Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 13:07 10 128 90

Може ли наистина Украйна да бъде превзета? Ето какви са сценариите за руска атака:

  • украйна-
  • русия-
  • инвазия-
  • война-
  • киев-
  • армия-
  • центърът за отбранителни стратегии-
  • нато-
  • европа-
  • източна украйна-
  • крим-
  • руска армия-
  • владимир путин-
  • военен сценарий-
  • анализ

Сценарият руската армия да тръгне към столицата Киев е нереалистичен

Може ли наистина Украйна да бъде превзета? Ето какви са сценариите за руска атака: - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Може ли наистина Украйна да бъде превзета, Киев да попадне в ръцете на Русия и страната да бъде анексирана? Какви са възможните сценарии на руското военно командване за атака срещу Украйна? Центърът за отбранителни стратегии (Центр оборонних стратегій) се опитва да даде отговори на тези въпроси. Анализът е публикуван в „Українська правда”.

САЩ и повече от 20 други държави призоваха своите граждани незабавно да напуснат Украйна заради непосредствен риск от военно нападение на Русия. Означава ли това, че атаката е неизбежна, и как да тълкуваме тези предупреждения, излизащи постоянно през последните седмици? Русия непрекъснато коригира и адаптира своите планове въз основа на променящата се ситуация, реакцията на Украйна и международната общност. Нека не забравяме, че сме в хибридна война и информационните наративи са част от тази война. Западните партньори виждат в разкриването на плановете на Путин възможност за натиск и сдържане: ние знаем за вашите планове и се подготвяме за тях. Готовността на Запада да наложи опустошителни санкции на Кремъл може да възпре Путин.

Каква е сегашната ситуация във и около Украйна? Към 12 февруари общият брой на руските войски по границите на Украйна, включително тези в Беларус и в окупираните територии на Източна Украйна и Крим, е 87 батальонно-тактически групи – около 147 000 военнослужещи. Тази цифра включва военновъздушен и военноморски персонал. Тези войски са оборудвани със съответните оръжия и превозни средства, както и с логистична и медицинска помощ. Засега обаче няма признаци, че разполагат с допълнителните подкрепления, необходими за мащабна офанзива. Руските сили активно провеждат оперативна и бойна подготовка. В момента се провеждат съвместни учения на въоръжените сили на Русия и Беларус. Около 15 руски батальонни тактически групи и други подразделения са в Беларус. Освен това в Беларус са изпратени войски на Източния военен окръг на Русия, въоръжени с ракети „Искандер“. През последните седмици бойната готовност на руските части, дислоцирани на границата с Украйна, нарасна значително. Възможните причини включват учения, операция за сплашване или подготовка за започване на действителна военна операция.

В момента натрупаните сили на границата са недостатъчни за мащабна операция, насочена към превземане на цялата или значителна част от Украйна. Следователно прогнозите за вероятността от подобни сценарии в близко бъдеще не могат да бъдат потвърдени. В момента в Русия няма активни действия за подготовка на стотиците хиляди войници, необходими за такава мащабна офанзива. Освен това подобна операция ще има изключително негативни последици за Русия, включително международна изолация и санкции, които ще са катастрофални за цяла Русия, не само за Кремъл. Повечето сценарии за завземане на отделни градове и територии са малко вероятни поради липса на политическа целесъобразност. В същото време са възможни някои военни действия в определени райони, за да се разсеят отбранителните сили на Украйна. Сценариите за масирани бомбардировки и ракетни удари, които могат да доведат до мащабни цивилни жертви, са нереалистични. Подобни действия биха могли да осуетят плановете на руското политическо ръководство да спечели сърцата и умовете на рускоезичното население на Украйна. В същото време сценарият Кремъл да организира провокиращо събитие – планирана провокация, например в Източна Украйна – остава правдоподобен. Сценариите за различни видове хибридна атака без военен компонент остават силно вероятни. Тук влизат терористични атаки, саботажни операции, кибератаки срещу критична инфраструктура.

