гледат повече около собствените си територии.Но наглостта им е ме по-малка от американската.

    Коментиран от #233

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Коко

    28 6 Отговор
    Точно обратното е вярното, Русия не иска военни действия, и струпването е да предотврати псевдо украински провокации.
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Като го видят в Киев

    8 0 Отговор

    До коментар #196 от "Тъждествено равно и равенство":

    Как ли ще му измислят?
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Несъгласен

    13 27 Отговор

    До коментар #176 от "Да бе":

    САЩ са огромна и богата страна и имат също в изобилие ресурсите които има и в Русия , с тази разлика че знаят много по добре как да ги използват и извличат ползи от тях за да направят населението си много по богато от това на Русия, така че тази опорка отпада защото това не е повод и цел за да имат нужда САЩ от война и раздробяване на Русия, още повече че са отдалечени на друг континент..!!!
    Виж за по близкия Китайски съсед. руските ресурси са много повече от съблазнителни и заедно с необходимостта от разширение с ново "жизнено пространство" са много по важни за бъдещето на Китай...!!!
  • 200 Иванчо

    21 10 Отговор

    До коментар #186 от "@@@@@@@@":

    Няма такава държава! Има отцепила се руска територия, която скоро ще се върне при майка си - Русия!!!

    Коментиран от #275

  • 201 Мдаааа

    22 7 Отговор
    Абе нема угодия.....
    Ако започне Русия да напада навреме(според алцхаймера)... САНКЦИИ!!!!
    Сега пък се очертава ако не започне навреме(пак според същия) ... пак ще има САНКЦИИ!!!!

    Добре, че е Путин да го изтърпява тоя байалцхаймер иначе ако беше некой кибритлия ФАЩ щеха да я търсят само водолази!!!
  • 202 Гост

    20 3 Отговор
    Денисе кои ти позволява да публикуваш тези тъпи твои тези.Ти в твоя двор можеш ли засадиш растения където пожелаеш и каквото пожелаеш.Аз ти забранявам да засаждаш каквото и да е било до оградата!!!!!И се скрий веднъж за винаги.
  • 203 Поредната доза сатанизация

    22 6 Отговор
    на Руския президент и какви мили, некръвожадни и кооолко загрижени са на Запад. Сега напишете, че западните политици не спят, не ядат и до тоалетна не ходят само и само да решат кризата.
  • 204 Хихи

    18 3 Отговор
    По-големи глупости не бях чел. Автор от Али експрес
  • 205 не може да бъде

    25 3 Отговор
    Изводите в статията са доста спорни ,да не кажа нещо повече ,защото може да обидя г-н Джамбазов .Трябва да се четат и американски издания,доста американски експерти вече изразяват открито мнението си по въпроса.защо отношенията между Русия и САЩ стигнаха до това ниво!?И отговорът е - първо,САЩ вече не са тази държава ,която познаваме -политическото,военното и икономическото и значение е много по-ниско отколкото в миналото!Второ,вижда се че Европа не може да разчита повече на САЩ! Трето американският елит не може да се примири с това положение и затова наблюдаваме тези истерии ,врещене,припадъци и т.н.!На американските работяги не им пука за войната между техния елит и Путин ,стига това да не се отрази на тяхното благополучие!И тяхното недоволство е насочено не толкова към Путин,колкото от неспособността на американските управляващи да се справят с проблемите -не само с Путин,ами и с Китай ,Европа,Афганистан,Сирия и т..н!И затова американската нация е разделена както никога досега!

    Коментиран от #209

  • 206 До 199

    17 7 Отговор
    САЩ отдавна нямат ресурсите които им трябват. И е факт още от 90-те години плана за разчленяване на Русия на 3части с цел достъп до територия/природни богатства. А на Украйна се гледа единствено като плацдарм за военни действия за тази цел. Друг е въпросът за руското безхаберие в икономиката, която по БВП е на нивото на Португалия. Досега им пречеше комунизма, сега мързела и координираните възпрепятстващи действия на запада. Там се разсъждава така: откъде накъде руснаците ще разполагат с такава територия/ресурси, след като не могат да ги използват за друго освен търговия? А Китай е друга бира, която вече задавя западните, и най-вече американски, мераци!