Може ли Русия да превземе столицата Киев? За стратезите на Кремъл ключовата цел на агресията е да си възвърнат пълния контрол над Украйна. А този сценарий минава през столицата. Броят на руските и беларуски сили теоретично е достатъчен за изпълнението на Киевския сценарий. Но само теоретично. В случай на опит за пробив на границата в Черниговска, Житомирска и Киевска области руските войски ще понесат огромни загуби. Този сценарий изглежда твърде рискован за Русия. За да превземе комуникационни възли – летища, железопътни гари, мостове – Русия трябва да използва своите тактически въздушно-десантни войски. Те могат да бъдат неутрализирани от съществуващите сили за сигурност и отбрана на Украйна. Настъпление към Киев ще бъде много бавно, тъй като ще е необходимо да се премине през многостепенната отбрана на Северното оперативно командване. Тези войски са готови за противодействие. Овладяването на мегаполис с население над 3 милиона души, много от които са готови да се противопоставят на врага, е трудна и нереалистична задача, предвид необходимия брой войски, който в момента не се наблюдава близо до границата. Освен това Киев е много труден за изолиране поради сложната си топография и към него ще се присъединят съпротивителни групи от цяла Украйна. Това ще направи невъзможно противникът да задържи столицата за дълго време и съответно ще повлияе силно върху целесъобразността на решението за опит за настъпление. Демократична Украйна ще може да оцелее, дори ако столицата ѝ бъде превзета. Всяко потенциално марионетно правителство няма да бъде признато нито от украинците, нито от света. Напразно е да се предполага, че след като превземе Киев, Руската федерация ще установи контрол над Украйна.

Готова ли е украинската армия? В момента Украйна е готова да защити страната и Киев. Подготвяйки се за тази статия, говорихме с голям брой служители и можем да потвърдим, че никой от тях не пренебрегва заплахата от нахлуване, посочват от украинския Център за отбранителни стратегии. Опитите за по-нататъшно нахлуване на територията на Украйна ще бъдат посрещнати със значителна съпротива от украинските сили. Нивото на готовност на Украйна се е увеличило значително. Нивото на въоръжение също се е увеличило значително, най-вече заради наскоро получени оръжия от съюзниците на Киев. В момента в Украйна се провеждат мащабни учения, чиято цел е именно да координират действията при евентуален сценарий на инвазия. Украинските войски са в състояние на повишена бойна готовност. Всичко това потвърждава, че военното и политическо ръководство на Украйна приема сериозно потенциалните заплахи и работи за противодействието им. Ако руснаците решат да предприемат инвазия, особено към Киев, ще имат значителни проблеми с движението на тежката техника – заради топлото време и калта, а броят на загубите със сигурност ще бъде видим за целия свят, включително руснаците, благодарение на социалните мрежи. Дали руснаците са готови да видят снимки на горящата военна техника и да понесат стотици или хиляди загинали сънародници? Този въпрос е риторичен. Украинците доказват на себе си и на света сериозна и решителна готовност да се защитят. Това е ключовият елемент на успешната стратегия за съпротива. Наблюдава се чудесна реакция от населението. Няма паника, но има готовност за защита на териториалната цялост на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    107 11 Отговор
    "Може ли наистина Украйна да бъде превзета?" що за деб.илно заглавие?

    Коментиран от #14, #15

  • 2 Евробалалайка

    109 17 Отговор
    За какво да ги нападат? Достатъчно да спрат газа, петрола, въглища и ядреното гориво за украинските АЕЦ и те самите ще се предадат!

    Коментиран от #45

  • 3 Може с операция. .

    101 14 Отговор
    Троянски кон 😃😂😄...Джамбазов да стане любовник на Зеленски. ..😄😃😂
  • 4 хахаха

    63 12 Отговор
    Може, разбира се. 70% от войската минава на страната на агресора, и останалите 10% се бият до последно.
  • 5 Денис Лъжеца!! Стига лъга бе Денис

    89 9 Отговор
    Никой нея иска Украйна, по тръбите на Байдън Син не тече газ през Украйна и няма приходи от Такси!! Дениз, ти лъжеш колкото Борисов и Сачева!!
  • 6 😄😄😄

    55 6 Отговор
    Не само Украйна! Израелски военен експерт, "в цената влиза и източна Европа" ! Често на американските съюзници!
  • 7 /////

    68 7 Отговор
    Краварите са бесни сценария им не сработва и се чудят какво още да пророкуват.
  • 8 Рошко

    42 16 Отговор
    Аз залагам 200 към 1 че може макс три дена и са в Киев. Догст падне оградата и гащите ще са долу

    Коментиран от #83

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иванушка

    64 8 Отговор
    То и САЩ могат хипотетично да бъдат ударени и превзети от С.Корея, но хипотезите е едно е реалността друго. Хипотетично да, Русия може да завладее със сила Украйна, но практически е невъзможно. Първо имат много близки роднински връзки, второ как ще контролираш и управляваш 50млн народ ако той не иска ? Пътя за присъединяване на Украйна към Русия е само политически и икономически.
  • 11 pancho

    48 9 Отговор
    Мисля, че Мариупол и Одеса са достатъчни за да се срути окончателно лезенския режим. Киев просто не им е нужен.
  • 12 Факти

    24 6 Отговор
    с факнюз по джсмбазки
  • 13 не може да бъде

    39 2 Отговор
    Отговорът можеше да бъде даден и с много по-малко думи -може ,но няма никаква необходимост от това!Всичко останало са догадки на диванни експерти!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 00014

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "гошо":

    Виж кой публикува истерията.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 веселяк

    39 3 Отговор
    Гуем аналлиз, гуемо чудо! Не са казали рашките "баффф!", не са се сабрали всичкото Бандер на полско-украинската граница!
  • 19 другарят

    43 4 Отговор
    Може бре мисирки прости! Русия ако реши може за 48 часа да ги превземе, ама лошото е че не иска !
  • 20 2586ВН

    39 5 Отговор
    Каква статия!!! Една част от нея е взета от сайта Украйнская правда и една част от един друг украйнски сайт. Възможно е и те да са го преписали от други. Но много едностранно е представено всичко. Руснаците да покажат горящата си техника и стотиците хиляди загинали!!! Дано не стане война защото жертви ще има и от двата народа. Украйнците не са безсмъртни. Когато започнат да изчезват цели дивизии, други оставени без комуникации насред огромни площи започват други мисли да завладяват психиката. Тогава тези които са виновни ще се качат на самолетите и при Яйценюк. А за останалите много много лошо за десетилетия напред.
  • 21 Хихи

    24 3 Отговор
    То в Източните части няма да пукне пушка, ще им трябва само техника тамошното население да се присъедини инпосле за три дни у Киев
  • 22 Иван

    22 5 Отговор
    Врагът е сатанинската Синагога.
  • 23 Kcaniba

    13 3 Отговор
    дьомниз сценаристо!!! Решава ссъдбините на света!! Нейният на факти!!! Дивият кардинално ва задкулисието!! Геният на интимната мисъл!!!!

    Коментиран от #29

  • 24 бухала

    12 3 Отговор
    само глупости
  • 25 Ммм...да

    16 5 Отговор
    Въпроса е не дали,а кога ? Като влезе мечката в курника ,само пера ще останат.
  • 26 Мда

    10 24 Отговор
    Мине ли границата, край на днешна Русия.
  • 27 пешо

    25 3 Отговор
    джамбаз от шест месеца всеки ден я нападат украйна , бойната е в главите на болните мозъци от дойче зеле

    Коментиран от #38

  • 28 Всички сте умни

    18 2 Отговор
    По добре питайте Зеленски. Няма как да е по бос от вас. Нали той трябва да воюва там -краварите се изнесоха. Бай дън само си плямпа от острова.
  • 29 Чубака

    19 2 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    Сценаристо , изпуска друг сценарий ,
    След олимпядата , Китай ,напада Украйна ,а РФ ,напада Тайван.
    Шок за Еу И Фащ ,но не мой да поставят санкций.
    Честито на печелившите.
  • 30 Путин се страхува от война

    15 29 Отговор
    Не е лесно за украинците да се отскубнат от "мечешката прегръдка" на Москва, след като толкова години са яли и опитвали от "меда" на мечката и за това са готови сега да се борят и предпочитат да умрат и да воюват до смърт за свободата си .!!
    Най хубавото дипломатично и умно нещо което Путин може да направи за да запази целостта на Русия и да не събуди омразата на целия демократичен Свят срещу себе си е да забрави за "братска" Украйна и реваншизма си за възраждане на СССР , да обяви край на "военните си учения" и да изтегли войските си оттам като да изостави една суверенна държава избрала свободата, демокрацията да е партньор на САЩ, а не на Русия, и да си се развива самостоятелно по свой начин и демократичен избор ...!!!