    Коментиран от #211

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Не споделят интел

    14 2 Отговор
    А го продуцират в безсрамно големи размери. Дори не мигат, като лъжат.
  • 209 Пощадете г-н Джамбазов

    21 1 Отговор

    До коментар #205 от "не може да бъде":

    Той е идеен борец за зелена карта.
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Стига лъга

    16 2 Отговор

    До коментар #206 от "До 199":

    Португалия 21-ва г. има $240 млрд БВП, а Русия над $1700 млрд.
  • 212 спасов

    18 3 Отговор
    Денисчо, какво значи "заобградена"?! Вероятно си взел тази дума от учебника за трети клас.
  • 213 Тартарен

    18 3 Отговор
    Тогава САЩ са имали невярна информация, а сега имат вярна. Как да сме сигурни?
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 ТИ ДА ВИДИШ

    15 2 Отговор
    Абе туй име на списувателя "денис" дет само глупотевини твори , има ли го в действителност това лице или просто е псевдоним на "факти" и там кой от къде мине и каква глупост дочуе ни я трансформира...
    Дали да не се стегнете малко и поне да си пишете действителните имена имената да знаем кого да псуваме!!!
  • 216 Урко

    14 3 Отговор
    "заобградена", Денчо, много си неграмотен.
  • 217 Срам и позор

    20 2 Отговор
    До всички платени журналисти: Не е хубаво да продавате душите и телата си за пари!!! В това отношение автора на статиката е заработил доста,той е богат човек.
  • 218 И аз да кажа

    6 18 Отговор

    До коментар #25 от "А стига бе":

    Ами може би като казват така, го възпират, умнико! Много тъп трол се нахвърля на всяка тема. Може би ако си мълчаха, както 2014, онова лудото вече щеше да е привело в действие постановките си и да се е нахвърлило на Украйна. Никой не може да ме убеди, че при това съотношение на силите Украйна търси конфликт или иска война. Очевидно кой е решил, че като махленски бияч може да се възползва от надмощието си- да иска отстъпки от НАТО и Европа, или да отхапе още от Украйна! Грях правите всички, които го адмирирате. Защото по тая логика Турция не е решила, не е нахлула тук! Че и от НАТО искате да излизаме, тъпа.нари

    Коментиран от #240

  • 219 seabird

    17 4 Отговор
    Статията е пълна лъжа и фейк... поръчков боклук
  • 220 Айде бе

    8 8 Отговор

    До коментар #126 от "Незнаещ":

    Аз пък точно до обратния извод стигнах от коментарите- че е пълно с хора с мнение без знания, тях пълният член ги затруднява- как могат да си изградят аргументирана позиция? Русофилията е вид религия
  • 221 Бай Киркор

    16 1 Отговор
    Преди и по време на война най много се лъже!!!
  • 222 Луди всякакви

    6 28 Отговор

    До коментар #91 от "Олга":

    Мега- нахални руски претенции: хем имали супер-хипер- оръжия и технологии, хем се тревожели, че някой на 500-600 км членува където си поиска и се въоръжава както си поиска! Да не си въобразявате, че всички трябва да изпълняват претенциите ви? Аз пък смятам, че едни 150 милиона от 7,5 милиарда население на Земята, или 2% от всички, прекалено са повярвали в значимостта и богоизбраността си! Налапали 1/6 от Земята, за още се лакомят и искат да диктуват на света. Налягайте си парцалите и се разпореждайте на ваша земя!