    Коментиран от #48, #54

  • 31 много са

    21 6 Отговор
    прости укрите, учат цивилни мъже и жени да воюват срещу Русия, колко са жалки...
  • 32 оня с коня

    7 16 Отговор
    От Историята е известно,че в Болшинството си Войните са водени с цел ИЗМЕСТВАНЕ ФОКУСА на появилото се Народно недоволство от начина на Управление на съответните Правителства и елиминиране на Заплахата те да бъдат свалени.В Русия доста отдавна се наблюдава повсеместно Негодувание на Широките нар. маси от Разточителния живот на малка част Олигарси и партийни лидери,за сметка на тоталния Глад и Беднотия ширещи се в Държавата.А на Дебилните тролове тука дето се изказват че Украйна няма да бъде нападната,щото На русия не й трябва да Храни Милиони гладни Украинци ще препоръчам да погледнат в Уикипедията КАКВИ НЕСМЕТНИ Природни богатства има в недрата си,какви огромни количества Зърно произвежда благодарение на Природните си дадености.Естествено тук изобщо не става дума за "хранене на гладни Украинци" - просто ще бъдат ПРОКУДЕНИ от Територията си и заменени с РУСНАЦИ,които да стопанисват завзетото.Не на последно място Завземането има и Военно значение,защото ще има базирани и насочени Ракети към Русия на сегашната Украино-Руска Граница,а ще има такива с РУСКИ ПРОИЗХОД и насочени към Запада на НОВАТА РУСКО-ПОЛСКА Полоса!

    Коментиран от #39, #84

  • 33 Слабоумни азиатски комплексари

    9 6 Отговор
    Путин не ми пука от санкции той сам си прави сиренето..
  • 34 Коментаторите на украинско руския спор

    3 1 Отговор
    Са като тези ДЕ БИ ли дето се обаждат по телефона НА скеча познай КОЯ е думата по комиците☝
  • 35 писна ми от вашите

    5 3 Отговор
    Ай стига с глупостите ви бе побърканяци.
  • 36 МИУИ ВАНИУИ

    10 6 Отговор
    само глупаци си мислят че Путин иска да напада тъпите хохли а какво ще ги прави после .....нали трябва и да ги храни
  • 37 Пламен

    9 17 Отговор
    Украинското опълчение за териториалната отбрана са готови за отечествена война.
    Агресорът ще бъде бит и прогонен отвъд Воронеж и Кубан.

    Коментиран от #42, #44

  • 38 Анонимник

    14 3 Отговор

    До коментар #27 от "пешо":

    Спокойно, като мине 16ти (поредната "твърда дата за инвазия"), наштУ милУ ДенисчУУУУУУ ще погледне умнУ който му поръчва да пише тези глупости за последващи инструкции. Интересно ми е само дали Западът ще се поздравят с огромната дипломатическа победа, която е спряла инвазията, за която всъщност грам твърда информация не са дали (включително на Зеленски, според БиБиСи) или ще продължат да квичат, докато ОПЕК, Русия и Норвегия печатат пари от цените на газта и петрола :D
    Е, също така ми е интересно колко малко ДенисчУ и компания мислят какви глупости пишат, защото през статия истерично твърдят, че всичко е готово и инвазията почва до милисекунди... и веднага след това как всъщност няма доказателства за тези истерични новини и, че всъщност твърденията на руснаците, че това са планирани учения (които между другото се обявяват, че да не стават грешки като с Able Archer 84)
  • 39 Антитрол

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Да бе те във Франция и Канада няма изобщо протести, изобщо широките народни маси не негодуват и полицията изобщо не бие протестиращи - всичко това е само в Русия.