    Коментиран от #225, #242, #261

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Шш, Ееейй

    20 1 Отговор

    До коментар #222 от "Луди всякакви":

    Налапал си го 1/6 от Атлантическият и за още се лакомиш и искаш ти го дадат целия.
    Тръгнало да диктува тука на Света. Налягай си парцалите и се разпореждай на ваша краварска земя!
  • 226 Соло

    22 1 Отговор
    Ти да видиш, смях в залата.. запада първо искаше Беларус, сега чрез Украйна ще прави манипулации и промивки на мозъци..спрете се малко.. не дърпате мечката... Украйна непрекъснато бие по Донбас и Луганск и тези хора няма кой да ги защити
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 бай Дън

    13 2 Отговор
    Вова, обещах, на 16-ти този месец да нападнеш Украйна. Гледай да не ме изкараш лъжец!
  • 229 Хайдук

    16 3 Отговор
    Само глупаци могат да вярват на американски изявления! Да си спомним за химическото оръжие в Ирак и още един чувал такива глупости !!!
  • 230 ПЕНКО

    11 2 Отговор
    ПРАВИЛНООО --- НЕ СМЕ ИЗПОЛЗВАЛИ ВЕСТНИК "НЮ ЙОРК ТАЙМС " ЗА ТОАЛЕТНИ НУЖДИ - ПРЕДИ ДА "ИЗБУХНЕ" -ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ !!!---ДНЕС -ОБАЧЕ -- МОЖЕМ ДА ГО ПОЛЗВАМЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 231 РМС

    14 2 Отговор
    На езика на дипломацията означава че хАмерикснците целят да направят те това, за да предизвикат войната.

    Коментиран от #237

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Някой

    13 2 Отговор

    До коментар #188 от "Лея13":

    Ами Русия си е империя. Велика. Била е, си е и ще да е! Кой каквото и да казва, това си е голата истина! Не е бедна, малка и издухана като нас. Ами ще наглеят имат всички необходими качества да са нагли!
  • 234 123

    13 3 Отговор
    Поредното словоблудство във факти, с цел събиране на трафик :) Само толкова ли могат подопечните на Козяк! :) Путин ви направи смешни и ви накара всички да ходите на килимчето бре! :)
  • 235 де юре

    12 2 Отговор
    Интересно какво губи Байгън и при война и без нея ? Нищо ! Байгъна и в двата случая печели - при война още една причина да закрият Северен поток 2 , нови санкции и повод за приемането на Украйна или каквото е останало от нея в Нато а ако не се сбъдне прогнозата за 16.02 просто нагнетяване допълнително на обстановката и търсене на повод за подпомагане на опозицията в Русия с цел цветна революция . Докато Кимчо ,Айтолаха или СиДзин Пина не създават нови пречки то темата Украйна дълго време ще се преекспонира или поне да края на мандата на Байгъна !!!
  • 236 Митьо

    8 2 Отговор
    Ами-и-и-и ще го духнат украинците! Каквото търсиха, това ще намерят!
  • 237 лай лай

    4 1 Отговор

    До коментар #231 от "РМС":

    Лаладжии...
  • 238 глупости на търкалета

    4 1 Отговор
    Драги зрители и Драги радиослушатели
  • 239 30 г стигат

    0 5 Отговор

    До коментар #131 от "Не доразбрал":

    Ти верно не си разбрал ! На въпроса ще ти отговоря с въпрос и може и да вденеш ! Защо Хитлер нападна Русия (да Наполеон няма да се връщам ) според тебе ? Въпроса не е с повишена трудност !
  • 240 Ръката на Кремъл

    10 1 Отговор

    До коментар #218 от "И аз да кажа":

    И защо мислиш, че ако Турция реши да нахлува, НАТО ще ги спре. Както ги спря, когато нахлуха в Кипър? Сега сме член на НАТО и премиерите ни се навеждат, обърнати с гръб към американците. През 1978 г. бяхме член на Варшавския договор и Тодор Живков биеше шамари на Сюлейман Демирел.
  • 241 От страни

    4 3 Отговор

    До коментар #131 от "Не доразбрал":

    Затова са и богати че ограбват такива като Русия. И Русия им трябва да продължават да остават богати.
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 az #Контрапропаганда