    От къде ви намират такива
  • 40 нннн

    13 3 Отговор
    Ненаучна фантастика на развинтено въображение.
  • 41 Хан Тервел

    15 3 Отговор
    Ех вече колко сте предвидимииии. Искате да предизвикате истерия у украинците и от там бежанска вълна и хуманитарна криза. Да се юрнат към Полша и Европа. Какъв смях. Те хората Ви разбраха вече.
  • 42 Украинец

    14 2 Отговор

    До коментар #37 от "Пламен":

    Видяхме го "украинското опълчение" - шепа бандеровци с маски с цветовете на дъгата. Надявай се на него.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1111111

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пламен":

    Много малко хора у нас знаят украйнски език. Статиите са написани и на украйнски и на руски но коментарите са само на украйнски. Като влезеш в техните сайтове и прочетеш коментарите ще разбереш и за украйнското опълчение. Коментарите ясно показват всичко но и там яко се трие. Трябва постоянно да рефрешваш защото за минути изчезват.
  • 45 стоян

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Евробалалайка":

    До 2 ком -другарю -този въпрос със спирането на газа доста е коментиран но явно много путкинофилчета като теб все още не сте разбрали -че ако спрат да продават газ и петрол руската рубла ще стане 001ст поради липса на валута и руската минимална заплата сега е 250 лв а след това ще стане 150 лв

    Коментиран от #56

  • 46 Даката

    4 8 Отговор
    Естествено че немогат...що за тъп въпрос. Ако можеха,рашистите до сега да бяха нападнали....ама шубето е голям страх

    Коментиран от #50

  • 47 СССС

    10 3 Отговор
    Те така говореха и Грузинците

    Коментиран от #85

  • 48 Военен

    14 3 Отговор

    До коментар #30 от "Путин се страхува от война":

    "предпочитат да умрат и да воюват до смърт за свободата си .!!"

    Като гледам едни други в Украйна са готови да умрат за свободата си - жителите на Донбас. А бандеровците могат само да подпалват живи невъоръжените протестиращи срещу тях но когато се изправят срещу въоръжен противник и бягат - дезертьорството в украинската армия е най големия проблем - наскоро един уби командира си и избяга.

    Едно е да ръсиш пропаганда пред компютъра а съвсем друго е на фронта.

    Коментиран от #86

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Чичко Сорос

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "Даката":

    Е ти сега на началника си противоречиш - не бива така. Той деменцията каза че на 16-ти ще нападат - след 16-ти почвате с пропагандата че руснаците ги е страх а не сега - много бързаш.
  • 51 ген Столти

    8 2 Отговор
    Абе, стратег ус.р.ан спомни си как беше в Крим, това е все едно нашата страна да се бие с турчагите.
  • 52 АУУУУУ

    7 11 Отговор
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АВТОРА !!!! ЕДНА ИСТИНСКА СТАТИЯ НА КАКВО Е ГОТОВА И ЕДНАТА И ДРУГАТА СТРАНА...... БЕЗ ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ ПОДМАЗВАНИЯ КЪМ ЕДНАТА ИЛИ ДРУГАТА СТРАНА !!! БРАВО !!!

    Коментиран от #59, #87

  • 53 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    До 9 ком -младежо -сигурно по цял ден играеш на електронната игра ,,танкове ,,-там лесно стигаш до където си поискаш
  • 54 гОСТ

    8 3 Отговор

    До коментар #30 от "Путин се страхува от война":

    Та коя казваш е демократичната държава?Украйна?Мда,трябва повечко да се чете, не само да се пише)))
  • 55 Жоро

    9 2 Отговор
    Денисчо в сряда слизам в избата и чакам да започне войната
  • 56 Експерт

    12 4 Отговор

    До коментар #45 от "стоян":

    Стоянчо - газта и петрола руснаците могат да ги продават по целия свят - да ти кажа под секрет че не само в Европа ползват газ и петрол - вземи се поограмоти малко.
    Второ въглеводородите формират точно 8.7% от БВП на Русия и 11.2% от БВП на САЩ - и тук ще трябва ограмотяване.
  • 57 Денисе,Денисе,

    12 3 Отговор
    преписвачо долен.Защо ми преписваш какво е казал някакъв украинец,неговото мнение не е меродавно.Защо не преписа какво е казал американския генерал,бивш командващ на нато за Европа,даже и книга е написал.Сигурно защото не ти изнася истината.А тя е че Русия може да победи Украйна в рамките на три дни.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Редактор

    9 3 Отговор

    До коментар #52 от "АУУУУУ":

    Е те подмазванията не са нито към Русия нито към Украйна - подмазванията са към началниците отвъд атлантика.

    Коментиран от #60

  • 60 АУУУУУ

    4 11 Отговор

    До коментар #59 от "Редактор":

    НЯМАМ НУЖДА ОТ ПОДМАЗВАНИЯ........ АЗ СЪМ ПРОТИВ РУСИЯ ......ТВЪРДО СЪМ ЗА НАТО , ЕВРОПА И САЩ....... И ТОВА ГО ДЕКЛАРИРАМ АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО ....... ЯДЕЦ А?
  • 61 Да бе

    9 3 Отговор
    сигурно затова изнасят цялата държавна структура в Лвов.А готвят и евакуация за столичани.Иначе няма страшно,Кличко щял да я защитава с голи гърди....смешници
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Sion

    8 4 Отговор
    Денисчо, ма руснаците не нападнаха ли вече?!
  • 64 дядото

    5 1 Отговор
    що за абичи от военна гледна точка пишат каквото им поръчат.във военно образование се изучава военна тактика и стратегия.сто и четиридесет х.войници не могат да водят настъпателни боеве срещу 200 х.украинска армия ит.н.важното е да се говори,такава е политическата поръчта от краварите,да се всява паника,да трупат печалби от европа и да налагат пакс американа.все си мисля,че няма да им се получи
  • 65 Ххххх

    9 3 Отговор
    Денисе , не си губим времето да четем омразата ти към Русия и голямата любов към агресорите , украинските ултраси срещу Луганска и Донецка републики, готови да унищожат населението за кефа на НАТО , САЩ и западните малоумници !
  • 66 Никой

    4 5 Отговор
    България няма нужда да се превзема от Русия ,тук е пълно с руски проксита.
  • 67 САЩ

    7 6 Отговор
    няма смелост да воюва срещу Русия, затова използва проксита. Американски войник, като чуе за руски войник и започва да припи.ква леко, а американски сенатори скачат през прозореца викайки руснаците идат- хахаха...
  • 68 путинофила не е русофил

    4 4 Отговор
    половината путинофили май си глътнаха 💩
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    60 % В КИЕВ ; 80% В ХАРКОВ И ОДЕСА - 90% В ГРАНИЦИТЕ НА УКРАЙНА С БЕЛАРУС И РУСИЯ - ГОВОРАТ НА РУСКИ ЕЗИК !?!?!? ВЕЧЕ НЯМА - "ДЕСЕН СЕКТОР " ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛ ИИ--- ЦРУ -"ЩЕ СЕ УАПЕ ПО ЗА Д НИ КА СИ - ЦИОНИСТКИЯ СИ П ЪПЧИВ И СМ РА ДЛИВ Г ЪЗ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 71 Истина и неистина

    7 4 Отговор
    По голяма комбинация от истини с купища неистини скоро не бях чел. Ама то е така и казано за да мине една лъжа, трябва в нея да има и част истина. Не само могат да завладеят Киев руснаците, ами и цяла Украйна и то за дни по малко от пръстите на едната ми ръка. Съпротива няма да срещнат никаква. Отделни бандеровци които ще бъдат неутрализирани от самата украйнска армия. На "митинга" оня ден имаше развяти бандеровски знамена и снимка с Червения площад, който щял скоро да се казва Степан Бандера !? :)) Да плачеш ли, да се смееш ли ? С тия "юнаци" Украйна е вътре отвсякъде. И го разбира ! Нищо че са публикували такъв анализ. То е ясно защо !

    Какво ще се случи след 16 ти обаче, когато се окаже, че Русия не е нападнала никой ? То ще е грач и хвалба на запада, че благодарение на тяхните усилия Украйна е спасена. Лошото е, че тях няма кой да спаси, а Украйна с повече такт и дипломация няма нужда от мними подръжници !
  • 72 оня

    4 3 Отговор
    Анализа е на база ПСВ. Пълна простотия:)) Страх лозе пази:)) Какво друго да сътвори денизов:))
  • 73 big

    5 4 Отговор
    Вероятността това да стане е минимална на минималното, но в замяна на това, ако стане, ще бъде много бързо и безболезнено с огромното съдействие на украинския народ за няколко часа!
  • 74 Анка Картечарката