    6 1 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА! От Ню Йорк Таймс са се взели много на сериозно!
  • 244 Каква

    4 0 Отговор
    информация? Къде са тези снимки? Голямата сделка е факт, NATO и Россия си остават на своите позиции, Украина отказва се от NATO , САМА се отказва, да обърна внимание. Край , занавес.
  • 245 Луди всякакви

    2 5 Отговор

    До коментар #242 от "От страни":

    Аз съм от София от четири поколения и нямам ( не ми е известно поне за преки) роднини от село. Ти с твоята образност и лексика се легитимираш. А фактите, които казвам, са си факти- имам право да ги обсъждам. Ти какво твърдиш по тях? Че някой като насъбере оръжие може да граби чужди земи, докато не му счупи ръчичките друг по-силен?

    Коментиран от #252

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Путин

    6 1 Отговор
    Удариха ме силно със задника си по онази ми работа. И продължават да ме удрят вече месеци. Подозирам, че им харесва.
  • 248 Мавруд

    7 2 Отговор
    Смехотворците с бай Дън наново "информационни" напъни!! На български изводът е : "Бърза кобила сляпо родила"...
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Дени

    2 0 Отговор
    Има ли начин двамата президенти-Владимир Путин и Володимир Зеленски да се срещнат някъде на неутрално място,и необезпокоявани от никого,дори и от журналисти,да се усамотят в някаква стая,и там да решат въпросите и проблемите на двата народа с цената да бъде избегната войната и невинните човешки жертви?То,ще кажете че ако по този начин се действа,то за във бъдеще нататък със столетия, човечеството няма да има войни.Ами да,така ще да е,и какво?!?..??,не е ли така значително по-добре??
    Хората няма на се избиват,и по този начин ще прекъснат вековните войни които са бушували непрестанно по планетата Земя!!
    И споменем също за конфликтите в Сирия,Ирак,Афганистан,Палестина и Израел и други кътчета...
    Ще започне нова Ера за човечеството-без войни,макар че с тези вирусни и бактериологични изпълнения са под друга форма,то едва ли ще настъпи всеобхватния и непрестанния мир,за който Луцифер и неговите подобни ангели ще "заблъскат" остро и яростно,защото не са намерили начин да "затъмнят" Земята,покривайки го с със своите скверни и злочести идеи!!!
  • 251 Украйна трябва да избира

    6 1 Отговор

    До коментар #186 от "@@@@@@@@":

    между вечното съседство с една велика страна и братски народ, връзките с които са и генетични, и исторически, и емоционални - и участие в една обречена и със затихващи функции сбирщина под ръководството на САЩ. Украйна вече направи своя избор в началото на навлизането на немската армия в тяхната страна, но бързо разбраха грешката си. Дали ще допуснат тази ситуация да се повтори - за народа на Украйна не вярвам, но за управниците им не съм сигурен.
  • 252 Хайде да конкретизираш

    4 0 Отговор

    До коментар #245 от "Луди всякакви":

    този "някой"? Защото да заграбваш чужди земи с оръжие може или като ги присъединиш към своя територия, избивайки местното население, или като поставиш твои креатури да ръководят тази територия. Например - случаят с индианците в САЩ, случаят с Косово, драго кореняко софиянец. Нито етническата, нито географската принадлежност не се избира, нито пък е критерий за интелигентност и значимост.
  • 253 Служил ли си, драги?

    5 2 Отговор

    До коментар #80 от "Наркос":

    Защото аз съм. И мога да ти кажа, че руска армия, "загнездена" в България, не е имало. Виждали сме съветски офицери, наблюдаващи определено занятие /например "Щит". Впрочем - участвал съм като войник и в изграждането и модернизацията на Ново село /1970-71 година/. Там сега е територия на загнездените нежелани гости от САЩ.
  • 254 1122

    5 1 Отговор
    Такаа,от коя страна на границата са руските войски?Границата има две страни,едната е от към Украйна,а другата е откъм Русия.Ако войските на Русия са откъм руската страна,значи са си у тях и не пречат на никого,и американците нямат право да се натяга повече,защото американските войски не са на американска земя и тогава ТЕ СА В НАРУШЕНИЕ ! Украйна още не е приета в НАТО,така че и по тая точка американските войски пак са в нарушение.Щом на територията на Украйна има натовски войски,то те трябва незабавно да напуснат украинската територия защото това се тълкува като военна инвазия в чужда държава.Само да не стане както в арабската пролет,избиха много народ ,без да ,,намерят"никакви химически оръжия ,но пък намериха много ,,изоставени петролни кладенци",и кой ги ползва сега?Разбойнически номера.
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Любо

    0 1 Отговор
    Двнис, пишеш глупости на търкалета!
  • 258 Цоко

    1 2 Отговор
    Тази помия от Дневник ли я преписахте?

    Коментиран от #278

  • 259 Готвач

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Ама олге какъв го търсиш тук":

    Ами да ти дава акъл ве папагал такъв.
  • 260 шшт

    5 0 Отговор
    Поредна посредствена статия. Нито фактологията е наред, нито направените на нейна база изводи. Жалко за медията, която публикува подобни неща.
  • 261 223

    4 1 Отговор

    До коментар #222 от "Луди всякакви":

    Погледни картата и ще се изненадаш, че Украйна не е на 500 км от Русия, а граничи с нея, т.е. на нула километра. И няма как да стои безучастна, когато украинската армия се готви за геноцид над руското население в Донбас и Луганск.
  • 262 Неутрален

    5 2 Отговор
    Тази статия е пълна боза. Путин няма намерения да нахлува в Украйна и това е видно. Накрая Байдън и неговото разузнаване ще се наложи да се извиняват и да се оправдават, или по-скоро да обясняват, че заради тях Путин се е стреснал и се е отказал да нахлуе в Украйна. Видно е, че Путин успява да вкара Запада в истерия. В крайна сметка ще накара западния свят да се съобразява с Русия и ще извлече дивиденти. Руснаците имат най-добрата пропаганда, няма съмнение. Изчакайте и ще видите.
  • 263 Спаси се

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Мястото на БГ е в Азия !":

    В сферата на обслужването, да работи в хотели, старчески домове, да кара камион, такси....да бере ягоди или марули. Щастие, професионален успех, реализация
  • 264 Ани

    2 5 Отговор

    До коментар #94 от "А дали е така":

    Както Русия може да дислоцира войските си където си поиска на Руска територия, така и НАТО може да дислоцира войските си на своя /на съюзниците си/ територия където си поиска.
    Путин знае това. Неговите цели са по-неявни. Тъй като НАТО не приема страни които са в конфликт със своите съседи, Путин поддържа конфликт в Украйна с цел недопускането и да влезе в НАТО. Същото се отнася е за ЕС. ЕС не приема за нови членове държави които имат гранични спорове.
    По тази причина Путин е заинтересован от поддържане на напрежение без да понася материални щети.
    Разбира се ако не получи отговор, той не би се въздържал да си вземе нещо. Преди беше Крим. Сега България. Извода е, че трябва да бъдем готови за да охлаждаме алчността му.
    Опираме до предателя пРезидент който на предизборния диспут каза че Крим е Руски.
  • 265 Nnnnn

    4 1 Отговор
    Да сме точни. Американците ще се облекат като руснаци и ще снимат видео и ще кажат вижте руска инвазия.
  • 266 Ани

    0 5 Отговор
    Русия беше на страната на победителите защото беше на издръжка на САЩ по ленд-лиза. После ленд-лиза го изплатиха Германия и Источно Европейските страни. Сега обаче положението е друго. И Путин знае това. Един мотивиран отпор от страна на народа на Украйна би го вкарал в разходи които не може да понесе. Ленд лиз няма да има. И няма да има кой да плаща репарации.
    Затова и Северен поток -2 е в предпусково състояние и сега Путин ще трябва да мобилизира зелените в Германия за да може да финансира инвазията.

    Коментиран от #267

  • 267 независима България

    2 4 Отговор

    До коментар #266 от "Ани":

    Виждаме колко далновиден е бил Бай Бойко когато направи хъб Балкан. Една война в Украйна няма да може да блокира българската икономика. Тръбата е наша и можем да пренасяме какъвто газ намерим за добре. Руснаците не могат да ни казват каква газ и на каква цена да пренасяме. Малко и полека се отскубваме от сянката на Империята на Злото.
  • 268 Бай Тошо

    4 2 Отговор
    Тази статия ме разсмя преди сън. Когато нормалните хора се смеят на пророчествата на Байдън, някой трябва да похвали САЩ. Все ми се струва, че тези руски войски са там за да ги видят всички и без помощта на дронове и сателитни снимки . Не си спомням обаче да съм видял сателитни снимки с невиждана резолюция на зелените човечета в Крим преди провеждането на референдума за присъединяване към Русия. Спомням си, че когато Русия влезе в Сирия, пак този вестник позовавайки се на разузнавателна информация обяви, че най-късно до края на годината русия ще се изтегли с подвита опашка, после историята я знаем. Като казах дронове, дали Байдън не е пуснал един дрон на Путин и така да е видя на неговата маса съкралната дата за нападение на Украйна - 16 февруари ??
  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 hahaha

    1 0 Отговор
    Измишльотините били разузнавателна информация! НОВГОВОР.
  • 272 Patton

    2 0 Отговор
    И как по-точно са го ударили ?
  • 273 Чичо Джо

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бако":

    Французите и немците я знаят ,сега май американците и англичаните ще я научат
  • 274 Кати

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "big":

    Точно така е!
  • 275 Kresi

    2 2 Отговор

    До коментар #200 от "Иванчо":

    Вероятно както хонг конг и тайван умират да са под китайско въпреки че там живеят етнически китайци.Поклонниците на диктатури могат ли да обяснят тоя факт И защо всички бивши соц. Държави избягаха като от дявола от Русия.
  • 276 Kresi

    2 1 Отговор

    До коментар #223 от "Дар от БОГ ТАНГРА":

    Това важи и сащ колко силно могат да ударят русия,въпреки че не правят военни паради и не се хвалят какви оръжия имат.Ма ти си бил голям наивник.И когато русия стане привлекателна място и самите руснаци да не искат да я напускат тогава ще я харесаме,ама само с голи лозунги не можеш да ни зарибиш освен някой друг шаран.Та аз 1986г бях в тюмен и там имаше купон на система и оскъдица при наличието на тези природни ресурси.През 1996г бях в Дания страна бедна на природни ресурси и сравнение с русия по стандарт няма да ти е приятно да ти кажа.Там са построили истинския социализъм но на базата на частна собственост и висока производителност.А тоя социализъм който ни натресоха руснаците беше гола вода диктатура
  • 277 Антибляд

    2 4 Отговор
    На Путя му разкриха спатиите и всъщност го разобличиха. От тук нататък не му остава кой знае какво да направи, освен да си подвие опашката и като п0сран да се прибере в руската си к0чина.
  • 278 Антибляд

    1 2 Отговор

    До коментар #258 от "Цоко":

    Рубладжия, да не се нервира нещо? Истината боли, ей. Сменяй си бързо ориентацията!
  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 Го4о

    2 0 Отговор
    Винаги САЩ решават кой ще спечели войната! (За информация: Адолф Х.)
  • 281 ФАКТИ

    1 0 Отговор
    Супер щом имат много добри сателитни снимки на руските войски на тяхна си територия сега да дадат и също толкова добри снимки на армията на Украйна и нейните танкове и СЗО на линията на разграничение с ДНР и ЛНР и да се види кой нарушава Минските съглашения!
  • 282 Този коментар е премахнат от модератор.