    6 6 Отговор
    Украинската армия е добре подготвена и мотивирана.Руските агресори ще претърпят унищоижтелно поражение на територията на Украйна.Няма да има ""Велика победа",нито "малка победоносна война.Ще има десетки хиляди убити руски войници и пренасяне на войната на руска територия.Фантазиите за това как украинската армия щяла да се "разбяга" или да посреща с хляб и сол окупаторите,показват единствено колко неадекватни и заблудени от руската пропаганда са родните русофили.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Жоро

    3 1 Отговор
    абе още им държи от Дебалцево. С пълно господство от въздуха и възможности за точни удари... украинската армия няма шанс. На Путин не му трябва Киев, а буфер. Достатъчно му е да отцепи една ивица Донецк, Луганск, Харков и Одеса и е готов. От другата страна Полша, Унгария и Румъния веднага ще си върнат териториите и за два дена циркът ще е приключил. Ако направи един-два чувала на украинската армия като при Дебалцево и край на перченето. Само дето този път няма да ги пуснат, ами ще ги пратят малко да покопат уран в Русия.
    Самолетите са страшно нещо.Такива неща могат да пренасят... ще поизпарят няколко групировки и на другите ще им мине мерака да се бият.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ЖУЖИ

    0 0 Отговор
    зеаьв(ешь
  • 82 От страни

    3 1 Отговор
    Тия и хиляди сценария написаха за нахлуването, а то все не става. Руската армия руши всекви сценарии и планове "Барбароса". И тоя дето е тръгнал за вълна в Русия винаги се връще не стриган а бръснат. Този път ще е същото ама не се учат, или успяват да забравят за сто години. Франсетата го отнесоха, бошите също, сега е ред на каубоите, щото досега го минаваха тъничко, даже успяваха да се присламчат към победите и да си рапнат от поничката, ама тоя път ще е малко по друго. Деветнайсети век в Русия всичко живо е учело френски - от тук та там в Париж, и с ритници на Шанз Елизе, айде, "быстро, быстро, неси кофе и булочки", през двадесети век русняците учат немски та два пъти в Берлин "казаки, казаки, едут, едут по Берлину наши казаки", сега всичко живо учи английски - що ли? "Курил морпех, слеза катилась, сипел трофейный саксофон, а на груди его светилась, медаль "За город Вашингтон"....
  • 83 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Три дена са много, Рошко. С Грузия трая дни щото Медведев искаше да се направи на ш.мат.ка и да изглежда приятел на Саркози иначе да е свършило за ден-два. Има снимка в мрежата как един русняк с картечница е спрял колона от танкове и то с воени съветници чужденци. Намери и погледни - косите настръхват. Момчето е живо и здраво и до ден днешен.
    С Украйна ще са часове, и не защото ще ги бият - ще минат масово на страната на русняците войските. А нацбатальоните не са много и не са баш добри бойци. Чел съм руски и украински експерти, дават го от 50 минути до 3 часа офанзивата до бдигане на белия байрак. После дълга денацификация, че тия са свикнали да се крият с години из горите и да си копаят схронове.
  • 84 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Това с изместването на фокуса не го казвай другаде и няма да ти се смеят хората. Хитлер къв фокус е измествал?
    Всички войни се водят за ресурси, било то суровини или хора.
  • 85 От страни

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "СССС":

    Когато бягаха от Гори (град в Грузия с воена база на САЩ) изоставиха супер нов радар за целенасочване, който беше подготвен за офанзивата в Иран и куп автомобили Хамви, и всекви пароли, таблици, всичко прибраха русняците и изгориха базата. Та на другия ден Кандолиза Райс се вдига та в Москва "Моля върнете радара, той е нов, той е модерен.." ама нанай си.
  • 86 От страни

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Военен":

    Да бе. Като почват да сбират новобранците всичко живо набива из Полша и Русия само да не ходи в казармата. Стигна се до там че Зеленски заповяда да призовават жени. Май след тях ще са бабичките....Palm:
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Глупости

    1 2 Отговор
    на търкалета...Нали никой нормален не смята че на русите им са нужни некви провалени квази-държави като нас и украина...
  • 89 789

    0 1 Отговор
    Че Украйна в момента е превзета...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: